HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Vírusok

08.szabogabor 2013.12.29. 05:31

Egyszerűen nem hiszem el. Mikor Magyar Bálint meg Fodor Gábor osztja az észt, meg a tisztességet összefogás, meg Orbán-ügyekben, ott meg kell állni egy pillanatra, és behúzni a vészféket. Hát akkor mesélek róluk. Egy kicsit, így kezdetnek. És ha nem kapnak észbe, akkor meg mindent. És az nem kevés.

Olvasóim közül sokan tudják, hogy az SZDSZ nyolckeres szervezetének voltam meghatározó vezetője. Majd egy évtizedig. És alapos tapasztalásaim szerint a liberalizmusnak, az azt megjeleníteni kívánó SZDSZ-nek ez a két humanoid okozta a legtöbb kárt.

Magyar Bálint habitusa egy az egyben Orbáné. Pont ugyanannyira tisztességes, pont ugyanannyira demokrata, pont ugyanannyira őszinte. Egy méterre nyugatra a magyar határtól nincs olyan ország, ahol ne ülne börtönben. És ez a jóember ír könyvet a Polipról. Beszarok, komolyan.

Keresztapu, elfelejtetted volna a Szemünk fénye nagy pártközi mutyit? Fölmelegítsem a memóriádat? Esetleg a Senator játékterem hálózatról ejtsek el pár mondatot? Tudod, kerületi frakcióvezetőként többet kellett ellened, meg a mocskos bandád ellen harcolnom, mint más pártokkal. Te beszélsz tisztességről? Te???

Az örökös kényszereitek, amivel a helyi szervezeteket próbáltátok rászorítani, hogy az önkormányzati kasszákból milyen célokat és programokat is kéne finanszírozni, a szervezetek föloszlatására indított akcióitok mindazok ellen, akik nem voltak hajlandók belefeküdni a mocskotokba: ez volt az SZDSZ rögvalósága.

Mikor Medgyessy annak idején, lemondatásakor annyit mondott: az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, akkor igazat mondott. Hiteltelen csak azért volt, mert kihagyott egy "is" szócskát. Az SZDSZ is tele volt korrupciós ügyekkel, csakúgy mint a Fidesz, és az MSZP. Az SZDSZ-nek is megvolt a maga Simicskája. És pont ugyanúgy mély barátságot ápolt Lajossal és Lacival, azért így írom, mert keresztnéven nevezték egymást. A milliárdos jóbarátok.

És minden szál Nálad futott össze, egyáltalán nem kedves Magyar Bálint. Meséljek arról, hogy hogy is került megalapításra az SZDSZ ifjúsági szervezete, az Új Generáció? Hogy a titkársági alkalmazottaiddal alapíttattad meg, és mikor az SZDSZ akkor még létező valódi ifjú tagjai megkérdezték, hogy akkor mikor lesznek a demokratikus választások, akkor annyit mondtál: nem lesznek. Demokrata haverom, Te épp olyan diktatórikus módon és eszközökkel irányítottad az SZDSZ-t, mint Orbán a Fideszt.

És ha könyvet írsz az Orbán Polipról, akkor annak írd majd meg az előzményeit is. A Magyar Bálint féle Polipról. Most meg van képed tanácsokat osztogatni az összefogásról? Neked? Fölsoroljam azokat a közismert politológus véleményformálókat, akik a Te titkárságodon nevelkedtek, és Te hoztad őket helyzetbe klassz kis kormányzati megrendelésekkel?

Állj le. Most. Somogyi Zoli, Karácsony Gergely, Szabados Krisztián, Török Gábor, lesztek szívesek szólni a Magyarnak, hogy tűnjön el a közéletből, ne reaktiválja magát. Mikor végre lelépett az SZDSZ színpadáról, akkor ezért bűnbocsánatot kapott, de ha vissza akar mászni, akkor bizony meglocsoljuk páran azt a létrát némi olajjal, és meg is gyújtjuk, de rendesen. Tűnj el végleg, és örülj, hogy szabadlábon vagy, Kedves Bálint.

