HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Az Ötödik Hadoszlop - az érintett kommentjeivel

08.szabogabor 2014.02.07. 09:55

Szerte a történelemben - de legismertebben a nácikkal kapcsolatban - használják e fogalmat azokra, akik aktívan  közreműködnek saját országuk elárulásában. Magyarul nem azok, aminek látszanak, hanem épp ellenkezőleg. Ha úgy tetszik: ügynökbrigád. Vagy Őfelsége Ellenzéke. Vagy bármi. De leginkább Ötödik Hadoszlop.

Naná, hogy az LMP-ról van szó. Ideje erről írni, és konkrétumot végre, merthát a Simon Ügy, meg a paksi szirénázás után lehet hogy vannak olyanok, akik elhiszik: Schifferék tényleg ellenzékiek. Csakhát persze a parlamenti szirénázás egy látványakció, teljesen kockázatmentes, és jól mutat. A valóság azonban teljesen más.

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a legelsők között láttam az LMP igazi arcát. Ugyanis 2009-ben a Nyolckerben időközi polgármesterválasztás volt. Az SZDSZ már igencsak mélyrepült, az LMP meg jött fölfelé. Mindössze nyolc hónappal voltunk a 2010-es országgyűlési választás előtt, és egy 80 ezres budapesti kerület polgármesterválasztása bizony már képes előrejelezni a várható országos eredményeket.

Minden politikai erő így is állt hozzá. Meg a sajtó is. Az LMP is. Minden erejüket mozgósították. Vidéki LMP-s aktivisták mászkáltak Budapest térképpel a kezükben kopogtatócédulákért. A sorsuk múlott egy 5% fölötti eredményen. Mert csak arra szavaznak a népek éles helyzetben, akiről elhiszik: be is jut. És egy nyolckeres választáson elért 5% fölötti eredmény, az már megnyugtató az éppen kialakuló szavazóbázisnak.

Így is álltak hozzá. Akijük csak volt, az mind ott sertepertélt. Elég annyit mondanom, hogy maga Schiffer adta le a kopogtatócédulákat? Szóval erről a nagyszájú brigádról a kampány hevében gyorsan kiderült, hogy a hamis próféták csapata. Mikor egy magát környezetvédőnek minősítő párt az egyetlen, amelyik mindenre tekintet nélkül tele vadplakátozza a kerületet, na azugye nem túl hiteles. Mikor a szólásszabadság híveinek magukat föltüntetni akaró siserehad folyamatosan cenzúrázza a blogjaikon beírt kommenteket, na az se épp a koherencia bizonyítéka.

És akire rátérek, ennek a kampánynak volt az egyik főszervezője. Volt azóta már LMP polgármester-jelölt 2010-ben, listáról be is került a képviselő-testületbe. Most meg épp országgyűlési képviselőjelölt a kerületben. És ami ennél fontosabb: az LMP országgyűlési listáján a 15., EP listáján pedig ötödik. Nem a futottak még kategória, nemdebár.

Jakabfy Tamásnak hívják. Civilben híradás-technikai, mobilhálózati ügyekben sertepertél. Saját bevallása szerint ott jól keres. Saját bevallása szerint nincs szükség arra az aprópénzre, amit a politikai tisztségekért lehet kapni. Ezt  Ő mondja, és fogok majd Tőle pár dolgot beidézni. De most még egy kis kanyar, aztán telibe.

Szóval a Fidesznyik hatalom két alapvető forrása a pénz és a sajtó. A pénz legfontosabb forrása pedig a közbeszerzés. A Közgép, meg a többi kevésbé ismert, ámde szintén folyamatosan milliárdokat kaszáló háttércég, az önkormányzatok összesen sokszázmilliárdos helyi történései, ezek együtt adják ki a kormánymaffia anyagi bázisát. És persze a sajtó, aminek a döntő része már szintén a kezükben van.

