HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Ciki

08.szabogabor 2014.03.08. 19:35

Hogy a Fidesznyik aktivisták valójában hányan vannak, azt már tudjuk. Kevesen. Hogy mennyit érnek ilyen rejtőzködés mellett a közvélemény-kutatások, azt is. Semmit. De hol vannak a Fidesz Szavazói???

Ha abból indulnék ki, hogy a terepen, a standoknál milyen arányban tartózkodnak a Kormányváltás szimpatizánsai és a Fideszéi, akkor arra kéne gondolnom: a Vérnarancsok még a parlamentbe sem jutnak be. Mivel ez nyilván nem így van, ezért aztán itten mostan valami dolog lappang a mélyben. Asszem rájöttem mi. Ciki Fideszesnek lenni.

Kicsit nézzünk ezen állításom mögé. Én a Fidesznyik Falanxot, a Valódi Törzsgárdájukat egymillió főre teszem. Nem többre, de ez majd kiderül, miért. Ez az egymillió is nagyjából három egyenlő táborból áll. Nézzük meg Őket közelebbről. Az első csoport a Megélhetésiek. Túl sok magyarázatot nem igényel. A Fidesznyik eltartottak az önkormányzati képviselőiktől a vállalkozókig. Lehetne ez a tábor nagyobb, de annyira bekoncentrálták a Közgéphez, meg még néhány kevésbé ismert nagyvállalkozáshoz a lenyúlási végeredményt, hogy igazából messze nem jártak annyian jól Orbán regnálásával, mint járhattak volna. Ilyenkor üt vissza a paranoia és a teljes centralizáció. Még a sajátjaikat is csak tenyérből merik etetni, nehogy valami lázadás-féle legyen.

A következő csoport a Szappanoperások. Hívhatnám Őket Rajongóknak is, de valójában inkább a Szappanopera-életérzés mozgatja Őket. Nézik a mesét a szelfmédmenekről, ahogy a parasztlegények legyőzik a világot, mert ez itt tiszta Amerika - amit persze utálnak - ahol a senkiből is lehet valaki. Erősen bátorsághiányos csoport, saját megalkuvásaikat Orbánék falon is átmenő vakmerőségének látszatával fedik el. Ők mennek Rezsigyűlésre, Békaügetésre és bámulják a HírTV-t. Mesevilágban élnek, amit az élet valós körülményei között nehéz lenne fönntartaniuk, ezért kerülik a valósággal való szembesülést. Burkot építettek maguk köré, házioltáruk van Orbánfeszülettel, és zárt közösségi szertartásaik Rezsigyűlés néven. Körmenetük meg az aktuális Békaügetés Bayerzsoca meg Bencsikbandi mögött, aminek mindegy mi éppen a hívószava, mert az lényegtelen.

A harmadik csoport az Antikommunisták. Ugyan sok fogalmuk nincs arról, hogy az mit is jelent, de jól hangzik, és főleg terepet ad belső agressziójuk kiélésére. Nem mindennap kell otthon megverni az asszonyt, ha lehet üvöltve szidni a Gyurcsányt, meg libázni a Bajnait. Többségük párttag volt az Átkosban, és kicsit túlkompenzál. Ugyanakkor tudja, hogy érdekei is a Fideszhez kötik, mert Ők nemhogy elnézik, hanem épp bátorítják az ilyesfajta 180 fokos fordulatokat. Miattuk tartják Pozsgay, meg Szűrös Elvtársakat, és miattuk nem lesznek soha az ügynökakták nyilvánosak.

No, ez a törzsszavazó-bázisa Orbánnak. Egymillió, nem több. Ezek nem elvehetők tőlük, olyan erős érdekek és érzelmek fűzik őket Orbánhoz, amiket semilyen esemény nem tud megingatni. Egy kormányváltás az persze belerondít a dologba, de amíg az nem lesz, addig ezek stabilan Náluk vannak. Akik efölött az egymillió fölött még Náluk találhatóak, az már nem egy egységes csoport.

