HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Muníció

08.szabogabor 2014.02.02. 11:02

Najó, ám legyen. Nálam jobban kevesen ismerik Kocsis Máté múltját és tetteit. És ugyan nagyrészét már megírtam korábbi blogomon - éppen az ellene folyó harc lelki és intellektuális bázisaként hoztam létre - de ott egyenként, és kifejtős módon. Országgyűlési kampány van. És bár ismeri olvasóközönségem a mostani Összefogásról a véleményemet, de az egy dolog. Az meg egy másik, hogy Kocsis Máté a Fidesz szóvivője. Azé a Fideszé, amit rühellek, azé a Fideszé, mely börtönbe akar juttatni, mely tönkretette a vállalkozásomat, kirúgta az élettársamat és barátaimat az állásaikból, ésatöbbi.

És ennek a zombinak, ennek a Kocsis Máténak, rengeteg vaj van a füle mögött. És mégis van mersze a napon sütkérezni. Hát akkor csináljunk egy kis napkitörést. Foglalkozzunk Vele. A Fidesz szóvivőjének ügyeivel. Hogy amikor épp Gyurcsányozik, akkor legyen betárazva pár dumdumgolyó, amitől falnak esik. Tudnivaló, hogy mindezen történeteket, melyeknek rövid összefoglalója most következik, már korábbi Blogomon részletesen kifejtettem. És soha, egyetlen alkalommal sem indított ellenem rágalmazási, becsületsértési, vagy bármilyen pert.

Hogy miért? Mert mindketten tudjuk: mindez igaz. Mindezek igazak. Tessenek ezeket akkor használni, azért foglalom össze. Van sok, csak a legütősebbeket, leglényegesebbeket rakom most össze. Juttassák el azok, akiknek ez a dolga azokhoz, akiknek meg az a dolga, hogy eltakarítsák a szemetet. De azért okosan. Egyrészt azért, mert volt már, hogy fölhasználták az általam megírtakat, de nem elég pontosan. Török Zsolt MSZP-szóvivő az egyik ügyet nyilvánosságra vitte, de túlfutott vele. Nagyon nagyot akart mondani, pedig a tények önmagukban is elég súlyosak voltak. És pont azért a többletért, amit saját kútfejéből hozzátett, Kocsis pert nyert ellene. Na ezt nem kéne.

A másik, hogy bármely szomorú, de a helyi MSZP-vezetés Kocsis zsebében van. Egy képviselő kivételével megvette őket tanácsadói helyekkel, együtt közbeszereznek, tehát célzottan kell ütni, mert könnyen sérülhetnek a szocialisták is. Kocsis egyébként mindenkit megvett, az LMP-s képviselő is már a tanácsadója. De az nem baj, gondolom, már tematikai szempontból.

És még valami: milliárdos közbeszerzések, a Nép kisemmizése, meg általában is polgármesteri tevékenységének irányvonala önmagában is támadható ezer ponton. De az nem annyira látványos. Al Capone-t is adócsalással ítélték el, pedighát lemészároltatta fél Chicagot. Úgyhogy nem a legnagyobb összegű, hanem a legkönnyebben tettenérhető és kommunikálható néhány sztorit foglalom össze.

Kifejtős formában, háttérrel, bizonyíték-lánccal megtalálható mind a korábbi blogomon - Tuholep, a Fáraó - és születtek Magyar Narancs, HVG, és STOP.hu-s cikkek is oknyomozásaim következtében. Tehát körbebástyázott történetek következnek.

Az első, egy a hatalmához és hatásköréhez képest kisösszegű játszma. De mondom, ez relatív dolog. Ha pármillión elkapjuk, az már elég. És ez egy pármilliós játszma. Történt, hogy jogtalanul eltávolított egy köztisztviselőt. A köztisztviselő perre ment. És mivel látható volt, hogy Kocsis, mint polgármester veszteni fogja a pert, ezért aztán az általa megbízott ügyvédek peren kívüli egyezséget készítettek elő. Két és félmillió forint járt volna a köztisztviselőnek, és mondom, és ez nagyon fontos: Kocsis polgármesterként megbízott ügyvédei is úgy látták: ezt ki kell fizetni, mert különben később pervesztés lesz, és az sokkal többe fog kerülni.

