HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Nyílt levél

08.szabogabor 2014.02.10. 07:58

Kocsis Máténak, a FIDESZ Kommunikációs Igazgatójának, a Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága Elnökének, a Nemzetbiztonsági Bizottság Tagjának, Józsefváros Polgármesterének, egykori jóbarátomnak.


Kedves Máté!

Be kell valljam: nem értelek. Nem értem, mi az amit nyersz azzal, hogy azzá lettél, ami. Téged egy egész kerület tekintett hosszú időn át olyan fiatalembernek, akire felelősen rá lehet bízni a saját jövőjének az alakítását. Téged minden párt kerületi politikusai elfogadtak vezetőjüknek - köztük magam is, az SZDSZ részéről -, mert komolyan is vetted, amit éveken át az értekezleteken mondtál: aki ide bejön, az hagyja kint a párttagkönyvét.

És mindenki ezt komolyan is vette, mert komolyan is mondtad. Tudtad, hogy egy nehézsorsú nagy kerület vezetése nem lehet pártpolitikai játszótér. Nem lehet négyévenként újra kezdeni mindent. Kell a stabilitás, az előrelátó, közös döntéshozatal, hogy kiszámítható jövőt lássanak maguk előtt azok, akik máról holnapra kényszerülnek élni.

Jó hangulat volt, mind a vezetésben, mind a hivatalban. Sokan szerettek, sokan tűzbe mentek volna Érted, voltak akik meg is tették a gyakorlatban. Igazi barátokra tettél szert, ami a politikában ritkaság. Nehéz döntéseket is meghoztál, olyanokat, amikhez párttársaidnak soha nem lett volna bátorságuk. Mikor az országosan hírhedt Centrum Parkoló Kft-t Pártod nyilvánvaló érdekei ellenére kirúgtad a kerületből, akkor mindenki élő, egyenes adásban láthatta, hogy jó lóra tett: Te egy Igaz Ember vagy, és egy Jó Vezető, akinek a feladat a fontos, nem a párt. Melléd is állt mindenki, hisz ha Te képes vagy fölülemelkedni a párthovatartozáson, akkor azt mindannyiunknak meg kell tenni.

És elképedve nézlek mostanában. Ahogy talpig vörösen, izzadó homlokkal mondod a nyilvánvaló hazugságokat. Ahogy a pártja felett álló emberből pártalattvaló lett. Mégpedig a legalávalóbb pozícióban, épp abban, amit hazudozásra hoztak létre. Tudod, hogy jómagam, meg még páran, akik valaha a barátaid voltak, felismerik a jeleit, hogy azért tudod, hogy hazudsz. Merthát régen nem is ment Neked az ilyesmi. Még jókat röhögtünk is azon, hogyha hazudnod kell - mert néha egy vezető politikusnak kell, munkaköri kötelesség - azonnal pirosfülű nyúllá válsz.

Azért kedveltünk, mert lelked volt. És aki csak ezt a mostani Kocsist ismeri, az már ezt nem hiszi el. Mert tényleg hihetetlen. Egy zombi lett belőled, olyan mint egy imamalom. Egy brosúrafelmondó gépezet. Egykori gazdag szókincsed eltűnt, nem lenne nagy művészet összeszedni a nyilatkozataidat, és rájönni: 1000 szónál többet összesen nem használsz.

Valaha az volt a célod, hogy a kerület népét fölemeld, hogy tanítsd és taníttasd, hogy fölnyisd a szemüket és kíváncsivá tedd a világra. Hogy segítsd őket gondolkodni. Most meg Magad vagy a Népbutítás Élharcosa. És nem értem.

Tudod azt nem értem, mit kaptál Tőlük a lelkedért cserébe. Mert eladtad, az látszik. Tehetséges vagy, sikeres lehettél volna Nélkülük is. Gazdag családból származol, épp ezért pontosan tudtad, hogy a pénz nem boldogít. Barátaid voltak, és megvetetted a zsoldosokat, akiknek pár üveggyöngyöt dobva megkapod a semmiresejó időszakos hűségét.

Mindannak az ellenkezője lettél, ami valaha voltál. És ennek a jelei már igencsak kiütköznek Rajtad. Azok az arckifejezések, az el nem múló vörös foltok. Biztosan az a jó meder, amiben csak alkoholban ázva lehet úszni? Mi lesz Veled pár év múlva, ha már most ilyen állapotban vagy?

Van ebben azért némi jó is. Nem volna szükséged a bátorítószerre, ha nem éreznéd: a Gonosz mellett kötelezted el magad. Még van lelkiismereted, és annak furdalása még fáj annyira, hogy azt csillapítanod kelljen. Még nem vesztél el teljesen.

Hogy keveredtél Te olyanok társaságába, akikről még saját Pártod erőszakszervezetei is azt állítják: rendőrbűnözők? Mi a jó Neked abban, hogy egykori hivatalnokokat üldözöl? Miért nem hajtod végre a jogerős bírósági ítéleteket, hogy megkaphassák a nekik megítélt kártérítést? Hogy enni tudjanak adni a gyerekeiknek?

 

Kedves Máté!

Most nem tudsz kiszállni, ezt elhiszem. Kampány van, épp a Te Pártod miatt a valaha volt legmocskosabb ebben az Országban. És Neked most kötelességed ebben a mocsokban elsőként megmerítkezni, és saját kezeiddel lapátolni a pöcegödröt. Oké, csináld végig.

De aztán hagyd abba. Jogász vagy. Valaha ember voltál. Nem volt szükséged mindennapi tompításra. Mindenki életében eljön az a pillanat, mikor a bűneiért vezekelni kell. De erre nem az a jó megoldás, hogy éjszakánként borkísérettel bejársz a blogomba beszélgetni. Nem marad mindig Orbán hatalmon, és akkor úgyis szembe kell majd néznie mindenkinek, aki Őt és a Rendszerét kiszolgálta, mindazokkal, akiket megnyomorított. De Te fiatal ember vagy. Az Élet nagyobb része még előtted áll. És hosszú évtizedekig megvetés tárgyaként élni, az biztosan nem jó.

Gondold ezt végig április 6-ig. És szállj ki. Ez számodra a tanácsom.

Az utolsó.

88 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr805807221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2014.02.10. 09:35:23

Ő a bohóc a plakátjaikon, biztosan jól megfizetik érte.
Lelkére hatni felesleges.

08.szabogabor 2014.02.10. 09:37:46

@Andráska8: Nincs szüksége lóvéra, gazDag család, polgármesteri fizetés, és amiről nem tudunk...

Tóth Nelli 2014.02.10. 20:23:31

Szomorú ez, sajnos én már csak ilyennek ismertem.
Talán zsarolják valamivel, vagy valakivel. Tudjuk, hogy orbán mindenre képes, sok embert tart a markában.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2014.02.10. 23:18:36

egy náci miépes gecinek hogyan tudott barátja lenni valaha is egy szadeszes? ja hogy az egykori szadeszesség nálad is csak egy érdekbuli volt? geciládák egymás közt. jól meglesztek ti ezután is. nem kell a púder szabóka!

libsibolsika 2014.02.10. 23:22:48

@08.szabogabor: Ezt írod: "Nem marad mindig Orbán hatalmon, és akkor úgyis szembe kell majd néznie mindenkinek..."
Én a többségi véleménnyel értek egyet azaz sajnos, nem most április 6-án fog ez bekövetkezni. Azt meg már korábban eldöntötte, hogy kiszáll a "pöcegödör lapátolásból" akkor mikor az ogy helyett a polgármesterséget választota.
Ha meg most is 2/3-al nyernek akkor Kocsisnak tényleg ruandai vérfürdőt kell rendeznie ahhoz, hogy ősszel ne legen polgármester! :-(

08.szabogabor 2014.02.10. 23:42:37

@városjáró: Kicsit csípjél vissza, nem otthon vagy :)

08.szabogabor 2014.02.10. 23:44:00

@libsibolsika: Nagyjából egyetértek. Amiben meg nem, azt ezügyben egyelőre megtartom magamnak ;)

medvedisznóember 2014.02.11. 01:35:03

@08.szabogabor: Alszol? Figyellek. Tudod, mint a Komássy, csak ő egy l-el írta. :) Amúgy ti nem voltatok olyan rosszban, hm?

