HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

A Nagy Átverés

08.szabogabor 2014.02.26. 05:49

Hol a Fidesz??? De most komolyan. Nem az Orbán, nem a Kocsis, nem a Kósa, nem a Pintér. Hanem a Fidesz. Én a Nyolckerben nem látom Őket. Sehol. Nemhogy százezer aktivistájuk nincs, de még tízezer se. Ez az egész egy Nagy Blöff, semmi más.

Kiskezicsókolom, tessenek kicsit körülnézni ilyen szemmel. Látnak Fideszt? Leföl járkáló aktivista csoportokat, lakossági fórumokat, bármit, ami egy létező és erős párt mindennapjainak része? Pláne országgyűlési választási kampányban?

Basszameg, ezt az egészet még én, a fúrmányos agyammal is bevettem. Ezt az Orbitális Blöfföt. Ezt a színészek nélküli Díszletet, ezt a Patyomkin Falut. A Nagy Átverést. Egyszerűen a helyzet az, hogy nincs Fidesz. Van egy médiabirodalom, van pár beszélő fej, van egy központi stáb, meg az önkormányzatokban az állami erőforrásokat hasznosító helytartók. De ez nem párt, ez nem közös elvű és hitű emberek lelkes összefogása, hanem pusztán egy zsoldoshadsereg. És még annak se nagy.

Meg vagyok döbbenve. Elsősorban persze önmagamon. Hogy én is bevettem a maszlagot. Erőnek hittem és fogadtam el az erő látszatát. Pedig nekem még saját tapasztalatom is volt a valós erejükről. És mégis megkajáltam. Dühít, hogy erre előbb is rájöhettem volna. Csak egyetlen közmondást kellett volna alkalmaznom rájuk: amelyik kutya ugat, az nem harap.

Mert mi a frásznak kell időnként fölvonultatni egy Békemenetnyi tömeget, ha van valós milliós hithű támogatói tábor? Mi a fenének kell lenyúlni az egész médiát, ha a nép úgyis mellettük áll? Mi a ráknak kell százmilliárdos közbeszerzéseken keresztül végtelen lóvét besöpörni, ha a szavazók úgyis támogatják Őket? Minek kell sok kis helytartóságot kiépíteni az önkormányzatokban, ugyancsak média, és zséfölhalmozással, ha megvan a többség?

Naugye. Hát akkor most fordítsuk meg a logikát. És értsük meg ilyen nézőpontból, hogy mit miért tettek és tesznek. Szóval az helyzet, hogy Ők maguk sem hiszik, hogy van olyan, hogy Fidesz. Egy percig nem gondolják, hogy valóban többségben lennének a Népben. Ők a Népbutítás csúcsrajáratására fűzték föl az egész politikai stratégiájukat.

Mutassuk meg folyamatosan, hogy milyen rohadt erősek vagyunk. Ebből aztán a Nép elhiszi, hogy leválthatatlanok vagyunk, szépen távolmarad a politikától. Minden lóvé, meg média, meg helytartó, meg zsoldos folyamatosan látszatot termel. Az Erő Látszatát. Döntsd a Népet depresszióba, és akkor bármily kevés szavazóval is nyerni tudsz. Félemlítsd meg Őket, és akkor még a közvéleménykutatóknak sem mernek igazat mondani. Nemcsak hogy nem merik megmondani a valós akaratukat, hanem egyenesen belehazudják a kérdezőbiztos szemébe, hogy Fidesz. Mert ki tudja, hova jut el az információ.

Építsd föl a Fortélyos Félelem Országát. Ahol már a szomszédok sem mernek egymással őszintén beszélni. Ahol egyszerűen a hallgatás fala a magány tehetetlenségére kárhoztatja az egyedi embert. Terjeszd minden erővel és eszközzel a belenyugvás elgyávulását.

Hadd mondjak egy ilyen Orbitális Blöffre egy ismert példát. Olvasóim tudják, hogy szeretem a hadtörténelmet, most innen mesélek valamit. A Segesvári Csatát. Azért ezt, mert itt tűnt el Petőfi, így aztán mindenki tudja hogy volt ilyen csata, és azt is, hogy csúnyán elvesztettük az orosz-osztrákkal szemben. De most nem ez a lényeg.

