HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Waterloo

08.szabogabor 2014.03.14. 01:15

Március 15-én lesz a mi Waterlooi Csatánk. Ott és akkor, a Hídnál minden eldől. És rajtunk múlik, hogy Napóleon, vagy Wellington szerepét választjuk. Utóbbi jobb  lenne.

Szeretem a hadtörténeti példákat. Ha van Csata, amiről mindenki hallott, az Waterloo. Úgy van elkönyvelve, mint amikor Napóleont szarrá verték, pedig azért ennyire nem volt egyszerű a sztori, sőt. És bár a végén valóban Napóleon megsemmisítő vereséget szenvedett, de nagyjából perceken múlt, hogy nem fordítva történt a dolog.

A franciák lassan szétporlasztották a nap folyamán az angolokat. Az angolszászok bátor és harcos népség - nélkülük mi is oroszul beszélnénk, de ez más tészta -, állták a sarat, de rendes tempóban fogytak, mit ne mondjak. Várták a felmentő sereget. A poroszokat. Blücher nevű tábornokuk egy viszonylag kisebb sereggel kanyargott valahol arrafelé, de senki sem tudta merre is. Ha megérkezik, és oldalba-hátba kapja a franciákat, akkor a franciáknak annyi.

Volt egy ugyanakkora francia tartaléksereg is a dombok között. Azt meg egy Grouchy nevű tábornok vezette. Ha meg Ő ér előbb be, és Ő kapja oldalba az angolokat, akkor ott és akkor annyi Wellingtonnak. Szóval vadul birkóztak a franciák meg az angolok, és kitartottak. Föltettek mindketten mindent egy lapra. Akinek a segítség előbb érkezik, az nyer. Blücher érkezett meg a poroszokkal. Napóleonnak bevégeztetett.

Na, ígyvalahogy állunk március 15-el, a délután 3 órával, meg a Híddal. Ha mindenki, aki Kormányváltást akar, megérkezik oda, akkor nyerünk. Ha meg tovább kanyarog a dombok között, akkor meg végünk. Félmillió bizonytalan ül otthon és vár. És nézni fogja aznap a TV-ket és elsősorban azt fogja nézni, hogy hányan vannak a Kormányváltók. Ha elégséges a tömeg - mondjuk úgy 50 ezer fő - akkor lát esélyt a váltásra, és akkor bizonyossá válik. Ha meg valami lagymatag szart lát, hosszú, unalmas dumák széteső mondanivalóval, nem túl nagy tömeggel, akkor legyint egyet. Jobb esetben el se megy, rosszabb esetben elmegy, de a Jobbikra szavaz.

A kampány utolsó három hete döntő lesz, mert mindig döntő. De ha nem tudunk lendületet venni szombat délután, akkor ott ragadunk a csatatéren, körbevéve, segítség nélkül. Még az se biztos, hogy az a szavazótáborunk, amelyik most megvan, meg is marad április 6-ig. Mert itt aztán a Kampányfinisben nincs álldogálásra lehetőség. Vagy előre megyünk, vagy megdöglünk. Ilyenkor olyannak kell lenni, mint a cápa. Nincsenek kopoltyúfedői, nem tudja kavarni a vizet, így csak akkor kap levegőt, ha folyamatosan úszik. Mert különben nem jut víz a kopoltyúkhoz, teccenek érteni. Úgyhogy úszik rendületlenül egy életen át. Fáradhatatlanul, akár évszázadig.

Blücher kanyarog a dombok között. Vagy beér időben, vagy nem. Mindenki, aki Kormányváltást szeretne, de otthon marad, az úgy viselkedik, mint a francia segéderő, Grouchy vezetésével. Hallotta szerencsétlen az ágyúzást, közel volt, de ráérősen poroszkált, gondolta, majd csak odaérünk. Mire odaért, már köthette is föl a nyúlcipőt, mert Napóleon hada már félig lemészárolva épp elmenekült, szemben meg egy diadalmas angol-porosz hadsereg álldogált és nézte szegény idióta Grouchy-t.

