HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Tisztelt Bíróság!

08.szabogabor 2014.03.09. 04:58

Rendhagyó írás következik. Egy létező, március 27-én tárgyalásra kerülő Per valóságbizonyítását írom meg itt, a nyilvánosság előtt. Maga a tárgyalás is nyilvános, így érvelésem, ha úgy tetszik, Védőbeszédem is kerüljön föl ide. Bíró fog majd dönteni, de kíváncsi vagyok Olvasóim Ítéletére is.

Maga az Ügy már megírásra került itt a Blogon több ízben is. Arról a kétes figuráról írtam, Komássy Ákosról, aki személyében a Fidesz által bármikor leüthető bábuként veszélyt jelentett Pál Tibor nyerésesélyes Kormányváltás Jelöltre, és habosíthatósága okán magára a Kormányváltásra is. Ahogy látom, időközben az időzített bombát Pál Tiborék a sarokba hajították, legalábbis az írásom óta föltett kampányképeken már nem látom Komássy-t, főleg nem Pál Tibor közelében, és ez jó. A dolog méregfoga kihúzva, Komássy már nem oszt, nem szoroz.

A választás után nemcsak országos, hanem helyi szinteken is szükség lesz egy nagytakarításra az MSZP-ben. Nem elfogadható, hogy Fidesz által megvásárolt, velük mindenben együttműködő, Őket a testével védő kerületi MSZP-elnök stabilizálja a Vérnarancs Hatalmat. Ez az ember, ez a Komássy Ákos, egy Kakukktojás, ha a Szocialisták meg kívánnak tisztulni, az Ilyenekkel kell kezdeni.

Kettőnk Ügye régebben kezdődött. Azt gondolom annál tényszerűbben mint egy bírósági beadványban, nem lehet egy eseménysort leírni, hisz minden szavamat a Bíróságon is vállalni kell, aligha valószínű tehát, hogy csúsztatnék, vagy hazudnék. Kocsis Máté elleni hamistanúzási feljelentésem tán elégséges ahhoz, hogy világos legyen: az igazat, és csakis az igazat mondom. És írom, íme.

                                                                                                  Komássy Ákos

Tisztelt Bíróság!

A Komássy Ákos által ellenem múltév során indított polgári perben kértem a valóság bizonyításának lehetőségét, melyet a Bíróság jóváhagyott. Jelezte felém azt is, hogy legkésőbb január folyamán bizonyítékaimat terjesszem elő, melyre ígéretet is tettem. Jeleztem ugyanakkor, hogy bizonyítási eljárásom a politika logikáján fog alapulni, tekintettel arra, hogy az Ügy érdeme politikai és nem jogi természetű. Ezen igényemet a Bíróság akceptálhatónak tartotta.

A gyakorlatban azonban kiderült, hogy egyszerre a bizonyítás határidejének és jellegének nem tudok eleget tenni. Olyan történések voltak ugyanis folyamatban, melyek kifutása időt vett igénybe, s melyek végigmenetele nélkül igazamat nem tudnám bebizonyítani. Választanom kellett tehát a bizonyítás lehetősége és a vállalt határidő között, és én vállalva a határidő be nem tartásának esetleges következményeit amellett döntöttem, hogy kivárom a megfelelő pillanatot. Ez a pillanat most jött el.

A Komássy Ákost a Nyitótárgyaláson képviselő ügyvéd helyben a beadványuk szerinti igényeiket jelentősen visszametszette. Gyakorlatilag egyetlenegy kijelentésem maradt a porondon, ez pedig az, hogy Komássy Ákos az általa igényelt költségtérítést föl is vette. Minden más állításom vitatottságát ezzel a Felperes önmaga megszüntette, ezért azokra a továbbiakban mint nem vitatott tényekre kívánok támaszkodni.

A Per indításának valós célját az eredeti Beadványuk tartalmazza, nem pedig annak a tárgyaláson való minimálisra szűkített verziója. Ennek jegyében megyek végig azon a bizonyítás-láncon, melyből kiderül, hogy vajon állításaim egésze, az azokra adott válaszreakciók, vagy épp azok hiánya, a köztes események együttesen megalapozzák-e az általam Komássy Ákosra alkalmazott kijelentéseket.

