HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Találkozás egy Fiatalemberrel

08.szabogabor 2014.02.13. 05:38

Tegnap élőben futottunk össze Kocsis Mátéval. S ha már összefutottunk, együtt is töltöttünk jó másfél órácskát. Merthogy a Fővárosi Törvényszéken futottunk össze. És nem véletlenül, ugyanis ugyanoda mentünk. Ugyanarra a tárgyalásra.

A dolog érdekessége, hogy egyikünk sem tudhatta, hogy találkozni fogunk. Ugyanis a per során, amiben mindketten tanúként résztvettünk - ellenoldal által kért tanúkként - egyikünk sem volt előre lejelentve. Így esett, hogy miközben jófajta kis cigimet szívogattam a Markó utcában, egyszercsak észleltem Kocsis fekete hivatali Skodáját, ami szépen be is parkolt tőlem olyan tíz méterre. Aki ismeri a Fővárosi Törvényszék utcai frontját, az tudja, hogy egy hosszú kovácsoltvas lánc zárja el a bejárat előtti járdát az úttesttől. Azt meg kell kerülni, csak úgy lehet följönni a járdára. Éshát én épp a kerülőút kellős közepén cigizgettem.

Nem Kocsis jött először, hanem hírhedt Jegyzője, Rimán Edina, aki Kocsis titkárnőjéből lett először alpolgármester, majd a kerület Jegyzője. Neki is vannak Ügyei, egy kis 7. kerületi lakásbiznisz, meg a jogi diploma hiánya, szóval Kocsis méltó jobbkeze. De ugorjunk át ezen, most nem Ő a téma. Szóval Vele szemkontaktáltunk először - imádtam a szitut, na - aztán jött Kocsis.

Meglátott, fölvette az ismert zombimosolyát - nézzék majd meg a Kedves Olvasók, mikor nyilatkozik, hogy úgy mosolyog, hogy csak az orra körüli rész rándul görcsbe, furcsa, kicsit múmiaszerű arckifejezést kölcsönözve a tulajnak - bevörösödött, és nyújtotta a kezét. Szia Gábor. Szia Máté.

Megtehettem volna persze, hogy hátrébb megyek, hogy ne kerüljünk egymás személyes terébe, mert hely éppen lett volna ehhez. De eszem ágában sem volt. Tapasztaltam már sokszor, hogy furcsa hatással bír a közelségem rá, még olyankor is védekező viselkedésbe kezd, ha csak 30 méterre vagyok Tőle, nemhogy akkor, ha egy méterre. Szóval kíváncsi voltam, erősödött-e pszichésen az elmúlt félévben. Nem. Sőt. Nyilván hiányzott a Polgármesteri Szekrény, amiből ki lehet tölteni egy kis bátorítót.

Maga a Tárgyalás, amin mindketten tanúskodtunk, egy az átlátszó.hu-n megírt cikk következménye. Zsidai Péter, a Magyar Narancs oknyomozó újságírója, aki az átlátszó.hu-nak is dolgozik és néha a hvg.hu-ra is ír, kiásta, hogy Kocsis Máté apja, Kocsis Sándor ügyészségi megrovást kapott a 2010-es önkormányzati választások környéki választási manipulációiért. Kis fiktív lakcímbejelentés, ilyesmi. Ami akár lehetne mínuszos hír is, dehát nem az. Ugyanis Kocsis Máté apja egyben a Horthy Miklós Társaság Alelnöke is. Agresszív, széljobber figura, volt hozzá nekem is szerencsém.

Szóval Zsidai megírta a cikket az átlátszó.hu-n. Kocsis Sándorról, a Horthy Miklós Társaság Alelnökéről, aki ügyészségi megrovást kapott közokirat-hamisításért. És erre, a nyolcadik kerületi Önkormányzat sajtóközleményt adott ki, hogy Zsidai azért ír ilyesmiket, merthát elfogult. Merthogy haragszik Kocsis Mátéra, mert nem alkalmazta Őt az Önkormányzatnál.

Namost itt csöppet megállunk. Mi a frász köze van a nyolcadik kerület Önkormányzatának Kocsis Sándorhoz, Abaújlak alpolgármesteréhez? Kocsis Sándor magánszemély érdekében egy magas szintű közhatalmi szervezet ad ki nyilatkozatot. Vicces. Ahhoz, hogy értsük, Kocsis Máté miért is gondolta úgy, hogy összekeverve a szezont a fazonnal Apu érdekében kell polgármesterként megnyilatkoznia, ismernünk kell kettejük személyes kapcsolatát.