medvedisznóember 2014.02.11. 02:03:07

Szóval beájultál. Egyre korábban. Különös... (Pedig a trollok többnyire éjjel jönnek. Többnyire.) Mielőtt én is befordulok, azt még engedd meg, hogy elmondjam: hihetelen, hogy a "jobb körökben" kezdetű "elszólásomból" sikerült levágnod, hogy én vagyok a te Mátékád. Meg a te dumáid, amiket lenyúltam, Bélám? Mint az összehordja a szemetet a szél meg a ciki? Bazdmeg, nagyon kutyába kell venni a plebszet ahhoz, hogy kisajátítsd a legalapabb szóhasználatukat. Majd ha már belapátoltad magad Ferenc testvér szopórémei közé, javaslom, hogy álljatok össze a Szilvásy tesójával, és bikázzátok be a Kormányzati Jósdát. Na csá

08.szabogabor 2014.02.11. 02:39:13

@medvedisznóember: Nem tudok mindig itt lenni, mikor szeretnéd :) Nem én azonosítottalak be. A panelszövegek csak megerősítettek. Én is öléggé jól ismerem a stílusodat, de aki beazonosított, az sokkal jobban.

törökbasa 2014.02.11. 04:30:54

Gábor, én sajnálom a Mátét, mert többre hivatott - kár érte. Majd ha kicsit idősebb lesz, rádöbben sok mindenre - csak akkor már asszem késő lesz...

medvedisznóember 2014.02.11. 08:24:19

@08.szabogabor: Akkor mindketten beszoptátok, de nem baj. Roppant szórakoztató :D

Á C 2014.02.11. 08:46:15

Kár, hogy a történelem igazolta, a baloldal mindig rossz felé vitte azokat az országokat, ahol hatalomra jutott!

08.szabogabor 2014.02.11. 08:48:32

@Á C: Kár hogy eszerint keveset tudsz a történelemről...

sickboyy 2014.02.11. 09:29:51

De miért is fogadná meg a Kocsis a tanácsodat?

stoppos76 2014.02.11. 09:36:18

@Á C: Ebben az esetben szarban vagyunk a félkommunista fidesszel.

libsibolsika 2014.02.11. 10:02:07

@stoppos76: Az miért írod, hogy "fél"? Ha jól megnézzük teljes gőzzel haladnak azon az úton amit Sztálin és Rákosy már kitaposott előttük!

stoppos76 2014.02.11. 10:39:31

@libsibolsika: Kevesebbek és hülyébbek ezek az igazi komicsknál. :)

brumifiu 2014.02.11. 11:30:00

Kár a szóért , ő már így marad és ez mindenkinek jó .

Andráska8 2014.02.11. 13:19:16

A Fidesz bolsevista, nem félkommunista. :(

Rákász Béla 2014.02.11. 17:13:03

@Á C: Mi sajnos ezt 24 év alatt sem tanultuk még meg. :-( Illetve azok nem, akik még ma is képesek rájuk szavazni. Nekik kell még egy lecke...de én inkább kihagynám, ha lehet, mert úgy sem fognak megváltozni. Jól látható ez a mai összefogáson...

Rákász Béla 2014.02.11. 17:17:22

Bocs, nem tudom hova rakta az oldal a válaszomat. Én erre válaszoltam @ÁC-nek:
"Kár, hogy a történelem igazolta, a baloldal mindig rossz felé vitte azokat az országokat, ahol hatalomra jutott!"
Tényleg kár, de sok embernek nem volt még elég a II. világháború utáni, minket "felszabadító" szocialista hatalom elnyomása. Nekik kellene egy III. is hogy végre megértsék?Talán nem, és akkor még van remény...

libsibolsika 2014.02.11. 17:57:16

@Rákász Béla: Én se értem, hogy szavazhatnak az emberek a bolsevik fideszre! Majd most ha nyernek mindenünket elveszik és csak a romániai magyaroknak adnak...

liebend 2014.02.11. 18:22:07

Kampány, kampány, kampány...Ennyi és nem több! Hagyjuk már ezt a nyíltlevelezős, álhiteles, álaggódó, baráti jótanácsosztós, de azért alkoholproblémát lebegtetve, övalattira bokszolós nyálverést. Szánalom.

08.szabogabor 2014.02.11. 18:28:44

@liebend: Némi ellentmondásba keveredtél önmagaddal. Ha csak kampány, akkor miért is kéne hagyni?

8kerseg 2014.02.11. 19:14:41

@08.szabogabor: Mert átlátszó és hiteltelen.

8kerseg 2014.02.11. 19:16:02

@liebend: Mondja egyik alkesz a másinak :D

Rákász Béla 2014.02.11. 19:17:05

Kedves ....(le se merem írni a nyilvánvalóan provokációs célból felvett besúgói álnevedet)...sika!
Nincsenek romániai magyarok vagy külön más típusú, fajú magyarok sem...csak simán magyarok vannak és külföldiek! Mindegy, hogy pillanatnyilag hol élnek. Arról nem is beszélve, hogy nem ők mentek át Romániába, hanem a Román határt tolták át hozzánk.
Abban viszont igazad van, hogy liberalizmusnak vége! Hiába erőltették be a legjobb 4 emberüket az Összefogásba, szegény balek egyedüli baloldali Mesterházy mögé...
Meg fognak bukni! VÉGLEG...

08.szabogabor 2014.02.11. 20:43:15

@8kerseg: Nem, hanem az, aki sokéve az volt, aztán volt akaratereje kilépni belőle, annak, akin látszik, hogy önmagától nincs.

08.szabogabor 2014.02.11. 20:45:00

@Rákász Béla: A liberalizmus végét vizionálókról mindig csak ennyi jut eszembe:

"Isten halott" Nietzsche

"Nietzsche halott" Isten.

libsibolsika 2014.02.11. 21:21:08

@Rákász Béla: Azzal hogy a lakóhelyük szerinti országnévvel jelzőzzük a magyarokat azzal nem hiszem, hogy a lelkükbe gázolnánk, naponta használjuk így: kanadai magyarok, szlovákiai magyarok és ha tetszik neked ha nem romániai magyarok.
Ez nem attól függ, hogy valaki a fidesz elől menekült a határ túl oldalára vagy a határt tolták el!
Azt én értem, hogy te azon kevesek közé tartoztál akik jól éltek Kádár alatt és tetszik most neked, hogy a Viktor restaurálja azt a rendszert. Gondolod, hogy a SOTE club és a balatoni SIOTOUR is majd a régi fényében fog pompázni?

liebend 2014.02.11. 22:23:12

@08.szabogabor: javítok: a "hagyjuk már ezt" kitétel helyett "a fasz kivan ezzel" kifejezéssel helyettesítem a közérthetőség kedvéért.

sverde 2014.02.11. 22:23:23

@libsibolsika: Mi bajod a Sote clubbal? Oda a medicusok (alanyi jogon) csak ingyen mozizni jártak. A pillangóagyú színésznőcskék pasit fogni, a bunkó parasztok pedig zsíros belépőért okos, csinos nőt fogni jártak.. Te melyik lehettél???

libsibolsika 2014.02.11. 22:39:37

@sverde: Én nem jártam oda, a Rákász Bélának írtam aki degeszre kereste magát a DJ pult mögül! Én cak plakátról ismertem a Rákász DISCO-t!

Rákász Béla 2014.02.11. 23:54:15

@libsibolsika:
Sajnos semmi jóra nem emlékszem a Kádár rendszerből, politikailag.
Voltak jó dolgok is, például 1973-tól a mini szoknyát imádtam, de azt hiszem azt sem Kádár vezette be! :-)
Futottunk Szegeden a Marx téren a rendőrök elől, mert vertek a farmernadrágért. (Jugóból hoztuk, de tilos volt hordani és árulni.)
Futottunk a rendőrök elől, ha bírtunk, a HOSSZÚ HAJÉRT(!!! a BEAT ZENÉÉRT, A Szabad Európa hallgatásáért (azért akkor még börtön is járt, ha elkaptak), de a PROLETÁR DIKTATÚRÁBAN KÁDÁRÉK senki szemét nem lőtték ki (POLITIKAI OKBÓL akasztani is „CSAK” 1963-ig akasztottak, aztán már nem.)
Néha, egy-egy P. Mobil, vagy BEATRICE koncerten egy kis szabályos, „törvényes” gumibotozás volt, de pláne VIPERÁVAL való véresre verés, mint 2006-ban egy ünnepnapon, soha!
A SOTE-n (1980-tól vezettem) sok egyetemista volt, akik rendezőként nekem dolgoztak, így jól ismertem őket, és közül, belőlük alakult meg később a kötelező KISZ-el szemben a FIDESZ! Így én, Orbánékkal együtt, 1988-óta a proletár diktatúra ellene küzdöttem.
Már akkor, amikor még a Gyurcsány nevű országos első számú KISZ titkár elvtárs feljelentette a FIDESZ-t, mert BE AKARTA TILTATNI a konkurenciát! (Ma se érti Fletó, mi az a demokrácia. Pedig elég jól felmondja a leckét, amit betanítottak neki, de nem érti. Szerinte az a demokrácia, amikor ő megmondja, hogy mi és ki az, és kész. Ja és neki az még a demokrácia, ha az erőszakos kisebbség uralkodik a nép fölött, pedig hát pont az a diktatúra. Amikor pedig a nép kétharmaddal megválaszt egy pártot, az meg a demokrácia! És Fletó nem érti, nem és nem, hogy neki miért nincs kétharmada, amikor ő tudja magáról, hogy demokrata!!! Pedig annyira igyekszik ELJÁTSZANI AZT…)

