HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Rajtunk múlik

08.szabogabor 2014.03.28. 05:11

Kedves Kormányváltó Barátom! Befordultunk a célegyenesbe, és ha minden maradék energiánkat mozgósítjuk meg is nyerjük ezt a versenyt. Higgy nekem, nem a Narancsokon múlik ez már. Csak Rajtad és rajtam. Rajtunk.

Az elmúlt két hónapban már létrehoztunk egy Csodát. Te sem gondoltad volna január végén, hogy a választáson az utolsó pillanatig kétesélyes lesz a meccs. Átéltük a kisszerű alkudozások, elutasítások hosszú sorát. Nézhettük a kaján vigyort a Felcsúti Bandájának szájszegleteiben. De valahogy az utolsó pillanatban mégiscsak kialakult a magja annak a Hadseregnek, amivé mostanra váltunk. Mert sokan vagyunk, többen, mint Azok.

Januárban ez egy lefutott meccs volt. Szétzilált ellenzék, mindent uraló Vérnarancsok. Sima Ügy, nemde. Aztán csak észhez tértek Nagyjaink, és valamit összehoztak, amire már rá lehetett fogni, hogy Ellenzéknek tűnő dolog. Bénán, téblábolva, de fölkeltünk és járni kezdtünk. És mostmár menetelünk. Olyanok vagyunk, mint egy Népfölkelés. Ahol minden egyes ember tudja, hogy harcolni akar, mert ami van, az tovább nem tűrhető, csak még azt nem tudja, hogyan kell a kardot forgatni. De még mindig jobb, ha sok harcolni akaró gyűlik össze fegyvertelenül, mintha lelketlen, ámde jól fölszerelt zombik gyülekeznek. Akinek hite és lelke van, azt meg lehet tanítani a fegyverforgatásra, akinek meg csak páncélja és kardja van, abba nem lehet szívet, életet lehelni.

Menetből tanultunk meg harcolni. Te is én is. Fene gondolta két hónappal ezelőtt, hogy a Blogomat a Kormányváltás fegyvereként fogom használni. De valahogy megtörtént. Néztem egy ideig, ahogy a kezdeti csatákban lélekkel telt, ámde kiképzetlen csapataink sorra szenvedik a vereségeket. Éshát nem maradt más választásom, mint beszállni, segíteni kiképezni a csapatainkat, mert nem az a típus vagyok, aki a mészárlást kényelmes hátradőléssel végig tudja nézni.

Viharos gyorsasággal edződtél, Kedves Kormányváltó Barátom veterán harcossá a terepen. Aláírásgyűjtés, standolás, fontos mondanivalók átadása, a megszólított  emberek lelkének megérintése: profi lettél, le a kalappal. Már kampánytechnikában is utolérted a Vérnarancsokat, éshát van egy számukra behozhatatlan előnyöd: Te küldetéstudatból teszed, amit teszel, Ők pedig puszta hatalomért és pénzért. És egy Honvédő Önkéntes Hadsereget, amivé e rövid idő alatt alakultunk egy zsoldoshadsereg sosem győzhet le. Amíg Rómának lelke volt, a légiók akkor is győztek, ha a barbár lovashorda többszörös túlerőben volt. Lélek nélkül pedig a birodalom is hanyatlásnak indult, hiába növelte sokszorosra a katonái létszámát.

Szóval meglepetést okoztál nekem, Kedves Kormányváltó Barátom. De ami ennél sokkal fontosabb: a Vérnarancsoknak is. Januári fölényes mosolyuk mostanra halálfej-vigyorrá torzult. Kínlódnak, mindent bedobnak, próbálnak minden módon fölényt mutatni, a megrendelt közvélemény-kutatásoktól az aktivisták és ajánlók számának megtízszerezésétől, a totális médiafölényen át minden kilométerkő ünnepélyes átadásáig. Mert láthatóan érzik, hogy zavar van az Erőben. És valami tényleg nem klappol. A Mi rendezvényeinken telnek meg a termek, és csarnokok, az Ő kényszeredett és agyonszervezett dolgaik meg látványosan néptelenek maradnak. Emberek mindent eldönteni képes tömege várakozik otthon, nem közösködik velük, és csak arra vár, hogy kapjon némi lökést, hogy április 6-án csatlakozzon hozzánk.