A másik ilyen fertőző góc a Fodor. Gáborom drága, emlékeztesselek Téged, esetleg nemcsak Téged, hogy Te úgy vetted a pártelnökséget? Meséljünk kicsit a küldöttgyűlés előtti estéről, mikor hogy hogy nem 20 baranyai küldött addig Kókát támogató szavazata megváltozott? A közismerten mélyerkölcsös szőlészeti politikus Wekler Ferenc baranyai főnök aznap este meggondolta magát. De ebben segítettek Neki. Bőkezűen.

Vagy Gáborom, esetleg emlékeztessük a közvéleményt, hogy Te első pártelnöki lépéseddel Kiss Péterékkel összebútorozva Gyurcsányt akartál buktatni? Esetleg a Népszava akkori oldalát, amin a Te interjúd alatt az én Neked írt nyílt levelem volt található, föltegyük a netre? Vagy mondjuk beszélgessünk arról, hogy ki pénzelt és pénzel Téged, becsületmanó?

Ennek a két embernek annyi vaj van a fején, hogy csak a vaj látszik. Tonnaszám. És van pofájuk megint előmászni. Vigyázz DK, vigyázz Gyurcsány, ezek vírusok. Amorális megélhetésiek, az anyjukat eladják egy parlamenti helyért. És egy percig ne higgyétek el, hogy akár csak egy liberális is van, aki ezek miatt, ha beveszitek Őket, majd rátok szavaz. Nem, Kedveseim.

A liberálisok rátok fognak szavazni Bauer Tamás, Debreceni József, Gréczy Zsolt, és Gyurcsány miatt. Viszont nem fognak, ha ezt a két, már ronggyá égett, konkrét választásokon leszerepelt túlélőgépet bármilyen szinten beveszitek. Óvakodjatok tőlük.

Dühös írás, tudom. De minden szava igaz. Nem tudok addig más dolgokról írni, amíg ezt ki nem írom magamból. És ha azt látom, hogy nem tűnnek el a szemétkosárba, de gyorsan, akkor bizony megírok mindent a viselt dolgaikról. De nem akarom jobban bántani egykori és egyedüli pártomat, az SZDSZ-t, mint amennyire megérdemli.

Szerettem, nem azért, amilyen volt, hanem azért, amilyenné válhatott volna. De nem vált. És épp emiatt a két Vírus miatt. Magyar és Fodor. Húzás a közéletből.

Most.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr95715219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sickboyy 2013.12.29. 09:18:10

Na asszem megint befigyel pár becsületsértési ügy neked:-)

sickboyy 2013.12.29. 09:24:45

Bocs a duplázásért, nem jelent meg elsőre. Egyébként tartalmilag egyetértek az írással.Ennek a két kártékony személynek ideje lenne már elhúznia.Fül,farok behúzva.

zsadó 2013.12.29. 10:24:57

Kedves Gábor! Te nem érted Magyar Bálint írásának a lényegét! De nem baj, anélkül is lehet valamit kommentálni, hogy nem értjük. Szerinted M.B. is törvényesítette a parlament által a magánpénzek lenyúlását mint Orbán? Egy szervezeten belül lehet antidemokratikus lépéseket tenni, de ez nem ugyanaz, mintha államilag, az egész országot teszed szenvedő alannyá!! Ha mindenképpen OV-t akarod támogatni az összefogás megfúrásával, akkor tedd mg ezt nyíltan és ne így, Fidesz módszerekkel! Sajnállak.

Rózsa Misi 2013.12.29. 12:43:38

Hazudsz Gábor! És amit elkövetsz itt a hazugságaiddal, az súlyos becsületsértés. 25 évet húztam le az SZDSZ-ben, ezt pontosan tudod. Kevesen ismerték kívül belül olyan jól a pártot mint én. SOHA nem volt semmi igaz abból, amit itt leírtál.

Amíg lehetett megélhetéshez jutni az SZDSZ jóvoltából, addig liberálisnak mondtad magad. Amikor összeomlott a párt és elfogytak a lehetőségei, elsők között rohantál át a Fideszhez, hogy felajánld nekik a szolgálataidat. Nem véletlen, hogy amíg ki nem rúgott, addig az exMIÉP-es kis senkiházi Kocsis Máté tanácsadója voltál, részese az ő aljasságainak.

