HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Bűzlő cetlik

08.szabogabor 2014.02.24. 04:47

Az LMP nem túl sikeres az aláírásgyűjtésben. Rendszeresen fölmerül velük szemben a vád, hogy fideszes segítséggel sikerül csak egyáltalán elindulniuk a választásokon. Mivel van saját tapasztalatom erről, én simán elhiszem ezeket a több mint pletykákat. Mert ennél súlyosabb dolognak is szemtanúja voltam.

Már az is elég gázos, hogy egy magát parlamentbe jutásra esélyes pártként meghatározó Csipet Csapat képtelen összegyűjteni az aláírásokat. De az meg méginkább az, ha az általa beadott jelölésekről kiderül: hamisítványok. Ilyet demokráciában nehéz túlélni. Nekik mégis sikerült. Elmondom a sztorit.

2009 őszén a Nyolckerben Csécsei Béla (SZDSZ) polgármester lemondása miatt időközi választás került kiírásra. Mivel csak 8 hónap volt hátra az országgyűlési választásokig, ezért minden párt tesztelésnek vette a kampányt. Egy jó eredmény egy ekkora fővárosi kerületben villámstartot adhat az országgyűlési felkészüléshez.

Elindult a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az MDF, az SZDSZ. És az LMP. Itt először mérettette meg magát igazi terepen. Én vezettem az SZDSZ kampányát, jelöltünk Takács Gábor alpolgármester volt. A tét számunkra a megmaradás volt. Egy 5% fölötti SZDSZ eredmény megmutathatta volna, hogy a közvéleménykutatások 1 % alatti értékei valódi ütközetben, komoly aktivitással parlamenti bejutás fölé tornázhatók. Mondjuk úgy: az SZDSZ utolsó esélye volt a kezemben, eszerint is álltam hozzá.

A kopogtatócédulák gyűjtésében a Jobbik és az MDF elvérzett. Akkor még magasabb volt a limit, mint most az aláírásgyűjtésnél. Lakosság-arányosan kétszerannyi jelölés kellett, mint a jelen kampányban. Konkrétan 1230 hiteles, leigazolt ajánlással lehetett bárki polgármester-jelölt.

Elsőnek a Fidesz adta le. Másodiknak mi, az SZDSZ. Harmadikként tudták csak leadni a Szocialisták, ez már előrevetítette, hogy sem beágyazottsági, sem szervezeti szempontból nincs semmi esélyük. A Jobbik és az MDF két hét után le is állt, látták, hogy nem megy a dolog, nem akartak még jobban beégni. És akkor az LMP...

Szóval akijük csak elérhető és utaztatható volt az országból, az mind a Nyolckerben nyüzsgött. Schiffer maga is ott bütykölt, meg minden ismert arcuk. Vicces volt, hogy az én kerületi SZDSZ stábom vív harcot az egész ország LMP-jével. Élveztük, na.

És csak nem gyűlt az a fránya kopogtatócetli az LMP-nek. A választásokat felügyelő kerületi Választási Bizottság már rég megalakult, abban már három pártdelegált is teljes jogú tagként vett részt. A már elfogadott jelölések alapján a Fidesz, az MSZP, és az SZDSZ részéről jómagam ültünk benne. És vártuk az LMP-t.

Nagyon erőlködtek, az látszott. Állandóan vadplakátoztak - szép teljesítmény egy környezetvédő, vagy inkább csak önmagát akként hirdető párttól, hogy összegányolja a várost, ha érdeke úgy kívánja - nyomultak ezer különböző blogon, standoltak veszettül, és próbáltak nem eltévedni a számukra elég ismeretlen terepen.

Ugyanúgy látványosan görcsöltek, mint most teszik. És aztán fölszállt a fehér füst. Maga Schiffer bejelentkezett, hogy hozzák a kopogtatócédulákat. Bravó. Alig volt már hátra valami az akkor még 5 hetes gyűjtési időszakból, úgyhogy látszott: nem lesz ez fáklyásmenet az LMP számára.

A cetliket Schiffer sok fotó kíséretében le is adta. A nyilvántartási rendszer át is pörgette. Éshát volt egy kis bibi. Túl sok volt a hibás, a leadottakból nem jött ki a jelöléshez szükséges mennyiség. Úgyhogy nem lett nyilvántartásba véve az LMP-jelöltje. És mondom, már csak pár nap volt hátra a gyűjtési időszak végéig.

Az utolsó pillanatban aztán érkezett még egy csomag kopogtatócetli. Csakhát marhára cikis volt az egész. Ugyanis a cetlikből húsz darab aláírt volt, csak nem volt rajta, hogy kit is jelölnek vele. Tetszik érteni ugye? Biankó cédulák, bárki rávéshető. És mivel épp akkortájt harsogott is rendesen a média a cetlivásárlásoktól, így aztán ez több volt mint föltűnő.

A Választási Bizottság nem is sokat cicózott: följelentést tett a rendőrségen a kétes cédulák ügyében. Már ez sem piskóta, hogy a frissnek, szűznek, Másnak látszani akaró LMP ad le olyan cédulákat, amik erősen szaglanak, de volt még más is. Hajjajj.