Az ember élete első randijáról, meg a Döntő Csatáról nem késik el. Ha esik, ha fúj, ha fáj a láb, ha szülinap van, habármi. Aki szombaton nincs ott, de Kormányváltást szeretne, annak utána lesz négy éve elgondolkodni azon, hogy jobb lett volna két órát a megfelelő helyen és időben tartózkodni, mint aztán 1400 napon keresztül tovább szopni Orbánék Tébolyát. Ha valaki nem ér rá március 15-én a Kormányváltásra, akkor saját magával cseszik ki. De nagyon, csak jómagyar szokás szerint utólag fog erre rájönni.

Lehet vidéken aranyosan koszorúzgatni, csak minek. Ez most nem az emlékezés, hanem a Döntő Csata napja. És aki elbújik a dombok között, és talál mentséget magának, hogy miért is ne legyen ott a Harcmezőn, az leginkább szégyellje magát. A Csatatér ugyanis Budapesten van, a Hídnál, máshol meg max jelentéktelen csetepaték lesznek. És az a sereg, amelyik nem tudja egyidőben és egy helyen összevonni minden kis csapatát, az soha nem fog nyerni. Az lúzerbrigád, semmi több.

De mondok még valamit, és ezen is tessenek elgondolkodni. A mostani március 15., a Híd, mindenképp történelmi lesz. Vagy azért mert sokan leszünk, beérnek a csapataink a dombok közül és legyőzzük Napóleont. Vagy azért, mert elbasszuk, és Önmagunkat tesszük vesztes franciákká. De akkor meg legalább megmutattuk magunknak, hogy tudunk mi is utcai tömeget csinálni, ha nem is eleget a Győzelemhez, de legalább nyomásgyakorlásra alkalmasat. Ésha Napóleon nyer, és a következő éveinkben is Ő lesz az Imperator, akkor más lehetőségünk úgysem lesz, mint az utcát meghódítani.

Ha van szívünk és eszünk, akkor megérezzük, hogy mikor van történelmi pillanat. Akkor fölfogjuk a nap jelentőségét, nem akarunk kimaradni abból, amit később a Történelem majd Fontos Eseményként fogad be a lapjaira. Aki ebből kimarad, annak nem lesz válasza a gyermekeinek és unokáinak, mikor megkérdik: hogy a fenébe hagytátok a nyakunkon ezt az Idióta Vadbarmot a Rablóbandájával? Szóval Kedves Kormányváltó Polgártárs, ha nem akarsz majd életed további részében kínos hallgatásba, vagy hazudozásba menekülni, hanem büszkén, fölszegett fejjel akarsz mesélni arról, mikor Történelmet írtál, akkor ott a helyed. Velünk, a Hídnál. Erzsébetnek hívják, mint a győztes angolok leghíresebb Királynőjét.

Fegyverbe!

42 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr885859502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sverde 2014.03.14. 10:32:13

Nem győzöm hangsúlyozni, nem mindenki rendelkezik viking ősökkel. Nem mindenki születik páncéllal a mellkasán és karddal az oldalán. És az Összefogás elég balszerencsés módon - az időjárás előrejelzéseket figyelembe véve - pont a hidegbetörés időpontjára hirdette meg a március 15-i ünnepi nagygyűlését. Szóval, ha mégse lesz ott Waterloo én nem vonnék le negatív következtetéseket.. (egy rosszul sikerült 2006. augusztus 20. után meg főleg nem javaslom a szervezetlenné alakulható tömeget)

Április 6. maradjunk ennyiben.

Addig pedig mindenki vérmérséklete szerint. Én biztosan nem leszek ott.

Andráska8 2014.03.14. 10:37:39

@sverde:
milyen hidegbetörés?
hányan fagytak meg a télen?

