HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Mítoszrombolás, újra

08.szabogabor 2014.01.23. 13:30

Régi törzsolvasóim még emlékeznek rá, hogy korábbi blogomban én cáfoltam meg azt a közkeletű téveszmét, hogy Gyurcsány a legelutasítottabb politikus. Mindezt múltév szeptember 2-án, épp mikor Attygordonék kihajították Ferit DK-stul. Épp a Mítoszra hivatkozva.

Tőlem vette át aztán az egész magyar netes világ, meg a politika, élvezettel olvastam és hallgattam mindenfelé a saját mondataimat. Persze idézőjel nélkül, naná. Merthát semmi mást nem csináltam, mint elővettem a korábbi közvéleménykutatásokat. Hogy meggyőződjek arról, mire is alapozzák ezt az állítást.

Mert az ilyen állítások, ha Mítosszá válnak, komoly politikai döntéseket alapoznak meg, hivatkozási alappá válnak. De mivel nem a valóságot tükrözik, ezért aztán szükségszerűen rossz döntéseket eredményeznek. Szóval a Mítoszok veszélyesek. Vannak persze jó Mítoszok is, hasznosak, de azért azok, mert az igazságon alapulnak. De a konkrét Mítosz esetünkben és akkor csak gazság volt. Alap a Feri eltávolítására.

Én meg fogtam magam, és előnyálaztam az összes közvéleménykutató méréseit vagy másfél évre visszamenőleg. És meglepődve láttam, hogy egyik sem mért elutasítottságot. Tehát nincs olyan adat, ami akárcsak egy tizedmásodpercre is alátámasztaná, hogy a Feri közutálatnak örvend.

Jól is jött ez akkor a DK-nak, rosszul Attyséknak, merthát elhiteltelenítette a mondókájukat, indokolhatatlanná tette a szűkkeblűségüket. Konferenciát hívtak gyorsan össze, hirtelen minden közvéleménykutató megkapta a megbízást, hogy mérje meg, mi is az igazság. S lőn. Azóta senki nem hivatkozik már komolyan Feri távoltartó erejére. Úgyhogy fontos dolog Rossz Mítoszokat lerombolni. Most is ez következik. Egy másik hamis tézisé. Ami már eddig is hibás döntéseket szült, és ha így marad, félő, újabbakat fog.

A Rossz Mítosz ennyi: a DK azért erősödött szeptember után, mert Ő egyedül akart összefogást. Tehát pusztán azért lépte át önerőből a parlamenti küszöböt, mert összefogást akart. Ha pedig önállóan indul, akkor ebből következően el is veszti a szimpatizánsait. Magyarul nincs más út, mint az összefogás, mert különben a DK megsemmisül.

Ugye milyen közkeletű mítosz? Döntő többségi vélemény mindenfelé. Ami ennél súlyosabb, a DK vezetésében és tagságában egyaránt. Ugyanis nagyrészt ennek köszönhetően volt kénytelen a Feri benyelni Mesteratty-t közös listavezetőnek. Nyilván meggyőzték Őt erről a hülyeségről. Valakik, akik nem értenek ehhez, valakik, akik ha valóban értenének ehhez, akkor a Feri elutasítottságának helyrerakásával kellett volna kezdeni a munkájukat előző év szeptemberében, és nem egy független blogger nyomán fölfedezni a valóságot.

Mert ez a Mítosz is hamis. Úgy ahogy van, hülyeség. Nem azért kezdett el nőni a DK támogatottsága szeptembertől havi 2 százalékkal, mert az összefogáspártiak gyűltek a zászló alá. Hanem azért mert működött a Nép igazságérzete. És amellé álltak, akit épp a Nagyok kirúgtak. Jó lenne lassan megérteni a Néplelket, mielőtt késő lesz.

Merthát kéremszépen a DK már 3 éve összefogáspárti, ugyebár. Lett ennek bármi támogatottság-növekedés a következménye? Fenét. Ha az összefogás-pártiság lenne a fő motívum, akkor a múlt szeptemberi DK-kirúgás után az MSZP és az Együtt támogatóinak kellett volna onnan dezertálni, hogy megérkezzenek a DK-hoz.

De az MSZP változatlan maradt, az Együtt valóban elkezdett csökkenni, de messze nem olyan arányban, mint amennyire a DK erősödni. Nem máshonnan jött a többlet. Új szavazók mozdultak meg. Bizonytalanok, akiknek az igazságérzetét Attysék hiú ostobasága fölhorgasztotta.

