HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

TÁR(d)KI!

08.szabogabor 2014.03.27. 07:00

És ki is tárta. És oly nagyon kitárta, hogy arra a Lendvay utca Kubatovostól Kocsis Mátéstól rögtön megtermékenyítőleg is hatott. Ja persze a TÁRKI most megjelent "közvélemény-kutatásáról" beszélek, melynek egy hónappal ezelőtti verzióját már akkor tollbamondásnak neveztem.

De ez most már annál is rosszabb. A valaha piackutató cégként bejegyzett TÁRKI mostanra nem más, mint a Fidesz által futtatott média-örömlány, amely a valóságtól és az objektivitástól éppoly távolra került, mint bármi, amihez a Vérnarancsok hozzányúlnak. Az új adatsorba ezúttal már részleteiben bele sem megyek, nem érdemes rá, meg korábban ezt már több adatsorral kapcsolatban úgyis megtettem. Csak a lényegére koncentrálok, azt se írom túl. Mert minek.

A lényeg pedig annyi, hogy mi már nem is vagyunk, kedves Kormányváltó Kollégák. Az egy tévedés, hogy én ezt most itt írom, és az is, hogy ezt Te, Kedves Olvasóm itt olvasod. Mi ugyanis nem vagyunk. A lakossági fórumok csillárokon is lógó embertömegei sincsenek, a standoké se. Azt mi csak úgy látjuk, de most végre a TÁR(d)KI felnyitotta a szemünket. Szerintük ugyanis a Kormányváltás szavazói annál kevesebben vannak, minél többnek látszanak, és ha még menne egy hónapig a kampány, akkor el is fogynánk, de csontra.

Pár hete volt egy sajtóhír, hogy a TÁR(d)KI-tól a Fidesznyikek visszavettek egy kormányzati megbízást. Gondolom a zsarolás, mint olyan szintén nem újkeletű Narancsfegyver, csakhát van aki nem hajlik. Vannak akik meg oly mértékben, hogy az már nem hajlás, hanem teljes lefekvés. Nos ez utóbbi a TÁR(d)KI. Csakhát annyira körbe akarták nyalni a Gazdi talpát, hogy kicsit túlzásba is vitték. Kevesebb hazugság néha több, innentől az Ő adatsoraikat röviden így nevezném: médiahack.

Csak pár dolog. Tudjuk azt, épp a közvéleménykutatóktól, hogy rettenetes arányú a rejtőzködés. Minden 5 megszólított emberből csak egy hajlandó egyáltalán válaszolni, ez pedig nemcsak torzítja az eredményeket, de egyenesen értelmetlenné, és értelmezhetetlenné tesz bármely politikai jellegű közkutatást. Na, erre most TÁR(d)KI-ék gyorsan villantottak egyet: Nekik bezzeg csaknem mindenki megáll, és válaszol. De legalábbis több mint a megállítottak fele. Háthogyne. Az egyedi, retorziótól félő ember majd pont a Vérnarancs bérkutatók egyikének fog különösen szívesen megállni, hogy végre elmondhassa a véleményét. Ugye, hiteles?

Szóval majd ha megint összehívnak a közvéleménykutatók egy újabb konferenciát, hogy megbeszéljék, mi is a teendő akkor, ha a korábbi módszertanuk a félelemből eredő rejtőzködés miatt kidobandó, és valamit ki kéne találni helyette, akkor valszeg még a többi cég is körberöhögi majd a mi kis politikai prostituáltunkat. Ezzel együtt persze azt javaslom, hogy kevés figyelmet szenteljünk általában is a politikai közvéleménykutatásoknak, mert módszertanuk a rejtőzködés miatt egyszerűen oly mértékben avult el, mitha valaki biciklivel indulna a Monacói Forma-1 Nagydíjon.

Az meg még külön élvezetet okozott, hogy azt olvashattam: csak a Kormányváltás szavazótábora kezdett el csökkenni, mindenki másé változatlan. Na ilyet se látott még a világ. Hogy mindenki kampányol, de az valójában senkit sem érint, se pozitívan, se negatívan, csak épp egy Versenyzőt, de azt aztán nagyon. Mondom, lelki szemeim előtt tovább folytattam TÁR(d)KI-ék trendjét, és arra kellett jutnom, hogy még szerencse, hogy április hatodikán meglesz a választás, mert ha egy héttel később lenne, már nem is lenne olyan, hogy Kormányváltás. Mert megszűnünk létezni, szerintük.

