HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Mindenáron

08.szabogabor 2013.12.30. 06:27

Ahogy az írásaim nyomán fellángoló vitákból látom, ez a leggyakoribb érv. Van aki szó szerint annyit mond: akár az ördöggel is szövetkezni kell, hogy Orbán menjen 2014-ben. Jó, járjuk ezt kicsit körül.

Írásaim botrányt kavarnak. Kapok miattuk hideget-meleget - meglep, de utóbbi sokkal több, csak csendesebb -, ám ebben semmi újdonság nincs. Lettem már Fideszbérenc, Kocsis-csicska, bomlasztó, és ezek csak a civilizáltabbak. Páran persze szeretnének betiltani, a jó magyar demokrata hagyomány folytatásaként.

Ezekből persze annyi világossá válik, hogy érzékeny pontokat találok el. Elhallgatásokat, kibeszéletlenségeket, megérett, de kibuggyani nem tudó tehetetlen dühöt. Páran a pártfegyelemről is meg akartak győzni, elfelejtve, vagy nem tudva, hogy nem vagyok és nem is leszek párttag. Voltam már, elég is volt egy életre.

Na, a lényegre vissza. Mindenáron Orbántűzni és azonnal. Jó. Bárkivel szövetkezve, akár az ördöggel is. Ez is jó. Mindegy mit művelt korábban, mindegy kicsoda, csak szépen mindenki kapaszkodjon össze, üljenek a lányok a fiúk ölébe, és virágesőben meneteljük le a Fidesznyikeket. Oké. És akkor nyerünk, és a Narancs helyén megnyílik végre a Paradicsom.

Jó, mondom, képzeljük el. De akkor ne csak 2014 áprilisáig, de nézzünk tovább is. Nyertünk, király. Van egy szűk parlamenti többség. És megkezdődik a koalíció megalakítása. Mesterházy miniszterelnök, Fodor környezetvédelmi miniszter, Magyar oktatásira nyomul, Gordon éles harcot vív Puchlacival a gazdasági miniszteri székért, Szekibácsi meg honvédelmi miniszter. Belügyminiszter meg mondjuk a Szanyitibi. Gyurcsány persze sehol, vezetheti a DK parlamenti frakcióját, az még tán belefér, csak ne szólaljon föl.

Hát igen. Tódulni fog a Nép az utcára örömünnepet ülni, hogy végre milyen klassz kormánya van. Tisztességes, villogó intelligenciájú, hittel telt emberek vezetik az ország hajóját. És hát tartalmi kérdésekben is nagy lesz az összhang. Ezek az emberek soha nem árultak el senkit, mindig is a közérdeket tartották szem előtt, eszükbe sem jutott különutazni, vagy a Fidesszel milliárdos háttéralkukat kötni.

És beindul az elszámoltatás, Hisz a Nép első számú óhaja ez lesz. A Belügyminiszter utasítja a rendvédelmi szerveket a politikai érdekekre való tekintet nélküli bátor nyomozásra. Parlamenti vizsgálóbizottságok alakulnak, a közbeszerzések ügyét a Puchlaci vizsgálja, ha alulmarad Gordonnal szemben a gazdasági minisztériumért folytatott öldöklésben. Szekibácsi meg a Magyar Polipügyi Vizsgálóbizottságot vezeti, Magyar Bálint szakértő támogatásával.

És minden világossá válik, bátor ügyészek és nyomozók csak úgy viszik el sorra a politikusokat. Na persze lesznek azért kínos pillanatok, mikor a Puch-féle bizottságról akarják majd elvinni a bizottsági elnököt, meg Szekibácsi és Bálint is gyorsan fölmerül, de hát a tisztaságért mindent.

És a kormány és az Őt támogató parlamenti többség stratégiai iránytévesztések nélkül simán kétharmados fölhatalmazást kap a folytatásra 2018-ban a Hálás Néptől. Lehetnek persze kisebb bakik, mikor az ügyészek épp elviszik a többséghez nélkülözhetetlen kormánypárti honatyák egy részét, de talán közben a Fidesz is fogyni fog, a többség megmarad.

Ja, azzal nem számoltunk, hogy a teljes végrehajtó hatalom 9 évre kétharmaddal bebetonozást nyert, dehát kicsire nem adunk. Az elmozdíthatatlan Polt biztosan készséggel teszi majd a dolgát, mert olyan. A Nemzeti Bank is minden pillanatban segíti a kormány egységes, parciális érdekektől mentes, maradéktalanul tisztességes gazdaságpolitikáját.