Ha viszont ez ennyire nyilvánvaló, akkor az is az, hogy ellenzéki politikus két dologban nem vehet részt: a közbeszerzési mutyiban, és a Fidesznyik Sajtógépezet kiszolgálásában. Ha mégis ezt teszi, akkor onnantól nem ellenzéki többé. Hanem csak egy fügefalevél a Fidesz csúnyájára ragasztva, eltakarni annak egyszínű voltát. Jól mutat egy kis zöld a vérnarancson, hivatkozási alapként pedig kiváló. Hisz dehogyis van mutyi, és dehogyis van cenzúra, ha egyszer abban ellenzékiek is jelen vannak, ugye. És épp ez az LMP szerepe Orbánisztánban. Őfelsége Ellenzéke, a dühös kiabálást tompító hivatkozási alap, a politikai fügefalevél. Az Ötödik Hadoszlop.

Szóval visszatérve akkor Jakabfy-ra. Nem hiszik el. Épp véletlenül a kerület közbeszerzési bizottságában tevékenykedik. Minő véletlen. És ami a még durvább: a közröhejig egyszínű kerületi médiacég - újság, 50 ezer példányban, TV, ilyesmi - tanácsadó testületének tagja. Havi 250 ezer jó magyar forintért. Tanácsokat ad. A Fideszes médiabirodalom nem kis jelentőségű helyi erőinek. A kerületben, ahol épp Kocsis Máté a polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hogy értsük: ez a médiacég évi 250 millió forintból gazdálkodik. Az épp egy Simonnyi összeg. Csak erről kevés szó esik, épp ezért írok.

Jé. Most veszem észre, hogy Jakabfy fizetése meg 250 ezer havonta. Na, úgytűnik ennyi a politikai egységár. 250. Kinek ezer, kinek millió. Kinek milliárd. Jakabfy tulajdonképpen olcsó. Mint céloztam rá, önmaga szerint nincs szüksége erre a pénzre. Dehát akkor mire is kell. Nos, Tőle idézek, mondja el Ő.

 

Miért vállaltam el?

2013.06.09. 20:45 jt

A héten, még mielőtt az árvízi védekezés beindult volna, a testületi ülésen elvállaltam az újonnan felálló kerületi médiával foglalkozó cég tanácsadó testületének tagságát. Talán kicsit ésszerűtlenül hat ez egy olyan párttól, amely a Kesztyűgyár Tanácsadó Testületének létrehozását, munkáját ellenérzésekkel fogadja. Mégis akkor miért?

Magyarország törvényei szerint ma egy kerületi képviselő egy bizottsági tagsággal bruttó 140 ezer forintot kereshet. A minimum, amit ezért a pénzért elvárás, hogy a képviselő a választókkal legalább fogadóóráján kapcsolatot tartson, és a testület és a bizottság elé kerülő ügyekben képben legyen, ez havonta több száz, esetenként 1-2 ezer oldal áttanulmányozását jelenti. Ha a képviselő ezt teljesíti, az nincs egy teljes állás, ezt tükrözi az érte járó pénzösszeg is.

A képviselő ugyanakkor annyit dolgozik, amennyit akar: ha nem akar semmit, csak beülni a testületbe, és nyomkodni a gombokat, senki sem tudja ebben megakadályozni. Ez havi maximum 10 óra munkát jelent. A másik véglet, hogy a képviselő _napi_ 24 órában képviselő: hajnali 1-kor még a facebookon csetel a civil helyiségek ügyében, hétvégén is adatkérésekkel bombázza a hivatalt. Az utóbbi 3 évben, az utóbbi munkamennyiséget próbáltam elvégezni, ehhez képest viszont igencsak sovány a díjazás.

Nehéz tagadni, hogy ezek a testületek gyakorlatilag -relatív értelemben- modern kori kifizetőhelyek. (Nem abszolút értelemben, tehát nem munka nélkül jár a pénz.) A Kesztyűgyár TT 200-250 ezres fizetései semmi esetre sem jelentenek több extra munkát, mint a képviselőség, mégis több pénz jár érte. Persze ez így van az élet más területein is: egy informatikus többet keres egy rakodómunkásnál. Valamint a ciklus elején kimondatott, amivel én is csak egyet tudok érteni: a képviselőktől a minimumnál több munkát várunk el, ehhez több (köz)pénzt biztosítunk. Ami nem mondatott ki, csak ténykérdés, hogy az LMP ebből eddig kimaradt. A bizottságok szakértői helyeiből mandátumarányosan kaptunk, fizetős FB, IT helyünk pedig nincsen, a Kesztyűgyár testületébe, sem annak kibővítésébe nem kerültünk bele, a környezetvédelmi munkacsoportban is ingyen (de szívesen) dolgozom. Az elvvel én is egyetértek, hogy a képviselők tiszteletdíja váltson ki egy átlagos "értelmiségi" fizetést, és a képviselőknek kötelező testületen kívüli munkájuk legyen.