Erősödnek a liberálisok. Fóton 13% és most már a teljes népesség körében még a Századvég is kényszeredetten 2%-os támogatottságról beszél. Meg kaptad az új feladatot, hogy ekézd kicsit rágalmakkal a liberálisokat és próbálj ártani nekik, mert a Fidesz retteg attól, hogy újra lesz erős liberális alternatíva, amitől sokkal jobban fél gazdád, mint Gyurcsánytól vagy a szociktól? Nem szégyelled te magad ember?

08.szabogabor 2013.12.29. 12:58:44

@Rózsa Misi: Ugyan Misikém, mivel Neked érdemben soha nem volt befolyásod sem az SZDSZ, sem bármely önkormányzat működésére, ezért aztán elhiszem, hogy az ügyek egy részét nem ismered. Mindegyik igaz, mindegyik bizonyítható. A többi szöveged meg kamuduma, pontosan leírtam a korábbi blogomon 300 írásban, mikor mit tettem és miért Kocsissal kapcsolatban.

Olvasóim nagy része ott is az volt, nehéz lesz itt eladnod az én Fideszbérencségemet. Tudod, ellenem nyomoz a fél a Fidesz-államapparátus, nálam tartanak házkutatást, rólam ír a Pesti Srácok meg a Magyar Nemzet, gondolom nem azért, mert szerintük az Ő emberük lennék, nemde. Szedd össze magad Misi, hitelességednek amúgy sem használ, hogy nettó Fodorista vagy.

embermese 2013.12.29. 13:03:58

Ha igaz is, azt amit itt leírsz... akkor milyen alapon osztod az igazságot, hisz aki wécében csücsül, az maga is ürülékes lesz. Akkor hol voltál? Akkor miért hallgattál?

Hiteltelen az egész írás, a tisztességes ember, vagy tisztességes, vagy nem. Ha tisztességes, egy napig se hallgat, ha olyan dolgok történnek körülötte, mint amiket itt összehordasz.

embermese 2013.12.29. 13:06:16

Bocsánat, de már herótom van a nagymegmondóemberekből.. akik amikor úgy kívánta érdekük, azért elég szépen tudtak egykor hallgatni.

Barátsággal: Hajósi Virág

08.szabogabor 2013.12.29. 13:13:48

@embermese: Nem hallgattam akkor sem. Ki is borultatok rendesen, mikor a Népszavában emlékeztettem Fodort nyílt levélben, hogy amit csinál, az pont az ellenkezője annak, mint amit ígért. Rólam szólt a Fővárosi Választmányi ülés akkor. Persze nem Fodor gerinctelenségéről, hanem arról, aki azt megírta. Vicces volt. Tragikomikus.

Na, még ketten bejöttök, és meg is van a teljes Fodor-fanklub;) Ahogy az olvasottsági adatokat elnézem, nem Ti vagytok a többség...

sickboyy 2013.12.29. 13:27:32

Ezzel egyetértek:-) De a Fodor meg a Magyar ne ossza az eszet 2013-ban mert attól behányok.

Körösi Gyula 2013.12.29. 13:36:21

Hazugság az egész. Egy Fityisz által megfizetett alak handabandázása. Aki egy Kocsis Máténak a tanácsadója tudott lenni, az megmutatja magáról milyen erkölcsiséggel bír. Hiteltelen az ilyen.

08.szabogabor 2013.12.29. 13:43:39

@Körösi Gyula: Mily furcsa is, hogy nulla hozzászólású kamunickek jönnek hitelteleníteni... Biztos sikerülni fog. De csak játsszunk. Mond ez valamit, hogy Caminus, meg az, hogy Hancz István? Jobb, ha a tényeknél maradunk, nemdebár... Mondtam, ne ugráljatok tovább, elég belőletek.

wittinghoff 2013.12.29. 13:52:14

Kevés undorítóbb van annál, mint mikor valaki a saját fészkébe piszkít. Annál valószínűleg az gusztustalanabb, amikor mindezt aljas módon és visszafelé teszi. Azt hiszem a vírus Te magad vagy Gábor! Most csak azt nem tudom eldönteni, hogy "kinek dolgozol". Igaz, rohadtul nem is érdekel...

embermese 2013.12.29. 13:58:41

@08.szabogabor: Kedves Gábor!