A Segesvári Csata egy Nagy Blöff volt. Bem Apó, a mi hadvezérünk meg akarta akadályozni, hogy az erdélyi orosz-osztrák hadsereg kijusson az Alföldre. Időt akart nyerni a Szabadságharcnak, hátha sikerül a többi seregnek összeszedni magát. Ezért aztán csatát vállalt. Segesvárnál. És Blöffölt egy óriásit.

Alig volt hadserege, maximum 3000 emberrel támadta meg az ellen hadállásait. Akik meg 12 ezren voltak. Négyszeres túlerőben. Namost Bem kiváló hadvezér volt, egy percig nem gondolta, hogy nyerni lehet. Csak időt akart nyerni. Beijeszteni az ellent. És sikerült is. Annyira elterjedt volt Bemről, hogy zseniális hadvezér, aki bármikor képes meglepetést okozni, hogy a csata napján Lüders orosz tábornok egyszerűen nem hitte el, hogy az a maroknyi honvéd, amelyik támadja az állásait, az az egész magyar had.

Mert az egyszerűen nem lehet. Biztos, hogy itt még lesz valami córesz. Hogy egyszercsak oldalról, hátulról, bárhonnan föltűnik majd egy komoly magyar sereg. Úgyhogy egész nap csak védekezett, és a főerőit tartalékban tartotta. Csak hát közben neki is vitték a híreket a felderítői, hogy közel s távol nincs magyar had, ennyi az egész, ami itt kavar leföl. De mondom: akkora volt Bem renoméja orosz-osztrák körökben, hogy még a saját felderítőinek sem hitt. Mert itt biztos valami titok lappang. Ez itt egy nagy trükk, úgyhogy csak óvatosan.

Csakhát lassan elment az egész nap, és már saját vezérkara is kezdte hülyének nézni Lüderst. Hogy nem fogja föl: ennyi az egész magyar hadsereg, csak intsen egyet, és elsöprésre kerülnek. Úgyhogy végül a Főorosz beadta a derekát és intett egyet. Na, addig tartott a csata. Megindult az orosz-osztrák gőzgép, gyakorlatilag percek alatt vége is lett az ütközetnek. Nagy menekülés lett a vége, rengeteg halottal, köztük Petőfivel. Bem is csak hajszál híján úszta meg. Bevált a Blöff, pont annyi időt nyert Bem, amennyit akart.

Namost ezt akkor alkalmazzuk a mai politikai viszonyainkra is. Kérem alássan: ezek ennyiek vannak, amennyit látunk. Nincs Fidesz. Blöff van, PR van, lóvé van, zsoldosok vannak. Meg százezernyi ember, aki Fideszt mond be a közvéleménykutatásoknál, de valójában nincs velük. Meg egymillió bizonytalan, aki csak addig az, míg ki nem derül: meztelen a király.

Tapasztalt kampányfőnökök megerősíthetik: a lakossági fórumokat 2002 után már igazából nem használtuk. Mert nem jött el rájuk senki. Megnyertünk 10 ezer szavazattal egy választást, de a győztes jelölt fórumára mégiscsak 20 ember, ha kíváncsi volt. Hát akkor kik ezek a százak, ezrek, akik a csillárról is lógva lepik el az Összefogás lakossági fórumait? Honnan jönnek és miért?

Jó, persze, a Feri különleges egyed, Őrá még akkor is mennek, mikor senki másra. De most már nemcsak Ő csinál tömegeket, hanem lassan bármilyen ember, ha az Összefogás színeiben színpadra lép. Mi a fene történik itt? Pedig tulajdonképpen egyszerű. És még törvényszerű is. Ha a tömegmédia mindig egyoldalú, azt egy idő után az emberek nagyobb része puszta józan esze alapján nem tekinti hitelesnek. Megnézi benne azokat a műsorokat, amiket érdekesnek talál, a politikai jellegű agymosások alatt meg csinál magának vacsorát a konyhában, megfürdeti a gyereket, egyáltalán: csinál valami hasznosat.