Apu a családban a paterfamiliás. A domináns hím. Mátéka sorsának alakítója. Épp azért nem szoktam cseszegetni Kocsist MIÉP-es múltja miatt, mert tudom, hogy a családon belül ellentmondást nem tűrő Apu akaratának következménye. Míg Mátékával jóban voltunk, egyik fő tevékenységem az volt, hogy próbáljam kiszakítani ebből a kötelékből. Évekig azt hittem, sikerrel. Csakhát a FIDESZ, meg Apu együttes nyomása már sok volt a puszta baráti óvással és tanácsokkal szemben. Az eredmény naponta látható a televízióban.

Na, szóval ez maga az Ügy. Merthogy Zsidai értelemszerűen berágott erre, és följelentette Kocsist. Egy oknyomozó újságíró erkölcsi és szakmai hitelét ugyanis könnyen alá lehet ásni egy olyanfajta közleménnyel, mint amit Kocsis Máté Apu védelmében kiadott. Mennyit is érne vajon az az oknyomozó, aki csak azért ír, hogy megzsarolja a cikkeinek alanyát: nem írok többet Rólad, ha alkalmazol?

Szóval Kocsis aljas húzását Zsidai Bíróságra vitte. És itt kerültem én a képbe tanúként. Ugyanis pontosan tudom, hogy épp Zsidai volt az egyetlen, akitől Kocsis tartott. Mátéka sajtópolitikája ugyanis végtelen egyszerű volt. Simítsuk el a problémákat, kávéztassuk meg az újságírókat, beszéljünk szép témákról, madárcsicsergésről, hamvas bárányfelhőkről. És persze ilyen jobboldali médiafölény mellett ezt könnyen meg is tehette. Csak épp Zsidaival nem jött össze a dolog.

Van nálam E-mail is, amiből egyértelműen kiderül: Zsidaitól konkrétan fosott a Kocsisi Propagandaosztály. Éshát ismerve Mátéka mindenkit megvásárló hajlamát, vicces az, hogyha Zsidai pusztán csak említést tett volna bármiféle Kocsisnak való bedolgozásra, arra ne kapott volna azonnali vaskos fejbólintásokat. Valszeg jó nagy összeget kérhetett volna, nagyjából bármekkorát. Épp ezért kizárt, hogy kért volna. Mert akkor kapott volna. Egyszerű ez. És ezt mentem el tanúsítani, mint olyan valaki, aki pontosan tudta, hogy is működött a Kocsisi Sajtópolitika.

Na, de menjünk vissza a tárgyalóterem előtti folyosóra. Szépen gyűlt Kocsis Sleppje. Egyfajta pajzsként használta Őket, akik mögé bekucorodhatott egy ablakmélyedésbe, nem kellett szemkontaktusba kerülnünk. Azért én persze időnként megpróbáltam, de asszem Vak Bottyánnal könnyebben ment volna, mint Vele. Kezei karbafonva, lába keresztben, görnyedés magzatpóz felé, hullasápadtság szép piros foltokkal. És persze a Piros Fül.

A tárgyalás késve kezdődött. Így aztán szemrevételeztem Kocsis Sleppjét. És kit is láttam meg? Tarlós biztonsági szolgálatának vezetőjét: Pető Györgyöt. A Fővárosi Biztonsági Iroda - FBI, és nem véletlenül lett ez a neve - vezetőjét. A volt III/II-es ügynököt, akinek múltjáról és jelenéről kötetnyi oknyomozó cikk van a neten. Hírhedt ember. Minimum kétes figura. De kérem szépen. Mi a rákot is keres Tarlós FBI-jának főnöke egy Zsidai kontra Nyolcker ügyben? Merthát nem véletlenül bóklászott ott. Szépen végigülte a tárgyalást. Épp ráért, biztos. Aztán a végén Kocsis ügyvédjével együtt távozott, beült egy nagy fekete terepjáróba és elhúzott.

Namost tényleg. Mit keresett ott a Fővárosi James Bond? Találgassak? Nem fogok. Inkább csak utánajárok ennek-annak, hogy megértsem az Új Kulcsszereplő megérkezését a Kocsisi Tragikomédiába.