Egy részük a Kicsi Ígéretek Földjén jár, náluk bejön a Rezsirizsa. Nem akarják túlgondolkodni a világot, nem érdekli Őket, hogy épp elvették Tőle azt, ami az Övé, hogy cserébe visszadják annak egy töredékét ajándékként. Ők a Népbutítás áldozatai. Amúgy nem sok vizet zavarnak, elvannak, nem aktívkodnak, szavaznak, oszt kész. Ne becsüljük túl a számukat, nincsenek többen 200 ezernél.

Az izgalmas rész innen kezdődik. Mindenki más ugyanis, aki efölött az 1,2 millió Fidesz Szavazó fölött van, az már csak Gravitációs Szavazó. A tömegvonzás áldozatai. Olyan emberek, akik félnek a változásoktól. Mindig meg tudják maguknak magyarázni, hogy ami van, az még mindig jobb, mintha még rosszabb jönne. Az egész Fidesz Kampány az Ő megtartásukra irányul. Mert Ők vannak vagy félmillióan. Mivel magukat az Élet Veszteseinek tekintik, ezért legalább a választáson a győztesre akarnak szavazni. A Fidesznyik kampánygépezet épp miattuk mutat föl minden pillanatban elsöprő erőt, ezért hazudnak 100 ezer aktivistát, milliós - senki által nem látott - aláírás-gyűjteményt. Őket kajáltatják minden nap azzal, hogy még mindig jobb a Zorbán, mint bármi más, játszva a változásoktól való félelmükre.

Namost ez az 1,7 millió ember, a Fidesz-tábor, ez nem fog megállni egy standnál sem. Egyénként gyáva, a vitákat kerüli, inkább burokban él, hogy ne kelljen gondolkodnia. Döntő részük egyáltalán nem büszke arra, hogy Fideszes. Ha kérdezik, megmondja, mert azért még a sajátjaitól is fél, de aktivitást tömegesemények együttbégetése kivételével nem vállal. Ugyanis a hátsó agyában érzi, hogy egy téveszmére építi az életét, hogy személyiségének valójában gyávaság és Önbecsapás az alapja. Ezzel meg aztán érthető módon nem szaladgál ki a zavaró külvilágba. Nem büszke arra, Ami, Önmaga is tudja, hogy közösségi szinten Ciki a világnézete.

Hát ezért nincsenek a standoknál Fideszes Szavazók. Vagy csak tömegben, szervezetten, vagy sehol. Nincs igazi átmenet. Csakhát egy kampány, az meg invazív tevékenység ám. Írtam már sokat a pszichológiai motívumairól, az aktivista, a hitére büszke személy szerepéről. És nem lehet úgy fönntartani a nyerés látszatát, hogy a Fidesznyikek elzárkóznak a másik 8 millió honfitársunktól. Kampányfőnökök tudják, hogy a választás mindig a Gangokon és a piacon dől el. Az utolsó hetekben az emberek már csak egymásra hallgatnak, addigra a minden csapból folyó Népbutítás átlépi a tűréshatárt. A bizonytalanok is közvetlen emberi kapcsokon keresztül válnak bizonyossá.

Ha pedig a terepen csak mi vagyunk, ha láthatóan nyitottan és vitaképesen állunk a világ és az ország történéseihez, akkor ennek lecsapódó hatása sokkal több ám, mint amennyinek látszik. Sokkal többen mennek el egy stand mellett, mint ahányan megállnak. De nyomot hagy bennük amit látnak. Sok kicsi nyomot. Amit aztán megbeszél a szomszédjával. Aztán eljutnak addig, hogy hát mégiscsak életszagúbb az, ami a valóságban is érzékelhető, mint az, ami csak képernyőn. És minél inkább előrehalad a kampány, annál fontosabbak lesznek ezek a konyhában, gangon, zöldségesnél, közértben, piacon lefolytatott beszélgetések. Mondom, az utolsó héten már csak ezek számítanak, a média befolyásoló hatása gyakorlatilag elmúlik.

Én ilyen okok miatt mondom, hogy ez a kampány a részünkről jó. Mert Mi vagyunk kinn. Mi látszunk. Mi tűnünk nyitottnak, élőnek, olyannak, mint akik tudják, mit is akarnak. Vérnarancsék meg seholse nincsenek. Várnak otthon, tolják az óra kismutatóját, szeretnének már minél gyorsabban túllenni a dolgon. Mert Ők is látják, hogy a terepen nem léteznek, Ők is érzik a Mi kisugárzásunkat, és nem akarják, hogy a hatása alá kerüljenek.

