HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Sok

08.szabogabor 2014.03.13. 05:50

Sok vagyunk, Kedves Kormányváltók. Már lassan én se értem, hogy tulajdonképpen mit is akarunk mondani a bizonytalanoknak. Az ezermilliárdos ígéretcsomagtól a kokárdás kismalacon át a stadionokig, ez nem egy szavazópolgár szintje, hanem egy egyetemi szemináriumé.

Ha van hiába szép is, akkor van hiába okos is. Most épp ezek kezdünk lenni. Kiskezicsókolom, menjünk már vissza a szavazó szintjére, mert különben bukta lesz a vége. Nem a kampányhajrában kell elkezdeni a Népokosítást. Azt az elmúlt négyévben kellett volna elkövetni, de ha már elmaradt, akkor alkalmazkodnunk kell a rögvalósághoz.

Most éppen kezd Káoszba fordulni a Kampány. Mindenki mond valamit, sokszor egymással ellentétes dolgokat is, csak valahogy nem jön ki belőle semmi közérthető. Szavak repkednek a szélben, a tavaszi fuvallatok százmilliárdos ígéreteket sodornak tova. Perpillanat olyanok vagyunk, mint a térzene, amikor egyszerre játszik 4 zenekar négy különböző indulót. Kiürül ám olyankor gyorsan a terep, mert a hangos az csak akkor jó, ha szép is.

Ha kormányozni akarunk, akkor kormányképesnek is kell ám tűnni. Pláne ha a nevünk is Kormányváltásra véglegesedett. A Pál Utcai Fiúk sem azért lettek Hősök, mert aranyosak, hanem azért mert lenyomták a Vörösingeseket. Nem ledumálták Őket a Grund megtámadásáról, hanem ronggyábombázták, és végül a földhöz baszták Őket. Mert egységesek voltak, harcrakészek, és szervezettek. Mindennek és mindenkinek megvolt a helye és a feladata. És azt végig is csinálták. Tessenek  viharos gyorsasággal a Káoszbrigádból Kommandóvá alakulni, és jól célozva az utolsó töltényig kilőni a tárakat.

Vágy és benyomás fog dönteni, nem programok és ígéretek. Mindkettőt leszarják, az elsőt el se olvassák, a másodikban meg már rég nem hisznek. A Mesterházy ígérethalmaza arra jó, hogy annak nem betartására fölépítve győzelmünk esetén azonnal el lehessen lepni az utcákat jobbhuligánéknak. Másra nem jó. Illetve arra még, hogy saját magunkat hiteltelenítsük. Ha ugyanis itt olyan gazdasági csőd van, amit Orbánék kormányzásáról sulykolunk, akkor nincs miből osztogatni. Tessék ezt elfelejteni, a kitalálóját kirúgni, mielőtt még valami újabb önmegsemmisítő ötlete támad.

Ne ígérgessünk, úgysem hiszi el senki. Tessenek vágyat ébreszteni a szavazókban, hogy érezzék, mi lesz más, ha Mi leszünk. A Vágy az meg nem matek, sokadszor mondom. Ha egy Nőbe a Férfiember beleszeret, akkor azt nem mérőszalaggal, logarléccel, meg íkúteszttel teszi. Vagy beleszeret, vagy nem, oszt ennyi. Legyünk szeretnivalóak, tegyünk jó benyomást, mert lássuk be, nem a főkönyvelő mentalitásra gerjednek a Népek.

Van három Emberünk. Jó, tudom, 5 van, de az nem csak azért sok, mert ott van köztük a Fodor is. Hanem azért sok, mert sok, teccikérteni. A Három, az a Csodaszám. Három ember, három szerep. A Feri az a Vátesz, a Lánglelkű Harcos. Az Attis az a Kedves Ember. A Gordon meg a Gondos Gazda. És három mondanivaló a három szerephez.

Mi a szar, a Legfőbb Szar a Fideszben? Ne sorolni tessenek, azt én is tudom, meg mindenki, de kampányban épp elég lesz a nagy szavazólap, ne írjunk már ugyanakkora méretű tanulmányokat választási mondatokként. Hármat lehet mondani, többet nem. Félelmet gerjeszt. Nyomott a légkör, embertelen a hatalom. Ez az első gondolatkör. Erre a való a Kedves Ember. Úgyis Ő van Nagyfőnöknek kijelölve, rajta keresztül megmutathatjuk, hogy mi nem a görcsös akarnokság, hanem a békés, barátságos, mosolygós ország biztosítékai vagyunk. Attis a Béketeremtő, a szorongás elleni gyógyszer. És pont.