08.szabogabor 2014.03.14. 10:45:48

@sverde: Waterloonál sokkal szarabb idő volt :)

1ügyű 2014.03.14. 12:50:03

Tudod Gábor, hogy nem szoktam ellent mondani neked, de két tényezőt nem vettél figyelembe:
- Előreláthatólag viharos, rossz idő is jöhet.
- A vidéki emberek sokaságának nincs pénze arra, hogy felutazzon Pestre, míg a Fidesz megteheti, hogy ingyen buszokat (vonatokat) biztosítson a híveinek.

Illetve ha tényleg annyira sz*r a helyzete az embereknek (4millió szegény), akkor nincs pénzük utazgatni.

Szerintem Március 15 inkább vitrin, mint sorsdöntő ütközet.

08.szabogabor 2014.03.14. 12:59:17

@1ügyű: Sajnos félmillió bizonytalan a vitrint fogja megnézni, akármilyen lesz az idő. 50 ezer embert oda kell tudnunk vinni, ha három hét múlva 2 milliót akarunk az urnákhoz mozdítani.

Andráska8 2014.03.14. 21:56:41

@08.szabogabor: hehe, vagy Sztálingrádnál.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.03.15. 13:07:54

@08.szabogabor: hát, a barátaidnak ez tényleg Waterloo...iszonyú ciki, ahogy a "kormányváltókat" elfújja a szél....
Legalább annyi eszük lett volna, miután már tegnap tudható volt, hogy gáz lehet az időjárással, sőt tudható volt, hogy OV (ÉSSZEL!) délelőtt 11-re tette a maga beszédét, és alig félóra alatt rendben letudta (ergo, mindenki hazamehetett ünnepi ebédre+pihi), addig az össsze...kormányváltók zsenijei mind az öten nem bírták átszervezni a maguk happeningjét pár órával előbbre, például csak negyedórával hamarabbra mint OV, és vihették volna a show-t.

És ezek akarnak kormányozni...jesszusomúristen... :(

sverde 2014.03.15. 13:15:45

@A rokkant is ember: Bosszantó.. de igazat kell adjak. A meteorológia kb 5 napja ezt szajkózza. Az interneten 15 napos előrejelzések már elérhetőek..
koponyeg.hu/t/Budapest
@Andráska8: ez bmeg. ez.
www.atv.hu/belfold/20140315-gyorshir-lefujtak-a-kormanyvalto-otparti-szovetseg-rendezvenyet/hirkereso

sverde 2014.03.15. 14:17:02

@8kerseg: jajj Te kárörvendő majom!

08.szabogabor 2014.03.15. 14:17:57

Tudnék mit mondani, de nem fogok.

8kerseg 2014.03.15. 14:48:39

@sverde: Nem kárörvendek. Inkább bosszankodok.

sverde 2014.03.15. 14:50:33

@08.szabogabor: Jobb is. 50 ezres tömeg. Családok kisgyerekkel. Ebbe:
www.idokep.hu/muhold

8kerseg 2014.03.15. 14:51:16

ÉS hát nem mindenki spártai :D

8kerseg 2014.03.15. 15:12:25

Majd március 30-án lehet újra nekifutni.

08.szabogabor 2014.03.15. 15:43:19

@8kerseg: Lehet a frászt. Egy évvel ezelőtt az akkor VALÓBAN durva időjárás miatt lett lemondva a Bajnai március 15-e, súlyos tízezrek lettek volna, az új időpontbamn meg voltunk ott ötezren. Van amit nem lehet pótolni, amivel meg lehet, azzal jobb nem pótolni.

Arpad Kovacs 2014.03.16. 00:33:01

Szerintem okkult narancsosok, nyilvan maga Orban all a tegnapi csunya idojaras hattereben. A Szilvasy kormanyzati josdas tesoja mindenkinel tobbet tudhat waterloorol :D:D:D
pestisracok.hu/orban-viktor-egy-titkos-szekta-tagjakent-keltett-tornadot-irja-szilvasy-testvere/

08.szabogabor 2014.03.16. 01:10:51

@Arpad Kovacs: Nem az időjárás volt a baj a mai nappal.