Nyílt a verseny, Kedves Kormányváltó Barátom. Te tetted azzá. Két hónapnyi kitartással, fáradhatatlansággal. És kimerült vagy, és alig várod hogy vége legyen, és már aludni sem bírsz, annyira megvisel a folyamatos bozótharc. Csakhát tudod, ez olyan, mint az aratás. Jól sikerült a vetés, szépen ki is hajtott és szárba is szökkent már. Még tíz napig kell gondoznunk a búzamezőt, megvédenünk a mindent megpróbáló rágcsálóktól, de aztán le is arathatjuk a termést. Ha az utolsó napokat végigcsináljuk ugyanolyan lelkesedéssel és eltökéltséggel mint az eddigi két hónapot, akkor minden egyes eddigi fáradalmunk egycsapásra értelmet nyer majd. Ha most ellankadunk akkor hagyjuk leromlani mindazt, amit eddig fölépítettünk.

Vasárnap összejövünk. Délután az Operánál. Összegyűlünk, hogy lássuk egymást, hogy erőt merítsünk a Másikból, hogy találkozzunk mindazon harcostársainkkal, akikkel ez még nem történhetett meg. A Közösség nagy erő, a lélekkel telt tömeg pedig legyőzhetetlen. Mi erőt adunk egymásnak, de erőt kell adnunk mindazon otthon lévőknek is, akik még félnek szavazni, vagy a reménytelenség határán egyensúlyozva várnak egy jelre. Hogy érdemes április 6-án kimozdulniuk, mert az Ő szavazatuk elűzheti a Felcsúti Bandáját. Látni akarják, hogy van értelme cselekedniük, mert nincsenek egyedül. És minél többen vagyunk, annál nyugodtabban teszik meg Ők is a mindent eldöntő lépést.

A Békemenet a Fidesz utolsó, kétségbeesett erődemonstrációja. Kipukkadt az aktivisták és ajánlók óriási számának lufija, érdektelenné váltak a hatalmas rejtőzködési arány miatt a közvéleménykutatások, megteltek már az emberek a képernyőkről ömlő kamumesékkel és mocskolódással. A választók ilyenkorra, a kampányvéghajrára már belefáradnak az iszonyú információ-dömpingbe. Már csak a saját szemüknek hisznek. És ezért van az a görcsös akarás, amivel a Vérnarancsok mindennél nagyobb Békemenetet akarnak csinálni. Hogy rengetegen legyenek, még akkor is, ha tudjuk, hogy azt a tömeget gyakorlatilag kényszersorozással és tömérdek pénzzel hozzák össze. Nem mehet egyébként oly könnyen a Felcsútiék Bandájának ez a történet, különben nem kapna lassan minden magyar ember ezer telefonhívást, meg SMS-t, meg bármit.

Csakhát ezzel a Békemenettel van egy kis bibi. Hogy a bizonytalan szavazók számára már nincs jelentősége. Az évek során még a leginkább passzív szavazók számára is világossá vált, hogy az egy agyonszervezett mozgósítás, szokványos Vérnarancs Biomassza. És egy adott létszám fölött már mindegy, mennyi az annyi. Lesznek minimum százezren. vagy sokkal többen, egyre megy. Megszokott dolog, nincs hírértéke. Nekik ez már kötelező feladat, csak annak van jelentősége, ha kevesebben lennének százezernél.

A mi vasárnapi megmozdulásunk azonban gyökeresen más. Tőlünk nem várják el, hogy százezreket vigyünk az utcára. Mi nem zsoldohadseregként, kényszersorozással és végtelen pénzzel megyünk demonstrálni, hanem hitből, lélekből, meggyőződésből. Ha mi sokan vagyunk, annak komoly jelentése van. Ha mi össze tudunk jönni pártízezren az már elégséges Jel a kétkedőknek. Hogy tőlem megszokottan egy kis választási matekot is belevigyek: nagyjából azt gondolom, hogy minden egyes ember, aki vasárnap velünk lesz az Operánál, öt bizonytalant képes meggyőzni a puszta jelenlétével arról, hogy elmenjen április 6-án, és ránk szavazzon.