Beszélt már, rengeteg ember előtt Gordon 2012. október 23-án az összefogásról. Be is gyűjtötte gyorsan az ezt elsődleges prioritásnak tartókat. Attys is elkezdett erről fecsegni, Ő is begyűjtötte, akit lehetett. Egy részét a Gordontól. De a DK, amelyik már 3 éve összefogásozik, nulla embert kapott ezért a táborába.

Tessenek fölfogni: a DK szavazótábora nem az összefogás miatt van a DK-nál. Nem máshonnan jöttek el, hanem új szavazók. Akik épp akkor érkeztek, mikor épp az volt nyilvánvaló, hogy nincs, és nem is lesz összefogás. Ezek itten DK-szavazók. Minden esetben azok. Ha van összefogás, ha nincs. A tények ezt mutatják, aki mást mond, az a levegőbe beszél.

Úgyhogy ne tessenek több rossz döntést hozni egy Hamis Mítosz alapján. El lett már fogadva Mesteratty listavezetőként, mert a DK úgy érezte, nincs tárgyalási pozíciója. Dehogynem volt. Azt mondani, hogy elért mindent, amit korábban kitűzött: ez újabb tévedés. A tény az, hogy elért mindent, amit egyszázalékos pártként célul kitüzött. De egy 6 százalékos párt aligha érheti be ugyanannyival, mint egy egyszázalékos. A tárgyalások végeredménye azt tükrözi, hogy a DK benyelte 6 százalékosként, amit egy százalékosként valóban be kellett volna nyelnie.

Egy hat százalékos párt, amelyik tudja, hogy saját szavazóbázisa stabil, és nem azért stabil, mert mindenképp össze kéne fogni, az bizony megteheti, és meg is kell tennie, hogy nem az ellenzék leggyöngébb, legkevésbé támogatható emberét teszi meg listavezető húzónévnek. Az bizony behúzhatja a kéziféket, és mondhatja: pártonkívüli közös kell, aki képes a bizonytalanok megszólítására is.

Hát csak ennyi múlik Hamis Mítoszokon. Magyarul nagyjából minden. Sikerült egy téveszme alapján a legesélytelenebb pártembert húzónévvé tenni. Ezzel megágyazni egy választási vereségnek. Nem csak Gordonnak van eszerint Szigetvárija, hanem valahol csendben Ferinek is. Aki ellátja Őt a kulcspillanatokban rossz tanácsokkal.

Tessenek kicsit több önbizalomra szert tenni. A DK szavazói azok a DK-jéi, összefogás közben és anélkül is. És ez fontos az elkövetkező kampányhónapokban. Tessenek megtartani az önálló arcot. Nem szabad belemosódni a Nagy Összeborulásba, mert akkor valóban el lehet veszíteni a törzsgárdát. Máshogy nem. Nem kell túlzásba vinni Mesteratty istenítését. Mert hiteltelen. És a DK nem azért erősödött meg, mert tegnap mást mond, mint ma. Hanem azért, mert ugyanazt mondja.

Tessenek az összefogás égisze alatt a DK-nak kampányolni, ne az MSZP-nek. A Ferinek, a Jövőnek, ne Attynak, és a jelennek. Mert április 6. után jön a neheze. Meg kell tartani a törzsszavazókat őszinteséggel, önálló arccal, hogy legyen majd honnan újraépíteni a Magyar Ellenzéket.

Szükség lesz rá.

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr15778106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

libsibolsika 2014.01.23. 17:15:23

Köszi, de ez is csak egy mítosz semmivel se áll stabilabb lábakon mint a másik!
Már nem tudhatjuk meg soha, hogy az összefogásból kihátrálással mennyit ért volna el a DK az országgyűlési választáson, így azt se hogy melyik mítosz állt közelebb a valósághoz. De már kár is ezen rugózni, már neve is van az összefogásnak!
Rettentő kreatívan az Összefogás nevet kapta! :-)

08.szabogabor 2014.01.23. 18:33:44

@libsibolsika: Ja, olvastam. Ezen már nem múlik. Az előző három évben kellett volna...

sickboyy 2014.01.23. 21:40:23

Ez az írás inkább a határtalan naivitás megnyilatkozása. Persze mindig a rossz tanácsadók.Aha. :)Ez azért is lep meg mert elvileg bennfentes voltál egykor, de ezek szerint fogalmad sem volt az MSZP illetve a Gyurcsány-kormány egykori belső működéséről. Ha azt gondolod volt, és van most is bárki, aki komoly befolyással bírna Gyurcsány politikai/hatalmi stratégiájára, elképzeléseire akkor szerintem erős tévedésben vagy...Látoma azért mégi csak Gyurcsány fan maradtál.:)

08.szabogabor 2014.01.23. 22:26:06

@sickboyy: Má bocsika, de mikor is voltam bennfentes az MSZP vagy a Gyurcsány kormány belügyeiben??? Összekeversz valakivel...

sverde 2014.01.23. 23:04:50

Milyen jogon magyarázol itt? Anno Te is székbe, pozícióba ültettél egy tehetségtelen embert! GYF nem mehet ajtóstul a házba.. De legalább már fehérnek találták a lábát és beengedték.. :) Hagyjuk megmutatni, mit tud! ;) Attys lehet jobb végrehajtó lesz, mint a Te választottad..!