Tekintetbe véve, hogy Komássy Ákos ügyvédje útján nyilatkozott, mely szerint közszereplő - ezt tehát bizonyítanom nem szükséges, bár ennél mi sem lenne könnyebb -, így a Bíróságtól annak mérlegelését kérem, hogy kijelentéseim egésze, azok célja, és valóságalapja nagyobb társadalmi hasznossággal bírnak-e, mint esetlegesen azok közben elkövetett tévedésem.

 

Érdemben a következőket kívánom tényként rögzíteni.

Az Ügy dr. Kocsis Máté, Józsefváros Polgármesterének egy számomra, mint barátja és tanácsadója számára írt SMS-ével kezdődött. Szószerint idézem, a tárgyaláson mobiltelefonomban bemutatom:

"Ákos elküldte a munkáltatói igazolását, ami a kiesett jövedelmének megállapításához kell. A családi cégbe van bejelentve havi br. 150 ezerre 2011. július 1-től. Az igazolást július 20-án állították ki, és leírta Kingácska, hogy az öcsi képviselői teendői miatt kiesett munkaideje 104 óra, havonta!!!" (Üzenet küldője Kocsis Máté, fogadója Szabó Gábor, időpontja 2011. augusztus 23, 12:34 óra.)

Kocsis Mátéval gyakran váltottunk SMS-eket de mivel személyes találkozásaink is gyakoriak voltak, azok többnyire általa lényegesnek ítélt eseményekre vonatkoztak. Jelen SMS tartalma alapján a személyek nyilvánvalóak: Ákos Komássy Ákost, Kinga pedig leánytestvérét, Komássy Kingát takarja. Az SMS-ből két tény nyilvánvaló: az egyik, hogy a leadott munkáltatói igazolás egészen a Polgármester asztaláig eljutott, a Kocsis Máté által leírtak tényszerűek, még olyan részletekbe is belemennek, mint a leadás időpontja, és a munkáltatói igazolás adatai. Puszta szóbeli tájékoztatás egy hivatalnok részéről aligha bír ilyen részletességgel. A másik tény, hogy Kocsis Máté Polgármester az Ügyet olyan súlyúnak tartotta, hogy arról nekem SMS-t küldött.

Nyilvánvaló mindezekből, hogy nem szokványos eljárásról van szó, semilyen más önkormányzati képviselőről nem tudok, akinek költségtérítési igénye ily furcsa körülmények között, ily nagy összegre került volna benyújtásra. 1998-tól 2007-ig voltam a Józsefvárosi Önkormányzat képviselője, Frakcióvezető, Tanácsnok, Bizottsági Elnök, több Bizottság alelnöke. A kerületet hosszú ideig magas formális és informális pozíciókban vezető politikusok egyikeként magam soha nem találkoztam ilyen kirívó költségtérítési igénnyel. Olyan önkormányzati képviselőről sincs tudomásom, aki ne tudta volna, hogy ilyen jellegű munkáltatói igazolásnak mi a célja.

Komássy Ákossal változó politikai kapcsolatokat ápoltunk, aszerint hogy az általam a gyakorlatban vezetett kerületi SZDSZ és az általa képviselt MSZP között aktuálisan milyen közös, vagy éppen ellenérdekek működtek. 2012. májusában azonban minden korábbi változó jellegű viszonyunkat fölülírva politikai szövetségesekké váltunk. Mind négyszemközti, mind sokszemközti találkozókon rögzítettük: rövidebb és hosszabb távon is együttműködünk a Fidesz, és különösen annak helyi vezetője, dr. Kocsis Máté hatalomból való mielőbbi kiszorítása érdekében.

E szövetség részeként egymás között a feladatokat megosztottuk, fölmérve a partnerek erőforrásait és azok lehetséges legintenzívebb fölhasználási formáit. Mivel az MSZP a képviselő-testületben volt jelen, míg magam az általam létrehozott civil szervezeten keresztül jelentős választópolgári csoportra bírtam befolyással, ezért ez lett a feladatmegosztás alapelve is. Komássy Ákos a nagyrészt általam fölhalmozott tényanyag birtokában a képviselő-testületen szorítja sarokba Kocsis Mátét, én pedig akkori Blogomon tárom föl a visszásságokat és kerületi mérethez képest rendhagyó nagyságú tömegtüntetéseket szervezek megfelelő időzítéssel a Polgármesteri Hivatal elé.