Gyurcsány azóta sem tud szabadulni attól az álmától, hogy betiltatja a FIDESZT! Csak most Brüsszelben próbálkoznak...!
Mert ha Orbánék nem lennének, még ma is vidáman lopkodhatnák az uniós pénzeket és vehetnék fel a több milliárdos IMF hiteleket, amiből még csak egy erőművet sem kellett nekik építeniük soha, még is eltüntették! De még az általuk felvett és eltüntetett hiteleket is Orbánéknak kellett visszafizetni, annyira hülyék voltak mindenhez. Jól láthatóan ma is azok!

Hogy jól,életem-e? Hááát….nem éppen! Az én "szakmám" (a mai celeb DJ-k már nem szakmabeliek) a TILTOTT kategóriába tartozott, amikor elkezdtem. Lassan kerültünk át a TŰRT-be, mert a KISZ belátta, hogy akkora rá az igény, hogy már nem lehet betiltani! DE mire odáig eljutottuk...hát tudnék mesélni.
És csak 1990-óta élek jól! 1992-ben, 36 évesen vettem az első lakásomat, addig a legmocskosabb albérletekben laktam a feleségemmel Pesten és Siófokon.
A Sióturban pedig a Bakai Matyi barátom zenélt, nem én. Ő be is állt az mszp-be, Medgyessy első, nagy lányán keresztül. Kapott is tőlük ingyen egy rádiót, meg egy diszkót a szigeten, amit csak az új király, mit nem beszélek az új "pártitkár", a Gyurcsány embere, a Vizovoczki tudott elvenni tőle. Ilyen ez, ha az ember pártfogója megbukik. Medgyessy helyére jött (benyomták) egy erősebb kutya, Megyó bukott és így a Matyi is vele bukott.
A baloldalon ez mindig is így ment, egymást nyírják ki, lásd az összefogásukat még ma is...

Mint saját vállalkozó, azóta élek jól, mióta az én cégem rendezi a bulikat! Vagyis én, veled ellentétben pontosan látom a különbséget és nem hiszem el, hogy azok az MSZP-sek, akik a szocializmust sem tudták felépíteni (Horn, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai stb.) a demokráciát majd jobban tudják! Főleg azt nem hiszem el, ráadásul már be is bizonyosodott, hogy azoknál tudnák jobban, akik egész életükben csak a demokráciáért küzdöttek!
Vagyis Orbánéké a demokratikus jövő, ami nem biztos, hogy a minket egyre erőszakosabban kifosztó EU-ban van! CSAK EGYENRANGÚ FÉLKÉNT MARADHATUNK AZ EU-ban! De ezt ki kell harcolnunk. Orbán ezt teszi épp! Nem lesz egyszerű, de Orbán jól csinálja. Csak így tovább…

08.szabogabor 2014.02.12. 00:02:30

@Rákász Béla: Na Kedves DJ, akkor most szépen kezdd el újrafogalmazni a SOTE KLUB-os részeket, ugyanis abban a kellemetlen szerencsétlenségben van részed, hogy magam 1986-tól SOTE Hársfa Szakkollégistaként, majd pedig a Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnökeként, az egyetem Szenátusának tagjaként, a MEDIKUS Egytemi Lap alapító főszerkesztőjeként pontosan tudom, hogy működött a SOTE Klub. A KISZ-szel való harcotokat marhára nem érzékeltük, mi HÖK alapítók, akik valóban harcoltunk velük. Nem dolgozott ott senki Neked, fizetett alkalmazott voltál, nem jártak oda fideszesek, egy darab se, meg a többi. Mesélj újat, mert ez nagy bukta.

08.szabogabor 2014.02.12. 00:39:59

Na, el is megyek aludni, mert fölfordul a gyomrom az ilyen nagy ellenállóktól, mint ez a Rákász. Az egész SOTE Klubot egy Berki Zoli nevű srác gründolta, masszív KISZ háttérrel, ezért kaptak engedélyt az egész Nagyvárad téri elméleti tömb első szintjének használatára. Broááááf...

Rákász Béla 2014.02.12. 01:18:46

Te tényleg HÖK-ös lehetsz, rá ismerek a stílusra! Pofa az van, tudás semmi...
Még jó hogy azt nem mondott hogy én ott sem voltam.
Szabó Gábor nevű rendezőre nem emlékszem, de mivel több százan is voltak, akik a SOTE Klub-nak és benne a Rákász Discónak dolgoztak, és a többek között az én általam is megtermelt belépőből kapták a fizetésüket, lehet, hogy te is köztük voltál. Nem emlékszem rád...
Azt írtam, hogy a Kádár rendszerrel kellett harcolnia annak, aki nem gyárban dolgozott, hanem maga próbált a tehetségéből megélni, tehát nem éltem én sem jól a Kádár alatt!
A SOTE-t én 1980-óta mint műsorvezető vezettem, mivel Ónodi Jusztina volt az MSZMP-s kultúros, aki engem alkalmazott 1980-tól 1982-ig! De akkor még No.1 klub volt a neve!!! Akkor még tényleg szerződéses alkalmazott voltam. De 1983-tól megváltozott a státus, mert átvette a KISZ a rendezést, de úgy, hogy mi alakítottunk, kényszerből, mert különben betiltották volna, egy "KISZ klubot", amit SOTE KLUB-nak neveztünk el,MERT MÁSKÉPPEN NEM LEHETETT folytatni a Rákász Discót sem az épületben.
Tudhatnád, ha akkor ott lettél volna. Akkoriban még tényleg diktatúra volt.
Évente cserélődött az ALKALMAZOTT rendezői tagság, én 20 évig maradtam, mint első számú "függetlenített" műsorvezető házigazda DJ! ÉN döntöttem el, hogy ki lehet a rendező a Rákász Discoban, és nem más. (Ez ma is így van.)
Soha semmilyen szerződésem a SOTE KLUB-bal, vagy a mögötte álló KISZ-el bármilyen munkaviszonyról is, NEM VOLT, TEHÁT NEM LEHETTEM ALKALMAZOTT sem!
Keress elő csak szerződést, vagy mun kaviszonyi papírt, vagy bármit,a mi az én megbízásomról szó, ha tudsz 1986-tól...
Még a többi DJ-nek, és technikusoknak is én írtam meg a számláját 1990-től...amikor már lehetett saját céget alapítani. Nekem volt, így én számláztam a többieknek is a klub felé (jogilag csak így lehetett), de alkalmazott soha nem voltam. Nem bírom, ha bárki parancsolgatni akar, főleg ha olyan, aki semmit nem ért a show business-hez, mert ugye azért van ott, hogy orvosnak tanuljon és csak azért lett rendező, mert kellett egy kis pénz a Rákász Disco bevételéből a "tandíjra"! De leginkább piára...:-(
Tudod, ez egy teljesen másik szakma.
Láttam én is hogy kell fogat húzni, mégse szólnék bele...
A HÖK-kel tényleg sok bajunk volt, mert a hatalmas sikert és teljes (5000-es) telt házakat látva ők is át akarták venni az irányítást, főleg a vége felé, de nem sikerült nekik sem. (Sokan voltak még, akik megpróbálták.)
Végül a technó zene okozta a klub végét, amit én már nem is voltam hajlandó játszani, mert ahhoz nem adtam a nevemet sem, a "járulékos beszívásos tünetek" miatt! 2001-ben én kiszálltam, rá félévre végük is lett! Kiürült a felső szint, majd az én termem is, a "dohányzó", ahol TILOS VOLT a dohányzás (szocialista logika, ne keresd, miért nevezték akkor annak.)
Na azt az "okos" leépítést 2001-től már a HÖK csinálta, ha jól tudom.
Aztán a rektor kirúgatta a technóba fulladt próbálkozás miatt az éppen aktuális rendezőket, a tolvaj főrendező Giba Endrével az éle (ő is HÖK-ös volt? Nem tuidom...Giba azóta is, és nem csak nekem tartozik hatalmas összegekkel, mást sem fizetett ki, valószínű ez okozta abukását is...), mert már nem a zenéről és a fiatalokról szólt a buli, hanem a vendégek lerablásáról, beszívatásáról, vagyis fogyott a szer rendesen, ahogy az a technó bulikon megszokott.
Ebben vettél részt te is, vagy addigra már a környéken sem jártál?
Arra már nem is reagálnék bővebben, hogy egy egyetemi klubban szerinted nem az egyetemisták jártak...
Naná, hogy jöttek a hülye gyerekek is, akik annak szerettek volna látzsani, meg az orvos férje vadászó jókislányok is...de ez nem zárja ki a fideszesek nagy számát a bulikon. Sajnálhatod, ha te nem találkoztál velük. Van saját videóm is 1990-ről, (már volt kamerám) ahogy nekik játszom a FIDESZ kampány zenéjét, pedig szerinted ott sem voltak: :-)