A Fidesz kirabolta az embereket, lenyúlta a saját megtakarításaikat, no magánnyugdíj, közben lerombolta a forintot, és tovább növelte az államadósságot. A Fidesz csődbeviszi az országot éveken belül, sanszos, hogy egyszercsak az emberek bankszámláival is azt fogja tenni, mint a magánnyugdíjával. Kell egy Jó Gazda. Na, szerencsére épp van is egy: a Gordon. Mi nem raboljuk ki az embereket, nem vesszük el senkitől, amit maga összerakott, a trafiktól a nyugdíjszámláig. Nem adósítjuk el a ruszkiknak az országot, nem építkezünk hitelből, pláne nem stadionokat. Jó szerep, hiteles szerep, tessék ráállni.

A Feri meg a Harcos. Aki megküzd a Patás Orbánnal, aki szembeszáll a Keleti Kényurakkal, aki garantálja, hogyha kell, utcára megyünk, hogy megvédjük az Országunkat a belső és külső betolakodóktól. Nyugat és '56, Ukrajna és a Nemzeti Függetlenség Védelmezője, a Hadvezér, aki viszi a Zászlót, ha csatába kell menni. Modern korunk Hunyadi Jánosa, aki megvédi az Országot meg a Nyugatot az Újtörököktől. Jó szerep, testhezálló, hiteles. Meg úgyis ezt csinálja.

Na, erre van az előre. De gyorsan, mert nincs már sok idő. Három hét alatt kell vágyat ébreszteni az emberekben, hogy akarjanak Kormányváltást. Maguktól akarjanak, tetszik érteni. Ne azért menjenek el, mert majd a malacka, meg a mittoménmi is elmegy, hanem azért, mert Ő, a Választó önmaga Változásra vágyik. Tessenek gyorsan levágni a sallangokat. Azonnal befejezni a hiteltelen, és senkit sem érdeklő ígérgetéseket, a mélybehatoló szakmázásokat, a jópofizást, a keresztbehablatyolást. Tessenek Kormányképesnek tűnni.

A Barátságos Miniszterelnök, a Jó Gazda, meg a Lángoszlop. A Triumvirátus. Alig van médiánk a Fideszhez képest, ha meg szűk a csatorna, akkor azon csak néhány dolgot tudunk átpréselni. Kevés, de koherens üzenet, kevés, de karakteres ember. Három üzenet, Három Szerep, Három Ember, Egy Kormány. Minden és mindenki más háttérbe, az önmegvalósításokat majd el lehet kezdeni nyerés után. Kevesebb több lesz. Szavazóból is. Sőt, ami még fontosabb.

Elég is lesz.

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr765857945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terlasz 2014.03.13. 14:53:57

Egy ilyen kampányfőnökkel biztosan nyernénk! Ez az írás el is jut a főszereplőkhöz?

LeslieFrank 2014.03.13. 15:39:23

Teljesen korrekt írás. Mindenkinek ajánlom. És teljesen korrekt a helyzetkép is.
De, köszönöm, nem kérem! Sem a jó gazdát, sem a harcost, sem a kedves embert. És, természetesen a patást sem!
Úgy érzem magam, mint egy busz egyetlen józan utasa, aki dermedten nézi, ahogy a többiek sofőrt választanak. Jelöltjeik szerintem nem tudnak buszt vezetni, de nem ez a fő bajom. Hanem, hogy az utasok nem tudják az irányt. Rábízzák a sofőrre. A jelöltek pedig mind más-más irányba akarnak menni. Mind az öten-hatan. A jó gazda is, a patás is, a harcos is, meg a kedves ember is. És a liberális, meg aki rájött hogy nem lehet másképp. Nekem pedig egyik irány sem tetszik, mert látom, hogy egyik sem vezet sehová. Le szeretnék szállni. De nem lehet, a busz nem áll meg, vezetőt is menet közben cserélnek, meg az ajtót sem nyitják ki. Sokan leugranak menet közben. Itt, ott, az ablakon? Mindegy hogy hogyan. A lényeg, hogy az útról integetnek, amerre Európa megy, nem ez a busz. Ülök a hátsó sorban, lehunyt szemmel, és imádkozom. Hogy érjen el a busz a következő állomásig, akárhol van. Ahol újra buszvezetőt választanak. És hogy addigra az utasok kijózanodjanak. Addig? Tehetetlen vagyok. Nem érdekel, hogy most kit ültetnek a volánhoz.