Na, akkor kicsit most megállunk. Vagy inkább fölébredünk. Igen, akár így is lehetne. De valóban így lesz? Akik a mindenáron való összefogást preferálják, azok egy ilyen forgatókönyvet milyen valószínűségűnek tartanak? Merthát van ám egy probléma az ördöggel való cimborálással. Hogy az elviszi ám a lelket cserébe.

Szóval van egy kis bibi a nagy összefogósdival. Nevezetesen a rókafogta csuka esete. Hogy akikkel nyerünk, azokkal együtt is kell ám kormányozni. Mert ők is hatalomba kerülnek. És nélkülük eltűnik a parlamenti többség, az meg káoszhoz vezet, amit Orbán azonnal ki is fog használni. És visszajön percek alatt négyötöddel.

2006 nagyjából ugyanezzel a forgatókönyvvel zajlott. Feri behúzta a két megfáradt pártot magával kormányozni, és az első adandó alkalommal elárulták. Mivel Ők is hatalomba kerültek. És az egész ciklus a Miniszterelnök sakkban tartásáról szólt. A kormányzás ellehetetlenüléséről. Amit szokás szerint Orbán persze ki is használt, káoszhangulatot teremtve, apellálva és sikerrel a Nép rend iránti vágyára.

Az MSZP némely mérvadó politikusának mocskos háttérjátszmái miatt rendült meg a kormányzás hitele, következményesen Orbán kétharmaddal nyert. És akkor most fogjunk össze mindenkivel, ugyanazokkal, akik egyszer már gyakorlatban bizonyították, hogy mit kezdenek a Gyurcsánytól ajándékba kapott hatalommal. Nagy jövő elé nézünk, valóban.

És hallom az érvet: először nyerni, aztán tisztogatni. Ja, ugyanez volt 2006-ban is a koncepció. De hogy tisztítjuk ki azokat a kormánytöbbség elvesztése nélkül, akik közben annak fönntartásához nélkülözhetetlenek?

Hát, aki szerint ez egy járható út, annak őszintén gratulálok. Százszor okosabb mint én, hisz olyan dolgokat lát előre nyilván, amik az én tyúkeszembe nem bukkannak be. Mondjuk Csoda történik. Megérkezik a Macskafogó Csodamasinája, és az addigi amorális harácsolók Nemeslelkű Terézanyává alakulnak.

Éljen az Összefogás! Mindenáron!


Vajon meddig élne?

17 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr745717024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krokusz 2013.12.30. 10:52:18

Meddig élne? "Míg a honnak él, de szakadjon élte pillanatja, melyben attól elpártolni kél"! Vörösmarty Mihály

G.Freeman 2013.12.30. 13:10:36

Még az is jobb lenne mint ami most megy.

G.Freeman 2013.12.30. 13:14:52

Elsőnek érvényteleníteni kell a fidesz alaptörvényét, és széles társadalmi egyetértéssel kell újrafogalmazni.
A jogtalanságokat megszüntetni, a kilenc évre kétharmados törvénnyel bebetonozott fidesznyiket kirakni.Orbánt mint olyat aki a hatalom kizárólagos megszerzésére törekedett, el kell távolítani a közéletből.
Erre jogalapot ad pár tény:
www.eszakhirnok.com/belfold/23582-voeroes-imre-volt-alkotmanybiro-szerint-allamcsiny-toertent-magyarorszagon.html#axzz2fFkB0OhK
A választási eljárási törvény elfogadásával megszűnik a polgári demokrácia és befejeződik egy autoriter rendszer kiépítése – derül ki Vörös Imre, volt alkotmánybíró szavaiból. A jogászprofesszor szerint azonban a kizárólagos hatalombirtoklást az Alaptörvény is tiltja, ezért ha az Alkotmánybíróság nem is állapítja meg addig az alkotmányellenességet, a következő Országgyűlés minden olyan törvényt megsemmisíthet, amely az államcsínyt szolgálta.
– Már márciusban államcsíny alapos gyanújára figyelmeztetett, egyebek között azért, mert ön szerint a kétharmados többséggel elfogadott törvények nagy számuk és tartalmuk miatt egy, a kizárólagos hatalombirtoklásra irányuló gépezet fogaskerekei. Akkor még sehol nem volt a választási eljárási törvényjavaslat. Az mennyiben árnyalja a képet?
– Tovább ront a helyzeten. Eddig harminckét kétharmados törvényt fogadtak el, ha a földtörvény is sarkalatos lesz, azzal együtt harminchármat. Ez gyakorlatilag lefedi a közélet kilencven százalékát – minden érdemi kérdésben megkötnék a következő kormány kezét. A jogalkotói cinizmus abban áll, hogy e törvényhozási tárgyak túlnyomó része egyáltalán nem sarkalatos jelentőségű: a kitüntetések, az Állami Számvevőszék vagy a Költségvetési Tanács működésének szabályai, a nyugdíjrendszer, a forint fizetőeszközként való deklarálása, az adórendszer... Mindegy is, mi történik még.
– Hogyhogy?
– Ezzel a demokrácia el van temetve. Innentől azt is meg lehet szavazni, hogy minden törvény kétharmados. Bármit. Már nincs jelentősége. Ugyanis mindezzel vagy a változatlanságot kódoljuk, vagy egy olyan koalíciós kényszert a mindenkori kormány és ellenzék között, ami gyakorlatilag működésképtelenné teszi az országot.