A választási informatikai rendszer ugyanis ütközést jelzett. Ez annyit jelent, hogy az ajánló választópolgár már egyszer ajánlott valaki mást. És akkoriban a törvény kizárólag egy jelölésre adott lehetőséget. Épp ezért minden választó csak egy cédulát kapott. Egy választó, egy cédula, egy jelölt. Nincs pardon. Magyarul, ha egy ember egyszerre több jelöltet is ajánlott, azt csak választási csalással tehette. Valakik adtak Neki egy üres cetlit, és kitölttették Vele. Vagy ami még rosszabb: kitöltötték helyette, aláhamisítva a nevét. És furcsa módon épp az SZDSZ jelöltjével volt az ütközés.

No, szerencséjükre azért le tudtak adni pár tiszta cédulát is, így éppenhogy meglett a jelöltjük. A végeredmény közismert: Kocsis Máté győzött a Fidesz színeiben kétharmaddal, második lett az MSZP 17 százalékkal, harmadik az SZDSZ 8,4, negyedik az LMP 8,2 százalékkal. Szocik porráégtek, mi megvertük az LMP-t, Kocsis polgármester lett.

No, de térjünk vissza a rendőrségi följelentéshez. Az Ügy a BRFK Gazdaságvédelmi Ügyosztályán landolt, ott kezdtek nyomozni. Kimentek mindenkihez címre. Én is voltam bent tanúként, mint SZDSZ kampányfőnök. És ami kiderült, az elég súlyos. Sőt. Azoknak a választópolgároknak mindegyike, akik a kétes ajánlást leadták, kizárólag az SZDSZ-es jelöltre, Takács Gáborra adott le ajánlást. Magyarul az LMP ugyanazon választópolgároktól származó kopogtató-cédulái mind hamisítványok voltak.

Na, tetszettek erről címlapsztorikat olvasni? Nem? Nemhát. Közben ugyanis megvolt az országgyűlési választás, Orbánék hatalomra kerültek. És furcsamód a nyomozásról azóta se hír, se hamv. Egy rendőrségi nyomozás megállapítja, hogy az LMP-t ajánló választópolgárok ajánlásai hamisítványok. És a nyomozás elhal.

Furcsa az élet.

 

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr985829172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.24. 10:34:06

Ez nekem nem bizonyít mást, mint hogy voltál olyan gondos SZDSZ-es kampányfőnökként, hogy szóltál pár emberednek, hogy adjon le kettős ajánlást, hogy alkalomadtán be tudd mártani az LMP-t. Úgy látom, most gondolod, hogy az alkalom eljött. De késő, mert már összeszedtük, egy hét alatt, ahogy a pártigazgatónak megígértem.
És most mennem kell, mert tudod, mi bejutottunk, és az önkormányzatban dolgozom.

libsibolsika 2014.02.24. 10:39:22

Az hogy lehet, hogy oldalt látok egy ilyen kezdetű hozzászólást, itt meg nincs?
)jt: Ez nekem nem bizonyít mást, mint hogy voltál olyan gondos SZDSZ-es kampányfőnökként, hogy szóltál ... (2014.02.24. 10:34

libsibolsika 2014.02.24. 10:40:03

Bocs a hiba nálam volt...

08.szabogabor 2014.02.24. 11:01:47

@jt: Bizony, az önkormányzatban dolgozol. Műellenzékiként, Kocsisszolgaként a cenzúrázott sajtójának adva tanácsokat, amiért mindezidáig több mint 2 millió bruttót vettél fel Tőlük. Büszke lehetsz rá, valóban csak ilyesmiért szeretnétek újra bejutni.

gumirocker 2014.02.24. 14:13:18

Ha a nyomozás elhal, akkor tessenek a felügyeletet ellátó ügyészségnek írni levelet, hogy ekkor és ekkor feljelentést tettetek és nem tudjátok, hogy mi van, mert se vádemelésről értesítést, se megszüntető határozatot nem kaptatok.

A kommentekhez: hm.... ahogy elolvasgatlak itt benneteket..... hát momentán egy mondás jut az eszembe: egyik kutya, másik eb. Sajnálom, hogy ezt érzem. Illetve valószínűleg inkább nektek kéne sajnálni.

gumirocker 2014.02.24. 14:14:33

Ja és mielőtt valaki bármit mondana: nem vagyok semmilyen bérenc, sem pártkatona, sem más droid.
Csak egy állampolgár, aki véletlenül rákattintott erre a bejegyzésre és még el is olvasta.

Andráska8 2014.02.24. 15:24:11

A Hírszerző anno bebizonyította, hogy egyes vidéki településeken, ahol rengeteg kopogtatót "gyűjtöttek", még szavazatot sem kaptak.

Ennyit erről a Fidesz-bérenc pártról.

08.szabogabor 2014.02.24. 15:37:53

A Fidesz szavazók egy részétől Fidesznyik aktivisták begyűjtik a szükséges aláírásokat az LMP-re, csakhát a szavazásnál már a Fideszre szavaznak a delikvensek, így aztán az LMP kakiban marad...