08.szabogabor 2014.01.23. 23:33:29

@sverde: Az enyém az alkalmasnak tűnt és 66 százalékot szerzett, nem 17-en állt... ;)

sverde 2014.01.24. 18:22:58

@08.szabogabor: ..tűnt.. köszönöm a választ.

8kerseg 2014.01.26. 22:08:01

Hamár mítoszrombolás. Azt mesélik, hogy a józsefvárosi vagyonkezelő pert indított, mert még mindig nem adtad le az önkormányzati bérleményed. Pedig már milliós az elmaradt bérleti díj tartozásod. Havonta százezrekkel megkárosítod a kerületet, ez nem cink?

08.szabogabor 2014.01.27. 00:17:14

@8kerseg: :)))) Ezért a mély jelentésű hozzászólásért nicket regelni időpazarlás részedről. A vállalkozásomat a Fidesz országos és helyi politikája tette tönkre. Kárt okozva ezzel a magyar gazdaságnak, az általad említettnél sokkal komolyabb mértékben. Mindösszesen évi kb 20 millió forint adóbevételről mondott le ezzel. A munkahelyekről, a kisiparos alvállalkozókról nem beszélve. No, ez a másik serpenyő. A perhez pedig jó egészséget kívánok.

libsibolsika 2014.01.27. 01:56:38

Hú! Úgy látom az mszpsek kicsit berágtak rád a bejegyzéseid miatt! :-)
A 20 misi adóban benne van az ÁFA is, vagy az csak a nyereségadó? Ez a bérlemény ez micsoda, valami üzlethelység?

08.szabogabor 2014.01.27. 02:15:22

@libsibolsika: Főleg ÁFA, némi nyereségadó - a cigitilalom után a pub már lefelé szállt - járulékok, IPA, caklipakli. 7 ember munkahelye volt, kerületi kisiparosokkal dolgoztattam. Vaskapu Taverna :)

A szocik meg már rég berágtak rám. Mondjuk úgy: nem nézem jó szemmel, hogy pár tanácsadói hellyel eladták magukat Kocsisnak. Mindezt ellenzékből... De ez épp lehet fidesznyik is, örömet okoz, hogy mind a két korrupt banda utál.

8kerseg 2014.01.27. 18:14:12

Ez persze nem magyarázat arra, hogy a bérleményt miért nem adtad át az önkormányzatnak, mikor az már hónapokkal ezelőtt felmondta a bérleti szerződésed...ezzel a mentalitással nem mutatsz éppen jogkövető magatartást.

08.szabogabor 2014.01.27. 21:25:03

@8kerseg: Jogkövető magatartás egy államban és egy kerületben, amelyik önmaga a jogkövetés ellentéte??? Most vagy viccelsz, vagy tökhülye vagy :)

Feljelentések tömege ellenem az állam részéről, házkutatás, nyomozások, megatöbbi. Nem pajti, az nem én vagyok, aki odatartja a másik arcát is. Én az vagyok, aki ököllel visszaüt. Közeleg az idő, vehetitek a pelenkát.

Kis ember 2014.01.28. 00:36:28

@08.szabogabor:
Ez az, amibe Kocsis Máté papírok nélkül beleadott tíz millát? És te elfogadtad?

8kerseg 2014.01.28. 00:54:12

@08.szabogabor: Mi van? Tönkre tetted a kocsmád, ebben hol a politika és az összeesküvés? A bérleti díj hátralék halmozás mióta tartozik a politikai engedetlenség körébe? Vagy a kulcs leadása már behódolás lenne a hatalomnak? Ez vicc.

