HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Közöny

08.szabogabor 2013.12.19. 05:58

Itten már rég forradalomnak kéne lenni, nemdebár. Amit Orbánék művelnek, az messze túl van azon, amit egy demokráciában egy bármekkora többség megtehet anélkül, hogy menekülnie kelljen az ellopott javaival együtt valami Alsó Afrikai diktátorhoz. De mégsincs forradalom. Sőt. Ahogy kinéz, simán nyerik a jövő tavaszi választást, és folytathatják a szarhalmozást.

Elromlott a Magyar Nép? Hol van '48, meg '56 százezres harcra kész tömege? Megmondom: otthon, és sorozatot, valóságsót meg tehetségkutatót néz. Meséket, magyarul. Hősöket keres, hogy álmodozhasson. És rajta van ezerrel a szeren: sms-áradat, milliós nézőszám, komment-tömeg. Hoppá. Álljunk csak meg.

Közönyös ember ilyet nem tesz. A közönyös ember az közönyös, nemdebár. Nem érdekli semmi, vegetatív véglényként tolja a napokat egymásra, még csak nem is számolva, mennyit eddig, és mennyit még ezután. Nem, a Magyar Nép nem közönyös. Csak pótcselekszik. Keresi a Hősöket máshol, másban, ha már önmagában nem találja meg. Pontosabban: nem találhatja meg. Önmaga jelentéktelenségét oldja föl mások jelentőségének elismerésével. Ébren álmodozik. De ebből annyi ám a lényeg: ébren.

Mégis mi a fenétől ennyire sikeresek az új egyházak, az ezoterikus tanok, vagy épp a Jobbik? És mitől maradt még mindig Orbánnak milliós tábora ilyen törés-zúzás után? Egyszerű: hitet adnak. Mindegy milyet, mindegy miben, és az sem számít, mennyire őszintén. Hit. Valamiben. Egy olyan valamiben, amiben az egyedi ember megtalálja önmaga jelentőségét. Amitől fontosnak tarthatja saját létét, úgy érezheti, hogy alakítója, és nem puszta elszenvedője a világ történéseinek. Hogy megy valamerre. Ha kell, masírozik is.


És akkor elérkeztünk a lényeghez. Hogy megértsük, miért nem lesz kormányváltás most tavasszal. Hogy mi is az oka, hogy a Magyar Nép döntő többsége hazament és tévézik. Mert bizony a döntő többségről beszélünk azért. Azokról, akik nem ezoterikus tanokban találják meg önmagukat. Azokról, akik világi hitet keresnek.

Az ember egy értelemmel fölruházott érzelmi lény. Nem gondolkodik, nem cselekszik, csak ha valamilyen motivációt kap. Lehet az persze valami alapszintű dolog, megélhetés, ilyesmi, de akkor a lelkesedés, meg a cselekvés is ahhoz lesz szabva. Lelkes emberek vágnak neki a Himalájámak, a pótcselekvők meg megnézik, és elolvassák a róluk szóló híreket.

Hitet kell adni a Magyar Népnek. Egészen az egyén szintjéig. Éreztetni kell minden egyes emberrel, hogy igenis, van jelentősége, mit tesz. Hogy számítanak rá. Hogy nem csak a patríciusoké Róma, hanem a plebejusoké is. És itt van az Ellenzék sikertelenségének kulcsa.

A puszta tények állandó fölsorolása inkább unalmas, mint lelkesítő. Hisz Orbánék minden egyes mocska közszemlére került és kerül, de aztán meg nem történik semmi. A Magyar Ugaron nem keletkeztek élő Hősök. Hát akkor inkább nézzük tovább a tévét, nemdebár. És nézik is.

Ez az Ellenzék ez pár hónappal ezelőttig egyetlen Pártot jelentett: az MSZP-t. Azt az MSZP-t, amelyiket hitehagyott és hitelüket vesztett emberek irányítanak. Ha már Puch Lászlóban, Szekeres Imrében, Szanyi Tiborban kéne hinni, akkor már inkább legyen a Simicska, a Vona, meg az Orbán, ugye. Mert a saját műfajukban jobbak. Őszintébben hazudnak, ahhoz is tehetség kell.