Felesleges lekezelően fanklubozni. Őszintén leírva a véleményem, kicsit több tiszteletet várnék, mivel a kis popsid az önkormányzatban, olyanok miatt pihenhetett, mint amilyen én voltam, aki a pártodra szavazott 16 évig. Tudod, amikor hirdetted te is a többiekkel, az öngondoskodást, amit a szavazóitok gyakoroltak.. mindenféle kapcsolatok nélkül.

Magyar Bálint és az UG, javíts ki ha tévedek és a fanságom fátyolt von a szemem elé, Fodor elnöksége előtt alakult. Valahogy, bár igen kritikus voltam a magyar-féle vonallal szemben, nem emlékszem, hogy ez a roppant igazságérzeted a nyilvánosság előtt és ahogy Hell Pista közös ismerősünk véli, minden ami egy párton belül történik, az a nyilvánosságra tartozik, olyan nagy vihart kavart volna. Ha megtörtént volna, tán még rád is emlékeznék, ahogy Malira.

Lehet itt fanklubozni, de egyetlen okból lepereg rólam. Mert bár a te egzisztenciádat is a hozzám hasonlók biztosították egy ideig, tudod, a SZAVAZÓ, ha számon tartasz olyanokat, én minden kritikámmal és morgásommal felvállaltam azt is, hogy igen népszerűtlen voltam liberális körökben. Igaz, nekem nem abból volt posztom/fizetésem :)

Az ilyen utólag való visszaköpködés minősíti azt, aki teszi. Tetszett volna Magyar Bálintnak annak idején ilyen bátran nekimenni.. csak nem nem volt elég bátorság?

Töretlen barátsággal: egy 200 000. szavazó.

embermese 2013.12.29. 14:01:59

Kiegészítés: Eörsi Pistára még azok is emlékeznek, akik nem voltak bennfentesek.. rád nem.... csak nem elnyomta a diktatúra a kritikád harsona hangját anno? :)

08.szabogabor 2013.12.29. 14:13:36

@wittinghoff: Nem gondolod, hogy ez a "saját fészkébe piszkít" duma ez pont ugyanaz, mint a Szociknál a "mi kutyánk kölyke"? Erre a mentalitásra ment rá az SZDSZ. Omerta. Ugye ismerős. A "kinek dolgozol" az meg nem a Te értelmi színvonalad, úgyhogy szerintem hagyjuk is ezt a vonalat. Senkinek. Van ilyen. Remélem lesz több is.

08.szabogabor 2013.12.29. 14:16:08

@embermese: Nekimentem. Háromszor kaptam fenyegetést, hogy föloszlatják a kerületi szervezetet, ha sokat ugrálok. Attól hogy Te nem voltál ott a választmányi meg egyéb gyűléseken, attól még azok megtörténtek. És azon kevesek egyike vagyok, aki nem a politikából élt. Mellélőttél.

embermese 2013.12.29. 14:19:40

@08.szabogabor: akkor hogy is van, te most Hős vagy, mert tét nélkül lövöldözöl? :) Na és akkor mi lett volna ha feloszlatják? Az igazság nem ért volna meg ennyit? :))) Sajnos, ezt a problémád nem tudom átérezni, lehet túl cinikus vagyok.. én azt tanultam, ha tisztességes az ember, akkor bármi áron kiáll az igazság mellett :)Akkor is, amikor annak tétje lenne. Viszont ha akkor hallgat, utána ne pózoljon grál lovagként .)

Nem tudom egyébként, azt hiszem mi már vitatkoztunk, lehetséges.. de javíts ki ha tévedek, amikor a hajléktalanok ellen sikerült egy rém gusztustalan népszavazást produkálni... Jól emlékszem?