A politikai koncepció a fokozódó nyomásgyakorlás csúcspontjaként egy többszáz fős kerületi tüntetést jelölt ki, melynek időpontja eleve úgy is lett időzítve, hogy az egy képviselő-testület időpontjára essen. Sem előtte, sem azóta Józsefvárosban ilyen méretű tüntetés nem volt. A megjelent 250 fő nyomásgyakorló erejét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a délután 15 órakor kezdődő képviselő-testületi ülés napirendjeinek többségét Kocsis Máté Polgármester az ülés elején visszavonta, és mindössze félórányi gyors tárgyalást követően az ülést bezárta, majd elhagyta az Önkormányzat épületét a hátsó kijáraton, mely példátlan, és nagy visszhangot kiváltott cselekedet volt.

Ezen a tüntetésen az előzetes tervek szerint szerint előttem szólalt volna föl Komássy Ákos, hogy élőben, nyilvánosan is kifejezze szövetségünket és azonos akaratunkat Kocsis Máté és a Fidesz mielőbbi leváltásában. Felszólalását a kerületi elnökségük is tárgyalta, mely velem, mint az esemény szervezőjével szemben további kívánalmakat fogalmazott meg, melyek döntő többségét elfogadhatónak tartottam, és az esemény menetrendjét ahhoz igazítottam. A rendezvény előtt pár órával azonban Komássy Ákos váratlanul lemondta a szereplést. Tette ezt megállapodásunk és saját pártja elnökségének döntése ellenére.

A tüntetés így bár komoly nyomást fejtett ki Kocsis Mátéra, de valódi célját nem érhette el. Nem sorakozott föl az MSZP a mielőbbi politikai váltást kikényszeríteni szándékozó mozgalomhoz. Ezt mind az ott lévő tömeg, mind jómagam árulásként éltem meg, hisz egy féléve tartó, rengeteg munkával és kockázattal járó tevékenység vált értelmetlenné egy pillanat alatt, és mindezt olyan személy követte el, akivel azonos célért, összehangoltan dolgoztunk addig a pillanatig.

Politikai támadásaimat értelemszerűen attól a pillanattól kezdve kiterjesztettem Komássy Ákosra is, ugyanis viselkedése a képviselő-testületben is gyökeresen megváltozott. Mivel jelen Ügy szempontjából ezek e pillanatban nem a legrelevánsabb történések, ezért leírásuktól eltekintek. Lényegileg annyi történt, hogy addigi ellenzéki magatartása egycsapásra egy konformista, Kocsis Máté Fideszes polgármestert inkább védő, mintsem támadó szereppé szelídült. Tapasztalt politikusként fölmerült bennem, hogy egy ilyen hirtelen váltás mögött egy általam nem ismert megállapodás szerepelhet Kocsis Máté és Komássy Ákos között. Így igazából nem ért meglepetésként, mikor minden ellenzéki politikai szereplő megdöbbenésére Kocsis Máté egy meglévő tanácsadó-testületet kibővitett, és Komássy Ákost azon nyomban annak alelnökévé tejesztette be, melyet az általa kontrollált Fidesz többség a képviselőtestületen szokás szerint vita nélkül jóvá is hagyott. Komássy Ákos ezen pozíciója havi 250 ezer forint bruttó jövedelemmel jár.

A politika nyelvezetében erre a megvásárlás szót használják. Komássy Ákos hirtelen jött radikális viselkedés-változása és gyors kinevezése egy Polgármester és Fidesz-függő pozícióba jelentős - a képviselői tiszteletdíjat meghaladó - jövedelemforrással nemcsak nekem tűnt föl, még saját pártjának tagjai is erősen kifogásolták azt. Ettől a pillanattól vált nyilvánvalóvá számomra, hogy Komássy Ákos a továbbiakban már nem ellenzéki szereplő, ennek megfelelően jártam el vele szemben. Megkezdtem a nyilvánosságban a szembesítését tetteivel, mind az általam szerkesztett webes felületeken, mind az MSZP kerületi szervezetének honlapján. Utóbbin kérdések formájában, melyekre vagy nem válaszolt, vagy írt valamit, de abban tények nem szerepeltek.