Mesterházy volna a Hős? A Lángoló Tekintetű Vátesz? A hittel telt Ember? Hát nem. Nem az. Egy szürke, semmitakaró, semmitmondó apparatcsik, annyi kisugárzással, mint egy fekete lyuk. Milyen világképet tud vizióként fölmutatni olyan ember, aki nem érti a világot? Milyen izgalmakat ébreszt egy ponty?

Volt az MSZP-nek három éve, hogy kialakítsa és kisugározza a víziót, a jövőt, amely mindannyiunkat megmozgat és cselekvésre késztet. Nem sikerült. Napersze, mert nem is akarták. Mással voltak elfoglalva. Mintahogy most is mással vannak. Néhány patrícius osztogatja föl egymás között Róma maradék javait, nem törődve a barbár hordával, ami már a kapukat is betörte. És a plebs otthon csücsül. Mert ez nem az Ő harca. És igaza van.

Az MSZP elfogyott mostanra. Kialudt Horn Gyula és Gyurcsány tüze, és már a parazsat sem találja az a néhány, aki még hajlandó lenne megkeresni. Ha meg mélyebbre ás, akkor kap a kezére piszkavassal. Mert ki tudja, mit találhat a hamu alatt, amit nagyon nem kéne fölkavarni.

Víziót adni, hitet kisugározni nem megy egyik napról a másikra. Nem megy téltől tavaszig. Ha lenne még egy év a választásokig, tán sikeres lehetne kormányváltási szempontból is az, amit Gyurcsány tesz. De kevés az Idő. Túl sokáig tartották karanténban azok, akiknek inkább segíteniük kellett volna mindenkit, aki hitet képes adni. Nem irtani kellett volna a friss hajtásokat, hanem óvó gonddal fölnevelni.

De nem ezt tették, és most meg is fizetik az árát. Ez eddig az Ő bajuk, de sajnos végeredményében a miénk is. Ugyanis lesz még négy évünk Orbánnal. Kösz MSZP, kösz Mesterházy, kösz Puchlaci, meg Szekibácsi.

A Magyar Nép nem közönyös. Csak pótcselekszik. És távolmaradással büntet. Mert máshogy nem tud. Maradjon hát Orbán, ha ez az ára annak, hogy eltűnjenek a süllyesztőben azok, akiknek kiégett lelke és savószínű szemeik a semmi legmélyebb rétegét mutatják.

Egy ember van, aki képes hitet adni. És akinek már nincs elég ideje arra, hogy pár hónapon belül Csodát tegyen. De még mindig jobb, ha megvan az Ember, és csak Idő nincs, mintha megfordítva lenne.

Táncolj, Feri.

29 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr525699001

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.12.19. 12:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flynn Rider 2013.12.19. 23:44:26

Könyörgöm, csak Gyurcsányt ne!Ez egyszerűen szánalmas, hogy nincs egy normális vezető a baloldali ellenzék soraiban.

sickboyy 2013.12.20. 01:14:17

A szerző lehet, hogy hibernálva volt Gyurcsány miniszterelnöksége alatt.

kalmik 2013.12.20. 12:35:07

Ez elég egyoldalú vélemény, melynek csupán egy célja van: az MSZP lejáratása. Ez pedig Orbánék elűzése szempontjából kontra produktív. Ugyanis nem lelkesít, hanem, hanem az apátiát növeli, csökkenti az aktivitást, elbizonytalanít. Bajnainak nem kissebb a szerepe, mint Mesterházynak,mert gyakorlatilag ő hekkelte meg az összefogást, akkor amikor az összefogás helyett a megosztás politikáját választotta, akkor amikor naívan felült az LMP és a Milla terméketlen hülyeségeinek. Az Mszp nem ma született bárány, de összehasonlíthatatlanul jobb a fidesznél. Nem kellene elbizonytalanítani a szavazót, és tovább növelni a kiábrándultak táborát.

