HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Najó

08.szabogabor 2014.03.17. 05:28

Föladom. Mármint a magamra kényszerített csendet. Mi mást lehet kezdeni annyi szeretettel, amennyit az utóbbi napokban Tőletek kaptam? Összecsiszolódtunk, vállvetve megyünk már jóideje, hát akkor végigmegyünk együtt, ottegyeafene.

Még mindig a DK Központi Honlapján virít a Waterloo, mint vezércikk. Két napja. Ha egy Közösség, egy Párt fölvállaja, hogy március 15-i mozgósító szózatnak egy független blogger írását közli, akkor az egy különleges csapat. Magyarországon más ilyen nincs. Az meg aztán végképp nincs, hogy miután a blogger besokall, és azt mondja, hogy a választás napjáig elkussol, akkor ugyanúgy fönnmarad a cikke, ugyanott, mintha ez meg sem történt volna.

Ha egy párt ennyire befogadó és nyitott, akkor azt a pártot nehéz nem szeretni. Éshát lelki lény vagyok, nem tudom a szeretetet mással viszonozni, mint szeretettel. Szóval le vagyok győzve, megszívtam, föladom, betettem a szekrény mélyére a március 15-i ünnepség lemondásával kapcsolatos véleményemet, és visszamászom szépen az árbockosárba.

Na, itt vagyok, maradok, mostmár bármi belefér, fussunk együtt zátonyra, vagy fedezzük föl együtt a Kék Lagúnát. Ugorjunk. Javaslat következik a március 30-i tüntetésre. Tanuljunk a Hallgatói Hálózattól, mert a múlt év tavaszi tüntetései marhára bejöttek. Nemcsak nekem, gondolom. Orbánéknak tele lett a pelus, egész Budapest tudta, hogy épp mi zajlik, ment az erkélyekről az integetés, a szimpatizáló autódudálások, meg minden. Ott voltam mindegyiken, még a Parlamenti kordonos áttörési kísérletnél is. És óriási élmény volt, minden percük.

Na, szóval a lényeg az: ne álldogáljunk. Mászkáljunk. Mittomén hányan leszünk. Egy biztos, a Hallgatói Hálózat egyik tüntetésén sem voltunk többen 10 ezer embernél. És mégis elemi ereje volt a történetnek. Az egész Orbánnégyév leginkább megrendítő erejű ellenzéki megmozdulása volt. Hát, tízezernél biztosan többen leszünk. Rengessük akkor meg a Felcsútit még jobban.

Ültessétek össze a Kormányváltás kampányának összes kreatívját egy asztalhoz, és szervezzetek egy ütős Mozgótüntetést. Sétálni úgyis egészségesebb, mint álldogálni. És az élet a mozgás maga. Hát akkor mozogjunk. Nem a Nagy Beszédek ideje van. Azokat elmondjátok a kampányrendezvényeken, szerte az országban. Kanyarogjunk, mozgósítsunk. Tegyük azt, mint annak idején a Hallgatói Hálózat. Ki fognak jönni az emberek az erkélyre. Mi meg elkezdjük ritmusosan kiabálni: Gyertek Velünk! És jönnek. Nem mind, de sokan.

Március 30-at már nem lehet időjárástól függővé tenni. Olyan helyen kell gyülekezni, ahol nincs tetőcserép, meg bármi röpködni képes szirszar. Legyen mondjuk a Hősök Tere. Vagy a Kossuth tér. vagy a Szabadság tér. Mindegy, csak nagy tér legyen, kevés tereptárggyal, messze a házaktól. És alternatív útvonalak, hogy jóidőben merre megyünk, rossz időben merre megyünk, és mit csinálunk viharban. Jó, igazi viharban le lehet mondani. De más esetben EZT már nem. Nincs újabb alkalom.

Menjünk végig az Andrássy Úton, befelé. Tessenek csinálni egy mobil hangosítást. Csináltam saját kampányokban én is ilyesmit, ne bonyolítsuk túl. Egy teherautó, platóval, mint 56-ban. Arra hangfalak, egy kézimikrofon. Menet közben meg abból szólhat a zene. Szeretem a Padödőt, meg a Kulkát is, de itt és most nem Ők a lényeg. Most miattatok megyünk ki, Srácok, és persze magunk miatt. Az Országunk miatt. Ha majd koncertre akarok menni, kimegyek arra, ha szavalatokat akarok hallani, elmegyek egy irodalmi estre. Ez most ne színház legyen, hanem a Demokrácia Menete.

