HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Higgyetek Werbernek

08.szabogabor 2014.02.24. 13:33

Jó lenne, ha hallgatnának a Szoci Nagykutyák egy zseniális kampánytanácsadóra, Ron Werberre, hamár alkalmazták. Az atomerőműveket sem virágárusok kezelik, és a kampány sem olyan egyszerű dolog, mint azt pár önjelölt szakértő hinni szeretné.

Mondtam már, most is mondom: a kampány egy tömegpszichológiai aktus. Nem matematika, nem körző-vonalzó, hanem érzület, lobogás és vívás. Az eredményes kampányfőnökök mindig kikötik, hogy csak akkor vállalják a dolgot, ha szabad kezet és teljhatalmat kapnak. Ha ugyanis a nagyzenekar nem a karmester instrukciói szerint játszik, akkor abból nem Carmina Burana lesz, hanem csörömpölés.

Szóval Werber a Simon Ügy óta háttérbe húzta Mesterházy-t. Jól tette. Nem állítjuk az első sorba középre egy csoportképen azt, akinek méretes galambtrutyi van a zakóján, ugyebár. Éshát Mesterházynak elég méretes van. És igen valószínű, hogy lesz is még. A Fidesz bekapcsolta a Ganégéppuskát, ez az Őszödi Izé óta egyértelmű. Márha addig nem lett volna egyértelmű, hogy erről fog szólni a kampányuk, érdemi mondanivaló hiányában. Szarul kormányoznak, de jól játsszák az ellenzék ellenzéke szerepet.

Szóval Werber stratégiája a jó, jó lesz azt elfogadni. Már eleve az Összefogás esélyeit kezdetektől gyengítette az MSZP dominancia. Ha ugyanis az MSZP elfogadható lenne a bizonytalanok számára, mint Vezető Erő, akkor nem 17 százalékon kezdte volna a kampányt. Ezért lett volna jó egy közös pártonkívüli miniszterelnök-jelölt. De végülis a Simon Ügy újra helyzetbe hozta az Összefogást.

Furcsa egy állítás, ugye? Pedig a kampányok lélektana így működik. Gyakran egy elszenvedett ütés átmeneti károk árán új védekezési és támadási stratégiák kialakítására kényszerít, amelyek végül eredményesebbé teszik a Csapatot, mintha minden a korábbiak szerint ment volna végig.

Látványos az Összefogás erősödése, mióta az MSZP háttérbe húzódott. Az országos nyilvánosságban viszi a Feri a bulit, Gordon is kezd fölpörögni. Teltházas lakossági fórumok, sorok az aláírásgyűjtő standoknál. A jó kampánystratégia viszonylag gyorsan eredményeket szül, és épp ezt látjuk.

(Paál Géza DK alelnök Csepel-Soroksár képe, köszönettel)

Magam is azóta tudom szívvel-lélekkel támogatni az Összefogást, mióta azt nem az MSZP dominálja. A terepen a jelöltek és aktivistáik sokszínűsége szintén jót tesz. Nincs vöröskabát dominancia, a potenciális ellenzéki szavazók fel tudják magukban oldani a Szocik iránti ellenszenvüket.

Szóval Ron Werber szokás szerint zseniális. Akik meg nem azok, jobb ha odafigyelnek, és nem akarnak hirtelen kódfejtőkké válni egy számukra hieroglifa bonyolultságú történetben. Egy kis önbecsapásra minden választó hajlandó. De ezt túlhúzni nem szerencsés. Minden Összefogást támogató ember tudja, hogy ha ebből nyerés lesz, akkor a Miniszterelnököt Mesterházy Attilának fogják hívni. Hát nem kéne ezt minden percben az orruk alá dörgölni, ugye.

Hajlandók megenni Mesterházyt, ha azt látják: lesz mellette kontroll. És ha érzik, hogy Gyurcsány és a DK erős, és dübörög, és ha azt érzik, hogy Gordonék megint életjeleket mutatnak, akkor tudják, hogy valóban koalíciós kormányzás lesz, és nem szocialista. Azt én elhiszem, hogy a Puchlaciknak ez nem érdeke, mert inkább vannak egyedül ellenzékben, mint kontrollált körülmények között kormányon, de azért hadd ne róluk szóljon már végre ez a Kampány.

Azt kell mondanom, hogy ez a Kampány most jó. Nem tökéletes, de pörgős, aktív, haladós. Jobb, mint a Fideszé, és ezt a Vérnarancsok is érzik, ezért a fejetlen kapkodásuk. Maradjon csak a Feri a frontvonalban. Őt már annyit lőtték, és oly eredménytelenül, hogy minden újabb lejáratási kísérlet ellene tök hatástalan. Vele szemben Kubatovék már fegyvertelenek. Gordonon sem igen találnak fogást. A libázás már inkább csak egy vicc, olyan, mint a hátrafelé lövő csúzli. Könnyen koppan a saját homlokon.