08.szabogabor 2013.12.20. 12:47:03

@kalmik: Épp azért vannak a kommentek, hogy más is elmondhassa a véleményét. Orbánék elűzűsének legfőbb gátja maga az MSZP, a tehetségtelen középszürke apparatcsikjaival, a gyávaságával, megalkuvásával, korrompálódottságával. Három év alatt a többi ellenzéki kezdemény elnyomásával elérték, hogy Orbán maradjon. Gyengék, és azok is maradnak, a választások után meg mennek a süllyesztőbe. Ahová az Őszödi beszéd kiszivárogtatása óta valók.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.12.20. 13:15:46

@Flynn Rider: Mi a bajotok a Gyurcsánnyal? Ti is bedőltetek a Fidesz által 2006-ban köztudatba bedobott az őszödi beszédből kiollózott és állandóan ismételgetett három mondatnak. De a beszédet magát nem hallgattátok végig, és még kevésbé gondoloztatok el a mondanivalóján. Gyurcsány egy ízig vérig demokrata. Neki eszébe sem jutott volna az országot a saját hitbizományának tekinteni, mint a mostani vezetésnek a Bosai Ducéval és a többi gengszterrel az élen. De te csak utáld Gyurcsányt ne gondolkozz, és szurkolj a Fidesznek, hátha a következő államosítási hullámba már te is beleesel, és majd csak nézel, mint hal a szatyorban.

József Révész 2013.12.20. 18:01:48

Gyurcsány egy karizmatikus, széleslátókörű politikus, akit a tőkefölény és a náci söpredék mozgósításával, a nagytőke reménybeli (majd megtörtént)helyzetbe hozásával amortizáltak le, de már újra erősödik. Az öszödi beszéd azért volt jellemző Gyurcsányra, mert egy őszinte, jó szándékú beszéd volt. Az ominózus "hazudtunk éjjel nappal" mondat az addigi, több cikluson át alkalmazott hazug propagandára vonatkozott, ennek felszámolását szorgalmazta. Persze a felcsúti bohóc messze felülmúlta hazugságban, gátlástalan kapzsiságban,az ország kiárúsításában, ideológiai megmérgezésében minden elődjét !

Kis ember 2013.12.20. 21:00:21

@sickboyy:
Nem volt. A szerző csinálta ki a VIII. kerületi MSZP-t, mikor - saját bevallása szerint - a Fidesz egyik leggázabb arcát, Kocsis Mátét furfangozta a polgármesteri székbe, elárulva a saját embereit.
Szabó Gábor ui. volt SZDSZ-es, volt MSZP-SZDSZ közös képviselő volt, aki mikor rájött, hogy nem nyerhetnek a nyolckerben, Kocsis Máté pesztrája lett. Aztán - szintén saját bevallása szerint - kisebb vesztegetési ügybe keveredett a már elhunyt Csécsei Bélával (keresd ki Gábor, légyszíves, nekem már rég nincs gusztusom olvasgatni a világmegváltónak indult majd röhejbe fulladt blogodat).
A magyar politikai élet legsikertelenebb kaméleonját olvashatják a fenti bejegyzésben, hölgyeim és uraim.

08.szabogabor 2013.12.20. 21:45:41

@Kis ember: Minden fórumra kell egy troll, örülök, hogy ide is megjöttél. Az általad leírtak épp annyira igazak, mint amennyire máshol szoktál csúsztatgatni: semennyire. "Röhejbe fulladt" blogom a Goldenblogon a közéleti blogok kategóriájában országosan 47-ik lett - 20 helyet verve az Ifjúszocik Piroslap Blogjára - a helyi jellegű blogok közül pedig a harmadik. Olvasottsága nagyjából naponta volt annyi, mint a Te blogos életműved egésze. Megértem csalódottságodat, de saját magam írtam le 300 posztban épp az említett Tuholep a Fáraó Blogon hogy mi történt a Nyolckerben az elmúlt 7 év politikájában. Ott van, nyilvános, rengetegen olvasták, és bármikor újra olvashatják.

