HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Hegymenet

08.szabogabor 2013.12.31. 11:41

Olyan szívesen írnék végre valami biztatót. Valami olyasmit, hogy gyerünk és elsöpörjük Orbánékat negyedéven belül. De nem így gondolom, nem ezt érzem, és az utóbbi az, amire hagyatkozni szoktam, mert be szokott jönni.

Tudnék írni persze különböző elméleti forgatókönyveket, hogy is lehetne nyerni 2014-ben. Csakhát a gyakorlatban nem valósulhatnak meg. Az ellenzék morális állapota, a benne levő személyek - egyszer leírom még, de innentől azért már nem ismételgetem: Gyurcsányt a DK-val az egyedüli abszolút pozitív kivételnek tartom -, az ország jövőkép nélkülisége következményes apátiájával, meg még sorolhatnám a ballasztokat, amik kipányvázzák az esélyeket.

Fontos, sőt a legfontosabb dolgunk lesz újra hitet, víziót adni a Népnek, de ez nem keverendő össze a kegyes hazugsággal. Fájdalmas, sokaknak kibírhatatlannak tűnik, de nincs másik életszerű verzió: még 4 év Orbánizmus jön. És azt hiszem a legjobban akkor járunk, ha a valósággal időben szembesülve, abból kiindulva tervezzük meg a tennivalóinkat.

Rengeteget mozogva a terepen - így nevezem a való élet mindennapjainak emberek közötti pörgését -, és sokat olvasva a neten azért azt gondolom: döntő többségünk lelkileg erre már fölkészült. Fogynak a vágyálom szózatok, mind a közértben, mind a fészbukon. A "most aztán elhajtunk, hogy lábad nem éri a földet, mocskos Orbán" lelkesítő csatadalok egyre halkabbak.

Ez van, akit depresszióba kerget, van akit az ország elhagyására késztet, és van, akit harcra. Én ez utóbbi kategóriába tartozom, és ahogy látom, nem vagyok egyedül, sőt. Házkutatnak nálam? Ám legyen. Hazajárok a rendőrségre az ellenem indított koncepciós ügyekben? Leszarom. Elvisznek, lecsuknak, bármi ilyesmi? Fölkészültem rá, háborút megnyerni áldozatok nélkül nem lehet. És nekünk háborúznunk kell, mert a csatát elveszíthetjük, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy végül ne mi kerekedjünk fölül.

A legnagyobb akadálya az áprilisi győzelemnek maga a Nép. Nem, nem azért mert birka, hanem azért, mert magára lett hagyva. Nem kapott közösségi élményeket, nem élhetett át nagyívű társadalmi víziókat. Nem kapott alternatívát. Mert nem volt hosszú éveken át, aki képes lett volna ilyet kisugározni. Mikor a magánnyugdíjakat elvették, nagyjából ott ment el a hajó. Ott robbannia kellett volna az ellenzéknek. De csak szöszmötölt. A pöcsölés meg nem közösségi tevékenység.

Az országot elhagyók többsége nem azért ment el, mert jelenleg az élet kibírhatatlan lenne - szar, szürke, de elviselhető, nagyjából úgy, mint Kádár alatt -, hanem mert nem bízott benne, hogy lesz ez másképp is. És ha itt nem lát jövőt, akkor fölépíti a sajátját máshol, ahol annak értelmet talál.

Nekünk a jövőt kell megnyerni, ha el akarunk jutni addig a pillanatig, hogy a jelen is a miénk legyen újra. Gyurcsány valóban csodákra képes, 2006-ban, vagy akár az elmúlt hónapokban ezt bebizonyította, de az egész Népet nem tudja még Ő sem 3 hónap alatt fölrázni. Pláne úgy nem, hogy közben a létező mainstream ellenzék ott gyengíti, ahol csak tudja.

Én azt hiszem, Mesterházyék valójában kiegyeztek már Orbánékkal. Nem épp újkeletű dolog a kétpárti összeborulás, csak ez mostanra már átlátszóan gusztustalan dimenziót öltött. Ezek eladták a közelmúltunkat, a jelenünket, és megpróbáljál ezt tenni a jövőnkkkel is. De utóbbin még tudunk változtatni. Utóbbin változtatnunk kell.

Ha ma lenne a DK 20%-on, azt mondanám, meg lehet ezt még nyerni néhány hónap múlva. De nem ez a helyzet. Még nem. Hosszú évek lelki rombolását nem lehet hónapok alatt helyrehozni. Még Gyurcsánynak sem.