Az MSZP viszont bármikor beüthető. Tudjuk, hogy kik vannak a soraikban. Tudjuk, hogy puszta szándék kérdése eltalálni Őket. Magam is jelzem folyamatosan a kockázati tényezőket. Szóval a legjobb stratégia a legkönnyebben eltalálható erőket kivonni a tűzvonalból, nemdebár. És épp ez történik, hála Ron Werbernek. Gondolkozzatok, és hallgassatok rá.

Ha nyerni akartok.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr845830605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Heltai 2014.02.24. 18:10:56

Mint DK-s, főleg egyetértek!Eddigi életemben eszembe nem jutott volna semmilyen párt közelébe menni,mígnem magától értetődő lett a DK tervezésekor.Valóban jobb, ha az mszp nem nyomul.

putyi8 2014.02.24. 19:42:16

@Zsuzsanna Heltai: igazat adok én voltam 10 évig és tudom, látom ---dolgoztam Ron Werber kampányában---nagyon nagy-de ehhez anyag is kell

Benkő Marika Anikó 2014.02.24. 20:31:48

Aki nem kampányszakember/mint én sem/Gábor cikke után teljesen másként látja a kampánymunkát.Köszönöm.Olvassátok el figyelmesen!

Benkő Marika Anikó 2014.02.24. 20:36:09

Aki meg akarja érteni, miért így megy a kampány, s miért nem úgy, ahogy mi elképzeljük, olvassa el Szabó Gábor erről szóló cikkét! nekem is utána világosodott meg az, aminek az ellenkezőjét tartottam logikusnak.

Benkő Marika Anikó 2014.02.24. 20:43:47

Olvassátok el ezt az írást, s velem együtt világossá válik, miért nem úgy kell csinálni a kampányt, ahogy mi tartanánk logikusnak!

Arpad Kovacs 2014.02.25. 01:31:54

Na, jonnek a DK-s haverok, mint legy a szarra, Gabor. Nem is maradhatsz parttagsagi nelkul

Ütökafejedre Különbözőhelyekre 2014.02.25. 07:42:47

Azért nem kéne túl spirázni egy olyan lépést,amit az elemi ösztön diktál!!Oké Gyurcsány ad erőt és hitet a baloldalnak,de ez nem Werber érdeme,és hogy háttérbe helyezi a Mesterházyt,azt is minden józan paraszti ésszel rendelkező,kampánystratégiához konyító megtenné!!No akkor megmondom MIÉRT NEM FOGUNK NYERNI!!Nincs IGÉRET!!Könnyen megérthető,megfogható,konkrétum!!2002-ben a nyugdíjasoknak visszaadott 19ezer az ilyen volt,most sokkal nagyobb összeg kellene,sokkal többeknek,kiktől az Orbánák elvették(no hamár igérni sem tudnak,szavaz rájuk a hóhér,az egyszerű észjárás filozófiája)!!Nincs egységes kampánycsapat,KÖZPONTI IRÁNYÍTÁSSAL!!A Simon ügyből,simán átlehetet volna menni támadásba,ha Simon nem csak annyit mond hogy áll minden vizsgálat elé,hanem hogy azér pattant ki épp most,MERT NEM VOLT HAJLANDÓ ADATOKAT KIADNI PÁRTJÁRÓL!!Azaz zsarolta a fidesz!!Valamint állandóan reagálnak,reagálnak,reagálnak,holott Orbán 2007.10.23.-ai beszéde FELÉR EGY ÖSZÖDDEL,és ÓRÁNKÉNT KÉNE LEADNI,KIRAGADVA A LÉNYEGET!!Egyszerűen nem tudna rá mit mondani sem Orbán,sem egyik fideszes sem,mert vagy akkor hazudott,vagy most!!No épp ezen dolgok hiánya miatt,szerintem Werber csak felveszi a nagy lét,de semmi olyanr nem nyújtott eddig,amire felkapná az egyszerű szavazni nem akaró,vagy hezitáló,esetleg protest fidesz,jobbik szavazó meggondolná magát!!

medvedisznóember 2014.02.25. 09:04:22

Az Összefolyás-kampányból eddig a bajnais Orbán-szinkron videjó ér talán egy fabatkát. Mentek a levesbe.

08.szabogabor 2014.02.25. 09:37:17

@medvedisznóember: 1 hónapja én is így éreztem. De nagyon gagyi a kampányotok, Ukrajna meg rohadtul betett nektek. Asszem veszteni fogtok.

medvedisznóember 2014.02.25. 13:23:04

@08.szabogabor: Asszed. A plebsz viszont szarik Ukrajnára, áprilisra meg egyenesen székrekedést kap tőle, főleg ha olyan elfuserált külpoljancsik mantrázzák, mint te. Mindegy is, kampányban szokás szerint a Ti véglényeitek a legfinomabb ropogtatnivaló.

08.szabogabor 2014.02.25. 16:41:16

@medvedisznóember: Ezzel biztatgatjátok magatokat a Lendvai utcában? Pedig a Nagygazditok megmondta: nincs lefutva a választás. Akkor tévedett?
süti beállítások módosítása