Ezen számonkérés része volt a Kocsis Máté által küldött SMS hátterének felderítése is. Fokozódó nyomást gyakoroltam Komássy Ákosra, melynek lényegi eleme mindig ugyanaz volt: beismertetni vele, hogy költségtérítést kívánt fölvenni olyan módon és mértékben mely példátlanságával mutatja be Komássy Ákos amorális magatartását, politikai terminológiával: megvehetőségét. Ennek a vége lett az, hogy a tényt végül elismerte, ahhoz azonban egy olyan magyarázatot fűzött, ami teljességel valószínűtlen, és amely magyarázat tarthatatlanságát épp a tanúvallomások során tudom bebizonyítani. Ő tévedésre hivatkozott, amely azonban kizárható.

Válaszra kényszerítésének pillanatában az MSZP honlapjáról kitiltott. Szintén szokatlan magatartásforma, addig a fórum a kerületi közélet kevés cenzúrázatlan felülete volt, ahová magam is többezer kommentet írtam. A Bírósági beadványt is ugyanazen pillanatban kezdték el előkészíteni, mintahogy azt Önmaga a fórumon le is írta. Az érdemi viták gyakorlatilag attól a pillanattól az MSZP honlapján megszűntek, Komássy Ákos vitakerülése vált normává. Bármilyen kritikát fogalmazott meg bárki - kitiltásom után természetesen az addigi éles pengeváltásokat már senki nem kockáztatta, a fórum hosszú évek alatt kialakult közszolgálati jellege megszűnt -, arra vagy nem kapott érdemi választ, vagy pedig éles hangú, a tartalommal nem igazán foglalkozó reagálást kapott, melyek jelentős részét már nem is maga a Honlapot üzemeltető Komássy Ákos, hanem az általa foglalkoztatott adminisztrátor tett meg.

Épp e tevékenység látható végkifejlete miatt vártam a valóságbizonyítási beadvány elkészítésével. Komássy Ákos helyzete saját honlapjukon kitérő viselkedése, és a fokozódó cenzúra miatt tarhatatlanná vált. Világos volt, hogy valamit lépniük kell, és ezen várakozásomnak ezév február 7-én eleget is tettek. A hosszú évek óta működő fórumot 2014. február 7-én nyomtalanul eltüntették.

Komássy Ákos ezen lépésüket február 8-án egy kerületi civil blogon így indokolta:

"komassy · http://www.komassy.hu 2014.02.08. 17:48:51

Kedves KB!

Aránylag lelkes olvasója vagyok a blognak, de azért megtisztelt volna, ha a bejegyzés és a hasonlat tárgyáról egyaránt dob nekem egy kérdést, pl. emilben , mielőtt minősít. Persze a vélemény szabad, csak így egy cseppet inkorrekt.
S ha már kérdés nem érkezett, a válaszokat azért dióhéjban engedje meg, hogy ide lejegyezzem:
Fórumok: gyakorlatilag az a diskurzustér, amit hagyományosan fórumunk szolgált mára felszívódott, aki aktív az vagy saját blogot ír, vagy fészbukozik, vagy mindkettőben részt vesz egyszerre. Sajnálom lelkes szimpatizánsainkat és az érdeklődő olvasókat, de gyakorlatilag fórumbejegyzésekre szinte már csak trollok ragadtatják magukat huzamosabb ideje. Márpedig a 24 órás moderált fórumüzemeltetés annyi pénzt, energiát és embert emészt fel, amely egy ellenzéki kampány idején, ilyen mértékű eltrollosodás mellett nem éri meg, ezért becsuktuk. A komassy.hu-t is ugyanazzal a webmester csapattal működtetjük, így a kettő vége egyszerre jött el."

Az ezen válaszára adott reakciókra később így reagált:

"komassy · http://www.komassy.hu 2014.02.09. 11:21:08

@bizottsagiirnok: Rendben kritikát tudomásul vettem. A fórum most egy darabig nem lesz, át kell alakítanunk a technikát, mert rommá törték. Amúgy amit a trollokról írtam, az az én tartalmi szempontom, de szerintem online képviselői fogadóóra az MSZP8.hu-n valahogyan újra lesz, mert az szívügyünk, csak új rendszer kell rá, a régi belehalt a megpróbáltatásokba. Erzsébetvárossal közös a webes csapatunk, szóval lehet, hogy ugyanaz a szoftverhalál van odaát is. Tudom, pocsék, hogy mindez kampányban jött el, sajnálom."

