HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Sima Ügy

08.szabogabor 2014.02.09. 08:35

Hacsak ki nem derül Gyurcsányról, hogy Ő áll a ruandai vérengzések mögött, ami ugye azért nem valószínű, akkor innentől a Demokratikus Koalíció útja sima diadalmenet. Vesztenivalója nincs, tulajdonképpen nem kell már semmi mást csinálnia, mint amit amúgy is tesz: kampányolni, vinni a vállán az Összefogást, és lesz, ami lesz.

Pár napja voltak kétségeim, hogy mi a jobb kezelése a Simon Ügynek: menni vagy maradni. Amik azóta történtek, azok ezt a kérdést eldöntötték: lehet maradni. Sőt, most már maradni kell. Ahogy ugyanis az MSZP ezt a kérdést kezelte, az tragikomikus. Nagyjából olyan szinten játszották le a koreográfiát, mintha valami mezei lúzer lenne a Simon, és nem a párt második embere.

Azonnal kizárjuk, mennyészevasz, aztán széttárjuk kicsiny kacsóinkat és elmondjuk: innentől már nincs közünk hozzá, tessék Tőle kérdezni, mi az ügyet lezártuk. Hát Ti, Szocik, ezt lezártátok, valóban. Meg ezzel együtt az utat is, ami a legerősebb ellenzéki párt pozíciójához vezethetett volna Titeket.

Tökigaza van Gyurcsánynak, Niedermüllernek, meg a többi DK-s potentátnak: a pénz eredetének ismerete nélkül a gyanú, hogy az biz pártpénz vala, és nem saját, nem eloszlott, hanem felerősödött. Nem a Jókai utcai MSZP székházban, hanem az egyedi emberben. Amelyik nemsokára elmegy - vagy nem - és szavazni fog.

Tegnapi, helyi szoci kiskirályról szóló írásom egyben tesztelés is volt. Eljutott az oda, ahová kellett, és láthatóan nem történt semmi. És nem a hétvége miatt. A politikában amúgy sincs hétvége, kampányidőszakban meg aztán főleg. Éshát nem tesznek semmit a roppant kínos ügyben. Ezzel meg pont azon a szellemi színvonalon maradtak, mint korábban: reménykednek, hátha megússzák.

Egészségetekre, úgy tűnik nem tanultatok semmit a Simon Ügyből, nemcsak azt zártátok le, hanem az azon való elgondolkodást is. Úgyhogy pont ugyanolyan védtelenek maradtatok a Fidesszel szemben, mint amilyenek egy hete voltatok. Ha meg ennyire képtelenek immunrendszert fejleszteni, akkor elmúlnak, mint a toronyból zuhanós rémálom felébredéskor.

A Demokratikus Koalíciónak nincs más dolga, mint tágranyílt szemekkel, naiv ártatlansággal szemlélődni, és hümmögve elmondani a kétségbeesett választópolgárnak: hátja, Szocik, ilyenek, dehát ez van. Mert ami azért látszik mindenfelé - és gondolom a Szocikkal való közös kampányeseményeken is átjön - hogy mind az aktivistáikat, mind a biztos szavazóikat agyonverte a Simon Ügy. Egyszerűen telibe trafálta az önértékelésüket.

Kétségbeesetten szerették volna hinni, hogy az MSZP, az nem a Puchlacik világa, dehát most az arcukba tolták: ébresztő, de bizony az. És ahogy az MSZP kezelte az ügyet, az méginkább elmélyítette a csalódásukat. Bizony, Ők iszonyúan ki voltak éhezve egy kis biztatásra. Reménykedtek abban, hogy kiderül: véletlenül került az MSZP alelnöke számlájára 250 millió forint. Egy burgenlandi takarmánykereskedő rossz számot írt be átutaláskor, és hopp, egyszer csak Simon kőgazdag lett.

Csakhát ehhez képest meg azt kapták, hogy nem ér a nevem bocs, majd Simon elmondja - vagy nem, vagy igazat mond, vagy nem -, mert nekünk semmi közünk saját évtized óta regnáló vezető politikusunk ügyeihez. Tegnap, meg tegnapelőtt még volt, de most már hirtelen nincs. Újra megújultunk, ez van.

Az Összefogás az Ügyön azonnal elvesztett egy tonnányi - inkább 43000 tonnányit, mint a Titanic - szavazót, de ezen már kár keseregni. Azok elmentek, kiskezicsókolom, illetve megérkezni már nem fognak, gudbáj, találkozunk 2018-ban. De megmaradt egymilliónyi biztos balos szavazó. Innentől Ők a DK stabil bázisa. És miattuk nem lehet már kilépni.

