HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Életösztön

08.szabogabor 2014.03.31. 17:57

Na ez az, ami nincs a Fidesztől még független magyar médiarész Okostojásaiban. Miközben írják humoros egyrészt-másrészt logikájú cikkeiket, elfelejtik, hogy Narancs győzelem esetén Ők is megszűnnek létezni.

A strucc is időnként kidugja a fejét a homokból, ha másért nem, hát levegőért. De elég jó a szeme, van esélye, hogy időben észrevegye a mázsányi húsra pályázó ragadozókat. És a strucc ugyan nem tartozik a legértelmesebb életformák közé, de legalább az életösztön minimumát azért hozza.

Kevés kivételtől eltekintve a még Narancsfüggetlen magyar sajtó nem képes ilyesmire. Belemanőverezte magát egy olyan igehirdető szerepébe, aki annyira nem mond semmit, hogy tulajdonképpen már a hívei sem tudják, miről is beszél. És ami a rosszabb: azt sem, hogy miben hisz.

Az Egyesült Államok nagy médiazászlóshajói meglehetősen függetlenek a mindenkori hatalomtól. Ha nem lennének azok, aligha bukott volna meg egy Nixon egy Washington Post miatt. És mégsem zavar senkit, hogy elnökválasztás előtt állást foglalnak. Valahogy az ott természetes, hogy egy liberális demokrata lap, mint a Washington Post szerkesztőségi közleményben szólítja föl olvasóit a Demokrata Párt támogatására. A Republikánusok zászlóshajója, a Time magazin pedig ugyanezt teszi saját olvasóival a megfelelő pillanatban.

Mert ez így természetes. Aztán a választás után megy minden tovább, kitúrják a piszkos ügyeket oldalsemlegesen, kontrollálják, kritizálják a mindenkori kormányt. Dehát Amerikát úgytűnik a magyar médiamunkások túlnyomó többsége még nem fedezte föl. Úgy belemerevedtek saját felsőbbrendű szarkazmusukba, hogy csak a nagy döndülésre fognak felébredni, mikor a Felcsútiék egy laza mozdulattal ledöntik a saját maguk faragta szobrukat.

Kedves Liberális Médiastruccok! Ha rajtatok múlna, a Fidesz azt tenne ezzel az országgal, amit csak jólesik. És mivel a gondolkodás semilyen szabad formáját nem kedvelik a Narancsfijjug, így aztán hiába akartok középen maradni, sarokba lesztek gyorsan hajítva. Szerencsére azonban nem rajtatok múlik, ez vasárnap a Kormányváltó tüntetés meglepő nagyságával bebizonyosodott.

Pedig segíthettetek volna. De nem tettétek, így sok hittel és meggyőződésből az utolsó energiacseppjéig a demokráciáért küzdő embert haragítottatok magatokra. És az a helyzet, hogy a kölcsönkenyér visszajár. Ha Orbánék maradnak, abban benne lesz a Ti entellektüel szarakodásotok is. És azok, akikre számíthatnátok, mikor lecsap rátok a Narancsbárd, azok legyintenek egyet majd, és annyit gondolnak: megérdemeltétek. Az evolúció során az ostobaság kiszelektálódik. Ha valakinek már a józan ész minimuma sem megy, akkor az táplálékká válik a vigyorgó agyarak között.

Személyesen nekem, meg még pár bloggernek egyébként jól jön a Ti ostobaságotok. A belőletek kiábránduló olvasóitok ugyanis megérkeznek hozzánk, radikális tempóban növelve olvasótáborunkat. Ti éppen kicsináljátok magatokat saját olvasótáborotokban, és saját fejeteket teszitek a Narancsguillotine alá. És tulajdonképpen marha igazságtalan, hogy Nekünk kell Titeket április 6-án megmentenünk a szavazófülkékben, mert ha Mi nem lennénk, megszűnnétek létezni.

