HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Előny

08.szabogabor 2014.02.18. 06:45

Vasárnap alányestem kicsit a Fidesznyik műönbizalomnak a "107 ezer" című írásommal. Most pedig itt egy kis indítótöltet az ellenzéki csapatoknak. Pont ugyanannyira saját tapasztalaton alapul, pont ugyanannyira igaz, mint az előző.

Tizenöt éven át vezettem az SZDSZ összes létező kampányát a Nyolckerben. Országgyűlési, önkormányzati, EU, népszavazás, minden. Hogy milyen eredménnyel, az a valasztas.hu-n fönn van. Nem véletlenül kért föl aztán Kocsis, mint személyes tanácsadóját, hogy a 2011-es népszavazási kampányt gyorsan vegyem át, mert nincs alkalmas Fidesznyik.

Szóval SZDSZ-ként soha nem voltunk sokan, és soha nem vetett föl a pénz sem minket. Az 1998-as polgármesteri kampányt 70 ezer forintból, győzelemmel abszolváltuk, úgy, hogy egyedül indultunk, volt ellenünk induló szoci is. Szóval most elmondom, hogy hogy lehet nem túl sok emberrel, és nulla pénzből eredményesnek lenni.

Minden az aktivistákon múlik. Nem a mennyiségükön, hanem a minőségükön. Egy jó kapcsolatteremtő-képességű, a mondanivalójában érezhetően hívő, és logikus érvelésre képes aktivista, az plusz 100 szavazat. A stabil szavazóbázishoz képest. Magyarul ennyi bizonytalant képes behozni a választáson. Mindig így számoltam, és mindig be is jött.

Hit, őszinteség, tudás. Ez az ami számít, minden más csak segédeszköz. A szóróanyagok, újságok, standok, mind csak kísérő-jelenségek. Arra valók, hogy az aktivista munkáját megkönnyítsék. Soha nem volt 20-nál több aktivistám, de Ők válogatott csapatot alkottak. Ezért tudtunk állandóan meglepetést okozni.

Szóval én egy rakás DK csoport tagjaként azt látom, hogy az aktivisták többsége befért volna az elitalakulatomba. Pedig igencsak kényes az ízlésem, gondolom, ez azért már eddigi írásaimból bőven kiderült. Mégegyszer mondom: hit, őszinteség, tudás, a többi mellékes körülmény.

Az a helyzet ugyanis, hogy a Fidesznyikeknek nincs olyan aktivistája, akit a saját csapatomba bevettem volna. Megismertem Őket, irányítottam Őket, gagyi. Ugyanis a követelmények az esetükben ütik egymást. Amelyikben van hit, az vakhit. Egy látszatban, egy kommunikációs erőszakkal fönntartott virtuális valóságban ugyanis őszinte szívvel, és tudás birtokában nem lehet hinni. A hitük fönntartása önbecsapást igényel. Lehetne ezt ide-oda forgatni, hogy melyik követelmény miért zárja ki a másikat, de szerintem szükségtelen. A Fidesznyik aktivista értékvilágában a vakhit a többit kiüti.

Olvasóim ismerik a véleményemet az MSZP-ről, elmondtam elégszer, nem ragozom. Ismerek azért közöttük is olyat párat, akit bevettem volna anno magamhoz. Az Együtt aktivistáiról nincs képem, úgyhogy maradok azoknál, akikre rálátok. Aztán majd Ők mozgatják a többieket. Szóval a DK-soknak mondom elsősorban a továbbiakat.

A Népbutítás következményeként ma kevesebb az intellektus szerepe az egyes szavazó döntésében, mint a benyomásé. Ez egyébként az egyedi aktivista szintjéig levive a dolgot egyáltalán nem hátrány. Iparszerű kommunikációs nyomás alatt ugyanis az ember vágyik valami személyesre. Valami őszintére. És ezt csak egy aktivista tudja megadni.

Egy hittel telt, őszinte aktivista, aki lélekből kampányol nagyon jó benyomást kelt. Egyszerűen át tudja vinni a saját személyiségének a varázsát a másikra. Ha nincs varázsa, akkor persze nem tud mit átvinni. Bebiflázott, nyilvánvalóan kamumantrák sorozatlövése inkább eltántorítja a szavazót, mintsem meggyőzné. És az ember - pláne ha magyar, és pláne ha választási kampány van - olyan, hogy viszonylag kis pozitív benyomás is döntésre késztetheti. És ez a magyar ember konok ám, nehezen változtatja meg a véleményét pár héten belül. Pár év, az már más tészta, de itt most hetekről és nem évekről beszélünk.

Szóval a DK igazi ereje az aktivistáinak minőségében rejlik. Gyakorlatilag nincs más tennivaló, mint minél több személyes konktaktust létrehozni a következő hetekben, egészen a választás pillanatáig. Nem a postaládákba beszórt szóróanyagokon fog múlni. Azokat többnyire olvasatlanul hajítják a szemétbe. Vannak olyan technikák, amikkel ez kivédhető, de bonyolultak, és hosszadalmas előkészítést igényelnek, így ezek most hanyagolandók.

Szemtől szembe. Kézből kézbe. És hagyni valami emléket. Ha az egy szórólap, ha az egy hűtómágnes, mindegy. Csak annyi a jelentősége, hogy tudatalatt emlékeztesse a szavazót a Találkozásra, amikor eldöntötte magában a választás kérdését. Plakátozás, dzsemborik, oké, ráerősítéshez szükségesek. De minden a négyszemközti találkozókon múlik. Kampányban, főleg a bizonytalanoknál abszolút működik a "cseppben a tenger" elve. Kapja a delikvens a folyamatos benyomásokat, ezért az aktivistával való személyes találkozásból már az egész mögötte álló politikai erő milyenségéről fog képet alkotni. Hogy a zűrzavarban, a hánykolódó tengeren találjon végre valami sziklát, amihez odahorgonyozhat.

Én a legfontosabb időszaknak mindig a kopogtatógyűjtést tartottam. Az egész időszakot, nem csak az elejét. Mi sosem cetliért mentünk, hanem szavazatért. Akitől már a cetlit is megkaptuk, arról tudhattuk, hogy Ő szavazónk is lesz. De jóval többen voltak, akik a cetlit nem adták, de éreztük, hogy a miénk lesz a megfelelő pillanatban.

Az aláírásgyűjtés önmagában csak egy technikai szűrő. Egy minimálprogram. Ráadásul a körzetek megnövelésével és a szükséges ajánlások számának lecsökkentésével ez már nem igazán lehet lenyelhetetlen falat. De az aláírásgyűjtés egyben a legfontosabb időszak. Ilyenkor a szavazók többsége elviseli az idegenek jelenlétét a házában. Se előtte, se utána. Az aláírásgyűjtés egy ürügy, amivel kapcsolatban el lehet beszélgetni a választóval. Amikor át lehet adni a személy varázsát.

Az utolsó pillanatig bent kell maradni a házakban, amíg az aláírásgyűjtés tart. És nem célra menni. Minden ajtó elé úgy kell odaállni, hogy egy potenciális szavazó lakik mögötte. És persze lesznek zsidózók, anyázók, de összességében soha nem volt ez vészes. Ráadásul kicsit tessék matekozni: jelenleg a választók kevesebb mint fele aktív politikailag. Magyarul minden második lakásban politikailag szűz területre tetszenek érkezni. És ha a delikvens által általában utált politika egy Ember arcával és kisugárzásával kopogtat be hozzá, akkor bizony megváltoztatható a hozzállás.

Szóval én azt mondom: az ellenzék előnyben van. Személyes találkozásokban a Fidesz nem konkurencia. Ők ajánlásért mennek, nekünk szavazatért kell. Az úthengert nem lehet fallal megállítani. De sok kis kövön könnyen utat téveszt. A Fidesznyik páncélosékeket gerilla-hadviseléssel lehet szétbontani.

Vannak sokan, akiknek most semmi újat nem mondtam. Helyes, annál jobb. Akiknek meg igen, azok használják, mert beválik. Személyes találkozások, beszélgetések az utolsó erőtartalék utánig. 15 éves tapasztalat: 1 aktivista 100 bizonytalant képest bizonyossá formálni.

Tessenek szorozni.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr325819721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sickboyy 2014.02.18. 07:09:29

Nos igen. Kébá így.

libsibolsika 2014.02.18. 09:34:07

Én az utolsóbekezdéssel értek egyet, azaz semmi újdonságot nem írtál, de aki meg nem így csinálja annak meg megtanítani se lehet a hit átadásának technikáját!
A csapatok nem úgy épülnek, hogy a kampányfőnök meghatározza, hogy kivel akar együttműködni, mert örül, ha valaki jelentkezik! Nem lehet szupercsapatot építeni, azzal kell "főzni" akik vannak!

Jurás Ubald 2014.02.18. 09:46:07

Igen, nagyon sokat számít az udvariasság ,értelem !Nagyon sok helyen jártak,járnak az aktivisták és meg lesz az eredménye !Kívánok nekik sok sikert a továbbiakban is !

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.02.18. 09:49:45

ŐSZINTESÉG.... BAZMEG, NE RÖHÖGTESS MÁR....

"' a létező SZDSZ kerületi ügyvezető alelnöke, 2002-2006-ban SZDSZ-es egyéni képviselő, a szociális és költségvetési bizottságok alelnöke, közbiztonsági tanácsnok. Jellemzően sok a munkája az önkormányzat vezetői szintjén. 2009. március 2-án Csécsei Béla polgármester tanácsadással bízta meg (havi bruttó 165 ezer forint). A polgármester részére elemzéseket, tanulmányokat készített, továbbá megadta "a feladat teljesítéséhez szükséges adatokat, információkat, felvilágosítást. Rendelkezésre áll 07-23 óráig." E megbízás csak második a sorban, Szabó ugyanis 2008. áprilisától a szociális ügyekért felelős alpolgármesternek, Takács Gábornak (SZDSZ) adott tanácsokat - havi 190 ezerért. Tanácsadó és tanácsvevő a lovagkocsmában találkozik aztán, immár az Alnair aktorai között - erről később. Szabó első szerződése alapján készült a második, kötelezettségei felsorolásakor mindössze az első bekezdésben térnek el polgármesteri szerződésének szövegétől. A tanácsok célszemélyétől eltekintve - az "általános stratégiai kérdésekig" egyezik a megbízások szövege. Csécseinek a költségvetésben segített, Takácsnak "a kommunikációval, az alpolgármester feladatkörébe tartozó tájékoztatási kötelezettséggel, a helyi és országos sajtóorgánumokkal való kapcsolattartással, a nyilvánosság előtti megjelenéssel kapcsolatban". Szabó Gábor liberális múltja ellenére sem kopott ki Józsefváros befolyásos személyiségei közül. Ma Kocsis Máté (Fidesz) polgármesternek ad tanácsokat. Kocsis és Szabó kvázi azonosságáról a kedvezményezett nyíltan vallott egy testületi ülésen (lásd ' én vagyok című keretes anyagunkat). Van tehát üdvös példa arra, hogy szakmai munkával, hozzáértéssel igenis átléphetők a politikában az ideológiai szakadékok......

A kabinetirodáról kiszivárgott vélemény Szabó Gábort megkerülhetetlen döntéshozó személyiségként írja le, aki a politikai erőviszonyok alakulásával dacolva őrzi befolyását Józsefváros irányításában. Mely befolyásra hivatalos dokumentum is utal. A fideszes polgármester bizalmas ügyekbe is bevonja, ..."

Kezdem sajnálni a DK-t a jelenléted miatt...

putyi8 2014.02.18. 09:59:40

Egy kis vidám torténet a multbol---az egyik kampány idején amikor még tobb lakásban várták hogy megjelenjunk akkor tortént hogy megjelentek a Fidesz aktivisták fekete ruhában csattos dossziéval.A ház 3 emeletes volt mi fent kezdtuk és megláttuk oket az elso emeleten a második emeleten a Jobbik volt- vagyis megszálltuk a házat - sokan voltak kedvesek, beinvitáltak, kávéval uditovel kináltak és beszéltek beszéltek beszéltek, akik pedig igencsak nyomdafestéket nem turo hangon elkergettek annak udariasan azt mondtuk mindjárt itt lesznek azok akiket szivesen várnak- a választás lehetosége Onnek megadatott-kedves Asszonyom- Szép napot Onnek Mert beszélni jo-meghallgatni orom-akivel érdemes és akivel lehet

sverde 2014.02.18. 10:00:11

@A rokkant is ember: Tehetséges.. Te meg irigy vagy :P csináld utána, ha tudod! :)))

08.szabogabor 2014.02.18. 10:22:22

@A rokkant is ember: Asszem kicsit lemaradtál olvasásban. 300 blogbejegyzésben írtam meg a kerület politikai múltját olyan 2006-tól máig. www.tuholepafarao.blog.hu Olvasgasd, sokkal zaftosabb sztorikat is találsz rólam. Ránéztem a blogodra. Nos, ha Te magadat oknyomozónak nevezed, akkor én meg Sherlock Holmes vagyok.

kalifa77 2014.02.18. 21:56:51

Kedves 08.szabogabor!

Bár én JOBBIK tag és ezáltal aktivista is vagyok a kampányidőszakban és ezáltal az ellentétes pólust képviseljük talán nem kell ellenségként tekintenünk egymást. Csak azért mondom ezt, mert végigolvastam a bejegyzésed és az a helyzet, hogy az első szótól az utolsóig igazat kell adjak neked! Ez a "szakma" valóban csak úgy működik, ha hittel és ezáltal tűzzel és szenvedéllyel lehet eladni azt, amiben feltétlen hiszel. A civil életben sok-sok éve értékesítéssel foglalkozom és, mint tudjuk ott is csak így lehet eredményeket elérni. Egy szónak is száz a vége, nagyon jó kis írás, nagyon nagy igazságokkal! :)
Üdv a másik oldalról és sok sikert a további munkádhoz!

1ügyű 2014.02.18. 22:16:52

Kedves kalifa77!

Ugyan nézz már szét itt Szegeden, hogy nyalja a Jobbik a Fidesz talpát. Kíváncsi vagyok, hogy még hány Keresztúri Farkas Csaba lény van a Jobbikban.

libsibolsika 2014.02.18. 22:57:10

@kalifa77: Igen, ahogy én is írtam korábban, ezekkel a triviális dolgokkal mindenki egyet ért, bármit azaz politikát vagy terméket csak így lehet eladni.
Az értékesítés pszihológiája ugyan az annál is aki patkánymérget árul és annál is aki lanolinos popsikrémet!
Tehát egy a nagy egyetértés csak addig él amig az értékesítés technológiájáról és nem magáról a termékről beszélünk.

medvedisznóember 2014.02.18. 23:45:41

@08.szabogabor: "Vasárnap alányestem kicsit a Fidesznyik műönbizalomnak a 107 ezer című írásommal." :DDDDDDD Ne csináld már, majd' megbénultam a visítástól!
süti beállítások módosítása