Én innentől az MSZP-t, az Együttet nem tekintem többé ellenzéki pártnak. Egy politikai erő van Magyarországon, ami akar és előbb-utóbb képes is lesz újra Köztársaságot teremteni. A DK-n múlik minden. A kitartásán, a bátorságán. Úgy látom, van mindkettőből bőven, és ez Reményt ad.

Egyszerűen minél jobban kell szerepelni 2014-ben. A legerősebb ellenzéki pártként végezni a választáson, fölszívva ezzel Orbánék győzelme után a műellenzékiekben csalódott szavazókat. Ki kell menni az utcára. Ott kell lenni. Meg kell mutatni minden egyes apátiába süllyedt embernek, hogy nincs egyedül. Hogy van hová csatlakoznia. Szénsavat kell tölteni ebbe a poshadt pocsolyába, hadd pezsegjen.

Az őszi önkormányzati választásokra már lehet sok helyen nyerési eséllyel indulni. Budapest, a kerületek, a nagyvárosok, akár többségükben nyerhetők. Meg kell őket nyerni. Ezzel államhatalmi ellenerőt, bástyákat teremtve az önkény ellen. És ha mi vagyunk az utcán, és elégséges önkormányzatban, vissza fognak csípni Orbánék.

A Hallgatói Hálózat tüntetései megrengették Őket, emlékezzünk csak vissza. Pedig csak párezer ember volt ott, de az érzület csaknem forradalmi volt. Orbán tudja, mert erre épített Ő is, hogy akié az utca, azé a Nép lelke, és végül azé a választás és az ország.

Aki ment annak idején régi Ikarus busszal a Tátrába túrázni, az tudja, milyen volt fölfelé a szerpentinen. Hörgő motor, lassuló tempó, az utasok szinte tolták lélekben a szerencsétlen járművet. De aztán csak fölért a menedékházhoz. Hát valahogy így. Hosszú, keserves, veszélyes. Bátraknak és kitartóaknak való. Akik, ahogy érzékelem, épp a DK-ban gyülekeznek.

Utcára, gyerünk, tovább. Egy zászló alá gyűjteni az ellenzéki szavazókat, minél többet és minél gyorsabban. Szarni a műellenzékre, Ők Orbán ötödik hadoszlopa. Visszavágni az önkormányzati választásokon. És szünet és fáradtság nélkül hitet adni 2018-ig. A Népet föl lehet ébreszteni. És most hosszúnak tűnik a négy évnyi hegymenet, de lesznek már közben visszajelzések.

A Néptől. Ami egyre számosabban lesz az utcán, egyre hangosabban és őszintébben. Hitet kell adnunk, mert másunk nincs. Nekik mindenük megvan, de hitük nincs. Szerintem mi állunk jobban. Ha Churchill épp itt lenne, tán elmondaná itt is: nem ígérhetek mást, csak vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket.

És Churchill ezt 1940 végén mondta. Rosszabb helyzetben, mint amiben most mi vagyunk. És négy és fél év múlva a Reichstagon már nem a horogkereszt lobogott. Mi se legyünk gyengébbek. Ez a mi országunk, vegyük vissza, kerüljön az bármibe.

Forró tavaszt, fárasztó nyarat, diadalmas őszt, újraépítős telet kívánok mindannyiunknak.


Boldog új évet.

38 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr765718555

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.02. 14:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terlasz 2013.12.31. 16:39:19

Helytálló prognózis! Köszönjük Gábor a lelkesítő szavakat! Neked is Boldog új évet!

08.szabogabor 2013.12.31. 17:36:47

@terlasz: Neked is, és Mindannyiótoknak :)

Kököjszi 2014.01.01. 13:32:45

Ámen!

Neked is Boldog Új Évet!

Flynn Rider 2014.01.02. 22:11:08

te jó Isten!!!
ez már tényleg fáj

08.szabogabor 2014.01.02. 22:15:56

@Flynn Rider: Nézegettem pár korábbi kommentedet máshol. Tévedni szoktál, majdnem mindig, egyszerűen nem jönnek be a jóslataid... Úgyhogy az jó, ha fáj. Reménykeltő.

sickboyy 2014.01.03. 10:15:05

Khm...te hányszor is jósoltad meg a Kocsis bukását? :)

imres 2014.01.03. 15:45:55

Szabó elvtárs!
Miért is gondolod, hogy az önkormányzati választásra az idióták összeszedik magukat?
Ezek senkik, akiknek a pártelnöke 2 tisztességes diplomamunkát sem volt képes összelopni.

