HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

2014

08.szabogabor 2013.12.15. 07:30

Fogok majd mesélni arról, sokat, hogy miken törtem a buksimat az elmúlt három hónapban. De az még várhat, időnk mint a tenger. Fontosabb tán az, hogy mi fog történni, mint a részben már alaposan ismert közelmúlt. És 2014 nagyon izgalmas év lesz. Minden választási év az, de ez most különleges lesz. Mert egyszerre lesz bebetonozódás, és radikális változás.

Az országgyűlési választás legfontosabb kérdése mindig ennyi: ki alakíthat többségi kormányt. Ez eldőlt abban a pillanatban, mikor Bajnai meg Mesterházy kezet fogtak az ellenzék temetési szertartásán. Ők ugyan ezt összefogásnak nevezik, dehát ez inkább olyan, mint mikor az agyvérzés összefog a szívinfarktussal. Egy még csakcsak túlélhető, de a kettő együtt már túl sok.

Szóval Gyurcsányt kizárták, és ennek eredménye előre látható volt. Én legalábbis láttam... Aki nem hiszi, olvassa el bátran újra akkori több írásomat a Tuholep Blogról, mindazt pontosan előre jeleztem, ami azóta már valóság lett. Gyurcsány jön fölfelé, mint a szökőkút, Attygordonék meg belemerevedtek a saját maguk által ásott Gödörbe. Ők lettek a magyar Sírhant Művek.

De erre per pillanat kár is több szót vesztegetni, ez önálló téma, sőt önálló témák, megírom majd mindegyiket. Szóval röviden: Fidesz nyer, még az is lehet, hogy kétharmaddal, Együtt be sem jut a Parlamentbe, MSZP gyengébb lesz, mint 2010-ben, a Feri meg a DK-val 10% fölé érve megteremti a Jövő Ellenzékének bázisát.

Ez lesz a helyzet 2014 május elején. És akkor vigyázó szemünket a Nyolckerre vessük. Mert jön az önkormányzati választás, abból is a legfontosabb tétel: ki lesz a polgármester. Nem vagyok mellébeszélős fajta, ezért azt mondom: valószínűleg Kocsis. Nem azért, mert jó polgármester, hanem azért, mert rajtam kívül ebben a Városban nincs ellenzék. Van egyszem szoci képviselő, Szily Balázs, de szerintem saját pártjában is veszélyként, és nem értékként tekintenek rá sokan.

A többiek rég eladták magukat. Komássy jól fizetett Kocsis Tanácsadó és egyben a milliárdos közbeszerzési Fidesz Mutyik tevékeny társtettese. A DK helyben a Szocialista Vakond, Simon György személyében olyan országgyűlési jelöltet indít, aki már rég leköteleződött Kocsisnak és Komássynak is. Már egy éve veri a palávert, hogy szocialista polgármesterjelölt kell. Teccenek érteni. Az MSZP által az ablakon kivágott DK helyi arca nem a saját pártjának, hanem az MSZP-nek kampányol. Pedig még nincs is kampány. Mi lesz itt még.

Van még az LMP. Már ha van. De egy embere biztos hogy van, mert a Képviselőtestületben is bent üldögél: Jakabfy Tamás. 2010-ben Ő volt az LMP polgármester-jelöltje, valszeg most is Ő lesz. Ő is Kocsis fizetési listáján szerepel, ugyanúgy havi 250.000 forinttal, mint Komássy. Ő meg Médiatanácsadó az Önkormányzat még csak nem is működő cégében. Úgy tűnik megvan az állenzéki képviselők egységára: havi 250.000 forint. Ennyi a Júdáspénz. Ja, persze Jakabfy is ott ül a Közbeszerzési Bizottságban.

Bajnai az Együttel már nem lesz, a parlamenti választás lekapcsolja a mikrofonjukat. Meg van még a Jobbik. Egészségükre. Biztos lesz valami jelöltjük. Mert nem tehetik meg, hogy ne legyen.

Meg leszek én. És más senki.

A választásoknak az a szépsége, hogy abból lehet meríteni, ami van. Kocsis, Komássy, Jakabfy, Jobbiknáci meg én. Ez lesz a valóság. Ezekre lehet majd voksolni. Másra nem. Hogy mit csinál Kocsis, tudjuk. Ismerjük. Szétkorhasztja a Várost és színes díszletet húz a társadalom romjai fölé.

Komássy. Szintén ismerjük. Korrupt, ostoba, megélhetési senki. Egy morálisan és intellektuálisan általa szétporlasztott szervezet élén. Akit lehet, hogy a DK is, épp Simon "Vakond" György miatt támogatni fog. Vagy nem. Vannak erre utaló jelek, ha az ember odafigyel.

Jakabfy. LMP. Jó, erről ennyit, mégegyszer kár lenne perpillanat többet írni Róla.

Jobbik. Dettó. Nácik haza.