08.szabogabor 2013.12.29. 14:26:33

@embermese: Mindketten tudjuk, hogy hajléktalan ügyben vitatkoztunk, nálam ezek a kerülőutas szövegek nem jönnek be. És a szervezet rajtam kívül még 30 embert jelentett, az ő nevükben nem vállalhattam a kockázatot. A magaméban igen, és mindig meg is tettem és teszem. Szép terelési kísérletek, de a téma Magyar és Fodor, mellesleg persze nyugodtan lehet a tények helyett a személyemmel foglalkozni, nálam szólásszabadság van...

embermese 2013.12.29. 14:37:53

@08.szabogabor: Nem kerülőutas, én elég egyenes ember vagyok. Igyekszem elkerülni, hogy bármikor olyan dologgal szembesítsenek, ami hiteltelenné tenne :) A hitelesség nagyon nagy kincs. Én vigyázok rá.

Tudod, nézve ezt a cirkuszt, ami közel 4 éve megy az SZDSZ körül és az újból és újból felbukkanó grál lovagokat olvasva, csak az az egyetlen kérdés merül fel bennem, amikor ki kellett volna állni az igazságért, hol voltak. Nem állítom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok az általam sokáig preferált társasággal, sőt, még Magyar Bálint se a szívem csücske (lehet pont olyan okokból, mint amit te említesz), de úgy gondolom, a politikában rendkívül fontos, hogy valaki mennyire korrekt. Minősíti az illetőt. A visszafele köpködés, pláne ha politikai érdek diktálja, a hitelességet rohasztja. A kritika, akkor és ott hiteles, amikor és ahol aktuális.

Más, hogy valaki olyan perverz, hogy ilyen oligarchia féle hülyeséget vesz karácsonyra a fa alá, azt soha nem tudtam megérteni. Még akkor sem, ha a traffipax és e-útdíj tenderről is hosszú kubatovlistányi mesélni valóm lehetne... mert előfordulhatna. Még ha most nem is előnyös ebben bárkinek is igazságbajnokának lenni. Viszont azt minden esetben undorítónak tartom, ha valaki azzal magyarázza, miért nem állt ki bármikor az igazság mellett, mert hogy 30 ember, meg blabla.. vagy sérti az igazságérzetét valami, vagy nem. Ki lehet lépni a szervezetből, én kétszer is megtettem, kisebb halként, mint ami te voltál bármikor is.

Mi lenne, ha általánosan a tisztességért emelnétek szót? És nem utólag, hanem akkor ott... vagy most is van mit félteni? Ha ezen alapul a te igazságérzeted, akkor mitől válsz hitelessé?

Ezek bizony nagy kérdések. Wittinghoff azt írta, nem piszkít a fészkébe utólag az ember.. én meg azt mondanám, ha valaki ilyen lángoló szívű igazságbajnok, piszkos fészekben meg se marad :)

Boldog és eredményekben gazdag új esztendőt :)

08.szabogabor 2013.12.29. 15:11:03

@embermese: Tán olvasd el ezt is, és aztán térjünk vissza rá, hogy ki mit hajlandó bevállalni az igazság kiderüléséért...

jovaros.blog.hu/2013/12/20/hazkutatas_689

embermese 2013.12.29. 16:17:49

@08.szabogabor: elolvasom ígérem. Csak közben, ahogy itt üldögélek, szemembe ötlött kicsit részletesebben az írásod. Történetesen , hogy ki pénzeli Fodor Gábort.. gondolom nem Sorosról van szó, akinek ösztön.. így csak azt tudom feltételezni, arra a személyre utalsz, akit a 2010-es választások előtt elfogtak/őrizetbe vettek , magánvagyonát zárolták és amikor már az önkormányzati választásokon se zavarhatott volna sok vizet, mindenféle nyomozati eredmény nélkül, szabadon bocsájtottak :) Biztos vagyok benne, érted kire gondolok.

Vatai Szabolcs 2013.12.29. 23:47:07

Kedves Gábor!
Én is a Fodor-fanklubból jövök, de remélem nem gondolod azt, hogy mindez elegendő ahhoz, hogy diszkreditáld, amit írok.
Szóval, amit állítasz:
(1) Magyar és Fodor okozta a legtöbb kárt az SZDSZ-nek
(2) Magyar volt a keresztapa az SZDSZ-ben. ehhez felvillantasz ügyeket és jelzed, hogy bármikor tudsz konkrétumokkal szolgálni, egyelőre csak higgyük el neked, hogy igazad van.
(3) A másik fertőző góc Fodor, aki (A) megvásárolta Weklerék szavazatait a tisztújításkor; (B) kétes alakok támogatják anyagilag; (C) meg akarta buktatni Gyurcsányt.