8kerseg 2014.03.16. 10:10:10

@08.szabogabor: Hanem az hogy kiderült mégsem foglalkoznak veled a Nagy Emberek. Kemény lehet mikor a valóság bekopog az ajtón megértem. Irány vissza az elefántcsont torony.

08.szabogabor 2014.03.16. 10:26:40

@8kerseg: Hát Pajti, Te aztán érted a világot, az sokadszor bizonyosodik be...

8kerseg 2014.03.16. 10:39:29

@08.szabogabor: Ha értenéd, Te sem lovaltad volna bele magad ebbe a buta forradalmasdiba. Talán most már elhiszed, hogy itt már csak a Fidesz játszik nyerésre. Az Ellenzék már rég beletörődött a bukásba. Már csak az a kérdés ki marad meg egzisztenciálisan a régi csapatból. De most komolyan, te is leírtad már százszor, ezzel a garnitúrával nem lehet semmit sem elérni.

8kerseg 2014.03.16. 10:40:18

@08.szabogabor: Egyébként meg örülhetsz, mert most már lesz mire fogni, ha a választási jövendöléseid a közelében sem lesznek a valóságnak.

08.szabogabor 2014.03.16. 10:56:11

@8kerseg: Nem voltál elég figyelmes. A becslésemet tegnap visszavontam, tán olvass vissza más kommenteket is.

SarkozyA 2014.03.16. 12:01:51

@1ügyű: Van pííínz...csak nem tudják beosztani...inkább elisszák. Arra mindig van píínz. ehhh

SarkozyA 2014.03.16. 12:03:34

@8kerseg: Akkor nincs megújulás? :D Amire hivatkoztok? Mégis kell a régi garnitúra? :D

SarkozyA 2014.03.16. 12:05:05

@Arpad Kovacs: Gyurcsányék állnak a hátterében amiért elhalasztották, mert a békemenet körül akartak szerepelni, és ez jó indok volt arra, hogy áttegyék.

08.szabogabor 2014.03.16. 12:07:06

@SarkozyA: Ha azt akarták volna, akkor korábban átteszik, nemde? Két hete tudható, hogy mikor Békaügettek.

8kerseg 2014.03.16. 13:03:29

@08.szabogabor: Arcomon a meglepetésnek sincs nyoma :D De ha véletlen a közvélemény kutatókhoz hasonló eredmények születnek akkor is lesz arcvesztés.

08.szabogabor 2014.03.16. 13:16:36

@8kerseg: Tudod Pajti, volt a Hann Endre meg köztem egy rövid beszélgetés a fészbukon. Szólt nekem, hogy nem Ő mondta, hanem a Závecz Tibor a Szondától a rejtőzködési adatokat. Mondtam Neki, oké, bocs, de akkor mik a Ti rejtőzködési adataitok. Na, azóta várom a választ...

8kerseg 2014.03.16. 13:38:18

@08.szabogabor: Igen, és? Nyilván nem adja ki.

Ruzsa Ferenc 2014.03.16. 13:50:37

@08.szabogabor: Attól tartok, várhatod. (Szerintem nem is a rejtőzködés mértéke a legérdekesebb, hanem annak változása.)

08.szabogabor 2014.03.16. 14:13:02

@Ruzsa Ferenc: 1 hete várom :D Persze hogy fölöslegesen, de ha vállalható lenne szakmailag, valszeg leírta volna...

8kerseg 2014.03.16. 14:36:53

Vagy csak simán nem akarja, hogy kikogyogd.

Ruzsa Ferenc 2014.03.16. 14:48:39

@08.szabogabor: Sztem Závecz nem elszólta magát, hanem az övék a legkevésbé cikis adat...
süti beállítások módosítása