Kis ember 2013.12.20. 22:01:33

@08.szabogabor:
Örülök, ha örülsz. Kapásból letrollozni valakit nem túl szerencsés a többi olvasó szemében.

"és hát saját érdekem pedig az volt, hogy a közép szavazóit leszívjam, biztosítva ezzel, hogy a Máté nagyon megverje az MSZP-t. "
Itt: tuholepafarao.blog.hu/2012/07/15/2_hogyan_is_lett2

A blogod röhejbe pedig azért fulladt, mert naaagy leleplezéseket ígértél, meg hogy majd jól megdöntöd Kocsis hatalmát, bőszen szólítgattad lemondásra, hogy hát de most már tényleg lerántod a leplet az üzelmeiről és mi lett belőle? Ami a politikai karrieredből. Egy nagy nulla.

A vesztegetésről: tuholepafarao.blog.hu/2012/10/31/100_a_dorgicsei_ut_titka1#more4880437

Blogommal pedig sosem törekedtem nagy olvasószámra, lévén nem közéleti- divat- vagy gasztroblog. Tudod, a szakácskönyveket és a közéleti mocskolódó szövegeket általában többen veszik, mint az útleírásokat. Nekem az elismerést máshol osztják - és ott meg is kapom. Egyébként honnan tudod, hányan látogatják?

08.szabogabor 2013.12.20. 22:12:50

@Kis ember: Ritkán is trollozok, szerintem most először életemben. Csak trollra mondom, hogy troll. Mint esetünkben. Nekünk ugyanis van előéletünk, és mindenhová követsz, ahol írok, és mindenhol hazudsz párat. Példaként a legjobbakból:

Lemondtam a JVSZ igazgatói posztról - ennek elég kemény sajtónyomai lelhetők föl a neten - erre Te folyamatosan szajkózod hogy kirúgott a Kocsis. Még Maga is bevallotta interjúban, hogy igencsak marasztalt.

Rendszerváltáskor alapítottam Hallgatói Önkormányzatot, épp a KISZ-szel szemben, erre Te az akkori tevékenységemet lekommunistázod.

Megalakítottam Józsefváros egyetlen eddigi sikeres drogellenes biztonsági csoportját, erre Te engem próbálsz drogterjesztéssel mocskolni.

Ha valaki tudja az igazságot, de mégis hazudik, az vagy Fideszes, vagy troll. Fideszes nem vagy, marad a troll.

Az meg aranyos, hogy tőlem linkelsz... Gondolod, ha valamit titokban akartam volna tartani, magam írom meg, teszem nyilvánossá, és hagyom is fönn?

Ehhhh...

Kis ember 2013.12.20. 23:04:41

@08.szabogabor:
Miután szépen kifényezted magad, megállapíthatjuk:
1. leírtad a blogodban, hogy Kocsis Mátét te segítetted a hatalomba úgy, hogy az mszp-t közben igyekeztél tönkrevágni
2. Nyíltan bevallod, hogy részt vettél egy vesztegetési ügyben, anélkül, hogy ezt jelezted volna a hatóságnak, vagy legalább a nyilvánosság elé tártad volna.
Mindezek után még ebben a blogban kérdezed, miért maradnak otthon az emberek? Mert nem akarnak az ilyesfajta nyálkás társasághoz hozzá sem érni. Egyszerű a válasz: undorodnak. És erről te is tehetsz.

08.szabogabor 2013.12.20. 23:23:06

@Kis ember: Márhogy úgy érted a kifényezést, hogy három nettó, tételes és mindenhol megismételt velem kapcsolatos hazugságodat fölsoroltam? Ha ez a fényezés, akkor valóban.

A Te írási módszered pont ugyanolyan, mint azoké, akik az Öszödi Beszédet nyilvánosságra hozták. Kivágsz egy történetfolyamból pár képkockát, azt berakod, és aztán hangos szemforgatásba kezdesz.

De az őszödizők legalább alaposak voltak, mert kivágtak három mondatot, és nem próbáltak még hozzárakni valamit. Te most pár olyat is hozzátettél a citált két bejegyzésemhet, ami nincs benne.