Kétségbeesettek. S mint ilyenkor szokás, bűnbakot keresnek. És persze hogy szívesen találnának mást, mint a Szocikat. Hisz mióta az eszüket tudják, rájuk szavaztak, így aztán minden kis szalmaszálat megragadnak, hogy másra kenhessék az eljövendő pofont. Hisz most saját magukban is csalódtak, és ez a legrosszabb. Az nem lehet, hogy két évtizede át vannak cseszve, nemdebár. Hogy életük egy igen terjedelmes részében hülyére voltak véve. Hisz annyi lelkesedést, naiv rajongást tápláltak szeretett pártjuk iránt, és most megkapták pacekba a nettó valót.

Szóval ha most a DK kilép, akkor ezek a csalódott, bűnbakkereső népek találnak mentséget. Persze tudják majd a hátsó agyukban, hogy mi az igazság, de egy kis önbecsapásért a mai Magyarhonban nem kell a szomszédba menni. Hát egy frászt. Merthogy ugyanezek az emberek közben roppant hálásak is tudnak lenni. Éppoly hévvel és naiv szeretettel, mint amennyire gyűlölik most az MSZP-t. Azaz saját magukat.

Ha a DK marad, megnyeri őket. Rendes volt a Feri, nem hagyott cserben minket. Mindjárt újra felfedezik magukban, hogy eddig is szerették, csak éppen saját pártjuk miatt ennek nem adhattak hangot. De most már újra lehet. Sőt, most aztán szabadon teljes szívvel-szájjal.

Ha a láb eltörik, és nagyon, akkor kell külső merevítés, mert különben összezsugorodik, és tartós bénulás lesz a következménye. Ezt az Összefogást most meg kell sínezni, mert a sípcsont ripityára tört. És ez a sín, ez az új támaszték, innentől a Demokratikus Koalíció. Persze maga a Feri elsősorban, dehát ez a kettő nagyjából ugyanaz.

Ha ma választani kéne egymilliónyi csalódott, ámde biztos baloldali szavazónak az MSZP, meg a DK között, kétséges lenne az eredmény. De nem kell. Mert az Összefogás ernyője alatt úgysem látszik majd, hogy valójában kire is szavaztak. Az Összefogás, és abban a DK látványosan domináns szerepe most pszichoterápia. Hogy nem semmisül meg a baloldal. Hogy marad valaki és valami a placcon, nem maradnak egyedül a balosok Orbánisztánban.

És egy csoportterápiára éhes embertömeget nem lehet magára hagyni. Már nem. Ezekután nem. Ők meg fognak érkezni, mert már az ajtóban állnak. Most kell Nekik egy kis lelki támasz. Úgy kéthónapnyi, annyi épp elég. Amennyi maga a kampány.

Nem kell semmi mást csinálni, mint lelkesen kitartani. Nyugodtan lehet mondogatni, hogy elüldözzük Orbánt. Hisz valóban ez a cél. Csak nem kell hozzá tenni, hogy egyszer majd. Mert úgysem akarják tudni. Az okosabbja majd úgyis rákérdez, hogy mi lesz, ha Orbán nyer megint. Ne tessenek olyan hülyeségeket mondani, hogy akkor el kell menni az országból. Ez baromság. El se akarom magyarázni, miért, ha valaki nem érti, akkor úgyis mindegy.

Szóval az okosabbjának annyit kell mondani: épp azért kell mindenkinek voksolni, hogy ne legyen a Zorbánnak újra kétharmada. Így aztán a hívők - már az azonnali Orbánűzés hivői - is megkapják a kellő lelki támaszt, de az okosabbak is: van értelme szavazni.

A célközönség, ami a DK számára egyedül indulással elérhető lett volna, az a bizonytalanok tömege. Ez már nem pálya, Őket majd a következő négyéves ciklusban lehet bizonyossá tenni. Az új célközönség a milliós baloldali biztos szavazótábor. És Ők meg alig várják, hogy a DK el is találja Őket. Ellenfélből Mentsvár lettetek, Demokratikus Koalíció. Kicsiből meg Nagyok lesztek két hónapon belül. Tessenek tovább kampányolni, gőzerővel.

Táncoljatok.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr35805750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lilla50 2014.02.09. 10:03:31

No ez legalább pozitív megközelítés!
Igen a dk azért jött létre, mert az mszp az idők szavát alig értette--és tudta megértetni a tagjaival--a szoci megoldás már nem nem megoldás---és a kapitalizmust békén kell hagyni , és a keretei között kell a lehető elgjobbat kihozni!
de erről szólt a "Mi a baj baloldallal ?" című dolgozat is anno

terlasz 2014.02.09. 10:44:53

Ismét telitalálat a fejtegetésed, kedves Gábor!

Andráska8 2014.02.10. 09:32:30

"Az Összefogás, és abban a DK látványosan domináns szerepe most pszichoterápia. "

A képviselőhelyek számát tekintve ez nem igaz, sajnos.
Sőt..