08.szabogabor 2014.01.03. 23:12:25

@sickboyy: Mint tapasztalatból tudod, egyetlen tényezőn múlt a sikertelenség, hogy pártod, az MSZP eladta magát útközben, a kritikus pillanatban néhány jól fizetett tanácsadói helyért Kocsisnak. Hogy ennyire olcsók vagytok, ezt nem gondoltam. Azóta már tudom.

08.szabogabor 2014.01.03. 23:13:45

@imres: Havi 2 százalék növekmény egyedülálló. Ennyit erősödik a DK, és ez már trend.

sickboyy 2014.01.04. 09:41:39

Ja, Napóleon is ezen morfondírozhatott a halálos ágyán...azok a fránya külső tényezők...

08.szabogabor 2014.01.04. 16:38:50

@sickboyy: Valamiért mégis az Ő nevét ismeri a világ, nemde...

sickboyy 2014.01.04. 20:44:39

Persze meg Sztálinét is...

08.szabogabor 2014.01.04. 21:41:59

@sickboyy: Dolgozz még egy kicsit a középiskolás történelemkönyvekkel, úgy tűnik a Napoleon korszakot nem olvastad rongyosra... Egyébként meg Te hoztad föl, ne menj lóugrásban.

Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. · http://eleanor-pitthy-palkho.blog.hu/ 2014.01.05. 01:17:45

Gyurcsány az orbánista önkény hatodik hadoszlopa, műellenzéki mutyista, aki kiválóan szolgálja az orbánista faszista-trappista önkény érdekeit, mint politikai madárijesztő.

Az Együtt a Szabad Emberek Párbeszédének Magyarországáért 2014 Szociálliberális Párt és Haladó Egylet az egyetlen valódi ellenzéki párt, amely nem mű és nem egyezett ki a Zorbánnal.

eleanor-pitthy-palkho.blog.hu/2013/03/18/szocialliberalis_partot_alapitok

08.szabogabor 2014.01.05. 01:26:34

@Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr.: Ebben a műfajban a Kétfarkú Kutya Párt jobb ;)

Dr. Eleanor Pitty-Palkho dr. · http://eleanor-pitthy-palkho.blog.hu/ 2014.01.05. 13:14:42

Ebben a műfajban Gyurcsány jobb a Kétfarkú Kutya Pártnál.

rourke1 2014.01.05. 15:59:06

Gyurcsányban bízni maga a politikai perverzió. Ez az ember volt anno a Medgyessy tanácsadója. Ugye, nem kell folytatnom?!
Ja, hogy benyal a nyugdíjasoknak és a segélyeseknek?! Valóban lehet velük voksokat szerezni, de abba megint beledöglünk.

e.veronika 2014.01.05. 21:47:50

@rourke1: ezeket meghagyni pedig az Országunk halálát jelenti. Az, hogy ki kinek nyal be látható egyértelműen. VÁLTOZÁS KELL, MERT MINDANNYIAN BELEDÖGLÜNK!

sickboyy 2014.01.05. 22:41:49

Persze Gyurcsány Ferencre mint morális vasbeton alapra jobb lenne építkezni :D Na persze.

imres 2014.01.05. 22:56:36

@08.szabogabor: Elvtárs!
Mi is a trend?
:)
Gyurcsány tavaly ősszel bedobott egy plakátkampányt, majd végigjárta az országot. Ezzel, no meg némi közvéleménykutatói segédlettel hibahatáron belül elérte a küszöböt. Magyarul, at MSZP és E14-PM társulattól átcsábított néhány embert. Lehet, hogy ez így marad és akkor a választások éjszakája körömrágással végződik, nektek.
De az is lehet, hogy Mesterházy bedob néhány aljasat és Gyurcsány elvtárs ismét 3 %-on találja magát.
Tudod, egymás között kavarognak a hívek. Hol ide csapódnak, hol oda. És egyáltalán nem biztos, hogy a csapódási periódus a választás napján a DK-nak kedvez.
Szóval ezt én nem nevezném trendnek.
:)

