HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Tollbamondás

08.szabogabor 2014.02.26. 22:27

Elolvastam a TÁRKI új adatsorát. Adatsornak hívom, mert ez nem közvéleménykutatás. Jól mondják: új mérési módszert alkalmaztak. Én meg megmondom, hogy ezt az új módszert hogy hívják: tollbamondásnak.

Próbálok objektív maradni, megmutatni az adatsorok lehetetlen vagy épp szánalmasan elcsúsztatott voltát, ha betűket tévesztek az csak azért lesz, mert néha megráz a röhögés. Egyben búcsúzom a TÁRKI-tól, mint közvéleménykutató cégtől. Nem én megyek el, hanem ők semmisülnek meg. Eddig is tendenciózusan mellémértek, de legalább próbáltak úgy csinálni, mintha. Mostmár nincs mintha. Ezt az eredménysort a Habony meg a Kubatov rakta össze a Lendvai utcában és csak aláírásra továbbították a TÁRKI-nak.

Először csak pár árulkodó jel. Aszongya a TÁRKI, hogy ők nem fognak választási előrejelzést készíteni, csak méregetnek néha, és a legutolsót majd március 26-án teszik közzé. Merhogy nincs szegényeknek ilyesmire pénzük. Tényleg, dobjuk össze Nekik. Alig kapnak lóvét Fideszéktől, gyűjtsünk Nekik alamizsnát. Egy fenét a pénzhiány az oka az előrejelzés elkerülésének, meg a választás napjához képest túl korai utolsó mérésnek. Az egész pusztán arról szól, hogy mikor majd a választási eredmények kijönnek, lehessen mosakodni. Hogy az utolsó két hétben megfordult a közhangulat, ezért lesz tökmás az eredmény, mint ez a betű és számhalmaz, amit összeraktak.

Gyakorló kampányfőnökök megtanulják az idők folyamán értelmezni a közvéleménykutatásokat. A jó értelmezésen múlik ugyanis egy-egy köztes kampánystratégiai döntés. Így aztán beletanulunk abba is, hogy milyen változások lehetségesek, mik férnek bele az életszerűségbe, és mik a kamuadatok. Ez most nettó kamu, 15 évnyi tapasztalatom alapján biztonsággal állítom.

Egy hónap alatt a felmérés szerint a Jobbik csaknem duplájára erősödött. A teljes népességben a TÁRKI szerint 8-ról 15 százalékra ugrottak. Azaz hét százalékot erősödtek. De a biztos szavazók között csak 5 százalékot. Nakérem. Ilyet még senki sem látott. Hogy tömegek jönnek elő a bizonytalanok közül, eldöntik a pártválasztásukat, de aztán meg nem akarnak elmenni azt érvényesíteni. Magyarul otthon maradnak, azután, hogy nagy hezitálások árán végre eldöntötték, kire is szavazzanak.

Teccenek érteni, ugye. A háziasszony otthon gyötrődik szombat este, nem tudja mit főzzön a családnak vasárnapi ebédre. Aztán forgolódva végül vasárnap reggelre eldönti. És mivel eldönti, nem megy el a piacra, hanem otthon marad. Najó, van azért egy határ, Kedves TÁRKI. Ekkorát nem illik hazudni. Egyszerűen ilyen mérési eredmény nem létezhet. 7 százalékos növekedés a teljes népességben, amiből csak a növekmény fele akar egyben elmenni választani is. Szóval nekem még 15 év rutinja alatt ilyet nem sikerült látnom. Pedig azért volt már a kezemben egykét humoreszk.

Ja, az LMP meg megduplázta magát, de oda meg olyanok csapódtak, akik mind el is mennek ám szavazni. De csontra. A növekmény 100, vagy inkább 120 százaléka elmegy szavazni. Hardcore LMP-sek, na. Ugyan a kopogtatókat alig bírják összekaparni, de közben meg izmosodnak ám ezerrel. Najó, kijövök a százalékozásból, mert az a Jobbikos "mérés" miatt eleve abszurd. Mondom a lényeget. Illetve azt, hogy ezt a tudományos fantasztikumot milyen célok elérése érdekében mondták tollba.