08.szabogabor 2014.01.28. 05:28:15

@Kis ember: Bele szeretnél szólni, Kis Kommunista Ember egy kapitalista üzleti vállalkozás tulajdonrészeinek adásvételébe? Én ragaszkodtam a papírokhoz, de Ő meg félt attól, hogy mit mond majd a Nép, ha résztulajdonos egy üzleti vállalkozásban. Tudod, egy üzletrész értéke pont annyi, amennyit adnak érte. Már a kapitalizmusban, nem a Marxengelsi politikai gazdaságtanban. Ha tényleg érdekel - ami természetesen nem így van, szokás szerint - a részleteket megtalálod a korábbi blogomon. Szintén szokás szerint. 2 év késéséssel eszegeted a lerágott csontot, egészségedre.

08.szabogabor 2014.01.28. 05:38:42

@8kerseg: Aha. Nagyjából 6 millió forintot fektettem abba, hogy az ország legjobb füstelszívó berendezése kerüljön kiépítésre. Ez onnantól, hogy eszetlenül - választási lehetőséget nem hagyva - betiltották a dohányzást, kidobott pénz. Ez az első. Második: egy romos állapotú helyiség állagjavításába - ezt most nem részletezem, de egy nívós, fullos, európai színvonalú pub, és egy rothadó pincehelyiség állaga közötti különbség nagyjából 10 millió forint - befektetett összeget nem kértem beszámítani a bérleti díjba. Ha az önkormányzat visszakapja, jogosulatlanul gazdagodott nagyjából 10 misivel. Lelakom;) Ez a második. Furcsa módon az egész környék már sérálóutca lett, épp véletlenül többszöri betervezés ellenére a Szentkirályxi utca nem. Pedig a Palotanegyed leghosszabb utcája, gyakorlatice ez a főutca. Namost sétálóutca hiányában természetesen nem lehet teraszt kitenni, így a nyári hónapok veszteségesek. Ez a harmadik. Olyan nyilvánvaóan politikai indíttatású célellenőrzéseket indítottak ellenünk, amik normál vendéglátó egységeknél ismeretlenek. Még maguk is belezavarodtak, a teljes dokumentáció rosszabb időkre betárazva. Ez a negyedik. Van még pár. Szóval pajti, tudom, hogy marhára szeretnétek egy tökéletesen felújított, neves pub birtokába jutni - biztos megvan már a Fidesznyik, aki alig várja, hogy beleülhessen a készbe - de nem lesz az olyan egyszerű. Tudod, az a pálya, hogy nagyjából 15 millió forint közvetlen biztatási kárt okozott a magyar állam, amit érvényesítek ellenkeresetben. Jó szórakozást, éhes kis bolsevikok. Én nem szerencsétlen trafikos vagyok, akit kicsináltok, és feltett kézzel elvonul. Sosem tanultok.

Kis ember 2014.01.28. 09:02:37

@08.szabogabor:
Köszönöm, hogy igazolod a feltevésemet, miszerint papír nélkül átvettél a polgármestertől 10 millió forintot az üzletedhez. Adásvételeket legálisan szoktak törvénytisztelő állampolgárok elintézni. Hogy te ragaszkodtál a papírhoz, de ő nem akarta? Persze mondhattad volna, hogy akkor nem kell a pénz, de hát ez gondolom nem volt opció számodra. :)
Hogy ki a kommunista, arról nyithatunk vitát, de nem biztos, hogy jól kijössz belőle, mert nem én vagyok, aki polgármesterekkel mutyizik, én tisztességes kapitalista cégnél dolgozom a legutolsó papírig elrendezve mindent.
Nos, ha olvastál volna marxengelsi (kis m!) gazdaságtant, akkor tudhatnád, hogy pont Marx volt az, aki ezt a szép gondolatmenetedet letisztázta a "Bér, ár, haszon" c. művében (Bp, Szikra, 1949). De szerintem egy fogorvosnak aki kocsmát nyit, ezt tudnia kellene. Hasonló szakma, biztos ezért értettél hozzá.

És hogy az ifjúkommunista haverjaid (a fideszesek) országos és helyi politikája tette tönkre a pubodat? Ki is volt az, aki pl. a kerületben Kocsist hatalomra segítette? Tudod, ki az ördögnek szolgál, az bizony kínnal fizet - mondta Barry. A legnagyobb tragédia, hogy nem csak te eszed meg, amit főztél, hanem az egész ország fuldoklik a hozzád hasonlóak miatt, akik egy tál lencséért (sokadszor) eladták az üdvösségüket - és a többbiek üdvösségét.

08.szabogabor 2014.01.28. 09:13:44

@Kis ember: Tulajdonképpen végigolvashatnálak, de minek. Nem volt polgármester, mikor beszállt. Innentől aztán persze hülyeséget beszélsz... Hányszor fogsz még ronggyáégni. :)

Kis ember 2014.01.28. 09:34:18

@08.szabogabor:
Tulajdonképpen most az. Innentől fogva van értelme annak amit írtam.
Nem veszed észre, hogy minden kínlódásod ellenére te égsz ronggyá folyamatosan: azaz mindig kiderül, pont ugyanolyan vagy, mint akik ellen ágálsz.