És az információs vákuumot kitölti máshonnan szerzett valós hírekkel. Ha meri. Ha látja, hogy nincs egyedül. Mertha a szomszédok elkezdenek egymással beszélni, akkor vége Orbánisztánnak. Akkor kiderül, hogy igazából a hatalom gépezete nem bír egy egész országot egzisztenciális függésben tartani. 5 embert ki lehet rúgni a munkahelyéről, de 500-at ugyanott már nem. Ötezret meg már főleg nem.

És most épp ez történik. Minden Összefogás rendezvény, minden standolás egy kis bizalomépítő, bátorsággyűjtő rítus. Elmenni ezekre: az már maga a bátorság. Az már a lázadás. És aztán látni, hogy még sokszázan, ezren meg merik ezt tenni: az már a felszabadulás katarzisa. És a gangon, a folyosón, az utcán megindul az emberek közötti kommunikáció. És az ember a legjobb hírvivő.

Szóval a lakossági fórumok jelentéktelen és hatástalan kampányeseményből a Szabadság Vallásának Szertartásaivá váltak. A Nép azért dől be ajtón-ablakon, hogy meghallgassa a Demokrácia Evangéliumát. És ez innentől kezdve már dominóelven működik. Vagy inkább láncreakcióként. Kutyát nem érdekli a médiafölény. Hatástalan. Leszarják Orbánt, Kósát, Kocsist, Pintért. Meg se nézik. Várják az élőben való találkozást. Nem bújkálnak többé magányosan, depresszióban otthon, fal mögött. Hanem kimennek az utcára, ismét elkezdenek egymással beszélgetni, és ismét elkezdik érezni a társas lét örömét. Színeket kezdenek látni a szürke világban.

Orbánéknak van egy zsoldoshadserege. De az se annyi, amennyinek láttatni szeretnék. Koncentrálták a lopott vagyont néhány kézben. Töredékét osztották csak vissza, és ez most visszaüt. Mert még a sajátjaiknak is szűkmarkúan mértek. Nincs 100 ezer vállalkozó, akiket föltöltöttek volna pénzzel. Csak 1000. Ha van annyi egyáltalán. Gondoljunk csak a trafikosokra. Töredéke járt jól. Nagy kaszálást reméltek, de az elmaradt. Hát gondolom, dühösek azért ettől és nemkicsit. És bár sokan dolgoznak munkavállalóként a Fidesznyik Nagyvállalkozásoknál, de azt ne higgyük: mind el is fog menni szavazni a Fideszre. Nem hiszem, hogy a nagy építőipari konglomerátumaik túl jól bánnának az egyedi munkással.

Nincs ezeknek semmijük. Nincs valódi szavazótáboruk. Megtört a gyakorlatban az információs monopóliumuk. A lóvéjuk ahhoz kevés, hogy emberek százezreit meg tudják vele vásárolni. Tulajdonképpen a Fidesz saját maga kényszerítette az Összefogást olyan útra, amivel aztán letaszítható a trónról. Ha valakinek nincs médiája, akkor az kimegy terepre. Lakossági fórumokat tart, standol, házal, beszélget. Meg persze fészbukozik, blogol, ilyesmi. És az emberek pont ezt várták. A humánus politikát. Az öltönyös nyilatkozógépek helyett a Pulcsis Plebejust, akivel kezet lehet fogni, akinek nincsenek allűrjei. Aki nem zombi, hanem Ember. És most megkapják.

Szóval ezt benéztük. Ezt benéztem. De akkor ezen most lépjünk túl. A Fidesz teljes zűrzavarban van. Egyszerűen nincs erejük terepen versenyezni. A központi média elhatástalanodott. Nincs itt már semmi tartalék sereg. Ennyi van, amennyit látunk. Szóval Segesvárt anno elvesztettük. De most Mi vagyunk sokan, és Ők vannak kevesen. Ebből így még bármi is lehet. Akár 2/3 is.

Söpörjük el Őket.