Ők nem folytatnak a házakban szomszédi-baráti beszélgetéseket. Ők nem vitatkoznak a konyhában, a zöldségesnél, a piacon. Ők el vannak azzal foglalva, hogy valahogy elrejtsék maguk elől a nyilvánvaló tényeket, hogy a Burok, amit maguk köré építettek, kibírja valahogy a választásig. Csakhát 1,7 millió szavazó nem elég egy választás megnyeréséhez. Burok alól, zárt körben, terep és élet nélkül kampányolni, az nem rezeg vissza a Gangon. A közvetett információáramlás hatása minden egyes nappal egyre erősebb lesz. A másodlagos kommunikáció hatása - ez a Gang - mindig erősebb a direkt sulykolásnál. Nem kell itt mást csinálni mint mozogni, élni, látszani, terepezni. Megmutatni, hogy mi büszkék vagyunk arra, amit képviselünk. Hogy minél inkább eljusson a valóság a Gangra.

Hogy Ciki Fideszesnek lenni.

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr25850283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

putyi8 2014.03.08. 19:54:06

Nagyvárad tér pénteki nap sokan vannak -pirostol szines az aluljáro-van itt DK és Mszp-Egyutt ----aktivisták sétálnak osztogatják a szorolapokat------van itt a Jobbik egy asztallal három aktivistával nem idegesek, lesz ami lesz jon aki jon ugyis jon ----és mellette a Fidesz a metro bejáratával szemben jol láthato helyen elottuk adomentes árusok . Látom jon a számháboru egymás figyelése- szegfu osztás no gyerekek mindjárt elo kerult a narancssárga szegfu is csakazértis. Mint a dedoben itt ennyi ott annyi jaj mi lesz -a baloldal ugy emlékszem 3 asztallal volt és lám nemsokára megjelenik a Fidesz második asztala is
HAJRÁ HAJRÁ HAJRÁ elozzuk meg oket ott van az országgyulési jeloltjuk, onkormányzati képviselojuk és még talán 2-3 ember ---------érdekes volt végig nézni ezt a számháborut-----------

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.03.08. 20:25:49

Valaki azt írta a hafr blogon egy kommentben, hogy a Fidesznek kb. 3 millió szavazója van. Ez igaz lehet?

08.szabogabor 2014.03.08. 20:33:11

@Nyekenyóka: 10 millió, sőt 15 :) Viccnek jó.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.03.08. 20:36:44

@08.szabogabor:

Nem én találtam ki, hanem valami Blogger Géza nevű kommenttárs. :) Én azért túlzónak találom ezt a 3 milliót. Remélem nem lesz igaza, mondom ezt úgy, hogy 4 éve ezekre ixeltem. De 3 millió csak nem lesz nekik.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.03.08. 20:38:57

kard.blog.hu/2014/03/08/meg_lesz_a_szociknak_a

Ezt sem én írtam. Tényleg ennyire szarul állnának?

85% oszolna lényegében 3 párt körül? (Fidesz, Jobbik, LMP) 1 hónap múlva megtudjuk.

08.szabogabor 2014.03.08. 20:40:51

@Nyekenyóka: Nem értenek hozzá, hogy mennyire nem, azt majd április 6-án meglátod. :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.03.08. 20:45:32

@08.szabogabor:

Azért ne bízd el magad te sem! Nem tudhatjuk, hogy a Simon, Zuschlag botrányok a Fidesz szavazókon kívül másokat is érdekelnek-e, foglalkoznak-e vele, mert nem ezzel fog az Összefogósdi bizonytalanokat szerezni, az fix. És állítólag egy valaki van még a Fidesz tarsolyában amit elfog sütni még a hónapban..

Én az LMP-re fogok szavazni valószínűleg nem a 2 "nagy pártra"...

08.szabogabor 2014.03.08. 21:03:53

@Nyekenyóka: Azzal végülis a Fideszre szavazol választási matek szempontjából, dehát Te tudod.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.03.08. 21:33:33

@08.szabogabor:

Ugyan már, ez csak hülye ballib duma. Aki az LMP-re szavaz, az SE a Fideszre, SE a szocikra nem szavaz!