Száz szónak is egy a vége: az LMP még így is nagyságrenddel kevesebb extra pénzt vesz fel, mint bármelyik másik párt, beleértve azt is, amely kevesebb szavazóval bír. Összességében is, mandátumarányosan is, szavazatarányosan is. A ciklus vége felé ebből érdemes lesz csinálni egy összesítést.

Továbbá amennyiben a tanácsadó testület nem végez érdemi munkát, soha nem késő kiszállni.

Hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, megpróbálom a médiacég alakulását segíteni. Ezzel lemondunk arról, hogy azzal kampányoljunk, hogy minden párt felvette a pénzt, csak mi nem, ugyanakkor ez annyira populista kampány lett volna, hogy magam sem biztos, hogy felvállalom.

Így esett, hogy az LMP is beállt a sorba. Tudom, holnap már többen úgy fogjátok posztolni ezt a cikket a facebookra, hogy az LMP is beállt a sorba, olyan, mint a többi. A helyzet nem ez. Úgyhogy a linkkel együtt posztoljátok, hogy ezt is olvassák hozzá :)

 

Nos, Jakabfy-t olvastuk. Nem gondolom, hogy ki kéne belőle emelni bármit. Önmagáért beszél. Az LMP országos listájának 15.-jéről, Európa Parlamenti listájának 5.-jéről, egyéni országgyűlési képviselőjelöltről beszélünk. Aki önmaga is érzi, mekkora ciki a dolog. És aztán kommentekre adott válaszában meg ez:

 

Kockázat az élet, meglátjuk mit lehet kihozni belőle. Nem a pénz motivál, jó részét meg sem tartom.

 

Szép vallomás, nemde. Hol vagyunk már az átlátható kampányfinanszírozás, meg nyilvános pártkassza LMP-s melldöngetésétől. Kell az LMP-nek minden finom Fidesz forint, Sok kis csurrancseppenből lesz aztán a folyó, amiben akár meg is lehet fürdeni. Csak az én fantáziámban merül föl ezután, hogy a Fidesz közpénzből finanszírozza némi ügyes áttéttel az LMP kampányát?

Nos, nem hiszem, hogy ennyiben marad ez a sztori. Mivel a delikvenssel kölcsönösen nem kedveljük egymást jó régóta, így sokat találkozunk a nettérben is. Mint a berakott eredeti beíráson látszik, nickneve "jt". Ugyebár Jakabfy Tamás. Ha olyan tempóban megy szét ez az írásom, ahogy szokott, és olyan helyekre jut el, amilyenekre, akkor ebből ügy lesz. Ebből ügynek kéne lenni, tisztelt Összefogás.

Szóval ennyi a rövid és nyers tényanyag. Havi 250 ezer forint, kerületi Fideszmédiacégben, tanácsadói fizetésként. Közbeszerzési bizottságosdival megerősítve. Ha ez nem elég arra, hogy az LMP maszkja mögött megbújó valódi jellegét megmutassuk, akkor nem tudom, mi az.

Tessenek használni.

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr505803274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2014.02.07. 10:28:40

@maxval a gondolkodó birca: A benne foglalt tények a gusztustalanok. Nem a hírhozó a probléma, ugyebár, hanem a lapító kampánykassza-feltöltők.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.07. 12:01:01

Ez most így sikerült.
1. Lapítani nem szoktam, magam írtam meg a sztorit, ezt idézted be. Minden párt a sokszorosát, a legkisebb is a dupláját veszi fel, mint az LMP.
2. Túl sokra nem mennénk egy ekkora kampánykasszával. 1-2 százezer forint a minimális láthatóság, az kell, utána plusz egy vagy száz vagy ezer plakát már nem hoz gyakorlatilag semmit.
Mi nem a pénz -> szavazat levezetésben hiszünk. Az SZDSZ sokkal nagyobb összegekből kampányolt (2009-ben is), még is megérdemelten kerültetek a süllyesztőbe. Szavazatot a jó politika hoz, nem a pénz vagy a plakát.
3. A 2009-es kampányban a helyiek is térképpel mentek, mi osztottuk ki, a térképeken jelöltük meg nekik, melyik tömbbe menjenek :)
4. Az meg majd remélem egyszer megírod a memoárodban, miért utálsz - azon kívül, hogy mi nagyjából akkor jöttünk, amikor te mentél.