Na, megkezdődött a tárgyalás. A Bíró először Kocsist hívta be. Merthogy a Fontos Ember azt mondta, hogy rettenetesen sok halaszthatatlan közfeladat miatt Neki rohannia kell. Úgyhogy kezdett Kocsis. Éshát nagyjából egész mondanivalójának lényege én voltam. Nyilván a meglepetés, hogy ott vagyok tanúnak, kiváltotta benne a pánikreakciót. Szóval elmondása szerint mi nem is voltunk ám barátok, négyszemközt nem is érintkeztünk, adtam Neki ugyan néha közbiztonsági, meg általános politikai ügyekben némi tanácsot, de semmi több. Úgyhogy nem is tudhatok semmit arról, hogy hogy is mentek a dolgok sajtóügyekben.

Hehe. Namost a Fontos Ember ott ücsizett nálam a Vaskapuban jósokat, esténként. Évekig. Ott beszéltük meg, többnyire négyszemközt a politikai ügyeket. Sokszor föltűnést is keltett. A Vaskapu 2010-es éves szépségversenyének zsűrielnöke Mátéka volt. A polgármesteri választási buliját a Vaskapuban tartotta. Közös kocsmánkban, melyben Ő jóbarátként csendestárs volt. Mobilom tele van a baráti üzeneteivel. Kettőnk baráti kapcsolata oly nyilvánvaló volt mindenki számára, hogy volt, aki annak jellegét félreértelmezte.

Szóval ezt találta ki Mátéka. Hogy én valami távoli közbiztonsági tanácsadó voltam, akivel időnként munkaértekezleteken találkozott. De azt se sűrűn. Ez így tökjó lesz. A fél nyolcadik kerület és a Vaskapu egykori törzsközönsége tanúsíthatja szükség esetén az ezzel gyökeresen ellentétes valóságot. Éshát ahogy elnézem, kell is majd ilyen játszma, merthát Kocsis nem mondott igazat. Eskü alatt, Bíróságon. Teccik érteni, hogy ez mi, ugye? Kicsit most túllőtt a célon. Megvárom a konkrét Ügy Bírói Ítéletét, aztán teszek egy klanya kis büntetőfeljelentést Kocsis Máté ellen hamis tanúzásért. Mert ez az.

Éshát Kocsis, aki elrohanási szükséglete miatt kéredzkedett be elsőként tanúnak, furcsa módon ott maradt. Végigülte a tanúvallomásomat, volt is köztünk némi vita, ugyanis belebeszélt a mondókámba. Elfelejtette, hogy ez most nem az a hely. Itt egyenlők vagyunk, itt be kell tartania némi szabályokat. Kicsit ott is belezavarodott a vitában, de ez már nem oszt, nem szoroz.

Szóval szépen ücsizgetett, elfelejtve, hogy azt mondta még félórával azelőtt, hogy rohannia kell. Ilyen az, ha az ember már csak hazudik. Egyszerűen kell a memória-hely az újabb vetítéseknek, elfelejti gyorsan, mit is mondott korábban. Ja és persze az a Piros Fül, na az mindent pénzt megér. Majdnem felröhögtem, miközben vitatkoztunk.

Na, történt még pár apróság a tegnapi napon. Nyilván véletlenül. Gyanúsítotti idézést kaptam ismét a Nemzeti Nyomozó Irodától. Ugyanabban az ügyben, mint vagy féléve. Másfél hete elkezdem megint Kocsis Ügyeit teregetni, és hirtelen kapok egy kedélyes NNI-s meghívót. Aztán meg este kicsit vírusos lett a számítógépem. Először úgy tűnt, hogy a mostanában gyakori fészbukos küldözgető-vírus érkezett meg. De aztán a kellő orvoslásokkal ellátva a masinát, és némi humán célinfrastruktúrát - programozó matematikus haver - igénybe véve kiderült, hogy az csak tünet volt. Talált egy klassz kis cuccot a gépemen. Nem mindennapit. Az is épp odakerült. Bepottyant.

Na, hát ez volt a tegnapi napom.

Élveztem.

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr485812012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AntiDuceOv 2014.02.13. 06:09:24

Gábor!
Ez gyönyörű!

sverde 2014.02.13. 07:20:49

Nehéz, küzdelmes sors jut annak, akinek Te leszel a haragosa. A pánik képes szép emlékeket lidércnyomássá torzítani. Ezért nem emlékezhet Rád.. Ódesajnálom ;-)

08.szabogabor 2014.02.13. 07:58:09

@sverde: Pedig már harag nincs bennem, csak szánalom és undor.

sickboyy 2014.02.13. 08:22:13

Ilyenkor bezzeg nincs nálad kamera...:)

08.szabogabor 2014.02.13. 08:27:09

@sickboyy: Bíróságon nem szokás...