08.szabogabor 2014.01.06. 04:51:56

Örömömre szolgál, ahogy szoci aktivista-szavazók próbálják magukat álomban tartani kellemes önbecsapásokkal. DK ügyekben augusztus óta nem tévedtem. Előre jeleztem jópár dolgot, mostanra azok mindegyike ténnyé vált. Gyurcsány lemos Titeket a pályáról, ez sajnos szükséges, hogy négy év múlva Orbánnal tehesse ezt. Ja, élvezni fogom a nyüszítést.:)

08.szabogabor 2014.01.06. 12:26:12

@sickboyy: Semmi meglepő, most linkeljem be, mit írtam erről a régi blogomon 4 hónapja? Témahiány nem igazán van, időhiány annál inkább. Felpörögtek a dolgok... Jobb témám lesz mindjárt.

Kis ember 2014.01.06. 18:31:38

"Én azt hiszem, Mesterházyék valójában kiegyeztek már Orbánékkal. Nem épp újkeletű dolog a kétpárti összeborulás, csak ez mostanra már átlátszóan gusztustalan dimenziót öltött."
Érdekes szavak ezek egy olyantól, aki a fideszes Kocsis Mátét nyomta a hatalomba...

08.szabogabor 2014.01.06. 21:42:47

@Kis ember: Gondolom érzed tán a különbséget, ha valaki fölkarol egy politikai nímandot és elviszi a hatalomba, mintha megvásároltatja magát a létező rezsimmmel.Ha érzed, akkor csak megint ismételgeted 100X ronggyá kopott lemezkédet, ha meg nem, akkor bonyolult Neked a politika.

Kis ember 2014.01.06. 21:54:54

@08.szabogabor:
Magyarázhatod Gábor. Eddig mindig fordultál, ahogy a szél fordult.
Csak az látszódik, hogy egy újabb hatalmi csoporthoz kezdesz dörgölőzni. Azért Gyurcsányékhoz, mert más már nem áll veled szóba. :)

08.szabogabor 2014.01.06. 22:16:02

@Kis ember: Ismétlésből jeles, ostobaságból is. Soha nem fordultam, liberális vagyok, voltam, egy pártom volt, az SZDSZ, annak utolsó helyi kampányát én vezettem, és nem szorulok dörgölőzésre, és ez mindig is így volt. Önjáró ember vagyok, stabil értékvilággal, a kevés magyar politikus egyike, aki már többször lemondott politikai pozíciókról, ha az értékvilágával nem fértek össze. A tények persze Téged sosem zavartak, ezért is vagy Te tipikus troll. És gondolom azért járkálsz mindig mindenhova utánam, mert ahol és amit én írok, azt rengetegen olvassák, a Te blogodat, meg írásaidat meg nagyjából senki. Nálam felléphetsz valódi közönség előtt is, csak azért lássuk tisztán, hogy azt csak trollkodással tudod elérni, ugyanis érdemi mondanivalót Tőled az évek alatt egyszer sem olvastam. Valszeg azért, mert nincs.

Kis ember 2014.01.06. 22:34:32

@08.szabogabor:
Támadásból jeles, gerincből kevésbé. Annyira liberális vagy, hogy először az MSZP-vel közösködtél, utána Kocsis Mátéval. A pozícióidról azért mondtál le, mert ellehetetlenültél. Érdekes módon mindig arra fordultál, ahonnan a több (politikai) haszon származott. Ezeket csak azért szögezem le mindig tényként, hogy nehogy a kollektív amnéziában elvesszen.
Nem járkálok utánad, ha feldobják a blogodat, ugyanúgy elolvasom, mint a többit.
A tények téged sose zavartak: már írtam, hogy a blogomat nem azért írom, hogy sokan olvassák. "...felléphetsz valódi közönség előtt is" Muhaha, én alapvetően hús-vér emberek előtt szoktam fellépni, lévén ez a foglalkozásom (és ezt meg is fizetik), nem szorulok sem a te közönségedre, se máséra.
Egyébként meg: most, hogy Kocsisból elszabadult hajóágyú lett, hogyan értékeled utólag a hajléktalanok ellen kiírt és érvénytelenre sikeredett népszavazásodat, melynek bevallott célja Kocsis megerősítése volt? Hogyan értékeled, hogy Kocsis most már ezt ipari mértékben nyomatja?

08.szabogabor 2014.01.06. 22:48:56

Na, akkor mostantól azt játsszuk, hogy egy hazugsághalmazt egyszer írsz le, azt helyrerakom, ha mégegyszer leírod, akkor meg törlöm. Tehát.