08.szabogabor 2014.02.10. 09:34:44

@Andráska8: Ellenzékben az utca számít, nem a parlamenti székek száma...

kalmik 2014.02.10. 11:12:14

Gábor!
Jobban kellene vigyáznod az egészségedre, mert ez az MSZP fóbiád fölemészt, ez a gyakori gyűlölet kitörés a sírba visz. Kár lenne érted.

08.szabogabor 2014.02.10. 13:27:46

@kalmik: Téves szóhasználatok. Nem fóbia, hanem tapasztalat, és nem gyűlölet, hanem kitartás. És fájdalmasan hosszú életűek a felmenőim, törődj bele.

Arpad Kovacs 2014.02.10. 23:51:13

@08.szabogabor: pedig eleg gyomorbeteg fejed van...

Arpad Kovacs 2014.02.11. 00:10:41

@08.szabogabor: en a magam reszerol kivanok neked hosszu és fajdalommentes eletet. Amikor bekovetkezik az elkerulhetetlen, mar biztos nem leszel DK-s. Egyreszt nem lesz olyan, hogy DK, masfelol mar a sokadik lorol leszel leesve.

08.szabogabor 2014.02.11. 00:19:21

@Arpad Kovacs: A hosszú is meg a fájdalommentes is relatív, DK-s meg nem vagyok. Mintahogy Mátéka mellett sem váltam fideszessé, a szocikkal való együttkormányzás sem tett MSZP-ssé. Liberális vagyok, együttműködöm azokkal, akik arra mennek amerre én. Saját utam van, egy pártom volt: az SZDSZ. A DK arra megy, amerre magam is gondolom, hogy menni kell. Ha nem arra megy, akkor nem leszek DK szimpatizáns. Értékeket vallok és azokban hiszek, akik ugyanezt teszik.

Arpad Kovacs 2014.02.11. 00:53:20

@08.szabogabor: Jo par evtizede sokmillio kraut is hitt bizonyos ertekekben, amik az akkori vilagrendben feleannyira sem basztak ki a biztositekot a demokraciaknak csufolt gyarmati vampirallamokban ugy, mint a vilageges utan. Ma mar sulyos hiba nem felismerni a politikai elmebetegeket, megha nem is kontinensek, csak egy nyomorult orszag sorsat adjuk a kezukbe. Szerintem te egy kicsit magadra ismersz Gyurcsanyban, igy hat nem is veletlen, h az onjelolt prokatorat jatszod.

08.szabogabor 2014.02.11. 01:04:47

@Arpad Kovacs: Az általad említett példához Viktor áll közel, Gyurcsány meg nem. Kell majd más brosúrára váltanotok, mert a szemkilövető Gyurcsány már nem rezeg a lelkekben, a kisugárzása egy plebejus demokratáé, ellentétben Viktorkéával, aki egy autokrata akarnok, és még csak azt sem írhatom rá, hogy patrícius. Nem vagytok hülyék, tudjátok pontosan, hogy nemsokára újra szembe kell néznetek a Ferivel. Ezt még behúzzátok most április 6-án, de aztán vége a kényelmes életnek.

medvedisznóember 2014.02.11. 08:38:43

@08.szabogabor: "a szemkilövető Gyurcsány már nem rezeg a lelkekben, a kisugárzása egy plebejus demokratáé". Aham. Gyurcsány egy politikai hulla, majd lassan te is ráébredsz, Dzsí. A túlélés kedvéért Ferkó megint a fejére húzta a péniszpumpát, letolja még ezt a bukkake-partit, gangbangel egyet az Atisékkal, aztán szépen vagy csúnyán, örökre elmúlik.

medvedisznóember 2014.02.11. 08:39:46

Szóval rezeg az, hidd el. Legfeljebb a te köreidben nemigen.

08.szabogabor 2014.02.11. 08:43:32

@medvedisznóember: Nem a politikai stratégia volt az erősséged. Arra ott voltam én :)

sickboyy 2014.02.11. 10:48:12

@08.szabogabor: Gondolom ilyen "politikai" stratégia volt amikor a hajléktalanüldözős népszavazásba belehajszoltad.

sickboyy 2014.02.11. 19:31:45

Ezeregy éjszaka meséiből már kinőttem, köszi.