www.youtube.com/watch?v=yCC_b5WHLX0

Rákász Béla 2014.02.12. 02:19:39

Amikor a Gyula, (mi csak így hívjuk azóta is Berki Zolit, gondolom erről te is hallottál valahol) odajött rendezőnek, én már 3 éve vezettem, szerveztem a műsort a No.1 klubban!
ŐK jöttek oda hozzám 1981-82 körül, a Rákász Disco-ba, rendezőnek! (Az más kérdés, hogy ők később már önállóan is nagyon jól csinálták, és nekem nem kellett a napi dolgokba beleszólnom, de ettől még nem én voltam az ő alkalmazottuk! Igaz ők sem az enyém, ez olyan "demokratikus módon" működött már akkor is. A jó zene, amire bejöttek az emberek az az én, és Radványi Ádám érdeme volt. Neki volt még rajtam kívül nagyon jó stílusa és érzéke a zenéhez és a fellépőkhöz!)
Szóval ha HÖKKÖS vagy és azt álítod, higy nálam is jobban belelátsz a klub működésébe, akkor kérek csak egy olyan szerződést a SOTE KLUB-al, ami arról szól, hogy én valaha is az ő alkalmazásukban álltam! Ha nem tudsz ilyet felmutatni, akkor lebuktál, és akkor mindenki számára világosan kiderül, hogy a többi meséd sem lehet igaz.
Nem fogsz találni sehol, mert én soha nem írtam alá senkinek. Még nekik se...
Azért hogy végre megtudd, hogy mi is történt valójában, elmesélem. De inkább csak a többi olvasó miatt:
Úgy született a SOTE KLUB, hogy Berki Zoli és kb. 20-fős csapata, évfolyam társai, lejöttek hozzám Siófokra 1983 nyarán, hogy vállalom-e velük együtt a klub további vezetését, mert ők csak akkor vállalják át az egész klubbot, ha én velük tartok! Így tudták kifúrni a régi rendezőmet, Ónodi Jusztinát. Csak akkor mertek belevágni, ha én velük tartotok. De szerződést erről sem írtunk, elég volt hogy kezet fogtunk és ez 17 éven át tartott, mindaddig, amíg minden úgy történt, ahogy én akartam. Ha csak egyszer is becsapnak vagy valahogy kitolnak velem, vagyis nem az én akaratom érvényesül, akkor a következő héten már nem ott zenélek, ami azzal járt volna, hogy viszem magammal az új helyre a közönség javát és ezt egyik új főrendező sem kockáztatta meg soha.
Mert én voltam a fő produkció, az alap, amire építeni lehetett egy egész klubot! Engem csak a Giba akart kirúgni 2001-ben, amikor kitalálta ezt a technó show-t, de megelőztem, mivel a technó nem az én zeném és azt nem voltam hajlandó játszani még sok pénzért sem! Szergej azt a "zenét" nagyon jól nyomta, ő maradt is, és hozta a fiatalokat, mint Devil, meg Peregi dj-k, mégis fél év alatt megbuktak vele.
Nélkülem nem ment tovább a klub!
Holnap kérdezd meg őket, és megtudod végre az igazat a SOTE KLUB megalakulásáról. Ott történt Siófok mellett az orvos egyetem táborában, meg az én siófoki albérletemben a 6. emeleten! Egyik nap vagy 10-en ott is aludtak nálam a földön! Sok ilyen volt annak idején, rengeteg "barátom" volt akkoriban, mindig többen "hédereztek" (akkor így hívtuk a kanapészörföt) nálam, de ezt a sztorit a 10 fős tömeges nálam alvásról nekem is a "Gyula" mesélte nem is olyan rég, mikor bent jártam nála a SOTE-n, 22. emeleten. Ő még ma is ott dolgozik, mint szakszervezeti vezető, vagy valami hasonló, nem tudom, hogy pontosan mi, mert nem ezért szeretem. :-)
Megadjam a számaikat a régi rendezőimnek, vagy megvan...(csodálkoznék, ha meglenne a mai telefonszámuk neked.)
Van egy jó hírem is: Szanyi Kapitány is oda járt, meg Vadai Ágika is és még sokan mások. Szinte mindenki 1980-tól 2000-ig! Gyurcsány nem, mert ő nem járt be egyik egyetemre sem, neki JÁRT a papír Aprói ágon...
Hende Csabának még ma is megvan a tagságija! Szoktam vele beszélgetni a régi szép időkről, ahogy Szanyival is...

Na szia, te szájhős...én tényleg ott voltam és végig csináltam azt a 20 évet. Te meg nem. DE csak ezért még nem kellene engem lehazugozni, mert ma is kiállok az akkori fideszes barátaim mellet!
A Kádárnál is rosszabb diktatúrát meg 2006-ban láthattunk Budapest utcáin a Jobbik és a Gyurcsány kormány előadásában. Képzeld, én még nekik is "ellenálltam", ahogy minden diktátornak eddig, békésen a járdán állva tüntettem az őszödön kiderült választási csalás miatt, amivel őszödön lebukott a Böszme, mégis pofán lőttek egy gumival!
Nem támadtam én se, és még jó pár ezren körülöttem, a rendőrökre, nem dobáltunk, nem gyújtogattunk, nem borigattunk autóka, csak ünnepeltünk békésen az Astoriánál október 23.-án...ha hagyták volna. DE közénk vágtattak a lovak és jöttek a szemre célzott lövések, persze "demokratikusan", mert aki nem volt ott (ünnepleni a téren este 7-kor? Hát miért ne lehetett volna ott bárki is akkor) azt nem is lőtték meg, mondta Kuncze másnap...
A szocik a liberálisokkal így képzelik el a demokráciát. Én és még 2,5 millió magyar meg nem.

08.szabogabor 2014.02.12. 03:51:29

@Rákász Béla: Najóreggelt. Vicces egy legény vagy Te, "ellenálló". Át is alakítottad a mesét gyorsan, már nem Te vagy a Nagy Fidesznyik Ellenálló, a KISZ réme. Látod, tudod Te az igazat, legközelebb is azt írd elsőre, és akkor nem szaladsz neki a plexiüvegnek.

Maga a sztori 1986-ig egyébként simán történhetett így - mint írtam akkortól voltam egyetemista, majd rendszerváltáskor, és 1992-ig hallgatói főnök -, csakhát a nagy Fideszes ellenállás meséje ugyebár épp attól az időszaktól lett volna lehetséges.

Csakhát Ők jól elvoltak a Ménesi úton, kijártak a Budaőrsi Napokra, néha leszaladtak az Ezresbe, vagy a Schönherzbe. A SOTE Klubba nem. A SOTE Klub egy sznob hely volt, kicsit plázaműanyag, néha egy egy jobb koncerttel, filmekkel. Az alapsokaság az orvostanhallgatók voltak, mert nem kellett belépőt fizetni, ehhez jöttek még a koncertre kíváncsiak, meg a filmnézők.

Arra azért figyelj, hogyha egyszer eldicsexel azzal, hogy még nem is papíroztatok, mikor összefogtatok, utána ne igen kérj mástól papírt. Nincs, a "bizonylati fegyelem" nem volt erősségetek. 1986-tól már minden hallgatót a Berkiék fizettek, nem Te.