terlasz 2014.03.13. 15:58:27

@LeslieFrank: Pedig ez a busz Európát célozza meg. Egészen biztosan sok lesz a kátyú és talán sorompót is át kell törni. Ezért aztán lassú-járműként cammog, de az iránnyal nem lesz gond.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.13. 18:09:57

Tegnap voltam pesten. Örömmel konstatálom, hogy Böszmefogásos plakátok alig vannak a városban. Még jobbikosból is több van. Persze ez is a Kormány hibája hogy a Böszmefogásnak tizedannyi plakátja sincs mint a Fidesz-KDNP-nek, nyilván :D Még a tacepaokon is a Kormány emberei vannak inkább, a Böszmefogás meg gyakorlatilag nem létezik..

Meg lesz a 14,9%, nyugi :D

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.13. 18:11:24

Főleg Újdbuda, meg a Belváros. Tele van Simicskó István meg Rogán Antal plakátjaival, szerencsére Böszmefogásos csak elvétve akad. Persze biztos van olyan, aki szerint ez is a Fidesz hibája, hogy még plakátolni sem tudnak az ellenzékiek. Ez van.

08.szabogabor 2014.03.13. 18:16:50

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te tényleg ritka butuska Fidesznyik vagy. Az összes hirdetőoszlopot meg nagyjából mindent lefoglaltak már Simicska médiacégeinél a Fidesznyikek. Nem engednek másnak hirdetni, mint saját maguknak. Olvasgass ennek utána kicsit, mielőtt még nagyobb hülyét csinálsz magadból. A plakát pedig csak ismertség, és nem elismertség-növelő technika, szavazatot nem hoz, de ez már valóban nem a Te szellemi szinted.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.13. 18:22:05

@08.szabogabor:

Tetszettek volna elöbb lefoglalni a helyeket.

Kiváncsi vagyok, hogy Budapesten az összefogóéknak meg lesz-e a 20-25%. Nem vagyok benne biztos.

08.szabogabor 2014.03.13. 23:39:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ha valamit nem adnak, azt korábban sem adják... Választási elemzésbe meg Veled nem megyek, bocs. :)

Kis ember 2014.03.14. 04:09:19

Gábor, az a baj, hogy ezek jó szerepek, csak a színészek hiteltelenek. Mintha Stohl András antialkoholista papát játszana. Ami bohózatban elmegy, de drámában élvezhetetlenné teszi a darabot.
Még egy fél éve mondtam a Tilosban, hogy Orbánék ellen lassan az ördöggel is szövetkezni kell. Sajnos ezek itt még mindig túl kénkőszagúak. :(

08.szabogabor 2014.03.14. 09:10:49

@Kis ember: A Ferivel meg a Gordonnal nincs gond, a Mesterházyról meg ismered a véleményem, de ez a szerep még neki is jól áll. Holnap kiderül a helyszínen, hogy vették-e az adást.

libsibolsika 2014.03.14. 13:32:53

@08.szabogabor: "vették-e az adást." :-) :-)
Ez nagyon tetszik! Elképzelem ahogy otthon tanácstalanul járlálnak fel-alá és arra várnak, hogy egy blogger megmondja nekik, hogy mi a pálya aznapra!
És amikor valaki véletlenül azt csinálja amit te gondolsz - jó pár ezer emberrel együtt - akkor te tényleg meg vagy arról győződve, hogy miattad csinálták azt a mit írtál? :-) :-)

08.szabogabor 2014.03.14. 14:50:21

@libsibolsika: Egy mindössze háromlépéses susztermattal épp bebizonyíthatnám ezt is, de különösebben nincs kedvem. :)