Forrás: Vörös Imre volt alkotmánybíró szerint államcsíny történt Magyarországon | eszakhirnok.com www.eszakhirnok.com/belfold/23582-voeroes-imre-volt-alkotmanybiro-szerint-allamcsiny-toertent-magyarorszagon.html#ixzz2oxZ3K5kc
Follow us: @eszakhirnok on Twitter | eszakhirnok.hu on Facebook

Szent-Királyi István 2013.12.30. 13:23:35

Ki mondta/mondja azt, hogy Mestrházy lesz a miniszterelnök?? Nem lehet az eddigi és az ezutáni közé az írás szerinti tükröt odatenni.. mert nem ezt akarjuk.. EZ NEM JÖVŐKÉP.. félrevezet..túlzásoktól hemzseg.. ami nem baj.. ha tudjuk.. viszont éppen ezért veszélyes.. a féligazságaiért.. A felvetett bizonyosságok nem azok.. megoldandó kérdések.. feladatok.. a szcenárió így nagyon féloldalas.. Nem értek vele egyet..

08.szabogabor 2013.12.30. 13:29:30

@G.Freeman: Percekig. Bármely ocsmány is az Orbán féle "Alkotmány", de a létező törvényi háttér alapján került elfogadásra. Ezért bármely nem törvényes változatatás államcsínynek minősül. És Orbán nyer ismét, és gyorsan. Nem lehet törvénytelen eszközökkel kezdeni. Vagy csináljunk forradalmat, én benne vagyok, de ahhoz meg a Nép nem érkezett még el.

Szent-Királyi István 2013.12.30. 13:53:15

Jelenleg megoldásnak látszik (mint lehetőség!!) a Bokros-féle javaslat.. optimálisnak.. még a pártok saját agybajait figyelembevéve is.. szakértői kormány.. demokrácia+gazdaság rendbehozatala (500 nap).. utána pártválasztás.. csak a be nem vallott partikulásris érdekeket sérti.. az országét nem.. sem pártokat sem személyeket nem akarok itt minősíteni.. mindegyik szubjektív, ahogy a blog személyi válogatása is súlyosan az.. nem a személyeken hanem a feladaton/célon múlik.. elfogadjuk/ják-e és alárendelik-e a személyes és pártérdekeket.. Ez a lényeg.. ez hiányzik sokakból.. nem feltétlenül azokból, akikre a média ezt kiabálja.. amire a közvélemény is hajlik.. (manipuláció is lehet..) Nem az ellentétek hanem a megegyezés a fő/szükséges irány.. ennyi

08.szabogabor 2013.12.30. 14:04:47

@Szent-Királyi István: Ennél a Gordon féle egy évvel ezelőtti nekiindulás jobb volt: összefogás kizárólag a demokratikus rend helyreállítására. Nincs programegyeztetés, közös kormányzás, csak mindenki, aki nem Orbánista, meg Náczy, az induljon együtt, és akkor meglehet a kétharmad. És az új többség egyetlen dolgot tesz: visszaállítja az alkotámyos jogrendet, kipányvázza - népszavazáshoz köti az alkotmánymódosítást -, és kiírja az új választásokat, ott már mindenki tartalmi, kormányzási elképzelésekkel indul. Mesterházyék, Schifferék önérdeke ezt felülírta. Én spec becsülöm Bokrost, de amibe a Bajnainak beletörött a bicskája, abba a Bokrosnak még ki se nyílik...