1. Nem igyekeztem az MSZP-t tönkrevágni. Épp én voltam az, aki az MSZP-t kisebbségi létére besegítettem a kerületi döntéshozásba, mert addig karanténban volt, még a frakcióját is megszüntették. Épp Kocsisnál értem el, hogy visszakapják. Hazugság/1.

2. Nem volt vesztegetés. Nézz kicsit utána, mi is az, ne írj butaságot. Magánpénzt vittem magánembernek, Csécsei ugyanis már rég nem volt polgármester. Hazugság/2.

300 posztot írtam, ott az általad kiragadott bejegyzések előtt és után az előzmények, okok, és összefüggések is szerepelnek. Azokat persze nem linkeled be, mert bedöntenék a koncepciódat.

Két apróság még: 2007-ben lemondtam a képviselői helyemről és a frakcióvezetői posztomról. Segítek, onnan sem kirúgtak, tudod, törvényileg olyasmit nem lehet. Mikor Kocsist fölkaroltam - nyeretlen kétévesként, még csak Fidesz tag sem volt akkor -, már nem voltam SZDSZ-MSZP közös képviselő. Egyébként előtte sem voltam, ugyanis tisztán SZDSZ listáról kerültem be. Magához a Fideszhez pedig percig nem volt közöm. Én egy embert segítettem, akiről úgy véltem, jó polgármester lesz. Tévedtem, mint azt le is írtam.

Dehát Tőled nem is várom el, hogy igazat beszélj. Ha pedig az általam írtak tartalmához is lesz valami érdemi hozzátennivalód, azt is nyugodtan írd csak le...

sickboyy 2013.12.21. 01:10:27

@Kis ember: Ebben van valami. Ez a fószer is pont annyira hiteltelen mint Gyurcsány.

08.szabogabor 2013.12.21. 01:14:42

@sickboyy: Legalább ne ugyanakkor írj itt, mint a maszop8-on kis konspirátorom...

De köszönöm, elismerésnek veszem.

Kis ember 2013.12.21. 11:40:08

@08.szabogabor:
"saját érdekem pedig az volt, hogy a közép szavazóit leszívjam, biztosítva ezzel, hogy a Máté nagyon megverje az MSZP-t. Ez ugyanis szintén fontos volt. Nagy aránnyal kellett nyernie, hogy később parlamenti helyre is őt jelöljék. Szorri, csocik, szorri Ákos, nem Ti voltatok a célpont. "
(itt: tuholepafarao.blog.hu/2012/07/15/2_hogyan_is_lett2)

á, nem az volt a célod, hogy tönkrevágd őket, csak épp ez volt az út, hogy Kocsis Mátét rászabadítsd Józsefvárosra. Tehát aktívan közreműködtél a tönkretételükben (nem mintha ez engem bántana, csak egy volt MSZP-SZDSZ-estől ez ... khm .. furcsa)

" Magánpénzt vittem magánembernek"
Hát persze. A volt polgármesternek vittél pénzt a jelenlegi polgármestertől. Politikai okokból. Ez mindennek lehet nevezni, csak magánemberinek nem.

Még egyszer leírom, ez az egész hogyan kapcsolódik a bejegyzéshez : az emberek azért maradnak otthon, mert hányingerük van a hozzád hasonló politikai szélkakasokból. Pont ugyanaz vagy pepitában, mint Orbánék: arra fordulsz, ahonnan több hasznot remélsz.

Kb. 25 bejegyzés után nem olvastam tovább, mert addig nagy elánnal beígértél leleplezéseket, amik majd jól megdöntik Kocsis hatalmát, fenyegetőztél, hogy most már aztán tényleg kinyitod a szádat. Történt valami? Kocsis kitölti a mandátumát, te meg dobálod a szart, eredmény nélkül. Ennyit érsz.