Először is. Meg kell mutatniuk a népnek, hogy Gyurcsány visz és nem hoz. Hisz lám, csökkent az Összefogás egy hónap alatt. Mert hátha ezek a hülyék beveszik a nyomtatott ürüléket és hátrébb húzzák Gyurcsányt. Mert az nem jó a Fidesznek, ha ilyen tempóban szántja föl az országot. Ja persze, mellette gyorsan kimutatjuk, hogy Mesterházy-t meg harmadannyian tartják csak alkalmasnak minelnöknek, mint a Felcsúti Gollamot. Na, ennek meg annyi a célja, hogy előcsalogassák Mesterházyt. Hátha majd Ő megy előre. Gyurcsány, a vivőember menjen hátra, Mesterházy meg menjen előre. Álmodjatok csak Lendvai utcai csírák.

Ja, hirtelen a bizonytalanok száma megfeleződött. Egy hónap alatt. Már a kampány elején, sutty. Na ilyet se láttunk még. De soha az életben. Ez egyszerűen nem így megy. Lassan, egy egész kampánnyal lehet kihozni a bizonytalanokat a passzivitásból, és még az utolsó napra is maradnak rengetegen, akik csak akkor döntenek. De most hirtelen a bizonytalanok fele marha bizonyos lett. És hopppp. A megbizonyosodottak közül senki sem az Összefogást választotta. De tényleg senki. Csak a Fideszt, a Jobbikot, meg az LMP-t. Meccsoda véletlen.

Najó, lehet ezt folytatni még jó sokáig. Csak nem érdemes. Ilyen közvéleménykutatási adatok nem lehetségesek. Ilyen választói viselkedések nincsenek. Ennek az adatsornak sok mindenhez van köze, csak közvéleménykutatáshoz semmi. Sci-fi. Mese. Vagy méginkább:

Kampányanyag.

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr245834411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medvedisznóember 2014.02.26. 23:14:00

Nem is írhattál volna mást az előző után, amin láthatóan egész éjjel kotlottál. Szépen ráültél a szopótraktorra, és tövig nyomtad a gázt.

08.szabogabor 2014.02.26. 23:36:50

@medvedisznóember: Kotlott a rossebb, egy ilyesmit egy óra alatt megírok, és fél óra a képek berakása. A TÁRKI meg vicc, szerintem a kampánystábokban belenéztek és kidobták.

törökbasa 2014.02.27. 00:12:23

Csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam.
/Sir Winston Churchill/

medvedisznóember 2014.02.27. 00:16:13

@08.szabogabor: Kicsit talán túlépítetted ezt a narancsos disztópiát a fejedben. Ebbe már simán belefér, hogy utólag bedobd majd a választási csalás vízióját, ha netán a TÁRKI-data szerint alakul a szitu.

08.szabogabor 2014.02.27. 00:18:34

@medvedisznóember: Ez nem data. Ez nemtommi, mer ilyet még nem láttam.

bamblur 2014.02.27. 00:28:55

Kocsis lesz a FIDESZ Simonja.

medvedisznóember 2014.02.27. 00:31:26

@08.szabogabor: Változnak az idők, Dzsí, csak te nem. Miért ne lehetne ez egy szimpla új mérés eredménye, ami tegyük fel, talán mellé is ment? Te magad is belökted, hogy akár csúnya bukta összejöhet a haverjaidnak.

08.szabogabor 2014.02.27. 00:35:18

@medvedisznóember: Lehetne az is. De mégse. :) Ilyen választói adatminták kizártak. Összejöhet csúnya bukta, de ennek a tárkivalamihez semmi köze. Ja, közben nézzetek a netre, sikerült egy szcientológust fölvennetek a Kábszeregyfórumra drogkoordinátornak... Már ott vagytok a 444-en. Holnap sűrű napotok lesz :)))

medvedisznóember 2014.02.27. 00:51:11

@08.szabogabor: Nyugis lesz az, hidd el. Xenu meg majd vigyáz az érintettekre.

08.szabogabor 2014.02.27. 00:52:24

@medvedisznóember: Mátékára is? Nehogy eltévedjen...