Kedves Kormányváltó Barátom! Fáradt vagy, tudom, de most még össze kell kaparnunk minden maradék erőnket. Ott kell lennünk vasárnap, mindannyiunknak aki csak él és mozog, mert óriási a tét. Erőt kell adnunk egymásnak, és az otthon bizonytalankodóknak. Van még tíz nap a választásig. Végig kell csinálnunk, aztán majd április 6-án éjjel kómába zuhanhatunk. De addig még nem. Befordultunk a célegyenesbe és mindenki meglepetésére a Vérnarancsokkal egyvonalban voltunk képesek ezt megtenni. Hát akkor hajrázzuk le Őket, de nagyon.

Húzzunk Bele!

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr245882419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anikó Pasa 2014.03.28. 07:54:49

Jó ilyen írást olvasni, a sok lehúzós vélemény után. Én is azt mondom: meg kell mutatni, nem nekik, magunknak, hogy elegen vagyunk ahhoz, hogy végképp magunk mögött tudjuk ezt a rémálomszerű négy évet.

putyi8 2014.03.28. 10:04:56

@Anikó Pasa: Nagyon lelkesito ----és mind annyiszor Húzzunk Bele

1ügyű 2014.03.28. 11:32:20

Az én lelkesedésem töretlen. Még egy automata fidesz spam-hívás sem tudja megzökkenteni most már.
Egy fideszes ismerősöm nem szeretné, ha elhagynám az országot. Mondtam neki, hogy akkor ne szavazzon a fideszre... :D

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.28. 15:52:34

Bukni foktok Böszmefogók. Nem kicsit. Nagyon!

Cyco Miko 2014.03.28. 16:11:28

@1ügyű: Hű, ezzel jól elbizonytalanítottad az ismerősödet. főleg hogy téged meg ezek szerint simán kizökkentett egy fideszes sms. :D

1ügyű 2014.03.28. 16:18:13

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ... és ezt a sarkos véleményedet muszáj minden "nem fideszi közeli" blogba beböfögnöd? Mennyit fizetnek érte? :D

1ügyű 2014.03.28. 16:19:26

@Cyco Miko: Én nem kaptam sms-t, mivel a Kubatov listán a fideszt utálók csoportjába tartozom. ;)

Cyco Miko 2014.03.28. 16:42:41

@1ügyű: "most már" nem zökkentene ki, írtad. igen gyenge ember lehetsz, ha ez az elbaszott kossuthlajcsis toborzószar ezt juttatta az eszedbe

1ügyű 2014.03.28. 17:06:35

@Cyco Miko: Kacc-kacc! Te meg csak azért jársz ide, hogy személyeskedj azokkal szemben, akik nem a te avítt elveidet vallják. Az ilyen kis fidesznyik nethuszároknak is csak a monitor mögött nagy az arca. :)

Erdelyi Klara 2014.03.28. 22:25:07

A személyeskedés - érvek helyett vagy híján - az egy dolog, egy megrögzött és gyakran bevetett fidesznyik tulajdonság, - na de egy olyan nagyrabecsült és tisztességes államférfi és hazafi nevét, mint Kossuth Lajos - akinek egy fidesznyik a sáros csizmáját sem lehetne méltó lehúzni - le"kossuthlajcsizni" (és az egyéb együtthasznált vulgáris jelzöktöl most eltekintek) - ez azért már a tapló bunkóság magasiskolája.... Most ha azt mondom, hogy a fejétöl büdösödik a hal - akkor ez csak egy lapos közhelynek számit ahhoz a valósághoz képest amilyen az "Orbán népe" - úgy nagy általánosságban ( lásd. pl. Bencsik, BayerZsolt megnyilvánulásai).... Ideje lesz kisöpörni öket nem csak a parlamentböl, de minden közszférából is - mielött a "félázsiai barbár hordák" szintjére sülyeszti le Orbán és bagázsa a magyar nép egészét...

Cyco Miko 2014.03.28. 22:26:47

@1ügyű: Nem vagyok fideszes, sőt ezen a jobboldal-baloldal baromságon is csak röhögök. viszont kinyílik a bicska a zsebemben a gyurcsányista-exszadeszes vadliberálisoktól meg a skizoid komcsiktól, akik valami érthetetlen okból demokratáknak hiszik magukat, de akárhol is kaptak bizalmat, csak romok maradtak utánuk. Akárkmelyik mutáns pártocska is a favoritod, te ebbe a halmazba tartozol, az elveim pedig innen nézve biztosan jóval fittebbek a tieidnél.