08.szabogabor 2014.01.28. 09:37:26

@Kis ember: Nem, nem veszem észre. Meg akinek némi esze van, és olvas is, nemcsak ír, az se. Ehhez Te kellesz. Mondhatni: egyedül.

Andráska8 2014.01.28. 11:13:55

Szerintem sem az összefogás mantra miatt.

GYF komolyan kampányolt, annak is nagy hozadéka volt.

Most mintha Gyurcsány is ezt érzékeltetné új interjújával.
Nincs kormányváltó hangulat, szerintem bűnbakként vették be az összefogásba, hogy majd legyen kire mutogatni.
vs.hu/helyenkent-zsakban-futas-lesz-interju-gyurcsany-ferenccel-0128/

8kerseg 2014.01.28. 12:14:51

@08.szabogabor: Ezen az ellenkereset dolgon jót kacagtak az ügyvéd ismerőseim is. Látszik, hogy a jogot is csak vulgár szinten karcolgatod.Nincs itt semmi politika. A kocsmád nem el akarják venni, azt te vesztetted el magad. Gondolom a cégtársak felé majd elszámolsz a "károkozásról". A Szentkirályi utca sétálóvá alakításáról meg magad írtad le, a saját blogodon, hogy direkt a te kérésedre vették le az átalakítandó utcák listájáról.

Idézem: "Bele is került a felújítandó, sétálutcásítandó sorba. Mégpedig az elejére. Mikor ezt észleltem, azonnal szóltam Egry Alpolgármesternek, meg aztán Kocsisnak is: tessenek onnan levenni és hátrébb sorolni. Majd akkor lehet visszatérni erre, ha már legalább 5 másik utcából sétálóutca lett. Mert az isten se mosná le rólam, hogy azért lett sétálóutca a Szentkirályi, mert épp ott van a Szabó kocsmája. Úgyhogy szépen le is sikerült vetetnem a listáról. "
Ciki.

08.szabogabor 2014.01.28. 12:23:19

@Andráska8: Igen, olvastam, olyan mintha fölébredt volna... Helyes, ez jó út.

08.szabogabor 2014.01.28. 12:27:52

@8kerseg: Saját magadat cáfolod. "ha már legalább 5 másik utcából sétálóutca lett", ugyebár... Az első évben tiltakoztam, eredményesen, csakhát azóta eltelt pár év, és még a sikátorok is sétálóutcák lettek... Csak a Szentkirályi nem. Ügyvéd ismerőseid meg kevéssé mulassanak, ugyanis kicsit sok pert bukott Mátéka mostanság, nem kevés millióba került ez az adófizetőknek. Az ellenem indított összes feljelentésetek meg szépen megbukott. A gyakorlat cáfolja álfölényes kijelentésedet.

8kerseg 2014.01.28. 13:18:27

Azért te is érzed, hogy ez azért erős csúsztatás. A jogtalan kirúgásokkal szemben itt egyértelműbb az ügy. Nem fizettél, még a elszólító leveleket sem vetted át, a vagyonkezelő szerződést bontott. Ez egy sima polgári per. Ketyeg az óra Gabi. Az idő nem neked dolgozik. De mi ráérünk :)

08.szabogabor 2014.01.28. 13:27:02

@8kerseg: Szerintem meg ott egyértelmű az ügy kizárólag, ahol már arról jogerős bírói döntés van. Mint Mátéka esetében, ugye. Nálam még csak bírósági meghívás sincs ezügyben. Az egyik oldalon, Mátékát jogerősen elmarasztalják, 6 millás károkozás az ár, a másik oldalon meg egy anonim nick véleménye. Hogy mondjam: ez nem a Te meccsed...

És dehogy értek rá. Ti nem. Én igen. Nem véletlenül jelentél meg itt. Kis sürgető. Egyszerre nem sürgethetsz, és mondhatod, hogy mennyire ráértek, ugyanis kínos ellentmondás, nemde.

Ej, Nyuszika, már megint mi célból jársz a mackó barlangjához?

8kerseg 2014.01.28. 13:42:16

Sokan vannak itt a kerületben akiket baromira zavar az arcod nagysága. Mr Tisztakéz. Egyébként szórakoztató volt nézni a bukásodat. Ez sokaknak tanulsággal szolgálhat.
süti beállítások módosítása