08.szabogabor 2014.02.27. 01:00:29

@medvedisznóember: Na, ledőlök aludni, Ti szerintem ma éjjel nem nagyon fogtok. Viktorapátok nem nagyon fog örülni annak, hogy egy szci kezében vannak a drogügyek a Pártszóvivő kerületében...

sverde 2014.02.27. 10:09:18

@bamblur: imádnivaló, ahogy szerényen beteszed a hozzászólásokba ezeket a rövid, de velős mondatokat :))))

civil huszár 2014.02.27. 10:20:34

A Habony-Kubatov összeállítás el is készült az eszmefuttatás szerint, a háborúzó hadúrrá vált Orbán engedélye nélkül nem mehet a TÁRKI-hoz /igen/ ajánlott
figyelembe vételre. Jó napot, nem proletár, pusztaputyin diktatúra.

kabarsolyom 2014.02.27. 20:55:23

Na mi történt Szili Kati jelöltjét elmeszelték! Makai Istvánné nem indulhat! Az LMP-s Jakabfyt nyilvántartásba vették, így már van 5 induló. Hétfőig még ez a szám nőhet!

libsibolsika 2014.02.27. 21:17:45

Most néztem a valasztas.hu-t.
Ugye az "Együtt - A korszakváltók pártja" azok a Bajnaiék. De kik akkor az "Együtt 2014"?

Balt 2014.02.28. 11:11:04

Gyurcsány a Fidesz 2/3 örökös záloga, ez ténykérdés minden kvk nélkül napnál is világosabb. Ezért kár volt annyit erőlködni, mint az elefánt...

08.szabogabor 2014.02.28. 11:17:35

@Balt: A ténykérdés nem az, amiről Te kijelented, hanem amit kellő közelfogadott bizonyíték támaszt alá. Parancsolj, Tiéd a pálya: bizonyítsd az állításod.

shm 2014.02.28. 11:18:42

A Tárki eredményének a magyarázata, hogy az egy hónappal korábbitól eltérően, most úgy mértek, hogy a kezébe nyomtak az alanynak egy szavazólapot, és ikszelhetett egyet anélkül, hogy az adatfelvevő látta volna.

Semmi csodálatos nincs az eredményben, messze a Jobbiknak van a legtöbb rejtőzködő szavazója, óriási meglepetés, amikor a csapból is az folyik, hogy ordas nácik, akikkel tisztességes ember kezet sem fog.

Az LMP támogatottsága is reális, a baloldali blokk kirakta a teljes 2010-es garnitúrát a listájára, ezzel az a pár százalék bizonytalan, akiket az elmúlt négy évben ehhez, vagy ahhoz a 'korszakváltó' projecthez csábítottak, búcsút is intett nekik.

Ezzel együtt hiba lenne rávetíteni az eredményt a választásokra, áprilisban nem fogják házhoz vinni a szavazólapot, sőt, a Fidesz érdeke a minél alacsonyabb részvétel, a Jobbik (pláne az LMP) meg messze nem rendelkezik azzal a mozgosítási képességgel, amivel a két kartellpárt.

08.szabogabor 2014.02.28. 11:23:05

@shm: Vannak benne szakmai lehetetlenségek NIncs olyan, hogy a teljes népességben kétszer annyival növekszik egy párt szavazótábora, mint a biztos szavuzók között. Ilyen egyszerűen nincs. Tehát az adatok önmagukban is lehetetlenek.

Balt 2014.02.28. 11:24:52

Rájöttem a dolog nyitjára, hogy miért is vették be Mesterházyék végül Gyurcsányt a 3,5 évi "haragszomrád", bajai DK-s videó és okt. 23. után (mert ésszerű magyarázat nemigen volt rá...):
Ahhoz képest, hogy azt feltételezte mindenki, Gyurcsány fogja rájuk mondani külön indulás esetén, hogy az MSZP (azon belül is Mesterházyék) az oka a választási kudarcnak, most fordult a kocka. A választási kudarc biztos tudatában és a DK küszöb köré "növésével" immár Mesterházék mondhatják egy vaskos betli után Gyurcsánynak, hogy lám, Feri, mégiscsak jobb lesz végre "kibaszott jó könyveket írni a modern magyar baloldalról"...

08.szabogabor 2014.02.28. 11:32:50

@Balt: Ja, rájöttél arra, amire én két hónappal ezelőtt. Olvass vissza. Csakhogy a Simon Ügy a bűnbak kérdést megfordította. Ebből a Feri már csak jól jöhet ki.

jovaros.blog.hu/2014/01/07/csapda_833

shm 2014.02.28. 11:53:20

@08.szabogabor:

"NIncs olyan, hogy a teljes népességben kétszer annyival növekszik egy párt szavazótábora, mint a biztos szavuzók között."