08.szabogabor 2014.02.07. 12:06:27

@jt: Kis csevejeinkben rengeteg muníció van, a lapításról például. Kezdésnek ennyi épp elég. Kezdésnek. Gondolom büszke vagy elmúlt 8 hónapos tanácsadói és közbeszerzési tevékenységedre.

08.szabogabor 2014.02.07. 12:08:50

@08.szabogabor: Egyébként eddig mennyit is vettél föl tanácsadóként?

Andráska8 2014.02.07. 13:31:46

Tetves Fidesz-banda.
Na ezekre soha! :(

libsibolsika 2014.02.07. 14:05:59

Én nem vagyok egy LMP rajongó, de ha az igaz, hogy egy képviselő havi bruttó 140.000.- Ft-ot keres akor egyátalán nem érzem gázosnak a történetet.
Azt se értem, hogy a hivatalos álláspont szerint miből kéne elvegetálnia egy képviselőnek, mert ez mellett napi 8 órás munkát nem lehet vállalni.
Az MSZP-SZDSZ-es időszakban a FIDESZ képviselőinek nem volt semmilyen fizetős "tanácsadói" állása?
Nincs az az elhivatottság amiért valaki ennyiért dolgozik!

08.szabogabor 2014.02.07. 14:15:30

@libsibolsika: Két dolog, az első az, hogy mindenki a körülmények ismeretében vállal valamit. Ha egy képviselőnek 140 bruttó fizetés jár, akkor vagy annyiért bevállalod, vagy nem. És persze ez igen messze van egy napi 8 órás állástól, egy képviselőnél kijön az max napi 4 órára és akkor már fölülbecsültük.

A másik dolog a súlyosabb: ellenzékiként nem fogadok el adományokat kormánypártiaktól. Pláne nem akkorát, ami meghaladja az alapfizetést. És úgy meg aztán főleg nem, hogy ezért a fullcenzúrás Fideszmédia segédje és hivatkozási alapja lehessen.

Ez ezeknek az újaknak lett a szokása. Épp ezért nincs valódi ellenzék, mert Kocsis képes volt őket tanácsadói helyekkel megvenni. Pont ilyen kereszthidaktól rohad az ország is. Ilyen keresztszerződések sem SZDSZ-MSZP, sem korábbi Fidesz korszakban nem voltak. Senkinek eszébe sem jutott összekeverni, hogy ki az ellenzéki és ki a kormánypárti.

És hát mégegy: Jakabfy ugyebár arra hivatkozik, hogy dehát más is csinálja már. Naja, csak mintha ők épp az a párt lennének, amelyik azt hirdeti magáról, hogy Ők mások, mint a többi.

Nem, nem mások. Sőt.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.07. 16:09:46

@libsibolsika:
A "pártdelegáltaknak" közpénzből adott juttatások dióhéjban:
0. Most értelemszerűen Fideszesek töltik be az összes polgármesteri/alpolgármesteri posztot, nekik havi többszázezer Ft költségtérítés és saját keret jár per fő havonta a fizetésen kívül. (Valószínűleg a polgármesteri keretből kapta a fizut Szabó Gábor is a ciklus elején, amiről a megbízási szerződést nem hozza nyilvánosságra.) Természetesen ezért elvárt, hogy teljes munkaidőben a kerületért tevékenykedjenek (még azoktól is, akik nem is itt laknak). így ezt nem is számolnám.
1. Fizetős felügyelőbizottsági, igazgatótanácsi helyei vannak az önkormányzati cégeknél a Fidesznek és az MSZP-nek. Az LMP-nek, Jobbiknak nincsenek, csak nemfizetősek.
2. Bizottsági tanácsadó helyei vannak minden pártnak mandátumarányosan. Az LMP-re jut havi (szuperbruttó) 70e, MSZP-nek 3x, Fidesznek kb 10x ennyi, azaz 700-800e. (Most épp túllépték ezt, és hozzádobtak egy keveset a tavalyihoz a költségvetés-módosításban, vajon hogy tudtak leszerződni úgy, hogy nem történt fedezet nélküli kötelezettségvállalás? Rákérdeztem, azt mondták, nem volt ilyen. Ha mégis, gondolom repülni fognak a felelősök.)
3. A közbeszerzési bizottságban (ez ciklus közben alakult kb 1-2 éve) minden párt részt vesz, ha jól emlékszem 3 Fidesz, 1-1-1 többiek.
4. Kesztyűgyár Tanácsadó Testület, ennek könyvtárnyi irodalma van, ha jól emlékszem, Fidesz 3 fő, MSZP-Jobbik 1-1 fővel alakult meg, 2011. március 17-én, azaz a ciklus elejétől fogva havi 200/fő (a vezetőknek 250). Két további tagot később vettek be (asszem egy MSZP, egy Fidesz).
5. Mindezek után a ciklus kétharmada körül van ez a 250e nekem (meg egy fideszesnek és egy jobbikosnak), erről ír Gábor. Érdekember.
(De jó lenne ezt egyszer egy posztban is összeszedni pontos összegekkel. Na majd a két választás között.)