08.szabogabor 2013.12.21. 13:54:25

@Kis ember: Újabb őszödözés, semmi újdonság. Tudod, ha egy könyvnyi történet összefüggéseiből kiragadsz egy fejezetet, az még oké. Mondjuk rá. Ha abból a fejezetből kiragadsz egy bekezdést, az már cinkes. De ha még a bekezdést is szűkítened kell, hogy nagy erőlködéssel valamit összehozz, na az már a troll. Merthát ugyebár a konkrétan beidézett szöveg egy egybefüggő bekezdés része, amelyik viszont így szól:

"Szóval elindultunk egyedül. Az SZDSZ csendes vezérkarával megcéloztunk egy 8%-os eredményt. Úgy tűnt, ha ezt elérjük, akkor elégséges lesz az LMP megveréséhez, és hát saját érdekem pedig az volt, hogy a közép szavazóit leszívjam, biztosítva ezzel, hogy a Máté nagyon megverje az MSZP-t. Ez ugyanis szintén fontos volt. Nagy aránnyal kellett nyernie, hogy később parlamenti helyre is őt jelöljék. Szorri, csocik, szorri Ákos, nem Ti voltatok a célpont. A pártom utolsó harcát vívtam és a kerület irányát próbáltam meg a lehetőségekhez mérten megszabni."

Ezekután nagyjából az utolsó kis kapaszkodód is bedőlt.

Kínos ellentmondásaid, furcsa jellemed ily viszonylag kevés írásodból, mint amiket ide rittyentettél, is látható. Először azt mondod, hogy röhejbe fulladt a Blogom. Aztán meg azt, hogy csak az első 25 bejegyzést olvastad el. A 300-ból. Magyarul azt sem tudod, mit írtam később. Azt sem tudod mi történt később a Városban. Nem tudod, miért, és kiknek az árulása miatt nem sikerült Kocsist eltávolítani.

A Tisztelt Magyar Szocialista Párt szállt ki a döntő pillanatban, mert Komássy Elnököt Kocsis megkínálta egy jó kis havi 250.000 Ft-os tanácsadói hellyel, és Olcsóákos rögtön el is fogadta.

Dehát Te ezekről semmit sem tudsz, mint Magad elismered.

És ha Neked az szélkakas, aki lemond a kéviselői mandátumáról, ha erkölcsileg számára az nem vállaható, későb lemond az intézményigazgatói pozíciójáról, és harcot hirdet a Rezsim ellen, amiért a valóságban folyamatos retorziók érik, miközben Te egy egy szállodahajón épp a Bahamákon zongorázol - ez ugyanis a foglalkozásod, nagyjából látogatóban tartózkodsz az Országban és a Városban -, akkor sok ilyen szélkakast kívánok kishazánknak, mert akkot tiszta és demokratikus viszonyok lesznek.

kalmik 2013.12.21. 16:20:03

@kalmik: Megtudnád mondani, hogyan volt képes bárkit is bármiben megakadályozni az MSZP, hogy Orbán méltó ellenfelelehessen? Egyáltalán ki akadályozta pl. az LMP-t, hogy legyőzze az MSZP-t, majd a Fideszt?Ez a vádaskodás csak rontja a demokratikus ellenzék esélyeit, ezért káros, ésabba kell hagyni. Megjegyzem, nem vagyok MSZP rajongó, sőt neheztelek rájuk, de egymára vagyunk utalva, Orbánék elzavarása fontosabbegymás ekézésénél.

08.szabogabor 2013.12.21. 16:26:46

@kalmik: Frakcióalakítás Mesterházy által történt ellehetetlenítése mond valamit?

kalmik 2013.12.21. 16:46:30

Bocs, az előző hsz. a 08szabogabornak szól. A következő sorok is. Most, hogy beleolvastam a hozzászólásokba,egyértelművé vált, hogy a blogernek nem a diktatúra fáj, hanem az MSZP létezése, akárcsak a Fidesznek. Így elsődleges célja sem a diktátor elzavarása, hanem a hagulat keltés az MSZP ellen, olyan áron is hogy ellentétet igyekszik szítani azok között,akik egymásra vannak utava. Az ilyen embereknek semmi sem drága, hogy egyéni busszúvágyuk teljesülhessen. Erre mondják, hogy jellem hiba?

08.szabogabor 2013.12.21. 16:55:53

@kalmik: Javaslom a többi írásom elolvasását is. Tán képbe kerülsz.