Ám Kocsis nem hallgatott saját ügyvédeire. Személyes bosszút akart állni Balázs Károlyon - így hívják a kirúgott embert - ezért továbbvitte a pert. A teljesen előkészített egyezségi megállapodást be sem vitte képviselőtestületre, hanem ad acta tette. Az általa megbízott ügyvédek ezt olyannyira butaságnak tartották, hogy fölmondtak. És a vége az lett, hogy mostanra jogerősen vesztett Kocsis, azaz a Józsefvárosi Önkormányzat. És a két és félmillió forint helyett végül 6 és fél millió lett a kifizetendő összeg.

A kettő különbözete épp 4 millió forint. És itt nincs mentség. Itt nem működik az a jogelv, hogy a polgármester persze nem tudhat mindenről, ezért aztán a felelőssége csak általános, és személyében nem ítélhető el. Itt ugyanis Ő maga, egyszemélyben döntött. Tudatában annak, hogy azok, akiket az Önkormányzat érdekeinek védelmével bíztak meg, azok mit tartanának jó megoldásank. De tudatosan, megfontoltan fölülbírálta a szakmát. Ő maga, egyedül. Itt nincs általános felelősség. Itt bizony konkrét, egyszemélyi felelősség van. 4 millió forint kárt okozott az adófizetőknek Kocsis Máté. Tessenek rajta számonkérni. Lesz hebegés-habogás.

A második sztori. Ez az, amit Török Zsolt szóvivő fölkapott anno, de bénán. Rosszul fogta meg, tessenek jól megfogni. Úgy ahogy elmondom most. Van egy csendben közismert figura: Murányi László. Orbán személyi testőre volt, sok képen megtalálható nagydarab, tengerészgyalogos frizurás pali. Mikor a Fidesz nyert 2006-ban Józsefvárosban - a polgármesteri széket azért elhoztuk az SZDSZ-nek -, a képviselő-testületi többség narancs lett. És mit ád az ég. Orbán személyi testőre egyszercsak az egyik legnagyobb önkormányzati cég igazgatói pozíciójában landolt. Mégpedig azéban, amely nem kisebb dolgokkal foglalkozik, mint az egész kerületi térfigyelő kamerarendszer üzemeltetése, és a város takarítása. Hopp.

Orbán-testőr az önkormányzat rendvédelménél, kulcspozícióban. De ezen lépjünk most túl. Volt ennek a cégnek két takarítógépe. Kicsik, ügyesek, nagyváros szűk utcáira valók. És saját tulajdonúak. Na, mit tett a mi Murányi haverunk? Eladta őket. Konkrétan hugyért-szarért. Az egyik sorsát ismerem, a X. kerületi önkormányzat vette meg, három millióért, azóta is használja, sőt olyannyira elégedett vele, hogy vett egy ugyanolyan típusú másodikat is.

De a mi Murányi "Orbántestőr" László barátunk eladta őket. Gondolhatnánk, vett helyettük modernebbet, vagy olcsóbbat, vagy valami. De nem. Bérelt helyette. Először egyet, évi hatmillióért, aztán még egyet, újabb évi hatmisiért. Ezek jóval nagyobbak is voltak, így aztán a kerület szűk utcáin nem igazán voltak használhatók. Dizájnelemként használták őket, az amúgyis a főváros által takarított főutakon jártak-keltek, haszontalanuul, ám látványt termelve. És mondom: mikor már ketten voltak, évi 12 millió forint bérleti díjat fizettek értük. Lefordítom: egy gép bérlete óránként 9 ezer forint önkormányzati forintba került. Ezért már T-72-es tankot lehetne bérelni.