Szabó. Ezt ismerem. Nem dicsérem, szintén minden tudható róla. Najó, nem játszom el a törökgáborelemez objektivizáló semmitmondását. Én azért mondtam le minden önkormányzati pozíciómról és fizetésemről, hogy ellenzéki lehessek. A többiek azért kapnak Kocsistól fizetést, hogy Ők legyenek az ellenzék. Ez nem kis különbség.

Én meg akarom szüntetni a Közbeszerzésket, Ők meg együtt csinálják. Én helyi munkaerőt akarok alkalmazni, ők külső cégeket.

Én minden erőmet, és a Város erőforrásait a Középső Józsefvárosra, a társadalmunk újraszervezésére akarom fordítani, Ők meg együtt költik el a milliárdokat semmiresejó látványberuházásokra.

Én vissza akarom szorítani konkrét lépésekkel a drogmaffiát, Ők meg ezügyben mélyen hallgatnak. Vagy max valami elsuttogott üres propagandafrázist ejtenek el menetközben, de a tettek épp ellenkezőleg hatnak. És érdemes a valóságnak hinni.

Az elmúlt három hónap leglényegesebb gondolatköre ennyi volt: akarom-e én ezt az egészet. Mert ez hosszú folyamat lesz. Ezt az egész söpredéket kitakarítani innen az egész sleppjükkel, az nem pár hónap. Úgy állok Józsefvárosban, mint Gyurcsány országosan. Aki lehet, elárult, az egész politika tüskének tekint a szépen manikűrözött körmök alatt.

Szóval azt, amit másfél éve elkezdtem, azt folytatni nem lehet. Abba bele volt tervezve, hogy van rajtam kívül is olyan politikai erő, amelyik érdekelt a tisztességes viszonyok helyreállításában. Hogy van ellenzéki MSZP. Hogy van LMP. De nincs. Van helyette egy garnitúra Kocsis Szolga, különböző pártok színeiben.

Úgyhogy újra kell kezdeni. Egyedül, az egész rothadt szisztémával, a fehérgalléros nyikhajok sáskahadával szemben. 45 éves vagyok. Vajon van-e bennem minimum tíz évnyi erőtartalék, hogy mielőbb eljussak a polgármesteri székig, és legyen időm újraéleszteni a Várost?

Számot kellett vetnem magammal, és a Hozzám közelállókkal. Ez ugyanis Életem Döntése. Nincs retúrjegy. És döntöttem.

Nekivágok.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr485693175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sickboyy 2013.12.15. 14:11:26

Na innen szép nyerni...

08.szabogabor 2013.12.15. 14:14:24

Van aki Dobó István, van aki Hegedűs hadnagy útját választja.

sickboyy 2013.12.15. 14:19:12

És vannak a kamikazék...

08.szabogabor 2013.12.15. 14:30:47

"Kamikazénak nevezték azokat a heves ciklonokat, amelyek szétszórták a Japánt megszállni készülő mongol flotta hajóit 1274 és 1281 között." /Wiki/

Bóknak vettem.

Andráska8 2013.12.15. 20:29:17

Ki az MSZP polgármesterjelöltje?

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2013.12.15. 21:07:55

ez a 'nincsretúrjegy' a drámaiságon túl mit jelent pontosabban, hogy lelépsz/léptetnek max. a választások után egyből? esetleg valami teljesen mást?
csak érdekel, hogy mennyire látod előre az életed perpillanat

08.szabogabor 2013.12.15. 21:20:54

@Lesley: Az ellenem indított számolatlan nyomozásuk, feljelentésük, eljárásuk nagyjából mind kifulladt. Megtalálták a semmit. Nyilván erőlködnek még, mert a parancs az parancs, de reálisan már nem gondolom, hogy le tudnak léptetni. Meg hát én onnan is visszajövök, sőt az előnyömre tudnám fordítani a dolgot. Szóval nem ilyesmit.

Minimálisan két képviselői helyre számítok a 12-ből és arra, hogy megszorítom a Kocsist. De ha csak egy képviselői hely van, azon én vagyok, és ha az én kezemben lesznek a hozzá kapcsolódó jogosítványok, akkor lesz haddelhadd.

Szóval onnantól már menni kell tovább, ameddig csak bírom szusszal. De az van elég, és sokat töltekeztem az elmúlt hónapokban.

Legkésőbb 2018, polgármester. Ez a cél. És aztán egy ciklus alatt helyrehozni a Várost, a következő ciklusban meg fölvirágoztatni. Annak a végén leszek 58 éves. Ha megcsinálom, akkor úgyis bármeddig újraválasztanak. Meglátjuk akkor, élvezem-e még:)

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2013.12.15. 22:08:23

@08.szabogabor: na, megnyugodtam
semmi nem változott
hát hajrá!

sickboyy 2013.12.15. 23:21:08

Mondom, hogy menthetetlen:)

kovacheva 2013.12.22. 14:42:05

@08.szabogabor: Sok sikert és kitartást kívánok! JóVárosi vagyok én is, ránk férne már egy tisztességes polgármester.
süti beállítások módosítása