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr335833164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sverde 2014.02.26. 09:25:26

Mindez igen jól hangzik. Azért kikérem Bem apó nevében, hogy Orbánnal párhuzamot vonj vele! ;)
Én (és csak a magam nevében) azonban az evidence based dolgokban hiszek. Mindezt alátámasztó kutatási eredmény? Statisztika? Akármi? Hja, mert bogarászni se szeretem a netet..
Egyébként, ha nem is a nyolckerben, de én láttam Fidesz aktivistákat, akik aláírást gyűjtöttek. Valami szánalmas kis stand mögött álldogáltak. Először azt hittem itt-a-piros-hol-a-pirost játszanak. (csak aztán láttam, hogy narancssárga..:P )

08.szabogabor 2014.02.26. 09:33:49

@sverde: A lakossági fórumok hihetetlen látogatottsága mindent fölülír. Szerveztem eleget. Ilyen látogatottságú fórumok igen széles beágyazottság esetén lehetségesek csak. Jóval nagyobb szavazóbázisnál, mint amit a közvéleménykutatások mutatnak. Nyerni pedig mindig terepen kell. A média bármely formája csak támogató elem. És nincs Fidesz a terepen. Egyszerűen nincs.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.02.26. 09:59:36

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy a választókkal történő személyes találkozás tényleg sokkal nagyobb eredménnyel bír, mint a szórólapok, és egyéb kampány baromságok.

libsibolsika 2014.02.26. 10:44:38

Az igaz, hogy nem látszik még 10 ezresnek se a csapatuk, de abba a hibába se szabad esni, hogy azt mondjuk nincsenek.
Magam is tapasztaltam és mondták mások is, hogy a door-to-door kampányuk nagyon erős ott vannak a jó embereik és elegen is, az utcán meg szerintem a legtöbb helyen diákmunkások osztolnak a pultokkal ketesével. Ott vannak az utcán de helyismeret nélül szinte láthatatlan helyre állnak be sok helyen és csak aláírást gyűjtenek kérdésekre válaszolni nem tudnak! A látszatot próbálják megtartani, mindennap kint vannak sok helyen mint egy fordított szendvicsember azaz két ember között egy tábla.
A kudlikjulis, dakotaközmondásos, nemzeti konzultációnak nevezett lakossági fórumaik valóban nincsenek.
Sajnos akinek a kezében van a média annak a kottájából kell játszani, és abban jók! Minden hétre tervezetten bedobnak egy témát aminek még igaznak se kell lennie, amin jól el lehet rágódni
Én nem írnám le őket ennyire! Úgy kell harcolni ellenük mintha erősek és sokan lennének, csak az vezet eredményre!

pteleki 2014.02.26. 10:51:52

Gábor, lakossági fórumokra csak a nyuggerek járnak meg 1-2 fanatikus mint én anno. Aki dolgozik az a szabadidejét nem arra fordítja, hogy a hazug, tolvaj politikusokat hallgassa oldaltól függetlenül:) aki meg megy az meg is érdemli...a magyar politikai elit már mindenkinek mutatott eleget, hogy dönteni tudjon nem kell ide fórum, standozás sőt még a plakátok is feleslegesek és sajnálom is magunkat, hogy erre megy el a pénz. A média szépen dolgozik oldal elfogultan és mindenki megtalálja amit hallgatni akar.Fb oldalakon is mindenki nézheti, olvashatja a saját hazug politikusát. Te is itt több embert szólítasz meg, érsz el mint ha kimennél az utcára...nem?De! ;) Üdv, Pali

evelynn 2014.02.26. 11:52:11

Kedves Gábor! Köszönöm ezt az írást, egyre tágabbra nyílt szemekkel olvastam. Nem maszatolsz, nem kábítasz, hanem nemes egyszerűséggel leírod amit tapasztalsz, amit érzel.És mellesleg nem átallod bevallani nagy nyilvánosság előtt, hogy te is bevetted korábban , amit hazudoztak. Maximális tiszteletem neked ezért! Tökéletesen ábrázoltad a hatalom megtartásáért erőlködő kormány blöffpolitizálását, és annak várható következményeit.
Ezt az írást minden józan gondolkodású embernek terjeszteni kell, megismertetni azokkal, akik még vagy narancsködben élnek, vagy bizonytalanok a választást illetően!
Ami engem illet, ezt fogom tenni, azaz folytatni a felvilágosító munkát az áhított cél elérése érdekében.