Najó, ennél többet ez a történet nem érdemel. Kedves TÁR(d)KI amúgysem létező hitelességedre oly mértékű csapást mértél, mintha bekapcsoltad volna az Önmegsemmisítő Gombot. Nálatok már nem arról van szó, hogy van az a pénz, amiért korpásodni kezd a hajatok, hanem arról, hogy ki sem látszotok a korpa közül. Tán ezért tudtak Titeket megenni a disznók, ugyebár. Valaha többen közületek szereztek szociológusi diplomát, és dolgoztatok is abban a műfajban. Javaslom, adjátok is vissza, és töröljétek az önéletrajzotokból az arra vonatkozó részt. Utóbbi időben végzett tevékenységetek ugyanis már erősen gyanússá teszi, hogy Ti megvehetők vagytok. Ugyanis ha ennyire képesek vagytok némi megrendelésért csontig behajolni, és kitárni, akkor ez már jellemhiba. És akkorbiz ilyenek voltatok Ti mindig, csak tán nem ennyire feltűnően. Ja, új nevetek szerzői jogdíjára nem tartok igényt, ingyen adom, használjátok egészséggel, mert sokkal jobban lefedi valós tevékenységeteket, mint a korábbi. További élvezetes munkát, és lefekvéseket Neked, Kedves piackutató.

TÁR(d)KI.

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr635880590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 08:23:34

Az aktuális vesztes mindig a közvéleménykutatókat hibáztatja. Ez szánalmas. Emlékszel még, amikor a jobboldal fő ellensége a Szonda volt? Na, az ugyanilyen nevetséges volt.

Közben meg a közvéleménykutatások szinte mindig meglepően pontosak.

08.szabogabor 2014.03.27. 08:35:45

@maxval a gondolkodó birca: Gyapjaspajtás, nézd hozzá a másik Narancsszolga cég friss adazait is. Tudod, Nézőpontnak hívják. MIndenben gyökeresen eltérő ettől. Még a közismert házicég sem mert akkorát hazudni, mint a megbízás visszanyerésért betáró Tárki. HOgy lehet akkor egyszerre igaz a két gyökeresen eltérő közvéleménykutatás? 80%-os rejtőzködénél a hasracsapásos bemondás pont annyira releváns eredményt hoz, mint a tollpapíros kérdőívezés. Amíg ez a módszertan marad, addig bármely közvéleménykutató bármely eredménye vicckategóriás. Eredménytől függetlenül. Ha holnap kétszeres Kormányváltás fölényt hoznak ki, azt is körberöhögöm, nyugi.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 09:10:42

@08.szabogabor:

Vannak különbségek az egyes elemzések között. Ennek azonban nem az a magyarázata, hogy x cég fideszes, y cég meg ellenzéki. Hanem jellemzően a módszertani különbségek.

Próbáld meg mikroszinten akár. Kérdezz meg ismerősöket ugyanarról. S bizony maga a kérdezési módszer befolyásolni fogja az eredményt.

Egyébként meg: minek az egész vita. Választást kell nyerni, nem közvéleménykutatást. Jövő héty végén meglesznek a választási eredmények, s abba ia marad a felesleges vita az előrejelzésekről.

Az én előrejelzésem:
Fidesz - a szavazatok 42 %-a - a mandátumok 62 %-a
ballibek - a szavazatok 24 %-a - a mandátumok 18 %-a
Jobbik - a szavazatok 19 %-a - a mandátumok 15 %-a
LMP - a szavazatok 9 %-a - a mandátumok 5 %-a
mások - a szavazatok 6 %-a - a mandátumok 0 %-a

Amadeus62 2014.03.27. 09:18:24

A Tárki mért már 68, meg 70%-ot is a fityesznek 2009 őszében. Egy jó tízessel mindig fölé lőtt, vagy többel is.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.27. 09:25:29

@maxval a gondolkodó birca:

A szavazók majdnem negyede a Böszméékre szavazna??!!