Barnalány 2014.02.24. 21:59:18

@08.szabogabor: R. Field, D. Szabolcs - megvannak neked?:-)

08.szabogabor 2014.02.24. 22:08:14

@Barnalány: Nem leptek meg különösebben. Az első pillanattól kezdve sunyi brigádnak tartottam őket, másodvonalbeli agresszív lúzerek kamubandájának. Ismertem párat belőlük személyesen. Elég is volt ennyi...

Barnalány 2014.02.24. 22:20:34

@08.szabogabor: És most miért melegítetted fel ezt a régi és ráadásul feketén-fehéren nem is bizonyítható történetet?

08.szabogabor 2014.02.24. 22:27:07

@Barnalány: A politikában nincsenek 100%-ig bizonyítható történetek, csak azok, amik elmennek bíróságig, és ott fölhasználhatóak a bíró jogosítványai a bizonyításra. (adatkikérés, tanúmeghallgatás) Ez a sztori bizony bőven bizonyítottabb, mint ami már elfogadható szint. És természetesen azért hozom nyiilvánosságra, hogy aláássam a nagy kamudumáikat a tisztességes politizálásról. Ők mint alternatíva: szánalmas és hazug.

Barnalány 2014.02.24. 22:56:56

@08.szabogabor: Azért te se vagy egy semmi alak, hallod-e?:-)

magyarnarancs.hu/belpol/nemzeti_egyuttmukodes_a_jozsefvarosban_-_a_kocsmaasztal_lovagjai-76598

Nálunk, Stockholmban, már ülnél, a haverjaiddal, az "asztaltársasággal" együtt!:-)

Ehhh.

08.szabogabor 2014.02.25. 00:35:27

@Barnalány: Aligha. A Nari is csak a furcsa tulajdonosi összetétel miatt írta meg, mert érdekes sztori volt, de a kcsma és az önkormányzat között semmiféle kapcsolatot nem talált. Mert nem is volt. Még arra is figyeltem, hogy csoportos foglalások se jöjjenek semmiféle önkormányzati szervezettől. A bérleti díj pont annyi volt, mint az összes többi önkormányzati helyiségnél. Előtte 7 éven át állt kiadatlanul a helyiség, mert senkinek sem kellett. A fogorvosi praxisomból megtermelt tartalékomból, lakáseladásból és örökségből lett kialakítva a kocsma, minden egyes fillér átlátható helyről jött és átláthatóan lett elköltve. Szóval miért is ülnék én bárhol?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.25. 00:37:25

Az lehet, hogy ülnie kéne, ítélje meg az olvasó.
Mindenesetre a Máté elleni nagy harcából annyi maradt, hogy engem próbál gyepálni. Pedig szerintem jó ellenzéki munkát végzek a kerületben. Legalább is jó visszajelzés, amikor egy hivatal környéki alkalmazott úgy ír alá, hogy szokta nézni a testületet, és én egyedül legalább belekérdezek a kellemetlenebb részekbe is.
Bár úgy sejtem, hogy Gábor nem követi a testületet, mióta nem ő sz.rja Máté mellett a spanyolviaszt.

08.szabogabor 2014.02.25. 00:40:20

@jt: A Máté elleni nagy harcának olvasmányélményeit itt megtalálod, Bérellenzéki Úr.

Arpad Kovacs 2014.02.25. 00:45:18

@Barnalány: Kuldetese van neki. Ez a blog meg amolyan belepo Gyurcsiék eloszobajaba.

08.szabogabor 2014.02.25. 00:49:11

@Arpad Kovacs: Nem pajti. Ez a Blog pont az, amit az első napon küldetéseként fölírtam a jobb fölső sarokba. De segítek, beidézem.

"Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük."

Kocsis, Komássy, Jakabfy.

Arpad Kovacs 2014.02.25. 01:01:25

@08.szabogabor: gyenge itt a kohezio. Teged erosebb szalak kotottek egyikhez-masikhoz. A hiszti oka inkabb az lenne, h elszakadt a kotel, te meg a melybe zuhantal

08.szabogabor 2014.02.25. 01:04:20

@Arpad Kovacs: Kedves az érzelmi élet iránti ilyszintű fogékonyságod, ám a levadászásban maradok a ráció alapján.

Arpad Kovacs 2014.02.25. 01:13:46

@08.szabogabor: Akkor vegre lecserelhetned egy bazi keziagyura a dugos puskat

08.szabogabor 2014.02.25. 01:17:27

@Arpad Kovacs: Szépen fejlődik, kösz az aggódást. Mire kell, jó nagy dugót fog kiröpíteni.

Kis ember 2014.02.25. 21:47:31

@08.szabogabor:
" minden egyes fillér átlátható helyről jött"
Jaja, mint a 10 milla Kocsis zsebéből papír nélkül. :)

bamblur 2014.02.25. 22:30:48

Mi lesz Juharos sorsa?

libsibolsika 2014.02.25. 22:50:33

@bamblur: Csak nem a Juharos szervezte ezt a kis ajánló szelvény maipulációt? :-)
süti beállítások módosítása