Cyco Miko 2014.03.28. 22:35:34

@Erdelyi Klara: az előző önnek is szól, hölgyem. És ha nekem Széchenyi István, akkor a Kossuth meg Lajcsi. nehogymár ezen fennakadjunk a nagy forradalmi hevületben

Erdelyi Klara 2014.03.28. 22:38:32

Azt meg kifejezetten jónak is tartom, hogy a demokratikus ellenzék csak szinte mostanra állt össze, ( én ebben már korábban is éreztem némi szándékosságot az oppozició részéröl) - hiszen a fidesz azóta is össztüz alatt tartja öket kinjában, - mindenféle mondvacsinált, ezer éves ágyútöltelékkel - mint öszödibeszéd, Zuschlag ügy, Welsz-ügy - na de ezek inkább kontraproduktivak, és bumerangként visszaszállnak a fideszhez .... Mi lett volna, ha már -mondjuk - okt. 23-án összálltak volna a Kormányváltók ? - megmondom én, kéremszépen - addigra teljesen leszalámizta, leamortizálta volna öket a fidesz ... igy meg most kapkodnak fühöz-fához, és semmi de semmi egetverö rémtörténetet nem tudnak a fidesz-cillinderböl elövarázsolni ... amit meg nagy kinkeservvel találni vélnek - az meg visszahull az ö fejükre .... Szóval, én úgy gondolom, hogy a Kormányváltók direkt, "elöre megfontolt szándékkal" idözitették a finisre az összefogást is és a face-to-face kampányukat is... és ugy látom, jól is tették, jó stratégiának bizonyult ez a fidesz ármánykodásai ellen....és ez elég lesz a gyözelemhez is ....

Erdelyi Klara 2014.03.28. 22:42:48

Ezt meg csak úgy bátorításként teszem ide - a FB-ra küldte valaki - de nagyon találó, jó a szöveg :

valasztas2014.hir24.hu/trollvoks/2014/03/28/uzent-a-puszi-mit-loptal-ma-kolbasz-viktor/

Erdelyi Klara 2014.03.28. 22:46:39

Ez meg már csak egy kis "zugabe" :

www.hir24.hu/bulvar/2014/03/27/kamu-volt-dopeman-orszagelhagyasa/

GYÖZNI FOG A KORMÁNYVÁLTÁS !

Cyco Miko 2014.03.28. 22:48:26

@Erdelyi Klara: én nem tudom, maga önerőből vagy melyik komcsi lapból építgette fel az álláspontját, de súlyos tévesben van, ha azt hiszi, hogy ezek a germánosan időzített botránybombák visszahullanak a fideszre. majd meglátja.

Cyco Miko 2014.03.28. 22:54:04

@1ügyű: élőben tényleg nincs nagy arcom, de ha meglátnál, a tiedről azonnal lefagyna a magabiztosság

1ügyű 2014.03.28. 23:15:01

@Cyco Miko: Na jól van. Magadra hagylak a nárcisztikus náci szellemű magömléseiddel. Mégis kinek képzeled magad, hogy az óvodás halmazaidba rajzolj mindannyiunkat? Tudod a világ színesebb, mint gondolnád. Az ilyen kirekesztő gondolatokkal még a végén egyedül maradsz egy sötét szobában, miután a Fidesz-Jobbik-LMP koalíció már csak ilyet biztosít majd neked (ha megéled) a Nagy Nemzeti Idős Otthonokban. Azért ne félj! Az a szoba még így világosabb lesz nálad és Negró cukorkával is megkínálnak a nemzeti beszállítóktól rendelt vacsora után, hogy esténként megtaláljanak, ha a WC-n rekedsz. :)

Erdelyi Klara 2014.03.28. 23:18:43

Nocsak - nocsak, a bummerangszindróma ....

"Bagoly mondta - verébnek" - 2006-ban...
avagy ilyen az amikor a hóhért akasztják :

www.youtube.com/watch?v=Yt4Jem4YpWY&feature=youtu.be

Erdelyi Klara 2014.03.28. 23:32:36

Cukimiki: nekem többnyire szokott lenni önálló álláspontom, - nem kell semmilyen lapból átvennem valaki véleményét - mint a jobbikosok a kuruc.infernoból ....

Amugy szorgalmas tanulással még náluk is korrigálható a lényeglátó képesség hiánya - nem feltétlenül szükséges tudaltanul élni senkinek...De ez legyen mindenki egyéni szoc. problémája ...