08.szabogabor 2014.02.11. 20:41:28

@sickboyy: Aha, nem olvasol, csak írsz. A tudatlanság büszke öntudata :)

sickboyy 2014.02.11. 23:31:46

Fantasyt jobb szeretem könyvben. A népszavazós story meg sima politika volt. Mátékádat akartad erősíteni, minden áron. Nincs ezen mit szégyellni. Arcod többet is elbírt.

medvedisznóember 2014.02.15. 01:29:51

@08.szabogabor: Nézegettem itt a dékás pantheont, hát bmeg, nagyon meredek arcokkal haverkodol. Nem tudom, hogy Ferkó istállójából ki a másik kedvenced, nekem a Kerék-Bárczy nevű öszvér. Volt MDF-es,oszt az első Fityisz-ciklusban Stumpf kabinetfőnöke, oszt Martonyi főtanácsadója, oszt a Zorbán főkonzulja Losziban. Ott viszont beszophatott egy skulót, vagy csak tényleg hálás volt a Megyónak, hogy nem pattintotta le, mert később a Bokros tanácsadója lett, mígnem Ferkó szépen felnyergelte. Olyan szép ez nem? Különösen, hogy anno a Horthy újratemetését is szervezte, most meg csak úgy ömlenek kifelé a száján a fasiszták. Ő meg maradt konzervatív, ebből nem enged. WTF? Ha ezt hívjátok jellemfejlődésnek, akkor a te esetedben is mindent érteni vélek.

08.szabogabor 2014.02.15. 01:41:29

@medvedisznóember: Most tényleg menjünk bele abba, hogy az összes volt Pártfunkci Nálatok van a Fideszben?

medvedisznóember 2014.02.16. 00:22:59

@08.szabogabor: Aham. Nézted te az Összemosás jelölteit? Pál Tibor, Hillerhaver, Kiss "Gépészmérnök" Péter, BuránySanci, Bauer ibn-ÁvósMiklós Tamás, Juhász Feri, Szekeres Tütüke és a többiek?

libsibolsika 2014.02.16. 00:47:56

@medvedisznóember: Nem értem mi a bajod ezekkel az emberekkel? Na jó a Szeki bácsi már valóban elmehetne nyugdíjba!
A Bauer Tamás nevét miért mosod össze az apjával? Gondolom nem Ő az egyetlen aki nem büszke apja tetteire! Ott van pl a Kocsis akinek vérnáci az apja, de annak tetteit nem mossa össze senki a kisfiával!
A Kerék-Bárczyval se tudom mia bajod? Ugyan az a konzevatív politikus mint volt, csak most ezen nézeteknek a Demokratikus Koalíció ad otthont az MDF kicsinálása óta. Ő az egyik húzó név a DK-ban, jó arc!

medvedisznóember 2014.02.16. 01:45:52

@libsibolsika: Az, hogy Bauer apja egy hóhér volt, egy dolog, itt és most én leszarom, színezéknek szántam, az MSZMP-s múltja miatt említettem. Egy hírhedt ÁVH-s gyereke is kaphat remek szellemi útravalót apucitól, Höss Rudolf is példás családapa volt ugyanott, ahol naponta kinyíratott sokezer szerencsétlent,ugyebár. Az olyan beteg gondolatok viszont, mint a "magyar hazafiként a magyar hadsereg vereségét kellett kívánni", mármint a vh-ban, meg hogy Atissal és Gordonkával is szembemenve Magyarország szavazati jogának megvonását kérte sírva az uniótól, hát enyhén szólva is alkalmassá teszik DK potentátnak. Radikális hazaszeretet, mondjuk így, mert már kurvára unalmas hazaárulózni.

medvedisznóember 2014.02.16. 02:07:54

@libsibolsika: Kocsis-papa körmöket tépetett volna? Vag y tervezgette az Endlösung 2.0-t? De nem azt írta a Dzsí, hogy miépes volt az öreg? Jaaa, hogy a Ti agyatokban az egy és ugyanaz, izéke. Amit meg a végére írtál, hagyjuk is, az agyamban elsivatagosodnának a neuronmezők.

libsibolsika 2014.02.16. 17:34:09

@medvedisznóember: Ha már MSZMP-s múlttal fel lehet kerülni a listádra akkor miért nem írod fel a teljes fidesz vezérkart? A fő kommunista Kövér Laca nagyon hiányzik onnan!

medvedisznóember 2014.02.16. 22:06:53

@libsibolsika: A nyolcvanas évek első kétharmadában nem volt reális a másvilágról álmodni, Bolsika. Mindenki arra készült, hogy a vörös mustárgáz életfogytig csípi majd a szemét. Amikor viszont a komcsi Mátrix szétesett, kiderült, hogy valójában kinek is szólt az Internacionálé.

libsibolsika 2014.02.18. 00:26:23

@medvedisznóember: Akkor ezek szerint a vörös mustárgáz hiánya elvonásos tuneteket produkált Orbánban, hogy ilyen lelkesen akarja visszaépíteni Kádár rohadt rendszerét!

medvedisznóember 2014.02.18. 23:34:30

@libsibolsika: Elvonási tünetei inkább Szabó cimborádnak vannak. Kádár rendszere épp most szívódik fel végleg egy logikai buborékban.
süti beállítások módosítása