A liberális az nem baloldali. Olvasgass erről. Az centrumpolitika, jopbbra-balra egyaránt nyitott. Azzal működik együtt, akivel közös célokat képvisel.

2002-tól 2006-ig az MSZP-vel voltunk koalícióban. 2007-ben lemondtam a képviselői mandátumomról. Szabad emberként, liberálisként, fölkaroltam az akkor még pártonkívüli Kocsist, hogy hosszútávra biztosítsam a kerület megfelelő irányítását. Csécseinek ugyanis már meszeltek, nem véletlenül mondtam le, nem találtunk közös erkölcsi alapot.

Tudod Öcsi, 2007-ben még nem volt Fidesz-szél, három évvel a választások előtt mondtam le, és egy akkori politikai senkit karoltam föl.

Az igazgatói pozíciómról azért mondtam le, mert Kocsis az azóta bilincsben ülő Rendőrbűnözőknek - Kalmár ezredes, Koblenc őrnagy - kiszolgáltatta a Jófiúkat, mert túlzottan bezavartam a bizniszükbe. Annyi fizetést ajánlott Kocsis, hogy maradjak, amennyit csak akartam volna, de nem fogadtam el.

Valódi közönség előtt hajón, esténként bárzongorázással lépsz föl, az ott lévők nem miattad vannak ott, Te csak a háttérzene vagy. Gondolati, politikai tevékenységedre senki sem kíváncsi.

A népszavazazást akkor sem értetted, most se, de ez általában is így van.

No, minden újabb hazugságodból egyet fönn hagyok, az ismétlést törlöm, mert unlak.

sickboyy 2014.01.06. 23:22:58

Kocsis a MIÉP-ből indult, nem? :)

08.szabogabor 2014.01.06. 23:26:13

@sickboyy: Horthy Társaság Alelnök Apu nyomására lépett be, aztán meg önmagától ki. Általában is Apu eléggé dominálta a csókát. Ebből sikerült kiemelnem 3 évig. Aztán Lázár meg Apu együtt már sok volt. Az övék lett, szőröstül bőröstül, elzombult azóta.

Kis ember 2014.01.07. 01:27:20

@08.szabogabor:
Hát igen szar dolog lehet, mikor szembesítenek a kudarcaiddal. Ha törölsz, azzal is jelzed, hogy nem tudtál velük szembenézni. :)
Nekem ne magyarázd, hogy mi az a liberális, Nem egy (volt) liberális országgyűlési képviselő barátom van, nálad egy cseppet nagyobb kaliberek. Épp ezt nem értetted: a liberális az nem baloldali. És te mégis összeálltál az MSZP-vel (az MSZMP hivatalos utódpártjával ami ellen állítólag anno küzdöttél), kisebb politikai haszon érdekében.
"Úgyhogy mentem Mátéhoz, és ismertettem Vele az elgondolásomat. Legyen előrehozott polgármester-választás. Mivel a Máté a Fidesz által kijelölt polgijelölt, ezért aztán őt fogják elindítani" - írod máshol. Na ekkor feküdtél össze a Fidesszel.

Satöbbi, satöbbi. Ha egy kis gerinc lenne benned, már visszamentél volna fogorvosnak - vajon tudnád-e még csinálni?
A népszavazás kérdésen elegánsan átsiklottál. Helyesnek tartod még most is, hogy ekkora lovat adtál Kocsis alá?
A hajóról meg ugyanolyan nagyképűen és nagy biztonsággal nyilatkozol, mint mindenről, amiről nem tudsz semmit. Van olyan, hogy az ember háttérzenél (egyébként az a könnyebb) és van, hogy önálló programja van, amikor direkt az ő kedvéért mennek el egy-egy helyre a hajón. Sőt olyan is van, hogy énekest kísér az ember a színpadon pár ezer ember előtt. De honnan is tudhatnád, mikor életedben valószínűleg csak a Hapcit láttad a Dunán?

08.szabogabor 2014.01.07. 03:16:58

@Kis ember: Ha van "volt liberális országgyűlési képviselő barátod", akkor tájékoztatlak, hogy ők aztán igazán összeálltak az MSZP-vel, sokkal inkább, mint helyben. Legalább a fejedben csinálj rendet, nem árt ha szegény "volt liberális országgyűlési képviselő barátaidra" is ugyanazt a mércét alkalmazod. Ha töröllek az meg azért van, mert unlak. Írhatsz. Minden hazugságodat leírhatod egyszer. Az ismétlés viszont unalmas, és a blogomat nem fogom a Tiéd színvonalára süllyeszteni.