Eladják a jót, használhatót, sajátot hárommillióért és ennek évenkénti négyszereséért bérelnek túlméretezettet, kihasználhatatlant. Hülyének is megéri, nemdebár. Naja, lehetne mondani, hogy ezek egy cégvezér magánakciói. Csakhát az éves üzleti tervekben Murányi levédte magát. A képviselő-testület elé terjesztette ilyen szándékait. És ki is volt akkor a testületi Fidesz-többség frakcióvezetője, minden szavazások ura? Kocsis Máté. Jajjajjj.

Mindösszesen nagyjából 40 millió forint lett kifizetve Murányi idejében. Nagyjából a semmire. Magam és az egyetlen olyan szoci képviselő - Szili Balázs -, akit nem tudtak megvenni, nyomás alá helyeztük Kocsist 2012-ben ezügyben. Zajlott, tán most is zajlik egy per a gépeket bérbeadó cég - Horoszcoop Kft. - és az önkormányzat között. Erre lett rákérdezve. Annyira cinkes volt a sztori, hogy Kocsis be sem mert menni az adott képviselő-testületi ülésre. Ezért aztán alpolgármestere válaszolt. És elszólta magát. Annyit bátorkodott mondani, hogy hát igen, itt bizony fölmerül, hogy kár érte az Önkormányzatot. Bumm. Kocsis fidesznyik alpolgármestere mondta ezt. Testületi hangfelvétel, jegyzőkönyv, 100 jelenlévő a bizonyíték.

Namost akkor innentől egy dolog van, amit Kocsis nem tehet meg. Nem teheti meg, hogy ne akarja visszavenni a kárt attól, aki azt okozta. Legyünk jóhiszeműek, képzeljük el, hogy az ügyletről Kocsis nem tudott. Mondom, lehetetlen, merthát frakcióvezetőként Ő fogadtatta el a testületi többséggel. De mégis, álnaivan hozzáállva: akkor ezt a kárt neki vissza kell szedni. Murányi "Orbántestőr" Lászlótól. Feljelenteni, hűtlen kezelésért és polgári perben pedig kártérítésért.

De ez nem valószínű hogy megtörténik. Ugyanis Murányi 2011-ben lemondott az igazgatói székéről. És hová távozott? Na? A TEK-be. Ott található, ki tudja, milyen beosztásban. Éshát mily kellemetlen is lenne épp a Fidesz kommunikációs igazgatójának, ha föl kéne jelentenie Orbán állami díszőrségének egyik emberét, nemde.

Na, elfáradtam, nem könnyű bonyolult, szerteágazó sztorikat leegyszerűsíteni. Lesz még. Elsőre ez a kettő elég. Tessenek betárazni.

És lőni.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr625793745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis ember 2014.02.02. 12:21:44

A fején. A fején van a vaj, vagy valami van a füle mögött (ez utóbbi lehet vaj is, de nem feltétlenül szükséges).
A pontos szólás így hangzik: "Akinek vaj van a fején, ne menjen a napra".

08.szabogabor 2014.02.02. 12:24:28

@Kis ember: Igaz. De utólag már max. sajtóhubát javítok.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.02.02. 15:53:34

A szociktól tanulták, hogy kell lopni, csalni, hazudni. kiváló tanítványok.

bamblur 2014.02.02. 16:36:21

Kocsis Máté gonoszságból már a harmadik hónapja a jogerős II. fokú határozat ellenére sem fizet áldozatának. A köztisztviselőnek végrehajtási eljárást kellett kérnie a sátánian eljáró Kocsis ellen. A végrehajtás költségei és a kamatok 1,5-2 milliót tesznek ki. Ebben az ügyben tehát már 8 millió felett járunk a közpénzek mezején.