LeslieFrank 2014.03.14. 20:09:50

@terlasz: 24 éve hallom, hogy "ez a jó irány". Nos, én vettem magamnak a fáradtságot és utánanéztem. Nem az! Sem a kormányé, sem az ellenzéké! Van ugyanis egy közös pontjuk: mind a két oldal és annak minden összetevője (lehet a neve például Együtt 2014, vagy KDNP) kizárólag olyan rendszert akar, amelyben a mások megélhetéséhez szükséges javak korlátlanul kisajátíthatók, amelyben a társadalom 80-90 százaléka kiszolgáltatott, mert csak az juthat megélhetéshez, és csak annyihoz, akinek a hatalom megengedi és amennyit megenged. Mind a két oldal olyan hatalmat akar, amelyben a társadalom többsége az erőforrásokkal – köztük a munkalehetőséggel – és ezen keresztül a jövedelemmel zsarolható, és mindkét oldal bizonyította már, hogy gátlástalanul és korlátlanul élni akar ezzel az eszközzel. Lehet, hogy az egyik egy kicsit jobban, de ennek a lehetőségét épp a másik építette ki. Mind a két oldal uralkodni akar egy olyan országban, ahol a társadalom negyede-harmada gyakorlatilag ellátatlan, és hermetikusan el van zárva az öngondoskodás lehetőségétől éppúgy, mint a társadalmi termelő és jövedelem-szerző tevékenységtől. Mind a két oldal a saját profitját szeretné növelni, de a vásárlóerő és a fizetőképes kereslet növelése nélkül. Sőt! A „hatékonyság” növelését tűzték /tűzik célul (erről szólnak a programjaik, és a kampánybeszédeik) a hatékonyság, a versenyképesség növelését, ami a költségek, vagyis az élőmunka költségeinek, megint másképp: a jövedelem-kiáramlásnak a csökkentését jelenti. Többet akarnak eladni ott, ahol csökkentik a vásárlóerőt. És ez csak egy kis szelete a gazdasági dilettantizmusnak – mind a két oldalon, 24 év távlatában! Szóval ez nem a jó irány és ebből nem is lesz jó irány. A szavazóknak jó, mert 1000 átlagemberből egy, legfeljebb kettő érti a gazdaság folyamatait, de aki érti, az elborzad. Mert a legnagyobb bajt nem a maffia, nem a korrupció, nem a lopás okozza, hanem a hozzá nem értés, a dilettantizmus. És annak első számú csatlósa, a jó szándékú kampány aktivista. Mind a két oldalon!

libsibolsika 2014.03.14. 22:02:48

@LeslieFrank: Az kiderült, hogy azt látod, hogy szerinted melyek a rossz irányok! Az kimaradt az írásodból, hogy te mit tartasz jó iránynak.

LeslieFrank 2014.03.15. 08:20:17

Megmutathatom, de negyven oldal, s valóban főként az irány, a részelteken még sokat kellene dolgozni - egyenlőre nem nagyon van kikkel... (Ne értsd félre, ez a koncepció sikeres, de kevesen vannak akik akarnak is és tudnak is hozzátenni.) Hogy te közéjük fogsz-e tartozni, azt nem tudom. De a megismeréséhez is csak akkor fogj hozzá, ha komolyan foglalkozol az ország helyzetével. És, bár maximálisan törekedtem az érthetőségre, az sem árt, ha vannak előzetes ismereteid.
patriahungaria.freewb.hu/tarsadalmi-strategia

LeslieFrank 2014.03.15. 08:22:34

Hozzá kell tennem: örülök, hogy véleményem felkeltette az érdeklődésedet - ebből arra következtetek, hogy talán hasonlóan gondolkodunk.

libsibolsika 2014.03.15. 15:59:54

@08.szabogabor: Ezen most mit olvassak? Ez a cikked átvétele!
Nem azt írtam, hogy senki se veszi át a cikkedet, hanem azt, hogy ne képzeld azt, hogy valaki az ellenzéki vezetők közül majd a te "útmutatásod" alapján fog tenni bármit is! Hidd el van nekik saját elképzelésük, nem egy blogger tanácsait fogják követni.

libsibolsika 2014.03.15. 16:03:25

@LeslieFrank: Bocs de nem tudom elolvasni az ajánlott oldalt, mert annyiszor szerepel benne a "nemzeti" szó hogy már okádok tőle! Sajnos ezt a szót már annyira lejáratta Orbán meg a nácik, hogy már rég nem az az értelme mint Petőfi idejében.

08.szabogabor 2014.03.15. 16:51:46

@libsibolsika: Ez a DK Honlapjának március 15-i vezércikke. A többit meg hagyjuk. Szabad a gondolat és a vélemény.

LeslieFrank 2014.03.15. 16:57:14

@libsibolsika: Megértem. Akkor ezt nem tudjuk megvitatni.
süti beállítások módosítása