Vannak az Andrássy Úton erkélyes lakóházak. Van kézi megafon, találjuk föl újra. Azokban az erkélyes lakóházakban biztos tudunk találni Kormányváltás szimpatizánst. Kérjük meg, hogy az erkélyéről szólhasson valamelyik Főemberünk a tömeghez. Ne tirádát. Három percet. Igen, kiabálva, igen, mint egy rockkoncerten, és igen, rögtönözve. Mennyire őszinte lesz, nem? Nem beállított színpad, nem ketyegő órához igazított feszes menetrend, nem előre megírt szövegek. Spontán, emberi, élő. Föl az erkélyre, kicsit megállunk, kapunk egy kis lelkesítést, és megyünk tovább.

Közben az autókat megdudáltathatjuk, ugyanezt tettük a Hallgatói Hálózat tüntetésein is. Letapsolhatjuk magunk közé az ablakokba kijövő embereket. Menjünk be a Deák térig. Menjünk a Parlamenthez. Az Akadémiához. Menjünk át egy Hídon. Jöjjünk vissza egy másikon. Foglaljuk vissza a menetünkkel, a mobilitásunkkkal, az interaktivitásunkkal a Fővárosunkat. Ezzel meg persze az Országunkat.

Nagy élmény lesz. Nekünk is, Nektek is Főfiúk. Vegyülhettek közben az embereitekkel, nem kell Vezérelvű Zombimenetet csinálni, mint a Békemenet. Épphogy meg lehet mutatni a Fővárosnak és az Országnak, hogy mi az Igazi Különbség köztünk és Köztük. Az Övék olyan, mint egy Temetési Menet. A Miénk legyen a Jövő Menete. Élő, lüktető, spontán.

Tessenek kitalálni a részleteket, van feladat a kampánystábban. Marhajó dolgot lehet csinálni, egyedit, ütőset, van benne bőven hely a kreativitásnak. Látszanunk kell, mozognunk kell, élnünk kell, hogy elhiggye mindenki: ha minket választ április 6-án, akkor a szürke, nyomott hétköznapok helyére az Élet színes lüktetése költözik. Ha egy Hallgatói Hálózat meg tudta csinálni a maga igencsak szűkös eszközeivel, akkor aligha okozhat gondot a Kormányváltás egész stábjának ez a dolog. Hamár március 15-e saját pluszlelkületét nem tudtuk a javunkra fordítani, akkor csináljunk helyette 30-án valami olyat, ami másban ad új életérzést. Menjünk. Éljünk.

Nyerjünk.

 

35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr795865444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

libsibolsika 2014.03.17. 08:29:05

Emlékeim szerint nem az a korosztály megy ki az ellenzéki rendezvényekre mint a diáktüntetésekre. Én biztos ott lennék de elég szolíd lenne a létszám egy ilyen városnézős, sétálgatós tüntetésen!
Én ha tehetném biztos lebeszélném a szervezőket az e fajta radikalizálódásról!

sverde 2014.03.17. 09:05:43

@libsibolsika: ha megvan a célállomás ez nemigen lehet gond. Aki nem szeret/ nem tud sétálni majd bevárja ott a többieket. Március 30. napjára elvonulnak az esőfelhők és lassan kisüt a nap.. reményteli.. ;)

libsibolsika 2014.03.17. 09:17:36

@sverde: Úgy igen! De az írásból azt láttam, hogy nincs célállomás! A cél a mozgás és a spontanitás!

sverde 2014.03.17. 09:35:18

@libsibolsika: gondolom lehet még ezen csiszolni.. dinamikussággal kevert statikus megmozdulás. És akkor ez mégsem a Love Parade :))))

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.03.17. 10:01:45

Szia! Ne felejtsd el, amit ígértél :) Beállítási segédlet: Admin --> Oldaldobozok
Itt van olyan hasáb, hogy "Keltető" ezen belül vannak "Linkek" Ezt a dobozt kell balra vagy jobbra húzni, és értelemszerűen kialakítani (A doboz neve egyedileg megadható pl. "Ajánlott linkek", "Kedvelt oldalak" stb.)

a link: arokkantisember.blog.hu/2014/03/15/tisztelet_a_batraknak_akik_felemeltek_szavukat_a_rokkantak_fogyatekosok_erdekeben

08.szabogabor 2014.03.17. 10:04:05

@A rokkant is ember: Tegnap kicsit bütyköltem vele, de így egyszerűbb lesz :)

Andráska8 2014.03.17. 10:13:28

Sajnos Szigetvári egy nulla, s ő a főszervező. :(

08.szabogabor 2014.03.17. 10:22:27

@libsibolsika: Elképzelek egy kampányt a Te vezetéseddel. Vagy inkább nem.

pasaréti angoltanár · http://www.angolnyelvtanar.extra.hu 2014.03.17. 11:53:07

@08.szabogabor: Tökéletes :) Most már csak az kell, hogy átmenjen az üzenetem, és tényleg minél több sorstárs (bár nem szeretem ezt a szót, kicsit az elvtársra emlékeztet...), szóval minél több érintett éljen a demokratikus jogával. Mert ebben a körben ez sajnos alig jellemző....