Egy másik Kocsis áldozat-köztisztviselő novemberben nyert az aberrált kirúgatása miatt 12 milliót.Kocsis persze itt is az ügyvédjét rúgta ki és fellebbezett. Erre költi Kocsis Máté a közpénzt.

08.szabogabor 2014.02.02. 16:49:41

@bamblur: Kösz az új infót, ezt is használom majd. Az olvasóknak annyit: bamblur ismert Nyolckeres nick, tudja, mit beszél... Ésmég annyit: bár vasárnap van, ilyenkor elég passzív a net, de átlépte már az ezret a cikket elolvasók száma. Eljut oda, ahova kell...

08.szabogabor 2014.02.02. 18:11:33

Mandiner címoldali publiciszta lett az írás :) Köszönöm.

mandiner.hu/cikk/20140202_szabo_gabor_municio

bamblur 2014.02.02. 19:48:04

Inkasszóztatják Lucifert!

libsibolsika 2014.02.02. 23:23:42

Ezt a takarítógépes ügyet, hogy tudta elszúrni a Török? Mit költött hozzá?

08.szabogabor 2014.02.02. 23:27:29

@libsibolsika: Hogy Kocsis csinálta direktben. Mintha a Watergate-nél Nixon maga ült volna fejhallgatóval.

babika12 2014.02.03. 08:15:52

Gábor! Vihetem a varánus blogot szórni, vagy írsz arról is??? /"tettestárs/

08.szabogabor 2014.02.03. 08:37:45

@babika12: Persze, miért ne vinnéd? :) Az már régebbi írás egyébként, de Kocsis Ügyben bármi lehet aktuális...

babika12 2014.02.03. 08:41:08

:D Köszi! Nekem új volt, mint az újszülöttnek! :D

Arpad Kovacs 2014.02.05. 01:16:31

@08.szabogabor: arrol nem akarod lokni a vakert, h miert is lett kibaszcsizva a balazs? talan mert bebaszcsizva arcoskodott a faraoddal? ha te lennel a farao, te mit csinaltal volna? megkinalod meg egy kupicaval?

08.szabogabor 2014.02.05. 01:19:05

@Arpad Kovacs: Újabb friss regelésű nick érkezett, szervusz:) Erről nekem nem kell mondanom semmit, ugyanis a bíróság jogerősen ítélt Balázs Károly javára. Maradjunk a tényeknél.

medvedisznóember 2014.02.05. 01:31:52

@08.szabogabor: Tudtad, hogy a Mandiner a hozzád hasonló túlmozgásos faszkalapok gyúlöletjegyzeteit általában elrettentő példának és/vagy közröhej tárgyaként pakolja a címoldalára?

08.szabogabor 2014.02.05. 01:37:18

@medvedisznóember: Én kedvelem a tehetetlen hörgéseteket. Bárhol is történik. :)

Arpad Kovacs 2014.02.05. 02:38:36

@08.szabogabor: ez inkabb rad illik. tudod: a tehetetlen ember multja temetetlen. ezert irogatod az uncsi baromsagaidat, gereblyezgeted itten a vizet

08.szabogabor 2014.02.05. 02:42:35

@Arpad Kovacs: Nem én járok hozzátok, hanem Te jössz hozzám. Eszerint unatkozni? És még nicket is csinálsz hozzá... Többet is... Szép dolog, rendes Tőled.

Arpad Kovacs 2014.02.05. 23:53:24

m@08.szabogabor: mit mondanak meg a Hangok, gabor?

Jeffrey Dahmer 2014.02.09. 01:51:20

@Fél, retteg Orbán hogy itt is Ukrajna lesz!: Biztos is hogy tanultak, de azt öcsém nem tudják fölülmulni! Ukrayna meg akkor jönne ha, a négyszemü köcsög Gyurcsán visszapofátlankodna a tutiba. Mehetne a levesbe a kopasz szabó is
süti beállítások módosítása