Írjátok csak a semmitmondó stílusgyakorlataitokat, pózoljatok eltartott kisujjal a semmi közepén, de azért közben imádkozzatok erősen, hogy mindazok, akiket folyamatosan próbáltok távoltartani, elbizonytalanítani, esélytelen pártok támogatására fölszólítani, szóval hogy mindazok ne hallgassanak Rátok. Ugyanis a puszta létetek múlik azon, hogy a Nép okosabb és elkötelezettebb legyen, mint Ti vagytok. Csalódtam bennetek, de ami ennél súlyosabb: sok tízezren éreznek így. És ha már az életösztön is kihalt Belőletek, akkor már segíteni sem lehet rajtatok. És nem is érdemes.

Szégyelljétek magatokat.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr575887743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuluzulu7 2014.03.31. 18:37:49

Nekünk nem kellett fizetni senkinek sem,hogy
jöjön közénk!
Mindenki jött akinek modjában állt,és milyen sokan lettünk volna, ha azok mind ott lehetek volna
akik kormányváltást akarnak!!!!!

sverde 2014.03.31. 18:55:47

Konkrétan? Szabad tudni mi történt?

sverde 2014.03.31. 18:57:42

Az ATV például mindkét tüntetést rendkívüli egyenes adásban (számomra) egész objektívnak tűnően tudósította. Ki b@szta ki a biztosítékot akkor?

Mozigépész 2014.03.31. 19:48:25

Én is így keveredtem ide, ahogy a bejegyzésben írtad :-)

anaso 2014.03.31. 19:54:30

A "nagy netes portálok" közt ott van az Amerikai Népszava.
Bartussal az élen, akit eddig a legjobb cikkírónak tartottam. Mióta az ellenzéki pártok nem teljsítették a bojkott iránti óhaját, betegesen gyűlöli az ellenzéki összefogást. A törzskommentelők meg önkívületben, "ki nyal nagyobbat Bartusnak" versenyben veszett kutyaként vicsorognak mindenre és mindenkire, aki ellentmond. Undorító, eszelős társaság. A pártok fáradhatatlanul járják az országot, reklám- plakáthely, tv nyilvánosság híján nem maradt más. A munkájukat segítik szervezők, aktivisták, sok sok ezer ember. Teszik hittel, meggyőződésből, hazaszeretetből, az országért. Hogy meri egy bumburi, öregtitán, stb naphosszat a számítógép előtt pofázó ezeket az embereket gyávának, hazaárulónak, kollaboránsnak minősiteni? Mire a nagy arc, ez a gép előtt tajtėkzó fidesz malmára vizethajtó banda milyen alapon szólja le azokat akik teljes erőbedobással csinálják amit a hitük, lelkiismeretük diktál, akik fáradhatatlanul kint vannak a terepen, és azokat a százezreket, akik szavazni akarnak, mert nincs más ut. Végiggondolta ez a hörgőkórus, hogy semmi esély a bojkottra, ha az ellenzék nem tudja a TELJES szavazótábort otthontartani? Hogy attól még a kamupártok indulnak és a fidesz legfeljebb adna nekik át szavazatokat? Ki kérdőjelezné meg a végeredményt? Egyre növekvő undorral olvasom őket (de minek??) az Amerikai Népszava egy szennylap lett.

"Személyesen nekem, meg még pár bloggernek egyébként jól jön a Ti ostobaságotok. A belőletek kiábránduló olvasóitok ugyanis megérkeznek hozzánk, radikális tempóban növelve olvasótáborunkat. " így igaz! Jelentem: megérkeztem.

Nagyon jó írás, gratulálok!

Virányi András (BANDITA) 2014.03.31. 19:57:49

Az a jó a blogban, nem szólhat bele senki, mit írok. Nem is élek meg belőle, de ezek a saját gondolataim, nem bérért írom. Azt hiszem tudom miről beszélsz. BANDITA.