bögöbö 2014.02.26. 16:05:47

Én is köszönöm a -komolyan- lelkesítő soraidat. A Fidesz szemszögéből két megoldást tudok elképzelni: ezerrel ráhajt a vélt vagy valós "Simon Gáborok" "leleplezésére", akár koncepciós eljárások árán (állítólag van még a tarsolyukban egy-két jelölt), és/vagy szövetkezik a Jobbikkal, felvállalva az ezzel járó totális (hazai-nemzetközi) arcvesztést. Mert úgy -tartok tőle- verhetetlenek lennének... :(

bögöbö 2014.02.26. 16:07:48

Ja és az alsó képet utólagos engedelmeddel eltettem - nőnapra... :)

Ruzsa Ferenc 2014.02.26. 16:08:28

@sverde: A közvéleménykutatók szakszerűen súlyoznak, viszont (legalább részben félelemből) kevesen állnak szóba velük: kb. 20%, úgy tudom. Egy-egy közvéleménykutatásnál kb. 1000 válaszból indulnak ki.

A Voks '14 mindennek az ellenkezője -- nem súlyoz, egyszerűen feljegyzi az eredményt. Okostelefonon bárki szavazhat, egy készülékről csak egy pártra. Tehát abszolút "nem reprezentatív", viszont biztonságosan anonim. Azt hiszem, legalább 20.000 valaszadójuk van.
Az ő méréseik szerint a Fidesz 20% alatt van (az Összefogás 43% fölött).
www.facebook.com/voks14/photos/a.492257794216801.1073741828.467501020025812/536694696439777/?type=1&theater
Ez sem a VALÓSÁG, csak egy másik arca. De szerintem jobban hasonlít

libsibolsika 2014.02.26. 16:36:51

@Ruzsa Ferenc: Az a baj, hogy a Voks'14 alkalmazása ugyan az mint ami a Való Világ használ szavazó rendszerként! Ennyi belőle a VALÓSÁG (show)!
Sokan elágedettek lennének azzal a végeredménnyel amit az mutat, pl én is! :-) De sajnos még nincs olyan törvény, hogy csak androidos(nokiás win-en nem működik) telefonnal lehet szavazni az ogy választáson.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.26. 16:49:52

Aha, akkor ez mi?

www.origo.hu/itthon/20140226-tarki-a-fidesz-magasan-veri-az-osszefogast.html

És ez nem 1-2% különbség, hanem sokkal több!

HOL A BÖSZMEGOGÁS?! Még 30% sincs :DD

08.szabogabor 2014.02.26. 16:52:37

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Eszerint el se olvastad, amit írtam. Nem megbízhatók a kutatási eredmények. De rövidesen azok is változni fognak, mert az emberek fölbátorodnak a kampány alatt. Lesz meglepi ;)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.26. 16:57:11

@08.szabogabor:

2002-ben, a 2006-ban és 2010-ben is max 4-5%-os eltérés volt, most meg van több mint 20!

Ebböl még a leghülyébbeknek is le kellene esni hogy az összefosás sehol sincs.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.26. 17:14:40

@08.szabogabor:

Csak nehogy még 1-2 Simon ügy előjöjjön a Fidesz tarsolyából, csak nehogy.. és hozzá utcai plakátok is... :))

Pofára fog esni az összefosás. Nem kicsit, nagyon.
Várom már április 6-ot :))

08.szabogabor 2014.02.26. 17:19:40

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Az Összefogáson belül már a DK viszi a prímet, az őszödi buli visszahull, újabb komoly ütésre már nem lesztek képesek. POzitív képetek meg nincs, azt Ukrajna lenullázta. És annak összefüggéseiben a rezsirizsa egyszerűen primitívvé vált. Hajlandó vagyok fogani az Összefogás sima győzelmére Veled. ;)