Egy nap alatt hazudtolta meg önmagát, e két magyarázat ugyanis egymás gyökeres ellentéte. Nemcsak a konkrét ellentmondás a lényeges, hanem annak bemutatása, hogy miért is nevezem hazugnak Komássy Ákost. Ilyen nyilvánvaló ellentmondásokba korábban is rendszeresen belezavarodott, épp ennek bizonyítékai találhatók az MSZP kerületi honlapjának fórumán. Amit azonban február 7-én megszüntettek. Azóta többször, több helyen tettek ígéretet a helyreállítására, eredeti tartalmának hozzáférhetőségére, azonban ez a mai napig nem történt meg. A honlap adminisztrátora kiváló webmester, saját civil egyesületem honlapját, és korábbi blogomat is Ő üzemeltette. Kizárt, hogy egy teljes hónap alatt ne tudta volna hozzáférhetővé tenni a korábbi információtartalmat. Összefüggést vélek fölfedezni jelen Ügy március 27-i tárgyalása, és az azon a honlapon föllelhető, álláspontom alátámasztására alkalmas kommentek eltűnése között. Mindezek miatt kérem a korábban kért beidézendő tanúkat kibővíteni Laczikó Károly Bp. 8. kerület Kőris utcai lakos, webmesterrel. Ő tudja kizárólag elmondani, hogy valójában mi áll annak a hátterében, hogy immár egy hónapja nem hozzáférhető a bizonyításra alkalmas tartalom.

Valóságbizonyítási logikám tanúvallomásokra épül. Rendelkezem olyan mentésekkel, adatokkal, információkkal, melyek egy-egy állításom bizonyítására alkamasak. Ám egy ilyen bonyolult, lényegét tekintve politikai konspirációra épülő történetben a valóság bizonyítása különösen nehéz. Ha a birtokomban levő összes írásos bizonyítékot jelen pillanatban bemutatom, lehetőséget adok a tanúknak arra, hogy vallomásaikat ahhoz igazítsák. Tárgyaláson fölteendő kérdéseim a legfőbb bizonyítási eszközöm, mivel a kérdezettek nem tudják, hogy mely válaszuk milyen létező bizonyítékkal kerülhet szembe. Meglátásom szerint Kocsis Máté Polgármester, Rimán Edina Jegyző, Komássy Ákos és Komássy Kinga között olyan szintű az érdekazonosság, amely a valóság kiderítését csak ilyen közvetett úton teszi lehetővé.

Tájékoztatom a Bíróságot továbbá arról, hogy Kocsis Máté ellen egy másik bíróságon tett tanúvallomása alapján már ügyészségi feljelentést tettem, vállalva annak visszaható következményeit. Tapasztalati alapon kételkedem az általam beidéztetni kívánt tanúk igazmondásában. Amennyiben a tanúidézésekkel a Bíróság azt lehetővé teszi, a kérdések és válaszok együtteséből nagy valószínűséggel átláthatóvá, a Bíróság által is megítélhetővé válnak a valós történések. Tanúk beidézésének hiányában a valóságot nem tudom bebizonyítani.

 

Tisztelettel:

 

                                                                                     Dr. Szabó Gábor

                                                                                                alperes

 Bp. 2014. március 10.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr35850750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sverde 2014.03.09. 09:38:16

Volt ilyen kijelentésed, hogy fel is vette a pénzt??? Én erre nem is emlékszem. Sajnos az eltűnt blogról ez már nem varázsolható vissza, de szerintem Te csak a PAPÍR létezését akartad bebizonyítani, majd hosszas hetek hercehurcája során kiderült: MEGSEMMISÍTETTÉK AZT! o_O

08.szabogabor 2014.03.09. 10:05:09

@sverde: Volt hát, persze. Nem az volt a súlyponti ugyan, hanem maga a beadás, de azt is írtam. És nyugi, a papírt NEM semmisítették meg :)

medvedisznóember 2014.03.09. 13:16:31

@08.szabogabor: Rém izgalmas, amit idekapartál, bár kétlem, hogy az idetévedt baltaarcúak végigszenvednék. Inkább az Ablak Zsiráf. Egyszerűség, Lángoszlop elvtárs, egyszerűség!

bamblur 2014.03.09. 13:32:50

Az enyveskezű Kocsis banda végnapjai következnek. Csak elképzelni tudjuk mi lesz a sorsotok Matyi, Robi, Edi, Ati, Gyurik.

libsibolsika 2014.03.09. 21:34:08

@08.szabogabor: Most akkor a per tárgya csak az, hogy azt írtad, hogy "Komássy Ákos az általa igényelt költségtérítést föl is vette."
Erre te is azt írod, hogy nem vette fel, tehát nem igaz. Akkor most ez a "Háború és béke" rövidített kiadása most mit bizonyít?