Az meg persze jó vicc, hogy szerinted miattad jártak oda a népek. Hidd ezt, bár akkor azt is mondd el a nagyérdeműnek, hogy pontosan a teljes működő tér hanyad részén ment a Rákász Disco, és oda hányan is fértek be. Egy átlagos SOTE Klub estén 3-4 ezer vendég volt, ehhez viszonyíts...

A HÖK meg pont azért vette át a felügyeletet fölöttetek, mert KISZ-játszótér voltatok, és mentek ide-oda a pénzek átláthatatlanul. Berki Zoli érzékelte is a dolgot, át is állt időben, a KISZ hoppon maradt, elzáródott a csap. Így hozta össze aztán együtt a HÖK meg a SOTE Klub Egyesület - merthogy csak tisztább lett, még némi bizonylati fegyelemre is rákényszerültetek - a Diákcentrumot is. Hogy a kedvezmémnyes bérleti díjért cserébe jusson valami hasznos az orvostanhallgatóknak.

Ha nincs a HÖK, az egyetem Szenátusa kivágott volna Titeket az épületből, mert elfelejtettétek, hogy egyébként azt SOTE Klubnak hívják, a SOTE épületében működik, úgyhogy valamit ezért nyújtania is kell a hallgatóknak. Ezt a háromoldalú alkut hozta össze a HÖK, amiben mindenki jól járt. Lehet, hogy Te annyira nem, mint korábban, de az nem volt szempont, bocs.

A HÖK pedig a rendszerváltáskor tökmás volt, mint amivé mostanra többnyire züllött. Mi még nem kaptunk azért fizetést, hogy HÖK-özzünk, igaz, el sem fogadtuk volna. Minden egyetemen a HÖK-ök építették le a KISZ-t, és ők voltak az új rektorok fő bázisa, hogy a komcsiidők profszövetségeivel szemben friss levegő mehessen a falak közé.

Te, ORI-engedélyes KISZ-forradalmár...

Rákász Béla 2014.02.12. 09:03:33

„Maga a sztori 1986-ig egyébként simán történhetett így…”
Aha! Szóval te hazudtál egy jó nagyot, nem én!

„1986-tól már minden hallgatót a Berkiék fizettek, nem Te.”
Mivel nem én szedtem a belépőt, te nagyokos, nem is én osztottam szét! Ez így ment már 1980-ban is. Nekem jobb dolgom is volt, mint a belépőt szedni. Sose végeztem kuli melót! Engem, illetve a Rákász Disco-t szolgáltak ki a rendezők és nem én őket!(Szerintem nem sokat voltál te ott…)

„Egy átlagos SOTE Klub estén 3-4 ezer vendég volt, ehhez viszonyíts...”
Egy átlagoson nem annyi volt, látom, hogy fogalmad sincs róla.
És mivel mindenki kicserélődött 1980-tól kezdve pár évente, még Berkiék is, csak én nem, így joggal mondhatom, hogy főleg miattam ment olyan jól!
És mivel csak addig ment a klub, amíg én ki nem szálltam a technó miatt (Giba kitalálta, hogy tecno diszkó leszünk, mondtam hogy azt én nem, és kiszálltam, rá fél évre be is zártak, mert kiürült a klub) ez be is bizonyosodott 2001-ben!

Akkor jött újra a HÖK, hogy "na majd most, na majd végre mi megcsináljuk!"
Kétszer is kinyitottatok, ti HÖK-ösök, de mivel engem meg a Szergejt is kihagytátok a programból, bár megkerestetek bennünket, de még a tanácsainkat sem fogadtátok meg, hiába volt a Beck II Black, 3 hét alatt megbuktatok! Ennyit a HÖK szakértelméről és SOTE mentő akcióiról.

„KISZ hoppon maradt, elzáródott a csap.”
Te tényleg ennyire hülye vagy? A KISZ 1990-ben megszűnt vazze! És főleg nem miattatok és főleg nem a HÖK mentette meg e klubot. Ti akkor is csak ügyesen és gátlástalanul belezsaroltátok magatokat a sok pénzbe a Diákcentrumon keresztül! Lenyúltatok abból a bevételből, amit én és a többi fellépő megtermeltünk!!!
A KISZ hozzátok képest egy úriember volt!!!

„Ezt a háromoldalú alkut hozta össze a HÖK, amiben mindenki jól járt. Lehet, hogy Te annyira nem, mint korábban, de az nem volt szempont, bocs.”
Ezt nevezik zsarolásnak, ti akartátok átvenni az egészet, de kivédtük a rektor segítségével.
Az volt az ára, hogy titeket, a KISZ feloszlása utáni új KISZ-t is be kellett venni. Csak így, általatok megzsarolva maradt meg a SOTE KLUB!
Még a pénzmozgásokról sincs fogalmad, de semmi! Az is pont fordítva történt, mint ahogy állítod! Mert a KISZ alatt fix gázsija volt mindenkinek! Akinek volt ORI vizsgája annak egy kicsivel több járt! Tudod MSZP-s szocializmus volt ugyan azokkal a vezetőkkel, mint ma. De amint megbukott a szocializmus és egyesület lettünk, már a belépő után kaptam pénzt! Többszörösét bárki másnak. Annyit, amennyit te egy hónap alatt sem kerestél meg soha! Mert én hoztam be a legtöbb embert!

„Mi még nem kaptunk azért fizetést, hogy HÖK-özzünk, igaz, el sem fogadtuk volna.”
Hogy nem szakad rád az ég…megvolt annak a módja, hogy a SOTE KLUB bevételéből hozzájussatok. Kizsaroltátok…bár az igaz, hogy ezt nem fizetésnek hívták.
(Bár az is lehet, hogy téged kihagytak ebből a nagy léből? Annyira kicsi pont voltál a gépezetben? Ahhoz képest nagy a szád…)

”Minden egyetemen a HÖK-ök építették le a KISZ-t, és ők voltak az új rektorok fő bázisa, hogy a komcsiidők profszövetségeivel szemben friss levegő mehessen a falak közé.”
Szóval nem a FIDESZ megalakulása verte meg és szét a KISZ-t, hanem ti! :-)
Na, ekkora baromságot még Gyurcsány sem tudna kitalálni. Most már biztos, hogy HaHás vagy.
Az a mindenhova bemászós, mindenbe belepofázós típus, akinek fogalmad sincs semmiről.
És ezért nem bírod elviselni a Fideszt és a velük szimpatizálókat!

Rákász Béla 2014.02.12. 09:17:08

Kedves Szabó Gábor, ha egyáltalán úgy hívnak. Te aztán jól benyaltad magad a szocialista hatalomba.
Idézlek: "magam 1986-tól SOTE Hársfa Szakkollégistaként (ezekről én még csak nem is hallottam soha a SOTE-n!R.B.), majd pedig a Fogorvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnökeként, az egyetem Szenátusának tagjaként, a MEDIKUS Egytemi Lap alapító főszerkesztőjeként pontosan tudom, hogy működött a SOTE Klub"
Ezek a szervezetek nem voltak tagjai a SOTE KLUB-nak, tehát nem is tudhatod.
Viszont a kommunista proletár diktatúrát erőszakkal fenntartó pártállamnak igen. És ilyen sok pozíciót csak úgy lehetett összehalmozni, ha együtt működtél velük. (Én még KISZ tag sem voltam a SOTE-n!)
Te kis III/III-as balek.
Savanyú a demokratikus szőlő, hiába volt minden helyezkedés, téged nem vettek be az elvtáraid a nagy bulikba? Pedig én rengeteg pénzt megtermeltem a volt HÖK-ös, későbbi Diákcentrumos zsarolóknak...is!
Te, ezek téged jól átvertek...

08.szabogabor 2014.02.12. 09:17:12

@Rákász Béla: Jó kis vita volt, s mivel nyilván mindketten az olvasóknak írtunk, így aztán ennyi elég is ahhoz, hogy mindenki meg tudja állapítani, hogy a nagy szemkilővetős felbuzdulásod, meg a csaknem forradalmár önképed mögött mi a valóság. Egy Fidesznyik önbecsapásának, és hintázásának kordokumentuma. Hasznos, kösz. Én ugyan ismerem a típusodat, de mégis más így, szépen egybe...

SarkozyA 2014.02.12. 13:53:42

@Andráska8: Szerintem meg az egész baloldal a bohóc.

SarkozyA 2014.02.12. 13:55:11

@08.szabogabor: irigykedsz? ő legalább tanult és dolgozik érte. Többet fejlődött a kerület néhány év alatt, mint kétszer annyi idő szadesz évek alatt.