Mert Isten mindenkinek adott észt, de használni azt mindenkinek magának kell(ene) ...aki ezt mégsem teszi, az magára vessen....

08.szabogabor 2014.03.29. 00:40:38

@Cyco Miko: " élőben tényleg nincs nagy arcom, de ha meglátnál, a tiedről azonnal lefagyna a magabiztosság"

Ne vidd túlzásba, trollocska.

medvedisznóember 2014.03.29. 00:48:16

@08.szabogabor: Nem is vitás, Sztálin-díj jár a harci hasonlataidért. Olyanok lennétek mint egy Népfölkelééés? És melyik? A búr, a tibeti vagy a Dózsa-féle paraszt? ('56-al nem ér jönni megint, mert időparadoxon keletkezik és megsemmisül a világegyetem.)
„A szovjet hadseregben nagyobb bátorság kell a visszavonuláshoz, mint az előrenyomuláshoz" - ezt azért még belophattad volna Dzsugasvili mestertől.

1ügyű 2014.03.29. 00:49:26

@08.szabogabor:
Ne félts engem! Szerintem szumóban simán lenyomnám. :D
Amúgy tényleg gyáva ez a nemzeti-szocialista oldal, hogy a politikusaik helyett csak a goblinjaik vitáznak. Na jó... ATV-be el szokták küldeni a kifutófiúcskát azért. :)

08.szabogabor 2014.03.29. 00:49:37

@medvedisznóember: Németalföld, Svájc, kis alulműveltem...

medvedisznóember 2014.03.29. 01:13:21

Na meg a felkeléshez előbb le köll feküdni, nem? Most még csak a szemeteket dörzsölitek.
Van is miért, újabb kommancsot mértek be lézerrel. Józsa bácsi óvatlanul kicsit több lakhatási támogatást vett fel, mint a saját agyának a súlya. Na meg a paksi sár is tapad még. Huh, kemény finisetek lesz. Tiszta Mortal Combat.

08.szabogabor 2014.03.29. 01:41:19

@medvedisznóember: Sokan le is feküdtek Nektek. Most kelnek fölfele, ne izgulj. Ja, inkább dehogynem, van rá okod.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.29. 08:42:09

A Fidesznek kb. dupla annyi szavazata lesz, mint a ballib blokknak.

Zsuzsanna Heltai 2014.03.29. 10:05:59

Ha még Dopeman is erre buzdít, hát akkor RAJTA! Az IFJÚ ÁLLAMPOLGÁROK IS VEGYÉK KOMOLYAN !

Balázs Gyula 2014.03.30. 01:25:54

A társadalom szegényebb rétege nem netezik, a tévéből hall híreket. Ott meg színtiszta kormánypropaganda ömlik a nyakunkba. Az ingyenes lapok is jobboldaliak. Akivel beszélgetek, mind a Simon-sztorival jön,a Zuschlaggal, meg hogy rosszabbul élt a szoci 8 év alatt. A goebbelsi propaganda nagyon hatékony egy iskolázottsági szint alatt. Az ellenzék a Fidesz-botrányok felett hamar napirendre tér, pedig folyamatosan ismételni kellene, amíg az adott jogsértést meg nem szüntetik. Ne szokjuk meg a fideszes amoralitást, hanem minden alkalommal háborodjunk fel rajtuk, mert a következmény ismert, minden nap kevesebb demokrácia, a hatalomnak védtelen, kiszolgáltatott, megnyomorított polgárok!

borzimorzi 2014.04.07. 10:31:17

Hát, ez nem jött be. Pedig nagyon sokan érezzük is, tudjuk is, hogy Orbán újrázása nagyon káros az országnak, meg merem kockáztatni, hogy tragédia. Épp csak azt meg nagyon sokan nem gondolják, hogy az is tragédia lenne, hogy nem a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy trió jött helyette. Bajnainak igaza volt. Ez nem elég jó ajánlat. Ezek az arcok nem elég jók. Ezeknél az embereknél jobb, megbízhatóbb, szavahihetőbb emberekre van szükség az élen. Ez nem azt jelenti, hogy ezeket az embereket bántani kéne, de jóval hátrébb kellene őket tenni. Mondjuk, Gyurcsány esetében még az sem biztos, hogy használ, hiszen emlékezetes, hogy Medgyessy hogy járt vele... Mesterházy ugyanúgy járt volna.

Üdv:
b
süti beállítások módosítása