Ruzsa Ferenc 2014.03.31. 21:06:15

Probléma: Vezércikket írsz, jót és ez fontos -- de kéne ugye napihír, elfogulatlan infó stb., és ahhoz is egyre nehezebb hozzájutni. Szinte a komcsi idők suttogó propagandája megy, csak a fészbuk gyorsabb-hatékonyabb: ha valahol véletlenül megjelenik valami érdekes, előbb-utóbb valaki belinkeli. Tkp. működik, de rohadt időigényes.
Vajon miért nem fektet ebbe valaki egy kis pénzt? Kis szerkesztőség; a híranyag kőkeményen pártsemleges, pornó-horror-sport zéró. Tény és vélemény világosan külön rovatban.
Igény, az ugye volna rá...

08.szabogabor 2014.03.31. 22:31:51

@Ruzsa Ferenc: Ha volna rá időm, istenbizony létre is hoznám. :)

@Mozigépész: @anaso: Köszönöm, hogy olvastok :)

@Virányi András (BANDITA): Üdv :)

bamblur 2014.03.31. 22:40:56

Komássy Ákos, csakúgy, mint a Fővárosi MSZP gyakorlatilag megtagadta a kampányolást és lapít.

libsibolsika 2014.04.01. 11:52:41

@bamblur: Én azért látok elég MSZP-st budapesten kampányolni! Vagy azok vidékről jöttek, mert a fővárosiak megtagadták a munkát?
Ezt fejtsd ki kérlek mert így nem értem!

Kismacska (BELLA) 2014.04.01. 13:08:43

@anaso:

+1.
Amióta az egyik cikkében Bartus gyakorlatilag azt írta (így lehet értelmezni), hogy Gyurcsány felgyújtotta a várost, nem olvasom.

@Gábor: KÖSZÖNÖM, hogy írod a blogot, KÖSZÖNÖM a hangnemet! Mármint... hogy azt mondod és ÚGY, ahogy. Én évek óta mondom ugyanezt, hogy egyszerűen ha a sivatagban mész és órákra vagy a szomjhaláltól (Magyarország - demokrácia), akkor ha találsz egy pocsolyát (Összefogás), akkor meg fogod inni, illetve fogsz inni belőle, mert ezt mondja az életösztön! Nem fogod azt mondani eltartott kisujjal (ismétlem: a szomjhalál szélén!), hogy "ez nem Pi víz jéggel üvegpohárban, ezt nem iszom meg"!

Szóval köszi a biztatást, így tovább! (Én például nem olvasok se Amerikai Népszavát, de hónapok óta Varánuszt se. Van PuPu, a Galamus meg Te.) HAJRÁ! :)

08.szabogabor 2014.04.01. 14:08:38

@sverde: Nem merik a választás utánra hagyni...

1ügyű 2014.04.01. 14:12:53

@08.szabogabor: Tök mindegy. Az új kormány még mindig felmondhatja Ukrajnára hivatkozva.

sverde 2014.04.01. 14:14:55

@08.szabogabor: www.atv.hu/belfold/20140401-bajnai-megint-az-orosz-sajtobol-tudtuk-meg-a-paksi-megallapodas-alairasat
Valóban kétszeres a kamat? Neked a közszférában közbeszerzést kell kiíratnod, ha bármi nagyobb értékűt tervezel, ők pedig duplakamat visszafizetéssel
megköthettek egy ilyen hitelszerződést?

08.szabogabor 2014.04.01. 14:15:52

@sverde: 1ügyűnek igaza van, fölmondható a cucc, oszt szevasz.

Mozigépész 2014.04.01. 14:16:07

@sverde: Nekem pont az jelezte, hogy a Gábornak igaza van, hogy ilyen gyorsan megállapodtak Paksról. Akkor esett le a tantusz, hogy mernek várni a választások utáni időkig. Az, hogy még most, amíg hivatalban vannak, aláírták, még inkább ezt erősíti.

Mozigépész 2014.04.01. 14:18:12

Mármint hogy nem mernek

1ügyű 2014.04.01. 16:56:56

2002-ben a választás előtt ugyanezt a pánikszerű "vásárlást-pakolást" csinálták a hírek szerint.
süti beállítások módosítása