08.szabogabor 2014.02.13. 08:28:01

@08.szabogabor: A Bodoky - az átlátszó főszerkesztője - azért csinált fotót Mátékáról, hamár együtt voltunk...

sickboyy 2014.02.13. 10:51:10

Mér' nem békültök ki mint úriemberek? :)

Spikk 2014.02.13. 11:15:53

@08.szabogabor: Ó! Pedig milyen szép bizonyítékok születhetnének ott is!

08.szabogabor 2014.02.13. 11:31:53

@Spikk: Sokat járok bíróságra, betartom az illemszabályaikat :)

8kerseg 2014.02.13. 11:33:56

Gabi! Péter Györgyöt lehet nem kéne piszkálni. Ő már akkor veterán volt a Cégnél, amikor te még a SOTE klubban játszottad a műforradalmárt. :)

Andráska8 2014.02.13. 12:12:57

Ez a sok piros folt a pofáján, már hullafolt?

08.szabogabor 2014.02.13. 12:39:03

@8kerseg: Pető György, kis bennfentesem... Beégtél a lakáscímemmel, most a névvel, biztos marha sokat tudsz Te a Cégről...

08.szabogabor 2014.02.13. 12:40:21

@Andráska8: Ez alapvetően egy III/II-es :) A többi ebből következik. Bármi lehet.

libsibolsika 2014.02.13. 14:23:25

@08.szabogabor: A III/II a külföldi megfigyelést végezte nem? Az nem az a III/III-as rohadék fajta aki a barátait, szomszédait figyelte meg.
Én úgy látom MSZP-s alpolgármester volt Óbudán, de már akkor beállt a Tarlós mögé.

terlasz 2014.02.13. 16:32:21

Lassacskán összejön egy dokumentumregény anyaga Kocsis-témában. Nekem tetszik! Nem a Kocsis, hanem az írásaid, kedves Gábor.

08.szabogabor 2014.02.13. 19:20:02

@terlasz: Belekezdtem, mert a Tuholep Blogon van vagy 150 ilyesmi, de annyira azért nem izgalmas Kocsis, hogy egy egész regényt szenteljek Neki. Mire elkészült volna, már nincs is Kocsis :))) Inkább itt írok, egyedi sztorikat, lassan ugyanannyian olvassák,mint egy könyvet, sőt. Hála Nektek:)

8kerseg 2014.02.13. 21:06:21

@08.szabogabor: Gabi, ettől a mondandóm lényege nem változott. Csak aztán nehogy a fejedre essen egy virágcserép véletlenül az utcán. :D Egyébként miért égtem be a címeddel? Simán elárultad, megtudtam amit akartam köszi.

08.szabogabor 2014.02.13. 21:10:56

@8kerseg: Virágszálam, életem első halálos fenyegetését 1992-ben kaptam. Azóta volt már levágott galambfej a postaládában rövidke kísérőlevéllel, követtek mindenféle emberek, mindenféle cuccokkal, lehallgatnak évek óta, megatöbbi. Szarok rá. Egyszerűen hidegen hagy.

Andráska8 2014.02.13. 23:36:43

" Közokirat hamisítás miatt megrovásban részesítették a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté édesapját. Kocsis Sándor Abaújlakon alpolgármesterként vette ki részét abból az akcióból, aminek köszönhetően a 2010-es önkormányzati választások előtti napokban 30 választókorú állampolgárral gyarapodott az addig 90 fős falu lakosainak száma. Öt személyt jelentett be a Kocsis-család házába. "

atlatszo.hu/2013/06/17/voksturizmus-fiktiv-lakok-a-kocsis-hazban-a-valasztasok-elott/

medvedisznóember 2014.02.14. 00:46:36

@08.szabogabor: Azt tudtuk,ugye, hogy a firkász, Zsidai Péter pár éve még nem volt fideszes polgihergelő, hanem a Magyar Zsírlap megbecsült újságírójaként Tarlós krónikása és házi kiskedvence. Aztán kapott egy levágott lófejet Újpestről, és a fideszes Wintermantel szócsöve lett. Ehhez képest most a Hvg-Magyarnari-Atlatszo tengelyen pörög kíméletlenül, nyilván a hatalommal szembeni zsigeri ellenérzés hajtotta a túlpartra. Vagy valami egészen más. Amúgy jó srác, kicsit talán autista meg elég bénán is csajozik.

medvedisznóember 2014.02.14. 01:11:22

@08.szabogabor: Lassan annyian olvassák a sci-fijeidet, mint egy könyvet? Ríli? Én komolyan szurkolok, hogy ebben is elérd a vujitytvrtkói magasságokat.