SarkozyA 2014.02.12. 13:57:03

@Tóth Nelli: ilyenkor a balosok magukból indulnak ki? Mert azt minden fidesz szimpatizáns tudja, így én is, hogy ti aztán mindenre képesek vagytok. Zsarolás, csalás, hamisítás, hazudozás...a tisztesség szó viszont hiányzik a szótáratokból és az életfilozófiátokból is.

SarkozyA 2014.02.12. 13:58:08

@városjáró: ki kéne mosni a szádat szappannal. Az pedig, hogy miépes volt nem igaz. Ezt max ti terjesztitek.

SarkozyA 2014.02.12. 14:01:50

@Á C: Szavamból szóltál, de egyetértek.

SarkozyA 2014.02.12. 14:05:38

@Andráska8: ha ha ha...a Fidesz se nem bolsevista, se nem félkommunista. A baloldal csak mondogatja magáról, hogy demokrata...de közel sem áll hozzá. Attól mert gyurcsány és bandája levetette a pufajkát és kivették az mszmp-ből az m-et, még nem lett demokratikus. "Úgy csináltak, mintha kormányoznának". és most úgy csinálnak, mintha....ÁTVERÉS az egész baloldal!!!

SarkozyA 2014.02.12. 14:08:47

@libsibolsika: hogyis mondta az egyik szoci képviselő exkoalíciós társatok? "Tolvaj libsik" :D Elláthatod a fideszt mindenféle jelzővel, azt mind magatokról írod.

SarkozyA 2014.02.12. 14:12:40

@Rákász Béla: Remélem, hogy végleg megbukik az egész balliberális szemétdomb

08.szabogabor 2014.02.12. 14:47:16

Na, megjött Kocsis egyneuronos sajtósa, máshol is szokott ilyesmit...

Tóth Nelli 2014.02.12. 17:22:32

Sarkozy elvtars!
Vesd le a szemellenződ, aztán nézzél körül, de főleg magadba! Még van bőr a képeden! Persze ez a fidessesek jó szokása: mást vádolni azzal, amit ti követtek el!
Az a szerencsétlen orbán most adja el az országot az oroszoknak, meg a kínaiaknak, de persze ti a szart is megeszitek, ha csokinak hazudja! Egészségetekre!

Tóth Nelli 2014.02.12. 17:24:53

szabogabor!
Nem értékelted te túl ezt a jóembert azzal az egy neuronnal? Nincsen neki annyi, jó, ha egy fél jutott, de azt se használja! :-D

Tóth Nelli 2014.02.12. 17:27:42

Látom Rákásznak itt is szájmenése van, mint a face-n! Ott is hasonló féligazságokkal tűzdelt hazugságokat terjesztett bő lére eresztve, le kellett tiltanom, mert baromi uncsi volt! :-D

08.szabogabor 2014.02.12. 18:10:09

@Tóth Nelli: Közösen kiderítettük, hogy a SOTE Klub volt a Világ Közepe, aminek egyszerű háttérintézménye volt csupán maga a SOTE 73 klinikával, 38 elméleti intézettel 10 ezer hallgatóval milliós éves betegforgalommal, 30 milliárdos költségvetéssel, tovább az ellenállás igazi fészke a KISZ volt, és az igazi kommunisták valójában a Hallgatói Önkormányzatok voltak. Ja és a rendszerváltás motorjai a dídzsék voltak. Szerintem szép teljesítmény :)

08.szabogabor 2014.02.12. 18:11:57

@Tóth Nelli: SárközyA valójában ident nnick, valósan Kocsis önkormányzati sajtósa, az elhíresült fészbuk-bunkózás hozzá kötődik... Én szellemi mélységei miatt Szendvicsembernek hívom.

Tóth Nelli 2014.02.12. 18:49:22

@08.szabogabor: Azért a SOTE-klub a világ közepe volt: ott ismertem meg a férjemet, 25 évvel ezelőtt! :-D

sverde 2014.02.12. 18:54:00

@Tóth Nelli: ..nem abszolut jól számolt. Csak kifelejtette, hogy az az egy is "gátló".. ;)

Tóth Nelli 2014.02.12. 19:00:06

@sverde: Sajnos én bioszból nem vagyok jó, felénk az ilyneket egy bitesnek nevezik! :-D

libsibolsika 2014.02.12. 22:44:21

@Tóth Nelli: Én nem jártam oda, de egyszer ott szilvesztereztem, mert az akkori barátnőm közeli barátja volt a gyerekszínészből lett D.J. Jelesztratov Szergej! Ő nagyon jó srác volt, a mai napig kedvelem! Malac evés közben mesélte el mekkora buli a szevezőknek (és a DL-knek is) a SOTE klub. Megmutatta a kerítésen belül a fal tövében parkoló autókat! Hát az én skodákhoz és trabantokhoz szokott szemem igen csak elkerekedett 1988-ban!
Akkor még nem volt nyugtadási kötelezettség, gyilkolták egymást a ruhatárosi pozícióért is! Az akkori időkben más számára elképzelhetetlen pénzeket kerestek!

Arpad Kovacs 2014.02.12. 23:29:34

rakasz ur indulata jogos, de a dagalya kicsit alamossa a mondanivalo lenyeget. Ami pedig: www.youtube.com/watch?v=MoATWN68IZA

Arpad Kovacs 2014.02.12. 23:36:31

@08.szabogabor: egyebkent buktad a dialogot. meg hat kar volt betolni a HOK-os multat. azoktol szerintem ma is kirazza a hideg minden joerzesu embertarsunkat.

08.szabogabor 2014.02.13. 02:12:57

@Arpad Kovacs: Ha télleg bukovári lett volna, nem kellett volna Neked bejönni, hogy ezt elmondd, ugyebár...

a-kjudíit 2014.02.13. 08:40:11

@Rákász Béla:
Amikor azt írja, hogy a liberalizmusnak vége az, olyan mintha azt mondaná, hogy csak fekete és fehér szín van. És a szürke az közben eltűnik?

Ha a liberalizmust, mint elvetendő politikai eszmét kukába dobandónak ítél, akkor az egyént, az egyéniséget dobná a szemétre. A liberalizmus által életre hívott államok, mint pl. a Francia Köztársaság, mai is élnek és virulnak.
Ha a liberalizmust károsnak ítéli akkor a magántulajdon szentségét is annak ítéli. Mit tenne, ha a közjó érdekében azt mondanák, hogy mindenét adja pl. a közösbe, vagy adja oda az államnak és az megmondja mennyit ad vissza, vagy mennyi jár Önnek.

Tényleg utálatos dolog a liberalizmus! Lehet, hogy nem is tudja, hogy mennyi olyan liberális gondolata van, amiben él és élhet, csak már ezek olyan elemi dolgok, hogy nem tudja az eredetüket.

Rákász Béla 2014.02.13. 18:51:44

@a-kjudíit: Kedves Kudlik Júlia! Teljesen igazad van. Rengeteg árnyalata van a dolgoknak, ezlrt egyszerűsítettem, mert így is az a panasz rám, hogy túl hosszan írok. (Hallanának csak egyszer beszélni!)
Pontosítok: Ennek a csak Magyarországon burjánzó, "mi minden jobban tudunk és csak akkor van demokrácia ha mi, 5%-nyian irányítjuk az országot a szellemi fölényünk jogán" típusú baloldali liberalizmusnak van vége! De ennek az egész világon!
A jobboldali liberalizmussal semmi bajom. :-)
A közösbe adásban egyetértek. Én már megtettem...
John Lennon a példaképem, ő énekelte, még 77-ben:

www.youtube.com/watch?v=XLgYAHHkPFs

Rákász Béla 2014.02.13. 18:54:54

Jézus Krisztus reinkarnációja 2000 év múlva is ugyan azt mondja. És az emberek még mindig nem hallgatnak rá, pedig ma már tudjuk, hogy a képzeletnek teremtő ereje van! Tehát csak képzeld el, és MEGVALÓSUL:

Képzeld el, hogy nincs mennyország
Ez könnyű, ha megpróbálod
Nincs pokol alattunk
Fölöttünk csak az ég
Képzeld, hogy minden ember a máért él

Képzeld el, hogy nincsenek országok
Ezt nem nehéz megtenni
Senki nem öl vagy hal érte
És vallás sincs
Képzeld el, hogy minden ember békében él

Mondhatod, hogy álmodozó vagyok
De nem én vagyok az egyetlen
Remélem, egy nap csatlakozol
És a világ eggyé lesz

Képzeld el, hogy nincs tulajdon
Érdekel, hogy meg tudod-e tenni
Nem kell kapzsiság vagy éhség
Az ember az embernek testvére
Képzeld el, hogy minden ember
Megosztozik a világon

Mondhatod, hogy álmodozó vagyok
De nem én vagyok az egyetlen
Remélem, egy nap csatlakozol
És a világ eggyé lesz

Imagine

08.szabogabor 2014.02.13. 19:42:26

@Rákász Béla: Figyu DJ, nem akartam leütni a magas lasztit, de látom, be vagy kövesedve. A Hallgatói Önkormányzat rendszerváltáskori legfőbb emberét úgy hívták, hogy Szócska Miklós. Egyben Réthelyi MIklós Rektor személyes tanácsadója is volt. Ha Te azt mondod, hogy a HÖK korrupt volt, akkor ezzel Szócska Miklóst, a jelenlegi Fidesz kormány egészségügyi államtitkárát vádolod korrupcióval. Nem ciki?