Ehhez azt tudom hozzáfűzni, hogy:
(1) Ez az állítás nincs bizonyítva sehogyan sem. Ha Magyar velejéig korrupt, de az ügyek a nagy nyilvánosság számára nem ismertek, az nehezen járulhatott hozzá a párt támogatottságának erodálódásához. Fodor szintén kevéssé közismert állítólagos szavazatvásárlása ugyanezért nem játszik, azt meg nyilván vicces lenne állítani, hogy Gyurcsány megbuktatásának szándéka okozta az addig szuper állapotba lévő SZDSZ vesztét.
(2) Lehet, hogy igazad van Magyarral kapcsolatban, de tényleg elég szarkenegetős jelleget ölt, ha egy blogbejegyzésben elővezetjük ezt a félig bizalmaskodó beszédmódot, hogy "az egy súlyos alak, hidd el nekem! konkrétumot nem mondhatok, de nagyon vigyázz vele!"
(3) Fodor bűnlajstroma ehhez képest jóval rövidebbre sikerült, ráadásul nem is koherens. (A) lásd a fentebb írtakat Magyarnál; (B) lásd a fentebb írtakat Magyarnál, kiegészítve azzal, hogy a támogató megnevezésén túl azért érdemes bizonyítani azt is, hogy mindez hatással volt a politikai döntésekre (netán korrupciót szült); (C) a tisztességességet kikezdeni szándékozó érvelésbe bekerült egy politikai döntés, Gyurcsány megbuktatása. ez teljes mértékig kilóg a sorból. egyrészt nem tisztességtelen, másrészt pedig minimum vitatható, hogy ez csinálta-e ki az SZDSZ-t. épp ezért kellett bevetned Kiss Péter nevét: hogy kapjon valami egyértelműen negatív felhangot a dolog.

Különösen érdekesnek tartom, hogy pl Kókát, vagy a pártot elképesztően hosszú ideig vezető Kunczét nem tartod oly mértékig felelősnek az SZDSZ bukásában, mint Fodort.

08.szabogabor 2013.12.30. 00:12:40

@Vatai Szabolcs: Senkit nem diszkreditálojk, aki érvel, mint most Te. Két dolgot egyberaksz, ami nem egybevaló. nem az általam jéghegycsúcsként fölhozott ügyek miatt rothadt szét az SZDSZ. Hanem amiatt a szervezeti kultúra miatt, ami emögött állt. A hűbérúri rendszer, a táskás emberek, megatöbbi.

Az SZDSZ elhiteltelenedett. Elvesztette a szavazóit, és nagyrészt korrupciós bukéja miatt. Én ennek a történetnek ismerem mindazokat a részeit, amelyek engem közvetlenül érintettek. Azok mennyisége és minősége alapján nagyjából meg lehet becsülni, mi folyhatott a többi önkormányzatnál, kiemelten a fővárosinál, és a minisztériumokban. Onnan is azért van egy két biztos információm.