Ez kb. olyan duma volt, mint hogy egyesek szerint a Jobbikot az MSZP hozta létre, hogy megossza a jobbos szavazókat. :)

08.szabogabor 2014.03.08. 21:36:36

@Nyekenyóka: Nem, ez nettó választási matek, nem duma. Lepottyanó szavazat lesz. De mondtam, Te tudod.

medvedisznóember 2014.03.09. 00:28:46

@08.szabogabor: Gondolom exszadeszesként, a Déká felszopójancsijaként elég sokat mozogsz Fityisz-szimpatizánsok körében, hogy ennyire vágod, kikből áll össze a massza.

Ahogy elnézem, csupa agyhalottat vízionálsz. Nem szép tőled, hisz pont ilyeneknek tolod itt a kampányrizsát. Nem tudhatom, biztos belekevertek valami szart a kávédba, felpattintottál egy botella Koccintóst vagy csak azok a kurva elvonási tünetek...Ez a cikk egy faszságba oltott otrombaság, megint.

De nem baj, 6-án jönnek a zombijaid és felzabálják az agyadat. :)

08.szabogabor 2014.03.09. 01:49:47

@medvedisznóember: Nem is kell jobb bizonyíték a telitalálatra, mint az újabb kiborulásod. ;)

medvedisznóember 2014.03.09. 12:56:49

@08.szabogabor: Ugyan miféle, énekeld már el, kérlek!

bamblur 2014.03.09. 13:38:23

Mennyit kap majd a kis alkesz bűnpártoló vallatótisztje?

Ruzsa Ferenc 2014.03.09. 17:06:39

A ma tudható közvéleménykutatási adatok elfogulatlan elemzése alapján a várható eredmény:

40% Kormányváltás
33% Fidesz
22% Jobbik
5% LMP

Módszertan: Závecz Tibor (az Ipsos véleménykutatási igazgatója) senki által nem cáfolt közlése szerint ma legalább másfélszer annyi embert kell megkérdezniük, míg lesz ezer válaszoló, mint négy éve. Feltételezem, hogy a növekmény félelemből nem válaszol. Ezért feltételezem, hogy köztük 0% a Fidesz-szavazó; egyebekben ugyanúgy oszlik meg, mint a mérhető minta, azaz 60% elmegy szavazni, és a többi párt között oszlik meg az ismert arányok szerint a szavazata.

Így kb. 1,6 millió Fidesz-szavazóra lehet számítani. A felmérések jórészt még az ukrán forradalom győzelme és a krími válság előtt születtek.

Intuitíve én lefelé módosítanám a Fidesz értékeit, pl. azért, mert minden elemző biztosra veszi, hogy a vállalt fideszes szimpátiák egy része félelemből született hazugság.

08.szabogabor 2014.03.09. 17:11:36

@Ruzsa Ferenc: Hehe, közben magam is becslést készítek a háttérben :)))

Cyco Miko 2014.03.09. 22:58:31

@Ruzsa Ferenc: Van kis gond ezzel a gondolatmenettel. Maguk lépten-nyomon a félelem-faktort olvassák rá a kormányváltói esélyekre. Elmondhatom, hogy a félelem valós. Nem vagyok Fideszes már egy ideje, ez az autista itt talán a gravitációsaihoz sorolna. Én, és még sokan a környezetemből csak azért húzzuk be az x-et Orbánéknak, mert baromi félünk attól, hogy ez a sok tetűláda hentes visszatér, és szépen kicsontozza az országot. Szerintem nyugodtan számolhatnak a cidrizők tömegeivel, de mindkét oldalon.

Ruzsa Ferenc 2014.03.09. 23:36:22

@Cyco Miko: A választói viselkedés becslése szempontjából közömbös, hogy valaki miért ikszel egy párthoz: mert szereti, vagy mert az ellenfelét utálja/ fél tőle.
Csak az az érdekes, ha valaki (félelemből) füllent a közvéleménykutatónak vagy nem válaszol neki. Ezt a faktort a szavazatbecslésnél figyelembe kell venni.
süti beállítások módosítása