Rákász Béla 2014.02.13. 21:49:05

@08.szabogabor: :-))))) Te még mindig azt hiszed, hogy aki csak kimegy a Békementre meg aki a FIDESZ-re szavaz, az mind Orbán Viktorhoz van személyesen bekötve? :))))))))
Szóval egyáltalán nem tartom cikinek, hogy elmesélem, hogyan akart MINDENKI részesülni a SOTE KLUB sikeréből. (Még ma is próbálkozik egy csapat SOTE KLUB néven, de hatalmas bukás lett az ő név bitorlásuk is. Bár ők legalább most megvették a nevet…sajnos előlem! Berki Zoli ugyanis elfelejtett meghosszabbítani a név védelmét, így elfelejtett nekem is szólni, hogy most már az enyém lehet. Ugyanis szándékomban áll újra kinyitni egy retro klubot abban a stílusban. DE semmi baj, majd Új SOTE KLUB lesz a neve, vagy a RÉGI! )
Kedves Gábor! Én senkit sem vádolok, csak cáfolom a hülyeségeidet.
És közben mesélek a régi szép időkről, amikor még például Vadai Ágnes táncolt a FIDESZ-esekkel a Rákász Disco-ban!
De látom nem adod fel!
Még mindig nincsenek tényeid. A mondataid "HA"-val kezdődnek és folytatódnak. Ráadásul nem vagyok párt tag, így azt szidok, bírálok, akit csak akarok.
Tudod azért teszem mindezt, mert sokat láttam, sokat tapasztaltam a legsötétebb kommunizmustól a legsötétebb "demokratikusnak" nevezett Gyurcsány diktatúráig, és úgy érzem azért lettem híresebb az átlagnál, hogy azt amit megtapasztaltam, mindenkinek, mindenhol elmondhassam!
Ráadásul tanultam az újságíró szakmát, én még Vitray-tól, nem a 90-es IQ-jú Havastól. Tudom mikor hol hogyan hazudnak a médiában. Mindben. (A BBC etikai kódexe szerint nem lehet beszélni úgy valakiről, hogy ezt és ezt csinálta ez a barom például, hogy ha az illető nincs ott és nem tudja azt cáfolni, megmagyarázni vagy csak megindokolni, hogy MIÉRT CSINÁLTA AMIT CSINÁLT! Az ATV-n 4-6 liberális szidja a konzervatívokat és viszont a Hír TV-ben.)
De nagy a különbség, hogy valamiről nem beszélnek, (ez a FIDESZ) vagy pont az ellenkezőjét állítják, mint ami történt. (Ez meg gondolom kitaláltad, a Gyurcsány és az mszp.)
Rám vadásztak fekete csuklyás banditák 2006-ban, pedig csak a járdán álltam és mégis simán pofán lőttek, mert volt a kezemben egy magyar zászló október 23.-án, este fél 7-kor az Astoriánál! Még meg is taposták a Magyar Zászlót ezek az állatok!
(Nem, ezek nem lehettek rendőrök, mert ők nem verhették végig törvényesen a népet egy ünnepnapon az Astoriánál. Köztük még az ünnepi rendezvény főszervezőjét, Révész Máriust is.)
Mindezt a szocik és az szdsz által jogtalanul a hatalomban tartott Gyurcsány Ferenc PARANCSÁRA!!!
Egyszerűen csak nem akarom, hogy ez a beteg, ripacs, kifejezetten arrogáns gátlástalan és minden erkölcsi normát semmibe vevő "ember"(?)még egyszer hatalomra jusson Magyarországon!
Ezt mind csak azért írtam le, mert úgy érzem ez az igazi oka a mi nézeteltérésünknek, és nem a SOTE!
Baráti üdvözlettel, Béla, ADJ!

sverde 2014.02.13. 23:18:27

@Rákász Béla: Hányok Tőled. Oda vitted a nulla szellemi színvonaladat, visszaélve a SOTE névvel! Discot csináltál egy Orvosegyetem aulájában. Felhasználva azt a szellemi tudást, amiért százezrek oktatóként tanítva, diákként éveket a könyvek fölött, gyakorlatokon, vizsgaidőszakokon keresztül vért izzadva túljutottak. Ne légy büszke Magadra. A valódi SOTE-s diákok megvetéssel gondoltak Rátok. Sosem vettek részt a SOTE névre (lsd fényre) berepülő pillangóagyú csajszikkal és pökhendi, izomagyú, rongyrázó bunkókkal megtöltött bulikon. Elmentek, mert ingyen volt, mert lehetett jó mozit nézni, mert a haverok a ruhatárban és a büfében ingyen kiszolgálták őket (ugye nem tudtad?), közben még fizetést is kaptak.. jól lehúztak Titeket lóvéval.. SEMMI közöd a SOTE szelleméhez. Te OTT csak diszkós voltál. Bocs.

medvedisznóember 2014.02.13. 23:58:13

@a-kjudíit: Nem a liberalizmussal van baj, hölgyem(?), hanem azokkal, akik annak rugalmas eszmerendszerét félreértelmezik, és mögé bújva ontják a világra a bennük lakó Darth Vadert. Mint az egyszeri tevezsoké, aki dzsihadistává butul, csak mert tévesen dekódolta a Korán szövegét.

medvedisznóember 2014.02.14. 00:07:17

@08.szabogabor: Szócska punk volt, Dzsí. Fullba nyomta az anarchistát.

Rákász Béla 2014.02.14. 00:50:00

@sverde: Összekeverted az egyetem épületét, mert ugye annak a neve még ma is a S.O.T.E. ami maga a Nagyvárad téri Elméleti Tömb (NET), és a SOTE KLUB-ot, ami csak a szombati diszkó volt. Benne a NET-ben.
wikimapia.org/865009/hu/SOTE-Nagyv%C3%A1rad-t%C3%A9ri-Elm%C3%A9leti-T%C3%B6mb-NET

Szóval azt mondod, hogy én csak egy diszkós voltam és nem egy professzor? Ez jó! Köszönöm az elismerést, mert mindig is csak az szerettem volna lenni, semmi más! Soha nem is állítottam mást, mint azt, hogy én ott "csak" egy alapító tag, egy műsorvezető diszkós voltam, és nem például egy egyetemista orvostanhallgató! Na és te?
Csak nem kizártak a "kánaánból"? Biztos a SOTE KLUB-ban is ilyen erőszakos voltál és azért vonták vissza a tagságidat, ha voltál ott egyáltalán, mert amit te leírsz, az a legtöbb diszkóra illik, de a SOTE KLUB-ra nem.
Mi, a SOTE KLUB rendezői, vezetői, DJ-i nagyon is vigyáztunk a jó hírünkre. Szellemekhez tényleg semmi közöm nem volt soha, mivel nem is jártam nap közben az egyetemre. Csak néha benéztem egy-egy barátom előadására. Az szellemes volt, néha...
DE a SOTE KLUB ZENEI szellemisége még ma is velem van! Azon azért gondolkodj el egy kicsit, hogy miért csak nálam voltak annyian olyan hosszú éveken át.
Na? Menni fog? A zenei, szórakoztató világban (még ma is) az egyik legjobb hírű hely volt a SOTE KLUB-ban lévő Rákász Disco! És én pici gyermek koromtól kezdve csak erre vágytam. Imádom szórakoztatni az embereket. És nem bírom a vért, a szenvedést. Nem lettem volna jó orvos, így maradtam a zenélésnél.
Annak meg tényleg külön örülök, hogy annyi jó orvostanhallgatót megetettem, ingyen! Képzeld én is úgy kajáltam, és minden rendező is. Miért gondoltad, hogy ez nekem rosszul esne, ha csak most tudnám meg? Nálam mindig annyi ember jött be ingyen, ahány csak kérte. Mindenkinek adtam ingyenes tisztelet jegyet. Idegeneknek is, ha kérték. Fix gázsit kaptam, hely volt bőven, akkor miért ne?
Soha nem érdekel a dolog anyagi része.
A zenéért, a szórakoztatásért csináltam.
DE ha sok embert tudok bevonzani egy helyre, ha telt házas bulikat tudok csinálni, akkor automatikusan sokat is kapok. Még csak kérnem sem kell, mert mindig vissza akarnak hívni, ha valahova 1x elmegyek zenélni!
A lemezjátszóról szóló hangok lejátszása is zenélés, mielőtt még ebbe is belekötsz, csak az nem ÉLŐ ZENE! További jó hányást, biztos egy vidéki, koleszos manöken lehetsz...