Szent-Királyi István 2013.12.30. 17:20:53

Pontosan így volt. csakhogy azóta eltelt egy év, és közben az MSZP jelentősen veszített a relatív pozíciójából.. Még mindig ugyanazok gátolják/blokkolják az összefogást, és ugyanazok az indítékok is (rejtetten még mindig..) Erre a rejtett okra jelenthet megoldást Bokros személye, aki politikai súly/háttér nélkül nem látszik jelentős vetélytársnak Mesterházy szemében.. tehát rábólinthat.. (mint ötletadóra is, esetleg még egy szakértői kormány fejének is - mert Bajnaitól tart..hogy lekörözi - meg Gyurcsánytól is.). Ma már az MSZP "nem emlékszik" az általad említett kezdeményezésre.. ok uaz, mint előbb.. Most az a kérdés, hogy Mesterházy mikor és milyen alapon megy bele egy kompromisszumba.. és amennyiben annak tartalma nem az, hogy Gyurcsány pozícióba kerül(het), van rá esély.. (csakhogy az összefogás építésére/elfogadására/elfogadtatására már túl kevés idő marad!! - ez az időveszteség emiatt veszélyes..). Van itt még a háttérben néhány kérdés, de az most még nem lényeges.. és talán nem fogja zavarni a megegyezést.. Ahhoz jobban kéne ismernem az érdekelteket, hogy többet láthassak/sejthessek.. Ha január végéig semmi nem történik (komoly fejlődés-változás!!) akkor biztos bukta. és az MSZP lehet hogy a 4. lesz a pártok közül a választáson.. a támogatói köre stabil, ezért nem látszik a közvéleménykutatásokban a vesztesége.. amikor meg már látszani fog, késő változtatni.. M.A. pancser.. Ezek miatt van ma Bokrosnak némi esélye.. és sajnos Mesterházy még mindig azt hiszi, hogy ő csóválja.. és diktál, és Bajnai nem eléggé politikus ahhoz, hogy kiossza vagy kipofázzon a megegyezésből.. (túl tisztességes!!) kb ennyi.. közben viszont a jelenlegi nagyon sokat veszíthet a NAV-ügyön, meg a még háttérben lévő egyebeken is.. simán összeomolhat a támogatottságának jelentős része.. (nem a vakhitűekre gondoltam..)

08.szabogabor 2013.12.30. 18:13:31

@Szent-Királyi István: Nem hiszem, hogy Mesteratty mondja meg mit tehet és mit nem. Puchék vasmarokkal fogják, épp azért lett Ő a pártelnök, mert egy középszar senki, aki irányítható. Szerintem Puchék rég kiegyeztek a Fidesszel a többi már csak színmű a részükről. Bokros túl későn indult. Gyurcsányhoz kéne fölcsatlakoznia, az jó szövetség lenne.

Lilla50 2013.12.30. 19:38:16

sokszor végigvitatkozott téma ez.
Most viszont Orbán Bajnai és Mesterházy nagykoalíciója készül--amely fidesz dominancia és nem rendszer váltás--marad az élhetetlenség----kiszolgáltatottság ---beszabályozott hierarchia.
Van más mód is: Győzni--szakértői kormány és új választások---félelem mentesen 100 -- 500 nap múlva
Másként a küzdelemet unokáink újra indíthatják pont úgy, ahogy mi 1989-ben

Szent-Királyi István 2013.12.30. 21:52:49

@Lilla50: Nem hiszem, hogy Bajnai egy ilyenbe belemenne.. ki van zárva..

Szent-Királyi István 2013.12.30. 22:01:21

@08.szabogabor: Ez egy lehetséges verzió.. De ha így van, akkor ez sosem kerül nyilvánosságra.. Puch viszont nem normális, ui Simlicska mellett ő labdába sem rughat, és az első lesz akit lapátra tesznek.. akármi is van/lesz a megállapodásban.. egy a dudás.. és az S...
Bokros nem indult.. tett egy általa jónak, megvalósíthatónak látott javaslatot.. annak a tudatában, hogy ő nem tényező a végrehajtásban, de emögé be tud állni.. Ennek alapfeltétele a teljes összefogás, egy lista, egy jelölt.. szakmai kormányzás.. szakemberek a pozíciókban.. Csak egyetlen párthoz/szervezethez nem megy.. Ő 2018ra készül szervezetileg, akkorra lesznek kész.. nincs 14-es tervük.. ezen kívül.. Csak Országban gondolkodik..

sickboyy 2013.12.31. 00:47:13

Szcenarió hegyek.Tök jó.A valóság meg csendben elsétál egy Fidesz győzelem irányában.Meddő vita ez, időpazarlás.

Lilla50 2014.01.04. 16:30:41

csak legalább több párti parlamentünk legyen--ahol Orbán+ jobbik együtt ne kapjon kétharmadot!
süti beállítások módosítása