HAgyjuk már!! :DD A szavazók közel negyede Lopcsányt, Meseházit, Bajnaut, Kuncét, meg Fodort akarja?
Hagyjuk már! :D

Én most mondom: nem jutnak be a Parlamentbe, nem lesz nekik 15% sem. Ha netán mégis elérik a küszöböt, esküszöm meztelenül fogok rohangálni a városomban, vagy valami oltári hülyeséget csinálok csak hogy bekerüljek a hírekbe. De kizárt hogy ilyen szar alakokra mint a gyurcsány vagy a bajnai 4-5 százezernél többen szavaznának. Egyszerűen K I Z Á R T !
Legalábbis NAGYON bizom benne, hogy a maszop repül a Parlamentből kifele.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.27. 09:28:46

@maxval a gondolkodó birca:

A Fidesznek meg lesz az bőven 3 millió szaavzója is.

Gondolj csak bele: CSAK a Fideszre aláírók több mint 2 millióan vannak, akik aláírták, akik szavazni is mennek, sokkal többen lesznek.
Eddig több mint 2 millioan irtak alá a Fidesz-KDNP-nek.
És ezek csak a keménymag! Lesz ez szavazatban bőven 3 millio is!
Így legyen!

Április 6, reggel: PEZSGŐ behűt... :P

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 09:29:42

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Aki nem akar Fideszt, azok egy jelentős része elmegy szavazni a ballibekre. Pl. anyám mondja: idióta csapat az Összefogás, de inkább mint Orbán. Van egy ilyen réteg.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.27. 09:33:00

@maxval a gondolkodó birca:

Maradj már, Lopcsányéknak nincs fél millió szavazójuk se, meg ilyen Fodor, ki az?! :DD

Nem lesz meg nekik a 15%, és ezt érzik ők is.

Pont.

"Én meg kérek egy kávét...6-án meg pezsgőt."

Andráska8 2014.03.27. 11:54:22

Egy kérdezőbiztos azt mondta, hogy kb tízből egy ember válaszol nekik, nos ez milyen reprezentatívottságot mutat?

Szóval ez már nem kutatás, csak manipulálás.

Andráska8 2014.03.27. 11:56:08

Akik a Fideszre aláírtak nem létező személyek, egy csomó ember tiltakozott már, hogy a sok éve halott rokonuk kap a Fidesztől köszönő leveleket.

1ügyű 2014.03.27. 12:07:16

@maxval a gondolkodó birca: Na legalább ebben egyetértünk. Csomó ember rühelli az MSZP-t is, de ugyanezt mondják, mint édesanyád, hogy inkább MSZP, mint Fidesz.
Egy biztos. Nem fogjuk megtudni az EU választásig, hogy mekkora az E14PM, DK, Liberálisok, Szocik valós támogatottsága a kormányváltók között.

1ügyű 2014.03.27. 12:08:23

@Andráska8: Igen. Ez a CÖF/Fidesz sms még jobb oldali ismerősömet is felbaszta. Lehet, hogy a rezsicsökkentésnél telefonszámot is kérte a narancsbodegák?

Andráska8 2014.03.27. 14:16:08

" Péter Frank
A fejem akkora mint a ruháskosár!Ma reggel a mobilomon hív egy kellemes hangú úriember,dr........Örömmel üdvözölt a Fidesz szavazótáborában,mivel szerinte aláírtam a feleségemmel és a fiammal együt az ő ajánlóívüket Bp-en a XI.kerületben.Tudta a pontos címemet emelet ajtószám stb.Tájékoztattam,hogy egyrészt évek óta nem lakom ott,másrészt SOHA SEMMIT nem írtam alá a Fidesznek.Kértem azonnal töröljék az aláíróívről az adatainkat,de ez szerinte már nem lehetséges.Azt is kértem,hogy a Fidesz adatbázisából haladéktalanul töröljék az adatainkat,hát erre csak annyit tudott mondani,hogy majd utánanéz,majd udvariasan elbúcsúzott.Kíváncsi lennék,hogy hányan vannak ugyanígy,és hány lista készülhetett ilyen KAMU aláírásokkal!!! "

Andráska8 2014.03.27. 14:17:22

@1ügyű: sajnos most nem is ez a lényeg, én is utálom a szocikat, de most az ő jelöltjüket kell támogatnom, mert az lett a közös jelölt. Ennyi.