sverde 2014.02.14. 04:58:31

SOTE önállóan 2000. óta nem létezik. Semmelweis Egyetem a neve. Értem én, hogy ennyi év után az ember próbál szépíteni a dolgon, de azért még ne gondold, hogy ma-holnap Boldoggá is avatnak.. ;) Nagyon jól tudtátok, hogy a név, a hely, a "feeling" önmagában olyan ingyen reklám-tényező, ami ab ovo ( :) ) bevonzza az embereket. Nem gondolom, hogy mindez ugyanolyan sikerrel működött volna máshol. Természetes a szakmai hiúságod, Te ezt szeretnéd jól csinálni(és aki ezt meg tudja ítélni, aszerint lehet jól is csinálod..). A pénzről meg hát pfújjjj.. ne is beszéljünk ;) Ha jól értem.

a-kjudíit 2014.02.14. 09:33:05

@Rákász Béla:
Nem vagyok Kudlik Júlia? Nem hiszem, hogy ahhoz még át is kellene neveznie, hogy válaszoljon nekem, ráadásul pont Kudlik Júliára, aki a jobboldal egyik "dísz" TV-se. Kérem ne tegye!
Milyen a jobboldali liberalizmus?
Látja-e, hogy van-e létjogosultsága itt nálunk Magyarországon, úgyhogy a Fityisz nem tűr meg a jobboldalon senkit maga mellett. Ők az egész oldalt leakarnák fedni. Eddig mindenkit eltüntettek a térfélről, most a Jobbikkal próbálkoznak és előbb-utóbb tán még ezt is megteszik, a lépések vonulata ezt jelzi folyamatosan.

Rákász Béla 2014.02.14. 10:41:07

Bocs, kedves a-kjudíit! Nekem a Kudlik Juli egy legenda és nem azt jelenti a neve, mint Önnek.
Fityiszt mutatunk a liberalizmusnak. Ez jó! :-)
Orbán maga mögé tudta állítani az embereket, Gyurcsány 10 év óta erőlködik ugyan ezzel a céllal, de nem tudja megcsinálni, mert ő HÜLYE HOZZÁ! Nagyon hülye. DE annyira, hogy nemhogy nem tudott új pártokat maga mögé állítani, de még a sajátjai is kivetették maguk közül, pedig NEM arról híresek, hogy finnyásak lennének. De a Feri még nekik is túl pofátlan volt, annyit lopott. És utána még le is ba...ta őket, hogy DE MOST MÁR ELÉG LEGYEN, TI MÁR NE LOPJATOK!!! AZT CSAK NEKEM VOLT SZABAD, MERT MÖGÖTTEM A PUTYI, A DOBREV ÉS AZ APRÓ CSALÁD...:-(
És még azt is elvárta tőlük, hogy ezért őt ünneplejék a médiában, mint az IGAZ MONDÓ JUHÁSZT!!! (Ki is adták az igazi balos öregek gyorsan az őszödi beszédet a médiának...)
Ennyire cinikus gátlástalan barmot még a diszkósok között sem láttam soha.
DE még a HÖK-ösök között sem.

Rákász Béla 2014.02.14. 10:58:34

@sverde: Jól mondod, ez a klub nem tud jól működni máshol!!! Mert maga az épület varázsa volt az az alap, amire építeni lehetett.
Nincs mit szépíteni azon a 20 éven, amit én ott végigcsináltam. Ha jól látom inkább az a helyzet, hogy még ma is szeretnék egyesek utólag belevarázsolni magukat a hatalmas sikerszériába! (Mint a partizánok 45 után. Hirtelen de sokan lettünk...)
A SOTE KLUB neve magában nem elég. Kellenek hozzá a hiteles zenészek, jó műsorvezetők is.
Erre ba...tak rá a HÖK-ösök is, mikor 2002-be újra nyitották, hatalmas arccal (3 hónapig voltak nyitva!) meg a név mai "bitorlói" is. Tudod, tavaly a szomszédos ruhagyárban az emeleti varrodát kinevezték SOTE KLUB-nak. Ráköltöttek vagy 30 misit, és pár "tarisznyarákon" kívül alig vannak...ők pedig csak vizet isznak.
Meghívtak, nézzem meg a helyet, mint a klub egykori legendás DJ-je, többször is bementem, de nem vállaltam fellépést, mert valami iszonyú igénytelen "zene" (?) szól minden teremben. Ugyan az, mint ami például a Zuzdában szólt. DE ami jó egy romkocsmában, az nem jó ehhez a patinás névhez! Rájöttek végül és próbáltak utólag a retro felé elmenni, de oda, a Május 1 ruhagyár épületében az I emeletre az sem való! DJ Dominiquet is meghívták, ő el is vállalta! Bementem hozzá, mert a barátom, de nála sem volt senki! Érted! Senki. Az üres teremnek játszott szegény 2 órán át, korrekten, mert hát elvállalta.
Be is zártak gyorsan, bár néha még próbálkoznak egy-egy bulival. Csak ne a SOTE KLUB név alatt tennék...

sverde 2014.02.14. 11:06:10

@Rákász Béla: Akkor ezt így meg is beszéltük. :)

Kis ember 2014.02.14. 23:37:39

Hahaha, erről az egész beszélgetésről Hofi jut az eszembe: Ilyen az, mikor az egyik kommunista lövi a másik kommunistát. Gyerekek azért ennyire nem olcsó a lőszer! :)
Ez a Rákász Béla ekkora sudribunkó, ezt nem is tudtam. Igaz, a SOTE klubos időkben én még fiatalka voltam, arra emlékszem csak, hogy be akartunk menni Hobo koncertre (mert ugye büdös a diszkó én nem bírom) és tagságit akartak kérni. A Hobo intézkedett, hogy bemehessünk anélkül, mert ő megmondta, hogy nem játszik olyan helyen, ahova csak tagságival engedik be az embert. Ha már Hobo Blues Band: Azért az jelent valamit, hogy a világ legaranyosabb és legszelídebb embere (Tóth János Rudolf gitáros) 1990-től egy kis kerek Fidesz matricát ragasztott a gitárjára, úgy nyomta a bluest. aztán emlékszem, mikor a "csuhások térdre" banda hirtelen jobb (jobb? muhahaha) fordulatott vett, akkor lekerült az embléma a gitárról.
Aki pedig Kocsisról és az egész társaságáról az első pillanttól fogvanem tudta, hogy vállalhatatlan, sőt még képes volt zsebből-zsebbe milliókat fuvarozni, az alkalmatlan arra, hogy bármilyen közéleti tisztséget betöltsön.
Na mindegy, megyek, mert Satriawan már biztos kiganézta a kabinomat, átöltözöm vacsorához.

08.szabogabor 2014.02.15. 00:05:36

@Kis ember: Nem nagyon frissül a mondanivalód. Évek óta :)

8kerseg 2014.02.15. 08:39:04

Hát Gabi, most már el lehet mondani, hogy évek óta neked sem. :)

Kis ember 2014.02.15. 23:10:41

@08.szabogabor:
Ha a tükör mindig ugyanazt a képet mutatja, akkor te nem változtál. :)

Zserbózombi 2014.02.20. 11:04:39

A 16 éves fiam mondta: "A fideszesek nem a lelküket adták el az ördögnek, hanem az agyukat." :)

sickboyy 2014.02.20. 12:10:44

@Zserbózombi: Ami sose volt azt nem lehet eladni :D
süti beállítások módosítása