08.szabogabor 2014.02.14. 05:34:30

@medvedisznóember: Ríli. És mivel ezt pontosan tudod, azért vagy itt :)

8kerseg 2014.02.14. 09:10:03

Gabi, ez nem fenyegetés volt csak aggódóm miattad. Nem élném túl ha a forradalom vezető nélkül maradna.

08.szabogabor 2014.02.14. 09:16:48

@8kerseg: Kicsit uncsi vagy, meg hülyét csináltál magadból, de engem nem zavar, ha Téged nem :)

8kerseg 2014.02.14. 09:33:03

Majd fog. Ami késik...

08.szabogabor 2014.02.15. 19:25:50

@8kerseg: Juteszembe, ráolvastam a tegnapi kommentekre, és tegnap estére valami zaftosat ígértél rólam... Hangember. :)

SarkozyA 2014.02.17. 07:57:45

@08.szabogabor: miért nem lepődöm meg ezen :D

SarkozyA 2014.02.17. 07:58:37

@08.szabogabor: mármint, hogy bíróságokra jársz...

08.szabogabor 2014.02.17. 08:00:14

@SarkozyA: Persze hogy járok, többnyire épp Mátékával kapcsolatban. Hol így, hol úgy. Itt éppen így.

SarkozyA 2014.02.17. 08:08:20

@Andráska8: Érdekes meglátás...nemtom mi köze van ennek ahhoz, hogy fejlődik Józsefváros. Amúgy szánalmas kritika ez a baloldaltól :D a kákán is a csomó esete :D De hogy is van az amikor Szanyi kapitány azt mondta nem is oly rég még a nagy újbóli összeborulás előtt, hogy: "Lipótra vagy Csillagra"...ezt ugye arra reagálta, hogy Fletó megszellőztette a gyanús szoci pénzeket, lehet épp Simonra gondolt, ki tudja ugye, hisz a mai napig nem kaptunk erre választ. Tehát gyogyóintézetbe vagy börtönbe küldené Gyurcsányt ez a Szanyi, el is küldenék Brüsszelbe inkább :D Nem is értem, miért nem rögtön vizsgálóbizottságot akartok felállítani a Simon-ügyben, Most miért nem kiálltotok és követeltek vizsgálóbizottságot? És a navos horváth andriska? Vagy negyedmilliárd már nem is pénz? :D

SarkozyA 2014.02.17. 08:14:46

@Andráska8: És? egy megrovásból ekkora ügyet kavartok? Hibázott igen, elismerte. De legalább nem menekült el, mint ahogy a Simon gabika teszi. A többi jómadaratokról nem is beszélve :D Hagyónak kényelmetlen volt a börtön :D hát legalább lefogyott, jót tett a szívének. sajna :D

08.szabogabor 2014.02.17. 08:25:37

@SarkozyA: Kétségkívül mindez érdekes, de ez a topik itt épp Mátéka hamis tanúzásáról és beégéséről szól.

SarkozyA 2014.02.17. 09:26:59

@08.szabogabor: Nyilván, sérelmek értek, és most bosszúból írogatsz, pedig magadról kétszer annyit írhatnál...önvallomás címen :D

SarkozyA 2014.02.17. 10:04:38

Értelme nincs a blogozós tevékenységednek, csak az irigység és a bosszú vezérel. És olyan dolgokkal próbálod meggyőzni a laikust, hogy te vagy a "jó", Kocsis meg a "rossz", hogy végig elemzed a pólusait. Pont te??? Aki a múltkori célpontos riportben egy bánatába fordult, lezüllött ember képét mutatta, mint aki most szabadult a detoszkból :D Már bocs a hasonlatért :D De találtam rád egy kellő jelzőt: Simabőrű :D Vahurt és Fickót hol hagytad? :D

08.szabogabor 2014.02.17. 11:55:43

@SarkozyA: Jól van kis közhelyszótárka, majd azon gondolkozz el, hogy ha nincs értelme a blogozásomnak, akkor miért is küld Téged ide a Gazdi. Ide egyébként butuska vagy, maradj Te csak Mátéka fészbukoldalán.
süti beállítások módosítása