Vatai Szabolcs 2013.12.30. 00:52:43

Persze az írásodnak van még egy állítása, vagy inkább amolyan üzenete. Ez: hogyan merészelik ezek az emberek?
Nos, az általam egyébként szintén nagyon nem kedvelt Magyar esetében egyáltalán nem helyénvaló a kérdés, tudtommal nem kíván visszatérni az aktív politizáláshoz. Hogy a könyve jól van-e megírva, és főleg, hogy igaz-e, az nem annak a függvénye, hogy Magyar egyébként milyen ember és mit csinált vagy nem csinált hosszú politikai karrierje alatt. Sőt! A különböző alvilági rendszerek működését is általában alvilági alakok szokták leleplezni, szóval egy korrupt Magyar e tekintetben talán még hitelesebb is, mint egy tisztességes. ;)
De visszatérve a kérdéshez: vajh' Fodor (vagy akár Magyar) miért is ne csinálhatna egy pártot és mérettethetné meg azt a választáson, ha már a többi pártot is pont ugyanennyire (vagy még jobban) hogyanmerészelik emberek csinálják? e tekintetben ez a legtisztességesebb hozzáállás, vagy legalábbis nagyságrendekkel jobb, mint felkéretőzni egy listára.
Azt meg erősen kétlem (vagy inkább: remélem, hogy nem így van), hogy egy liberális beállítódású ember számára a különösen kanyarulatos politikai karriert befutó Debreczeni József neve hívószó volna. Bauer persze más tészta, de róla meg évekkel ezelőtt is tudni lehetett, hogy szerelmes Gyurcsányba. Gréczy meg egyenlő Gyurcsánnyal, de valójában az egész DK egyenlő vele, épp ezért nem vonzana engem sem az egyébként nagyon szimpatikus Bauer a DK-hoz, mert tudom, hogy ez a párt nem róla, hanem egyedül Gyurcsányról szól. akinek modernizáció törekvései kétségen felül állnak, de ettől ő még messze nem liberális.
és igen, emlékszem én is, amikor rólad szólt a választmány, számomra akkor te voltál az igazság mosdatlan szájú bajnoka, akinek nincs igaza, de nem érti, hogy miért. egy pártnak a korrupciós ügyeinél (főleg a nagy nyilvánosságot nélkülözőknél) is sokkal többet árt, ha annak tagjai és prominensei a médiában gyalulják egymást. ha a politikai ellenfél támad korrupciós váddal, az nem okoz kognitív disszonanciát a választóban, viszont ha a sajátok sem bírnak megegyezni, és folyamatosan kiteregetik a szennyest, az sikeresen elijeszt mindenkit. az SZDSZ-re talán még kevésbé is volt jellemező a hűbéri rendszer, mint a Fideszre vagy az MSZP-re, az a bizonyos korrupciós buké viszont épp a folyamatos kibeszélések, meg a sajtó előtti vádaskodások eredménye volt. persze lehet az ember grállovag, és világgá kürtölheti, ha valami büdöset érez a saját háza táján, de akkor ne csodálkozzon, ha elfogy mögüle a párt. nem lehetsz egyszerre az erkölcs feddhetetlen bajnoka és politikus is.
ja, még valami: Medgyessy ominózus mondata. nos, nem véletlenül nem volt ott az az "is". a mondat célja ugyanis nem az volt, hogy megvilágítsa, hogy bizony az SZDSZ is korrupt. nem szólt ez semmi másról, minthogy Medgyessy dühös volt ránk a visszahívása miatt. sarazás volt ez, semmi több.

08.szabogabor 2013.12.30. 03:40:42

@Vatai Szabolcs: Ez eddig a legjobb érvelés, amit valaha Fodoristától hallottam, vagy olvastam, beleértve Fodort is, sőt. Kár, hogy nem Te alapítottál pártot.

Vannak azért benne bukfencek és némi naivitás. Magyar nem bír politika nélkül élni, ha kidobod az ajtón, jól csukd be előtte az ablakot, mert mire odaérsz, már bent lesz megint. És okos is, tudja hogy kell időzíteni. Most csak újraépíti magát, és a megfelelő pillanatban előáll majd a "mitől nélkülözhetetlen Magyar Bálint az ellenzéknek" sztorival.

Fodor meg csak csináljon pártot, no problem, de akkor szembe kell néznie azzal, hogy a korábbiban viselt dolgaival is meg kell birkóznia. És lehet, hogy Neked, Nektek azt mondja, egyedül kéne indulni, de mind az időzítés, mind a kezdeti nyilatkozatai arra utalnak: bizony minipárt az, arra épp elég, hátha valaki beveszi a sztorit és őt magát valami listás helyre.

Kiszivárogtatás ügyekben meg javaslom Fodort megkérdezni. Kuncze pártelnöksége idején épp Ő volt, aki minden pillanatban a sajtóhoz rohangált mint Mr. Különvélemény. És senki más. Én először akkor tettem ilyet, mikor Ő volt a pártelnök. És akkori tevékenységének irányát bár különbözőképpen látjuk és ítéljük meg, de egy biztos: épp az ellenkezőjét csinálta, mint amit az elnökválasztáson mondott. Azért volt viszonylag könnyű belső fölháborodást kelteni, mert még a saját hívei is érezték a 180 fokos fordulatot.