"Azaz hét százalékot erősödtek. De a biztos szavazók között csak 5 százalékot."

Most tekintsünk el attól, hogy nem 7, illetve 5 százalékot, hanem ugyanennyi százalékpontot erősödtek (meg attól, mennyire hitelesen beszél egy közvéleménykutatás szakmaiságáról az, aki a kettőt nem tudja megkülönböztetni), de a helyzet az, hogy 7=/=2*5.

A különbség pedig az adatfelvétel módjának változásával együtt egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, közhely, hogy a Jobbiknak vannak a legnagyobb arányban rejtőzködő szimpatizánsai. Az új, kuytasimogatós-bűbájos kampányuk ráadásul valószínűleg jelentően hozzájárulhatott az elutasítottságuk enyhüléséhez.

Az LMP esetében sem különösebben meglepő, hogy jellemzően aktív szavazók pártoltak át hozzájuk, ők nem a bizonytalanokból nyertek (az LMP-nek szinte nincs is látható kampánya), hanem a baloldalról lepattanó, az összeborulásig itt-ott 'korszakváltással' hitegetett aktív balos és liberális (értékrendű) szavazók váltottak. Hogy ez a baloldali blokk eredményében nem jelenik meg egy az egyben, annak pedig vélhetően az az oka, hogy a baloldali blokk veszteségét a kampányuk mozgosító eredménye ellensúlyozta a bizonytalan, de feléjük hajló csoportból.

Ez az egész fenti hőbörgés cak amolyan "ááá, az nem lehet, hogy ezek a számok, kurva jók vagyunk, biztos hazugság" szintjén mozog. Annak a valóságos értékét meg láttuk 2010-ben, akkor is a szocikra leadandó szavazatukat leadni rettegő 'csendes többségől' szólt a mese, láttuk mi lett belőle, kétharmad Orbánnak ...

08.szabogabor 2014.02.28. 12:05:40

@shm: Kicsit eltévedtél: cikkeket írok, nem statisztikai publikációkat. Magyarul a lényegre koncentrálok, ugyanis ha belemegyek a súlyozott átlag, a kétmintás T-próba, meg az analízis egyéb gyönyöreibe, akkor marhára tételes leszek, csak kutya nem olvassa el. Olyan ráhagyásokkal írok, amik az alapállítás megalapozottságát lényegi módon nem érintik. 13 kampányt vezettem, 20 közvéleménykutatást elemztem és 6-ot rendeltem meg. Választásokat nyertünk a helyes elemezéseim alapján kialakított döntésekkel 15 éven át. Nem megyek el törökgáborozásba, ha megbocsátasz. Akkor sem, ha nem. :)

shm 2014.02.28. 13:31:14

Propagandablogot írsz, nem cikkeket. Továbbá nem a részletezés mélységéről van itt szó, hanem arról, hogy az alapállításod egyáltalán nem tényekre alapul.

" Olyan ráhagyásokkal írok, amik az alapállítás megalapozottságát lényegi módon nem érintik."

Ja. Például olyan ráhagyásokkal, hogy 7=2*5 ...

08.szabogabor 2014.02.28. 13:51:02

@shm: Nem lényegi elem, csak Neked. De parancsolj, akkor elemi matek szintre lemegyünk, de most az egyszer.

Van 8% Jobbnyik a teljes népességben. Ezt most az érthetőség kedvéért 80.000 embernek tekintem. Szintén befogadható léptékű egyszerűsítéssel számoljunk 50%-os részvétellel, és 1 millió szavazóképes emberrel. Ez esetben a 14%-os biztos szavazó Jobbnyik garnitúra 70.000 szavazó. Tehát a Jobbik szavazóinak aktivitás 7/8, azaz 85%. Da?

Namost ehhez megjön még 7%-nyi eddig bizonytalan Jobbikos szavazó, ezzel a teljes népességben 150.000-en lettek. A biztos szavazóknál a 19%-ra növekedés, az 95.000 ember. Ami azt jelenti, hogy a 70.000 új Jobbikos szavazóból csak 25.000 válik biztos szavazóvá. Azaz az új szavazók aktivitása cirka 36%.

Vagyis 45.000 bizonytalan azért vált Jobbik szavazóvá, hogy aztán ne menjen el szavazni. És az átlagos addigi Jobbik szavazó 85%-os aktivitása az újaknál csak 36%. Na, hát ennyit erről.

