HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

A Kocsis Terv

08.szabogabor 2013.12.13. 18:15

Egyszerű, mint a legtöbb dolog, ami működik is. És még csak nem is változott az elmúlt 5 évben. Kocsis polgármester akar lenni - kiszorul az országos politikából, vagy inkább kidobják nemsokára -, és annyi esze azért van, hogy tudja: csak gyenge ellenfél ellen nyerhet újra.

Az általa bevezetett giccspolitika - másnak az állandó jóhírharsogást, meg látványtermelést nem tudom nevezni - éles ellentétben áll a Város Népének mindennapi tapasztalataival. Legföljebb annyit ért el, hogy a drogárusok és prostik a toronydaru alját esőmentes árusítóhelynek használhatják.

Szóval Kocsis aligha számíthat több szavazatra, mint 2010-ben. Akik már akkor is jól éltek, azok a Fidesznyik éra alatt még jobban élnek, akik meg rosszul, azoknak még rosszabb lett. Csakhát a helyzet az, hogy a választásokon épp a rosszul élők vesznek részt kevesebben. A Nyolcker mindig is élen járt a választói passzivitásban, erre még Kocsis épp a giccsparádéval rá is pakol. Nem kell más, mint egy színtelen, szagtalan ellenfél, és marad minden a régiben.

Ez az ellenfél már 2009-ben ki lett jelölve Komássy Ákos Helyi Szocielnök személyében. Minden komolyabb bokszolónak csinálnak fölhozó meccseket, mielőtt címmeccset vívhat. Na, az ilyen fölhozó meccsekre dobnak be a ringbe olyan képességű ellenfeleket, mint a Komássy. A meglepetés kizárt.

Vigyáz is rá Kocsis, hisz polgármesterségének garanciája Komássy. Amíg Ő van, nem kell számítania komolyabb ellenzéki összefogásra, vagy maximum olyanra, amiben épp a Komássy a közös jelölt. Az meg a fix egyes.

Kenegeti is hájjal rendesen az "ellenfelet". Közös közbeszerzések, finom kis semmittevő, jól fizetett tanácsadói állás, meg még jó sok kisebb-nagyobb szívesség. Néha leiskolázza egy-egy testületen, de csak azért, hogy világos legyen, ki a Főnök. De nem alázza túl, nehogy még a Helyiszocik esetleg Elnököt akarjanak váltani. Mert akkor kiszámíthatatlanná válhat a választás.

Szóval vigyáznak Ők egymásra. Kocsisnak kell az örök felhozóember, a boxzsák, ha úgy tetszik, Komássy meg biztos egzisztenciát kap ezért cserébe. Ismerjük az életútját, ha kivennénk a politikai mezőből, éhenhalna, bármiféle értékteremtő képesség hiányában.

Szóval ennyi a Kocsis Terv. Egyszerű. Mint a pofon, amit megint az ellenzék fog kapni az önkormányzati választáson, ha ez így marad. Komássy sietve be is jelentette, hogy Ő már MSZP-polgármesterjelölt, aztán azt is hozzátette az mszp8.hu fórumán, hogy "várhatóan" Ő lesz az Együtt, meg a DK támogatottja is.

Hogy miért volt ily sietős ez a bejelentés, arra több magyarázat is van. A legelső a belső rend fönntartása. Gyorsan föl kell mutatni a polgármesterjelöltet, hátha akkor más Szocinak már nem is jut eszébe ilyesmi. A másik meg a Kocsisnak való megfelelés. Biztosra akar menni, most, hogy kifelé tart az országos politikából.

Kell Neki Komássy, hogy lefogja az ellenzéket. Nem ismeretlen dolog ez sem persze, országosan Mesterházy épp ugyanezt a szívességet teszi Orbánnak. Komássy épp az a Figura a Kocsis sakktábláján, mint Orbánén Mesterházy. A Biztos Lúzer.

Innentől mindenkinek számot kell vetnie magával: Kocsist akarja, vagy nem. Kocsisra szavaz ugyanis mindenki, aki Komássyt támogatja. Ugyanaz a csapat. Most és mindörökké, ha rajtuk múlik. Hát ha más nem, akkor beleköpök én ebbe a levesbe.

 

Akadjon a torkukon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr665689910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása