HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Az ötödik elem

08.szabogabor 2014.01.10. 08:28

Annyira szeretem, mikor ostoba, az orruknak is csak a tövéig ellátó emberek akarják megmondani a frankót, papagájkommandóként ismételgetve lejárt szavatosságú közhelyeket. Nem haragszom rájuk, mert minek, a Nép közügyi lebutítása 20 éve zajlik, Ők csak az okozat, nem az ok.

Na, akkor mesélek kicsit. Hogy nagyobb perspektívát is lássanak, mint előre három, hátra három hónap. Kezdjük a címadó filmmel: az Ötödik Elem. Kultfilm, Luc Besson, Bruce Willis, Milla Jovovich, ilyesmi. Szerintem mindenki látta, tán többször is, azért választottam címként, no meg persze azért, mert ideillik a története.

Szóval a lényeg: jön a Gonosz. Mindig fölbukkan, újra meg újra, és fegyverrel, hétköznapi hatékonyságú eszközökkel nem lehet legyőzni. Be lehet vetni ellene a teljes arzenált, attól csak erősebb lesz.

Hát nem pont ez történik Orbánnal? Mi is volt a szöveg 2002-ben? Le kell váltani az Orbánt, mert lopakodik a diktatúra általa befelé. Jó, ez lett a cél, elhittük, mindenki elhitte, alárendeltünk mindent ennek, jött az ígérgetős kampány, 13. havi nyugdíjjal, 50%-os közszféra béremeléssel, 100 napos programmal, síppal dobbal.

Király, győztünk. Gonosz megverve, mostmajd aztán megy a süllyesztőbe. De nem ment, kezitcsókolom. Hanem maradt. És a Tőle való félelem olyan kormányzati lépéseket szült, amik nagyjából csődbe vitték a gazdaságunkat, és megindították az adósságspirált. Bedőlt a forint, recsegett-ropogott minden, Megyó jött, látott, vesztett, ment.

És a Gonosz erősebb lett, mint valaha volt. EU-választásokon keményen revansot vett, és ha nincs a Feri, akkor még az ostoba állampolgársági népszavazást is behúzza. Dehát a ballibák - én is benne vagyok, én mondhatom - ismét bevetették a fegyvert, ami ezúttal Csodafegyver volt: jött a Gyurcsány.

És persze megint az ígérgetési spirál, mert megint csak egyetlen cél lett kitűzve: nem szabad Orbánnak hatalomba kerülni. Jó, megint összeszedtük magunkat, megint győztünk. És vártuk, hogy namost aztán a Gonosz mátélleg purkanjon meg.

De megint nem. Sőt. Megtalálta azokat az árulókat a mi táborunkban, akiket fölhasználva már a választások után pár hónappal megroggyanthatta az Őt legyőző Gyurcsányt. És erősebb lett megint, mint valaha. Aztán jött az újabb demagóg népszavazása, az árulók által kicsorbított Csodafegyver már hatástalan volt, és megint megérkezett és most már sima 2/3-dal.

Tessenek már észrevenni: most épp ugyanazt teszi a ballib oldal, mint amivel eddig egyre erősebbé tette a Gonoszt. Már megint jön az egyetlen cél kijelölése: legyőzni Orbánt, mert jön a diktatúra. Egyrészt egy frászt jön. Minek vállalnák be, mikor anélkül is minden akaratuk teljesül? Nem értik Orbánék gondolkodását, az látható.

Maffiózók, nem diktátorok. Nem ölnek fölöslegesen, ami kell azt elveszik, és amíg az megy simán is, nem durvulnak, mert az visszaüthet. Nem érzelemből dolgoznak, semmi személyes, ez üzlet, tecciktudni. Kell nekik az EU, nem fognak kilépni, még csak nem is veszélyeztetik komolyan a tagságunkat, mert akkor elzáródnak azok a pénzcsapok, amikből a 100 milliárdos közbeszerzéseket oda lehet adni a Közgépnek.

Üzletemberek, nem diktátorok. Minek lépnének túl az átlagember ingerküszöbén fekete autókkal, eltűnésekkel, satöbbivel. Minek nyomnák le az országot, ha egyszer meg is vehetik? Diktátorok nem kapitalista gazdasági és sajtóbirodalmat építenek, hanem hatalmas erőszakszervezeteket, amiket jól etetnek.

Hát, az ezerfős TEK egy forradalmat aligha tudna megállítani, az erőszakszervezetek közül a Honvédség lenullázva, a Rendőrséget meg az előrehoztt nyugdíj elvételével inkább magukra rántották, mintsem megvették volna. Ők Ország Rt.-t építenek, sikerrel, nem despotizmust.

És közben éberen tartják a saját milliós üzletfél-hálózatukat, és szarnak mindenkire. Jól tudják, hogy a lopás-érzékenységet sikerült 20 év alatt lenullázni, a Nép nem háborodik már föl semmi ilyesmin, csak morog. De nem üvölt, nem ráz öklöt, és nem vonul utcára.

És nekünk rossz diagnózisra megint sikerül annak megfelelő rossz terápiát találni. Már megint jön az Összefogás mantra, a most már aztán le kell győzni végleg a Gonoszt, jön az ígérethalmaz. És ha megint győzünk, akkor Orbán ismét erősebb lesz, mint valaha.

Mert persze egy keresztérdekektől szabdalt kormányzó többség, tehetségtelen, és Puchlacik bábjaként mozgatott Mesteratyval az élen pillanatok alatt beleroppan a kormányzásba. Nem lesz lóvé az ígéretek betartására, a 2/3-dal bebetonozott Orbánszolgák is simán keresztbevernek mindent, nagyjából őszre kiderül, hogy az új kormány kormányzásképtelen.

És Orbán megint viszi háborúba a Fradi 2-es szektorral megerősített Békemenetét, bevásárol épp annyi kormánypárti képviselőt - van miből - amennyi szükséges a bizalmatlansági indítványhoz, és újra visszatér. És megint erősebben, mint valaha.

Ugyebár közhely, hogy aki nem tanul a történelemből, az annak újra elszenvedésére kárhoztattatik. Na, épp ez zajlik. A Gonosz még erősebbé, még sebezhetetlenebbé tétele. Jó mulatást hozzá, aztán ha újra megtörténik, akkor ideje lesz elővenni az Ötödik Elemet.

Nem, nem a Feri az Ötödik Elem. Ő Csodafegyver volt 2006-ban, de a gonoszt még a Csodafegyver is csak percekre lassítja le. De a Feri az, aki képes lehet létrehozni az Ötödik Elemet. Ami nem egy ember, hanem egy értékvilág. Mikor befejezzük a mi kutyánk kölyke játszmákat, a néphülyítést, a felületes, lényeget elkerülő finomkodó semmitmondást, mikor nem lopunkcsalunkhazudunk.

Az Ötödik Elem a Gondolkodó Magyar Nép. Meg kell tanítani gondolkodni újra. El kell magyarázni fáradhatatlanul a mélyebb társadalmi összefüggéseket. Nem szabad levakarni közhelyekkel, demagógiákkal, ígérgetéssel. Az Ötödik elem a Társadalom Nagykorúsítása. És ezt a Feri tudja a következő négy év alatt egyedül megtenni.

Hát ezért fontos, hogy ne égjen bele a Mesteraty puvoárba. És ezért mondom el, és fogom még ezerszer elmondani, hogy a Mesteraty egy tehetségtelen báb. És ezért mondja ugyanezt a Nembolsevik magyar értelmiség okosabb része.

Hogy amikor megint bukta lesz - már a választáson, vagy csak pár hónappal később, az eredmény szempontjából mindegy -, akkor ne a Feri menjen abba tönkre, hanem tiszta legyen, ki a felelős. Mert lesz bőven Bolsevik Sajtónyomaték a Gyurcsány bűnbakká tételére. Ezt meg kell előzni. Tudatni kell addigra a Néppel, hogy nem, nem a Feri hozta össze az újabb bukást.

És ezt most kell megtenni, mert később már késő lesz. Azt hiszi bárki, hogy nem tudom, Ferinek visszautasíthatatlan ajánlatot tesznek? Persze hogy azt tesznek. Mesteraty már csak menekül, bízik abban, hogy hátha képes lesz legalább egy nem túl megsemmisitő vereségre Orbánnal szemben. És ehhez kell Neki a Feri személye, meg növekvő szavazóbázisa.

És azt hiszik, nem tudom, hogy azt Ferinek el kell fogadni? De, tudom. És el is fogja fogadni, mert nem tehet mást. De azt mindannyiunknak, akik képesek írásaikkal a magyar közvéleményt formálni, tudatosítani kell, hogy ez egy áldozat Gyurcsány részéről. Hogy Mesteraty a Rosszfiú és Gyurcsány a Jófiú.

Mert amikor a Gonosz ismét visszatér - vagy el se megy, mint az igen valószínű -, szükség lesz az Ötödik Elem létrehozására. Gyurcsányra, aki azt föl tudja nevelni. És a kudarc után a ballib oldal fejet fog követelni. És ha eléggé alaposan és sokszor megmutatjuk írásainkban az összefüggéseket, a szándékokat és a felelősségeket, akkor az a fej, ami levágásra kerül, az nem Gyurcsányé lesz. Na.

Hát így.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr815749947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terlasz 2014.01.10. 11:05:42

"a fej, ami levágásra kerül, az nem Gyurcsányé lesz"
Nem-e? Eddig is majdnem mindenki Gy. fejével akart focizni. A csordaszellemet néhány értelmes, tisztességes írástudó nem túl sok sikerrel tudja terelgetni, legalábbis az eddigi tapasztalat szerint.
De reménykedjünk, hogy majd most...

08.szabogabor 2014.01.10. 11:30:58

@terlasz: Nem szabadna beállni közéjük, de asszem kénytelen lesz. Meg kell majd állnia, hogy ne húzza magára a kampányt, hagyja csak a Meseházyt szerepelni, hogy a bukta ne rá essen. Addig meg dolgozunk ezerrel, hogy minél szélesebb körben legyen világos Mesteraty szerepe...

embermese 2014.01.10. 12:27:05

az ötödik elem kell.. de hogy az pont Gyurcsány Mester hatására.. hát, abban nem vagyok biztos. Egy emberben való hit, nekem minden esetben túlzás...

embermese 2014.01.10. 12:28:01

de lényegében Gyurcsányéknak van egyedül használható, európai, előre lépő programja.. tán mert liberálisok írták....akik általában azt gondolják, a szavazónak felnőttkorúnak kell lenni, minden értelemben...

sickboyy 2014.01.10. 13:29:56

Khm..akkor ennyit a próféciákról:-) Kedves Gábor. Lehet a Feri mégsem olvassa a blogod:-)

libsibolsika 2014.01.10. 23:02:43

Szerintem Gábor nem hiszik azt, hogy te nem tudod, hogy el kell fogadni az ajánlatot! Amiket leírsz azzal szerintem nem vitázik senki, eddig akivel beszéltem mindenki így gondolja. Még a drága Bolgár úr betelefonálói is! Persze olyannal már találkoztam, hogy azt mondja, hogy egyet ért, de hát értsem meg, hogy van pártfegyelem és ezért kell nyilvánosan mást mondaniuk az MSZP-seknek.
Szerintem a Feri érti a dolgát, miatta nem kell aggódni, de nem nem blogbejegyzések alapján hozza meg a döntéseit!
Hajrá 5. elem!
Remélem azért a mai Bajnai makogást kielemzed! :-)))

mlaci54 · http://pacin.hu 2014.01.11. 13:53:29

Úgy látom, mindenki örül az összefogásnak, de mégis bukásról beszél. Na így nem lehet!!!! Ha pedig bukásra játszunk, akkor már jobb lenn külön :-(

sickboyy 2014.01.11. 22:33:28

@08.szabogabor: Korábban nem azt írtad a DK-nak egyedül kell indulnia stb.stb.? Most meg Gyurcsánynak nincs más választása? Hát februárra így a DK hogy fogja beelőzni az MSZP-t? Vagy hogy lesz így az OGY-n a DK "Orbán igazi kihívója"? Hm...

08.szabogabor 2014.01.11. 23:17:59

@mlaci54: Isten hozott polgármester úr :) Én spec nem vagyok híve ennek az összefogásnak, a cikkeimből láthatod. Belekényszerítik Gyurcsányt, ki kell majd találni, hogy a bukta után hogy maradjon meg...

08.szabogabor 2014.01.11. 23:20:12

@sickboyy: Mióta leléceltél Kispajtás, elbutultál :) Leírom, hogy mit kéne tenni. Nyilván azt teszi, amit jónak lát. Ezesetben mást. És leírom, hogy ilyen esetben mi fog történni. Az utóbbi már a prófécia kategória. Szövegértés ruléez.

sickboyy 2014.01.11. 23:55:59

@08.szabogabor: Szar meló magányos prófétának lenni.

08.szabogabor 2014.01.12. 00:00:45

Sokezres közönséggel nem anyira ;)

sickboyy 2014.01.12. 00:27:48

A közönség tapsol.Csak a színészek az ellenkező irányba mennek

08.szabogabor 2014.01.12. 00:43:34

@sickboyy: Észrevetted, mennyire nincs mondanivalód? :)

sickboyy 2014.01.12. 10:59:56

08.szabogabor: Ez a kérdés visszafelé is igaz.

08.szabogabor 2014.01.12. 11:06:07

@sickboyy: Mábocsika, de nekem mintha lenne. Tisztára úgy tűnik. Tudod erről szól a Blog. Meg még jósokan így érzik, tán azért olvasnak. Téged is?
süti beállítások módosítása