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.03.17. 12:01:24

A bejegyzés szerzője megelőzött, de tőlem, mint főszerkesztőtől is jár egy nagy KÖSZÖNÖM :)

08.szabogabor 2014.03.17. 12:02:56

@A rokkant is ember: Nincs miért, fogadtunk, vesztettem :) Egyébként felőlem maradhat a világ végéig is :)

libsibolsika 2014.03.17. 12:23:00

@08.szabogabor: Azt még én se tudom elképzelni, hogy kampányt vezessek! Nem is mondtam, nem is szeretnék!
Véleményem azért csak lehet!

08.szabogabor 2014.03.17. 12:26:14

@libsibolsika: Van azzal gondom, hogy véleményed van? Nincs. Nem is lesz. A tartalmáról viszont nekem is lehet véleményem. ;) Jelzem eddig a különböző Kormányváltás csoportokban KIZÁRÓLAG pozitív reagálások vannak. Ilyen se volt még, asszem nem jól becsülöd föl a különböző korosztályok tetterejét.

Kis ember 2014.03.17. 15:19:08

"Mennyire őszinte lesz, nem?"
Hahaha, melyikük? A Mesterházy? Vagy a Gyurcsány?
Őszinte? Az utolsó őszinte szövege a Gyurcsánynak az őszödi beszéd volt. De előtte is annyit hazudott, hogy másnak tíz életre is elég lenne.
Ahhoz hogy egy beszéd őszintének hasson, Montágh Imre szerint az kell, hogy a szívés a száj összhangban legyen. Na ez náluk soha nem fog összejönni, alkalmatlanok rá.
*fetreng a röhögéstől*

08.szabogabor 2014.03.17. 16:40:06

@Kis ember: Gyurcsány fórumain, bármerre megy, lógnak az emberek még a külső ablakpárkányról is. Gondolom nem a hiteltelensége miatt...

törökbasa 2014.03.17. 20:25:18

Sajnos a baloldalon a bátorsággal, őszinteséggel nem nagyon dicsekedhetnek a képviselők.
Az egy legényt, - aki talpon van a vidéken (is) - őt engedték amortizálni a "hős keresztény" által... :-/

terlasz 2014.03.17. 21:54:55

@Kis ember: miért Gyurcsány őszinteségével foglalkozol, amikor Orbánt igazmondáson szinte lehetetlen rajtakapni?

félázsiai nagymagyar 2014.03.17. 23:39:13

Jó gondolatok és mellesleg jó blog!

Engem meggyőztél (na nagyon nem kellett :-), h vonuljunk.

medvedisznóember 2014.03.18. 15:15:51

Alakul a Csonka menetelés. Remélem meg sem álltok a Jangcéig. Na jó, legyen a Dnyepper....

08.szabogabor 2014.03.18. 19:59:53

@medvedisznóember: Jajj, Te kis Te, hát írtál egy útirányt már, minek variálsz...

medvedisznóember 2014.03.18. 22:31:56

@08.szabogabor: Csak nektek akarok jót, mert mostanában folyamatosan cidriztek. A Pokolban meg fincsi meleg van.

medvedisznóember 2014.03.19. 00:03:01

@08.szabogabor: Arról te meg a gazdád szoktatok mesélni.

bamblur 2014.03.19. 00:20:49

Matyi!!! Jönnek!!!

8kerseg 2014.03.24. 12:25:36

@sverde: Ez várható volt drága. Csak a kontraszt miatt odarittyentenek egy 2x akkora gyűlést...

sverde 2014.03.24. 12:34:44

@8kerseg: Mucika! Hímsoviniszta beszólásaidat és megszólításaidat tartogasd a Babádnak. Egyébként meg persze, oda, megint lesz egy kis lengyel-invázió.. ;)

8kerseg 2014.03.24. 22:59:30

@sverde: De kis "szufrazsettek" vagyunk :D

sverde 2014.03.24. 23:48:37

@8kerseg: :) neméppen (sosem mondanék le a világot mozgató nagybetűk egyikéről). Ha anyukád egy kicsit is szeretett volna.. dehát így érthető. Szegényke. Bár a nődet még ettől is jobban sajnálom.

8kerseg 2014.03.25. 00:46:12

@sverde: Az élet kegyetlen tündér :)
süti beállítások módosítása