Soha nem létezett, és nem is fog ilyen választói magatartás. Nettó kamu.

shm 2014.02.28. 19:17:43

@08.szabogabor:

Mondd csak, melyik részét nem sikerült felfognod az alábbiaknak?

"A Tárki eredményének a magyarázata, hogy az egy hónappal korábbitól eltérően, most úgy mértek, hogy a kezébe nyomtak az alanynak egy szavazólapot, és ikszelhetett egyet anélkül, hogy az adatfelvevő látta volna.

Semmi csodálatos nincs az eredményben, messze a Jobbiknak van a legtöbb rejtőzködő szavazója, óriási meglepetés, amikor a csapból is az folyik, hogy ordas nácik, akikkel tisztességes ember kezet sem fog."

Nincsen 70 ezer "új", eddig bizonytalan jobbikos szavazó, nincs háziasszony, aki eddig bizonytalan volt, és most a homlokára csapott, hogy, de a Jobbik, csak szavazni nem megyek el.

A mintavételi módszer eltérése miatt az utóbbi felmérésben egyszerűen megjelentek a rejtőzködő szavazók, akikről nem csupán lehetséges, hanem nagyon valószínű is, hogy az aktivitásuk alig a harmada a pártválasztóknak.

Ha ezt másodjára is képtelen vagy felfogni, akkor nehezem hiszem el, hogy te "közvéleménykutatásokat elemeztél", valószínűbbnek tűnik, hogy ennyi ésszel tyúkketreceket szegeltél.

Már nem mintha eddig ne lett volna nyilvánvaló, hogy a DK-ba a legostobábbak pattantak le az MSZP-ből.

08.szabogabor 2014.02.28. 19:23:34

@shm: Se MSZP-s nem voltam, mint ahogy DK-s sem vagyok. Független vagyok, aki DK szimpatizáns. Azt meg nem csodálom, hogy hirtelen lepattantál a matekról, amin korábban rugóztál. Általában is hadilábon állsz a tényekkel.

medvedisznóember 2014.02.28. 23:00:05

@shm: Én hiszek benne, hogy SzabóDzsíben valahol mélyen ott lapul a Heideggerbe ojtott Neumann János, és csak estefelé butul elemi matekosra az egész napos megfeszített munkakerülés következtében.

medvedisznóember 2014.03.01. 01:56:04

@08.szabogabor: Egyébként értem én, hogy kampányüzemmód meg minden, de tényleg olyan már a blogod, mint egy szerelmeslevél-széria Gyurcsányéknak. Ez nyilvánvalóan több, mint szimpátia...
De ha mégis csupán az lenne, a lelkesedésed úgy is értelmezhetetlen, hogy feltételezzük, általában nem kamuzol. (Pedig de.)
Egy volt kampánykápónak, aki szerinted te vagy, azért illene észrevennie, kinek áll a zászló, és hát kurvára egyértelmű, hogy nem neked és az új haverjaidnak. Látnod kéne, hogy amit most az Összefolyás csinál, az kirakatkampány, beletörődés az elkerülhetetlenbe.
Atis, Gordonka stand by, úgy tűnik, csak Ferkót szívta be egy zárlatos részecskegyorsító. Na de miért ilyen erőtlen a főbűnök - a trafikmutyi meg a stadionprojekt stb. - sulykolása, ha itt van tinéktek a kampánycsibész Werber? Valami mégsem kóser.
Szerintem pajtásaid, és talán jómagad is, már gőzerővel írják az április 7-re esedékes forgatókönyvet, aminek gerincére most a Képzelt riport egy választási csalásról cím lesz belevésve. Ha nyer a Fidesz, a voksolás utóélete nem is kérdéses azoknak, akik átlátják, miről is szólt anno a taxisblokád vagy nemrég a székházfoglalás.
Lesz majd nagy euroatlanti-transzkontinentális jövés-menés-sírás-rívás, demokráciahantolás meg kurvanagy mozgolódás, lázítás az oroszbarát oligarcha-fasizmus felszámolásáért.
És lesz megint csalódás, mert mindezek ellenére nem lesz kardlapozás, tömegbe lövetés, körömletépés. Nem lesz forradalom, apukám.
süti beállítások módosítása