Hogy értsd, egyszerűsítem. A Blog az enyém, a virtuális otthonom. Elviselem, ha valaki az ajtóm elé szarik, még papírt is adok esemény utánra. Viszont nem tűröm el, ha folyamatosan az ajtóm elé jár, és ráadásul ugyanazzal az állaggal. Légy kreatív. Tudom, lehetetlent kérek, de mégis. Ötölj ki újabb hazugságokat, ne ismételd Magad. Trollkodni is lehet minőségben. Próbáld meg.

Népszavazási kérdésben meg nem elsiklottam, hanem az a legtöbbször megválaszolt kérdés az életemben. Abba a játékba meg nem megyek bele, hogy összetett kérdéseket egymondatos szintre silányítsunk. Olvasd el a régi blogomon a "Vándorok" című írásaimat - 4 van belőle, sorszámmal - ha valóban érdekel. Persze nem érdekel, de akkor meg engem sem a kérdésed.

Az meg eddigi itteni írásaidból is kiderült, hogy ki az, aki nagyképűen, minimál tudás hiányában is ex catedra kijelentéseket tesz. Nem én.

Zongorista meg majd akkor leszel, Pajti, ha lesz egy koncerted, ahová az emberek úgy mennek be, szabad akaratukból, hogy azért még fizetni is hajlandóak. Hajón összezárt csipet csapattal a helyedben nem menőznék. Jó megélhetés, pincérek, szakácsok, mixerek sem véletlenül mennek oda. Aztán megkeresve a kellő pénzt abbahagyják.

Nos, mikor és hol lesz koncerted?

Kis ember 2014.01.07. 10:32:43

@08.szabogabor:
Lám, nem tudsz másban gondolkodni, csak az SZDSZ-MSZP időkben. Az én liberális barátaim 1990-1994 között voltak leginkább képviselők, amelyik meg utána, az azóta is szégyelli magát - ellentétben veled. Ez egyébként nem menti azt, amit te tettél. Vagy most előveszed azt az ovis szöveget, hogy "de hát ők is!"?
Azt, hogy én mikor vagyok zongorista, nem egy volt fogorvos és bukott önkormányzati politikus fogja eldönteni, hanem a szakma. Koncertem, amiért fizettek, nem egy volt, de mivel nem koncertzongorista vagyok, ezért nem egyedül játszottam rajta, hanem többen voltunk zenészek, vagy énekeseket/színészeket kísértem (fizettek érte, nem is keveset). By the way a hajón is fizetnek érte, hiszen a) benne van az árban b) ha leülnek meghallgatni, akkor isznak is általában, nem olcsón. Örülök, hogy a kapitalista (tehát nem önkormányzati hátszelű) vendéglátásba betekintést engedhettem. A "hajós csipet csapatról" meg annyit, hogy a szakmában ha elmondom, hol dolgoztam, meghallgatás nélkül hívnak, olyan referenciáim vannak. Te el tudnál menni holnap fogorvosnak?
Leírásaimban nincs hazugság, puszta tényeket sorolok fel mindig. Az, hogy neked kellemetlen, sajnálom. A tények makacs dologok - mondta Potocsni elvtársnő Pelikánnak.

08.szabogabor 2014.01.07. 10:50:28

@Kis ember: A leírásaidban levő hazugságokat már itt is elkaptam, visszaolvashatók. Te lehet, azt hiszed, hogy ha minden beégésed után egy hétre eltűnsz, majd újrakezded ugyanazt, akkor feledésbe merül a cumi. Nem, nem merül. Ma kicsit kevés időm lesz a beszédterépiára, tudod épp dübörög a mai írásom igen sokfelé, és ott értelmes viták folynak, nem ez a habosított semmi, ami belőled csordogál.

Kis ember 2014.01.07. 12:37:56

@08.szabogabor:
Szöveget most sokat írtál, tényeket - szokás szerint - semmit. Ennyit tudsz :)

08.szabogabor 2014.01.08. 12:17:34

@Kis ember: Ja, ennyit tudok. Mandiner címoldalt... Drága trollom, ekkora cumit.
süti beállítások módosítása