08.szabogabor 2013.12.21. 17:05:57

@kalmik: Ezt meg Te írtad egy éve:

" kalmik 2012.09.20. 09:16:16
Nem javasolnám az összeborulást. Most már ki kell derülni minek van nagyobb támogatottsága, az összefogásnak vagy az acsarkodásnak."

No, azóta úgytűnik már összeborulnál. Tán a DK folyamatos erősödése miatt.

sickboyy 2013.12.21. 18:42:27

1. szabály: A Szabónak mindig igaza van/jobban tudja.
2. szabály: Ha nincs igaza/rosszul tudja, akkor az 1. szabály lép életbe.
:)

Kis ember 2013.12.22. 10:48:36

Röhejbe azért fulladt a blogod, mert hörögsz rajta, eredményeid meg nincsenek. Százszor fenyegetőztél, hogy most aztán kiborítod a bilit és Kocsis kénytelen lesz lemondani, de nem történt semmi.
Röhejes az erőlködésed - tegyük hozzá, sajnos.

08.szabogabor 2013.12.22. 11:45:35

@Kis ember: Majd ha a 300 ottani bejegyzésemből nem csak az első 25-öt olvasod el, akkor majd erre visszatérhetünk. Addig meg olyamiről beszélsz, amiről saját bevallásod szerint sincs segédfogalmad sem. Jó olvasást.

kalmik 2013.12.22. 21:09:38

@08.szabogabor:
Hol lelhető fel a fenti idézet, ami tőlem nem származhat. Uganis én mindég a megállapodás, az együttműködés híve voltam és maradtam.

08.szabogabor 2013.12.22. 21:14:22

@kalmik:

Gréczyblog Négy tüntetés - egy temetés? 2012.09.20 07:11:18

Hamar rosszkedvűek lettek a demokratikus ellenzéki összefogás hívei. Ami a DK-s éhségsztrájk lezárásaként megrendezett sokezres tüntetés után oly egyszerűnek tűnt, most ismét bonyolulttá vált. Az Orbán-rezsim alatt nyomorodó, szenvedő magyarok tömegei legszívesebben azt.....

kalmik 2012.09.20 09:16:16
Nem javasolnám az összeborulást. Most már ki kell derülni minek van nagyobb támogatottsága, az összefogásnak vagy az acsarkodásnak.

kalmik 2013.12.23. 17:21:35

@08.szabogabor:
Most végképp nem tudom, hogy az értő olvasással, vagy a korrektséggel áll hadilábon Szabó úr? Az idézetből is kiderül, összefogás vagy acsarkodás? Melyik a pejoratív tagja a választéknak? Az acsarkodás, nemde? Most is ezt vallom: acsarkodás helyett össszefogást! Vissza helyezve az idézetet az eredeti szöveg környezetbe, azt javaslom, hogy demonstráción derüljön ki, melyiknek van nagyobb támogatottsága. Okt. 23-án ugyan nem volt külön tüntetés, de így is kiderült, hogy a választók az összfogást akarják. Igen, összefogás minden demokratikus erővel, legyen az liberális, balolbali, vagy mérsékelt konzervatív.

08.szabogabor 2013.12.23. 18:45:43

@kalmik: Nem tartozom azok közé, akik őszödöznek, magyarul kivagdosnak részeket és azokat értelmezik. Betettem az egész hozzászólását, és már akkor is éppúgy benne szerepelt az Ön által most kifejtett rész is.

És akkor én kérdem, hogy a korrektséggel, vagy az értő olvasással van-e gondja kalmik-nak, mikor az egészre ennyit mond: "Hol lelhető fel a fenti idézet, ami tőlem nem származhat. Uganis én mindég a megállapodás, az együttműködés híve voltam és maradtam."

Tegnap még Ön is ugyanúgy értelmezte mint én, ezért mondta, hogy Öntől nem származhat. Mára rájött, hogy mégis. Tévedett. Kár tovább gombolyítani a vattacukrot, mert beleragad.
süti beállítások módosítása