HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Nyugi

08.szabogabor 2014.03.03. 06:12

Mivel ma úgyis minden média a Fóti polgármester-választástól lesz hangos, ezért előre szólok: az nem kudarc ám az Összefogásnak, hanem egyértelmű siker. Olyannyira, hogyha ez országgyűlési választás lett volna, ahol a Jobbik is elindul, mintahogy egy hónap múlva teszi, simán nyertünk volna.

Szóval nem bedőlni a depresszió-kampánynak, Kamu az egész. Mondom miért. Először is: a novemberi választást pusztán azért nyerte az Összefogás, mert a jobboldal 3 jelöltet is indított, akik szépen ki is oltották egymást. Takács István, az Összefogás jelöltje épp emiatt egy 25%-os eredménnyel is győzni tudott. Most 42%-ot ért el. Ez 17%-os javulás, de valójában ennyivel azért nem lettünk jobbak. Volt ugyanis azon a novemberi fordulón egy helyi civil, aki aztán fölvállalta a Liberálisok támogatását és elért 13%-ot. Most nem indult, híveit az Összefogás jelöltjének támogatására kérte. Adjuk hozzá az akkori 13-at az Összefogás akkori 25%-ához, ez 38%. De most 42% lett, ez egyértelmű erősödés.

A jobboldal három erős jelöltjéből - együttesen több mint 60%-ot szereztek novemberben - csak egy maradt. Ő szerezte az 50%-ot, amivel győzni tudott. Namost a 60% 50%-ra csökkent jobboséknál három hónap alatt. Hát ez nem épp nyereség a számukra. Az Összefogás növekedett 4%-ot, a jobboldal csökkent 10%-ot. Akkor persze ennyit a korábban általam már a halál ..szára elküldött TÁRKI-közvéleménykutatásról. Aszerint nem 42%-unknak, hanem nagyjából maximum 25-nek szabadott volna lenni. A jobboldalnak meg minimum 65%-nak. Hát nem épp ez jött ki, ugye.

Szóval erősödünk, tempósan, a jobboldal gyengül, még tempósabban. Ez volna a kudarc? Hehehe. De nézzük tovább. Mint már mondtam, a Jobbik nem indított jelöltet. Egy hónap múlva meg indítani fog. Ne legyünk naivak, a Jobbik csendben biztos hogy benne volt az ügyben, a szavazói jórészt el is slattyogtak támogatni a jobboldali jelöltet, erre mérget vehetünk. Szóval a jobbos 50% az valójában a Fidesz meg a Jobbik együttes eredménye. A Jobbik 10% fölötti párt bőven, jóideje, és minden közvéleménykutató szerint. Vonjunk csak szépen ki alsóhangon 12%-ot a jobbos győztes eredményéből. Hopppp. Marad 38 %. Az meg épp néggyel kevesebb, mint az Összefogás jelöltjéé.

De menjünk még tovább. 30% volt a részvétel, időközi választásnál ez egyébként egész magas részvételi adat. Azt jelenti, hogy a nép tulajdonított a választásnak némi jelentőséget. De ennél jóval magasabb lesz az urnához járulók száma egy hónap múlva, a parlamenti választáson. Minimum 10%-al. És az elmúlt 20 évben olyan még nem volt, hogy az időközin passzív szavazók aztán ne az ellenzéki jelöltre szavaztak volna döntő többségükben a rendes, országos választáson.

De még mindig mehetünk tovább. Az Ukrán Helyzet napról napra egyre inkább ráég Orbánra. Kétes hozzáállása, sunyi lapítása nem fog jóttenni a jobboldalnak. De ez még a tegnapi eredményen nem látszik, mindig kell némi idő, tán két hét, míg egy fontos hatás a szavazatok szintjén is megnyilvánul. Szóval Ukrajna, a Nyugat kontra Kelet kérdése tovább javítja majd az esélyeinket.

És még mindig nincs vége. Kéremszépen, 2006-ban, mikor aztán végül simán nyertünk, az országgyűlési választás előtti időközi választásokat sorra elbuktuk. Tessenek nyugodtan visszalapozni, vagy hinni nekem. Bukások sorozata volt, de az országgyűlésit mégis elhoztuk.

Na, akkor most összefoglalom röviden a fentieket. Mi erősödünk, a jobboldal gyengül, a trend a miénk. Ha ez országgyűlési választás lett volna, ahol van önálló Jobbik, akkor már a mostani helyzetben is nyertünk volna. Ez a körzet a miénk. Ukrajna tovább erősít minket, a most otthonmaradtak többsége is minket fog támogatni, a TÁRKI adatairól élőben is kiderült, hogy nettó tollbamondással készültek, a valósághoz semmi közük. Úgyhogy nyugi, menni tovább, kampányolni, mint a birodalmi lépegető, és nyerünk.

Akár mindenhol.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr785840663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sverde 2014.03.03. 10:25:24

Abszolút logikus. Tőzsdéhez is értesz ennyire? Megfogadlak brókernek.. ;)

8kerseg 2014.03.03. 11:08:42

@sverde: Khm...az üzleti élet nem az erős oldala. A cipész maradjon a kaptafánál :)

Zsuzsanna Heltai 2014.03.03. 14:29:42

Hasonló gondolataim voltak este, a hír hallatán, de persze nem vezettem végig ilyen pontosan és logikusan.
süti beállítások módosítása