08.szabogabor 2014.03.09. 23:37:45

@libsibolsika: Egyelőre maradjunk annál, hogy a tanúk meghallgatása indokolt. Aztán majd lépegetünk szépen sorban...

libsibolsika 2014.03.09. 23:57:54

@08.szabogabor: De ha már te is bevallod, hogy az nem igaz, akkor ezen mit tudnak változtatni a tunúk?

08.szabogabor 2014.03.10. 00:17:21

@libsibolsika: Egy bíró a összefügések egészéről hoz döntést. Volt előtte egy beadvány, amin hoszan sorolják bűneimet. A tárgyalás azzal kezdődik, hogy azt mind visszavonják, hagyják azt az egyetlent, amit csaknem lehetetlen bebizonyítani. A tárgyalást az egész beadványra indították, ennek kapcsán pedig derüljön ki az, hogy valós-e Komássy tévedésre hivatkozó állítása. Ha ugyanis nem valós, hanem szándékos igénylés történt, az már BTK kategória. És akkor mérlegelés tárgya, hogy vajon az író megengedhet-e magának életszerű, ám nem bebizonyítható állítást, ha ezzel egy nagy társadalmi veszélyességű cselekedetet leplez le. Ugyanis ha én nem szorítom ki a szuszt Ákosunkból a kérdéseimmel, akkor a mai napig nem tudná senki, hogy történt egyáltalán ilyesmi. És a bankrablás nem azzal valósul meg, hogy átadják a pénzt, hanem azzal, ha azt megpróbálják átadatni...

libsibolsika 2014.03.10. 01:20:28

@08.szabogabor: Akkor ez két ügy! Nem fogják egyben tárgyalni.
Én is tisztában vagyok azzal, hogy milyen nagy társadalmi veszélyességű az mikor valaki nem valós papírokkal igényel támogatást! Egyszer menj be a polg. hivatal szociális osztályára, ott hegyekben állnak az ilyen papírok és ott még ki is fizetik a segélyeket a nem jogosultaknak is!

08.szabogabor 2014.03.10. 01:33:23

@libsibolsika: Talán bízzuk a Bíróra, mit tárgíal egyben, vagy külön, nemde. :) És kár összemosni egy segélyigénylést egy közfeladatra megválasztott magas beosztású személy ügyével. Terelsz, apukám. :)

libsibolsika 2014.03.10. 08:30:22

@08.szabogabor: Azt hittem, hogy a társadalmi veszély alatt azt érted, hogy a politikusok cselekedete rossz példa lehet a társadalomban élő nem közfeladaot ellátóknak és mégtöbben fognak jogosulatlanul, valótlan adatokkal pénzt igényelni. Ha nem ezért akkor miért veszélyes a társadalomra ez a jogtalan igénylés?

08.szabogabor 2014.03.10. 08:33:52

@libsibolsika: Ne keverj. Persze hogy azt értem. De akkor hogy is jött ide a szociális kérdőív?

libsibolsika 2014.03.10. 09:40:12

@08.szabogabor: Az a leggyakoribb pénzigénylés!

08.szabogabor 2014.03.10. 09:44:16

@libsibolsika: Az, csak társadalmilag kevéssé veszélyes. Komássy ügye viszont pozíciójából fakadóan az.

libsibolsika 2014.03.26. 23:10:51

@08.szabogabor: Hánykor kezdődik holnap a tárgyalás?

08.szabogabor 2014.03.27. 19:16:49

@libsibolsika: Röviden csak annyit: Komássy ott volt, és láthatóan nem érzékeli, hogy az ott egy Bíróság, ahol igazat kell mondani. Két olyan kijelentést is tett, ami könnyen BTK-síthatja szerény személyét...

A részletesebbel valszeg várok a választás utánig, most kell az agy a kampányfinishez, a Komássy meg stratégiai szempontból lényegtelen, átmeneti eseménnyé vált.
süti beállítások módosítása