Erdelyi Klara 2014.03.27. 22:58:30

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Na ja - errare humanum est .... De a pezsgö behütés mindenképp indokolt - mert majd segit elviselni a mérhetetlen csalódást a narancsos bukta után.... Ezen a beszóláson meg - " esküszöm meztelenül fogok rohangálni a városomban, vagy valami oltári hülyeséget csinálok csak hogy bekerüljek a hírekbe" - most mit mondjak, már elöre csak kuncogok - remélem Budapesten lesz ez az attrakció - mert ez ott igazi ingyen-látványosság lesz a nagy tömegnek - addig legalábbis, amig az erkölcsrendészet vagy a mentösök a kényszerzubbonyal ki nem érkeznek ....

libsibolsika 2014.03.27. 23:00:43

Kedves Buta Bíboldó Barom!
Szerintem nincs semmi probléma ezzel a felvétellel! Az értékelésnél mindig figyelembe kell venni, hogy mikor készült és kinek lett elmondva! Szerintem teljesen rendben van az a szöveg amit ellmondott a pártigazgató.
Természetesen ha ugyan ezt idén márciusban mondta volna el akkor már annyira nem okéznám.

Erdelyi Klara 2014.03.27. 23:11:45

@Andráska8: Úgy látszik a Kubatov - listát elfelejtették update-olni ...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.27. 23:12:16

@Erdelyi Klara:

Nyugi, ahhoz hogy ezt megcsináljam, el kell érniük a 15%-t :))

Ebben egyre kevesebb elemző, politikus hisz, hogy bekerülnek. Nem reális.

08.szabogabor 2014.03.28. 01:49:18

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Parancsolj, Tiéd a pálya, sorold azokat at elemzőket, politikusaokat, akik 15% alá várják a Kormányváltást.

Ruzsa Ferenc 2014.03.28. 11:18:40

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: A 15% a Fidesznek okozhat problémát, de szerintem azért összejön nekik.
A facebookot még elfelejtették államosítani: itt a Fidesz a 4. legnagyobb alakulat (előtte áll a Jobbik, az Együtt és a Milla is.)
És persze ha a kormányváltókat összeadnám, toronymagasan vezetnek. Csak az Együtt + MSZP 316.872 lájkja több, mint duplája a Fideszt kedvelők számának (155.492)

1ügyű 2014.03.28. 13:20:08

Bár még nem jogerős, de most például Szilvásy György is nyert a bíróságon, pedig masszív fidesz bélsározás ment ellene...

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Névtelen forrásokkal példálózni ősi fidesz szokás. :) Azért remélem nem gyújtjátok fel a fővárost az idén.
Már most mondom, hogy ha az ellenzék nyer, akkor a fidesz megtámadja a végeredményt.

Cyco Miko 2014.03.28. 16:33:58

@Ruzsa Ferenc: milyen furcsa hogy a közvékutatók ignorálják a fácsét az elemzésekhez... ezek a kilóra megvett kőkorszaki szakik biztos csak félrevezetik a jónépet. Kész szerencse hogy a sarkakaták, súbertnorbik meg rubintrékák nem alakultak párttá, akkor már a választások előtt dobhatta volna kukába a nevetséges felméréseit

Ruzsa Ferenc 2014.03.28. 17:16:54

@Cyco Miko: :)
A közvkutatók nem a magas nívójukról ignorálják a komolytalan fészbukot, hanem mindegyikük minden más adatot ignorál a saját adatfelvételén kívül. (Már kivéve, ha csal, de Magyarországon még az ötlet felvetése is elképzelhetetlen lenne, úgy-e?)

A facebook nem random mintavétel, és ha valakinek több arca is van (mint pl. a fideszes trollok egy részének), az több lájkot is leadhat egy pártra.
De úgy tűnik, nem annyira könnyű manipulálni, mint a Kossuth tér befogadóképességét, mert akkor már másfél millió Fidesz-like volna. Vagy hárommillió?

medvedisznóember 2014.03.28. 18:06:42

@Ruzsa Ferenc: Az X-ekből meglesz az, Ferenc. Én csak azt sajnálom, hogy az Összefolyás-rubrikába rajzolt kukikat végül nem számolják össze.

bamblur 2014.03.29. 17:17:21

Tuholepet nemsokára utoléri a vezetőszíj. Ez a főpapnőnek is jól fog állni.

08.szabogabor 2014.03.29. 17:31:13

@bamblur: Magam is ugyanígy látom. ;)

Doktor PHD belebeszélek (SP után szabadon...) 2014.03.29. 21:57:57

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

Azért légy szíves, írd meg ezen a fórumon, hogy pontosan mikor és hol lesz a fellépésed.
Majd megyek a kamerával mert imádok röhögni...
süti beállítások módosítása