Ruzsa Ferenc 2014.02.26. 17:32:17

@libsibolsika: Kb. 3,5 millió készülékről lehet jelenleg szavazni. Az adataik valamilyen relevanciáját jól mutatja a viszonylagos stabilitásuk. (Csak a Jobbik változott hatalmasat, tudható okból: a párt a neten sürgeti a híveit, hogy szavazzanak.)
Egyébként a legérdekesebb adata a Voks '14-nek: az Együtt-PM-nek kb. nyolcszor annyi támogatója van náluk, mint a szociknak.
Ami szerintem szintén jobban hasonlít a valóságra, mint amit a közvéleménykutatók mérnek.
Tudniillik a jellegzetes szocialista szavazó nyugdíjas: könnyen megtalálja a közvéleménykutató, ráadásul már nincs mitől félnie, ezért inkább meg is mondja neki a véleményét.

Amadeus62 2014.02.26. 17:36:29

@08.szabogabor:

Attól tartok igaza lesz ennek a buta belpesti trollnak.
A magyar nép hülye. És ezt tudja a Fidesz is. Nem lát, nem hall, nem gondolkodik, nem olvas blogokat, nem olvas híreket, csak annyit él meg az egész politikából, ami a közmédiából jön főműsoridőben miután hazaérnek a munkából. A közmédia meg tudjuk kiké...
Másrészt meg elég egy kurva CÖF plakát ahhoz, hogy ne szavazzanak az Összefogásra az emberek (amivel egyébként nekem is vannak fenntartásaim..) Szóval ennyit tud a magyar nép. Ez nem vicc, tényleg itt járunk! Felháborodnak a Simon ügyeken, de a milliárdos lopásokon már nem amit a Fityisz művel, azt se tudják mi folyik itt, mert a többit a közmédia már nem mondja.
Hát ennek az elhülyített népnek mondjuk azt, hogy emeljék fel a seggüket tavasszal és zavarják el az orbán rezsimet?! Ez elég kilátástalan...

08.szabogabor 2014.02.26. 18:01:19

@Amadeus62: Ilyenszintű lakossági aktivitás, mint most a fórumokon nem is tudom mikor volt utoljára, tán ha 1990-ben. Egyszerűen nem lenne lehetséges, ha a közkuti adatok valósak lennének.

08.szabogabor 2014.02.26. 18:14:17

@Amadeus62: Vagy simán nyernek Viktorék, vagy ordas nagy cumit kapnak. Azt hiszem tömeges a nettó hazugság a közkutiknál. A biztos pártszavazóknál is. Meglátjuk, de ezek az őszödözések erős kapkodásra utalnak. Annak meg van valami oka, az biztos...

medvedisznóember 2014.02.26. 23:10:10

@08.szabogabor: Blöffman blöffje a Nagy Blöffről, hahaha. Lelkesítő DK-s kampányfröccs a törpe kisebbségnek.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.02.27. 11:42:07

"...És az emberek pont ezt várták. A humánus politikát. Az öltönyös nyilatkozógépek helyett a Pulcsis Plebejust, akivel kezet lehet fogni, akinek nincsenek allűrjei. Aki nem zombi, hanem Ember. És most megkapják...." MEG ÁM, baszod, 1 hónapig, amíg a kampány tart....és azután, amint nyernek ugyanolyan elérhetetlenek lesznek a kisemberek számára, mint a mostaniak. Elérhetetlenek, leválthatatlanok, visszahívhatatlanok, mint huszonéve mindig. Ez látszatdemokrácia, valódi hazugsággal. Ne fárassz ilyen mondatokkal, kérlek, és nézd felnőttnek a blogod olvasóit....

08.szabogabor 2014.02.27. 11:53:34

@A rokkant is ember: Jobb oldalt fönt található a többségi álláspont :)

Arpad Kovacs 2014.03.01. 12:12:05

@08.szabogabor: lassuk be, h te csak egy muszakvezeto vagy a felelemgyarban, gabor. viszont feltunhetne, h itthon mar kirohogik a hivatasos rettegoket, ezert nem maradt mas, mint exportalni a hideg verejteket. A kinti paratermelok meg az ilyen hulyepicsak meg szepen elszopogatjak:
www.origo.hu/nagyvilag/20140301-elbukhatja-a-budapesti-posztot-obama-nagykovet-jeloltje.html
süti beállítások módosítása