Az is szócska hiányának persze hogy a közös ellenségkép fölfestése volt a célja, ám én nem a motivációval, hanem a tartalommal foglalkoztam.

És hogy ki és mi vonzó egy liberális számára, nos az majd kiderül, ha valóban egyedül elindultok. Erős kétségeim vannak efelől, de visszatérünk rá márciusban.

virgo 2014.01.08. 08:16:51

"Két dolgot egyberaksz, ami nem egybevaló. nem az általam jéghegycsúcsként fölhozott ügyek miatt rothadt szét az SZDSZ. Hanem amiatt a szervezeti kultúra miatt, ami emögött állt."

Már bocsánat, de a kettő között alighanem szoros összefüggés van.

08.szabogabor 2014.01.08. 12:16:25

@virgo: Perszehogy, csakhát akinek válaszoltam az okozatot jelölte meg okként, pedighát... :)

virgo 2014.01.08. 14:28:16

@08.szabogabor: "Az SZDSZ elhiteltelenedett. Elvesztette a szavazóit, és nagyrészt korrupciós bukéja miatt."
Erre még reagálnék, aztán nem zavarom tovább köreiket, tisztelt liberális hölgyek és urak.
Véleményem szerint az SZDSZ bukását nem a Gábor által említett dolog okozta, hanem az, hogy az Átlagos Magyar Választópolgár (továbbiakban: ÁVB)rájött, mennyire mélységesen lenézi ez a párt. Persze a többiek is, csak nem ennyire (vagy csak nem ennyire nyilvánvalóan).
Az ÁVB nem annyira hülye, mint azt önök gondolják. Pontosan tisztában van vele, hogy az összes párt mutyizik, ahol tud. Ezt elnézték volna az SZDSZ-nek, mint valami elkerülhetetlent, ahogy a többieknek elnézik.
Az SZDSZ egy bp.-i elitista képződmény volt, és ahogy itt a kommenteket olvasgatom, semmi nem változott köreikben. Viszont ez az, amit az ÁVB már nem néz el, és vidéken, ahol én élek, ott meg különösen érzékenyek erre. Ennek a magasan hordott orrnak egyik jeles képviselője épp a valaki által említett Kuncze Gábor volt, hogy csak egy nevet említsek.
Tehát, összefoglalva: nem a liberalizmus eszméjével van baj- mert arra volt és lesz is igény- hanem azzal, ahogy ezt az eszmét Önök (nem)képviselik.

sickboyy 2014.01.14. 21:46:00

Izé...Fodor 4. hely...gondolom most jön a nagy leleplezés. :)

libsibolsika 2014.01.14. 23:12:56

Szerintem az embereket nem érdeklik a párton belüli játékok! Sok olyan idős nénikét ismerek akik legalább annyira imádják a Fodor Gábort mint a Gyurcsányt! Bejön nekik ez a kicsit kócos kamaszosan mutáló fiú.
Én más miatt szavaznék rá! Nem vagyok szakértő, lehet, hogy butaságokat mond, de engem meggyőz mindig ahogy mondja akár miről beszél! A szavazók meg a szakpolitikához ugyan olyan buták mint én!Biztos, hogy húzni fogja a listát rendesen!

08.szabogabor 2014.01.15. 02:52:38

@libsibolsika: Biztos marhára imádják, márha azt az apróságot elfelejtjük, hogy az Ő elnökségével sikerült 3%-ot produkálni az EU választáson, le is mondott... Tévmítosz.

libsibolsika 2014.01.15. 21:40:55

Akkor már rég lejtőn volt az SZDSZ! Az emberek többségében az a Retkes Attila maradt meg munt akinek az volt a feladata, hogy vezesse a szakadék szélére a pártot és engedje el a kezét.
Más ezt belülről látni és kívülről. Én elhiszem, hogy belülről az látszódott amit leírtál, de te is hidd el hogy kívülről, szavazói szemmel a Fodor egy nagyon jó arc.
süti beállítások módosítása