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.07. 16:15:35

@libsibolsika:
Ja igen, még annyi, hogy igen, a képviselői alapfizetés 140e bruttó. A korábbi időszakokban a 0-ás, 1-es, és 2-es pontok (utóbbi frakciókeret néven ugyanekkora összegben) léteztek, (az ellenzéknek is!) a többi fusiról meg jobb, a nem tudunk. Akkor inkább lakásokkal és pártirodákkal bizniszeltek.

08.szabogabor 2014.02.07. 16:28:47

@jt: Mindez nagyon érdekes és izgalmas, bele is volt tervezve a sztoriba, hogy majd kapálódzás közben mondasz másokról is sztorikat, így azokban is beidézhetlek.

Ám mintegy elsiklottál egy aprócska kérdés fölött: eddig mennyit vettél föl tanácsadóként?

Aztán majd persze folytatjuk. De csak szép sorjában.

libsibolsika 2014.02.07. 17:42:46

@jt: Most nem tudom, hogy becsüljem vagy szánjam a képviselőket! Na jó minden tiszteletem, de én biztos nem csinálnám! Azt nem mondhatom a két gyerekemnek, hogy azért nem kap meg valamit mert nekem fontosabbak a közügyek!

08.szabogabor 2014.02.07. 17:48:54

@libsibolsika: A képviselők ezt 8 órás munka mellett csinálják. Nem kell őket misztifikálni, tapasztalatból mondom :) Igazából a frakcióvezetők és bizottságelnökök érik el a másodállásnyi munkaviszony napi 4 órás átlagát, az átlagos képviselők még azt sem. És az igazi képviselő ezt azért csinálja, mert van küldetése.

Jakabfynak is van jó főállása, hivatkozik is rá sok helyen, hogy Neki egyáltalán nincs szüksége önkormányzati pénzre. Napersze innentől az egész érvelése hamis, miszerint ki kell egészíteni a fizetést. A kettő egyszerre nem lehet igaz. Nettó pártkassza-töltés, Fidesztől ajándék az LMP-nek, közpénzből, hogy asszisztáljon a cenzúrában, meg a milliárdos közbeszerzésekben. Kussoljon, és segítsen másokat elkussoltatni.

LMP, mint ellenzék. Az évtized vicce.

Szalmon Ella 2014.02.07. 18:14:46

@libsibolsika:
Tuggyák esztet a köszmunkások is? Mer azokiss szivessen elűdögínínek gombotbuzéráva, meg ülíseken bóbiskúva száznegyvenezerér.. Csak mondom, drága eltársam..:D

libsibolsika 2014.02.07. 23:12:52

@Szalmon Ella: Ez most komoly? Vagy csak Győzikét parodizálod? :-)

medvedisznóember 2014.02.07. 23:17:24

@08.szabogabor: Dzsí, most komolyan képes vagy ezt a szerencsétlent ekézni? Ezt a súlytalan, vérnarira száradt kis ződ taknyot? És ezért? Te, aki szadeszes ejtőernyősként pottyantál a fideszes kerületvezető ölébe? Már a Jóisten se mossa le rólad, hogy Gyurcsány farvízszopkodója vagy. Ez az írás meg csak egy újabb forintocska a drága DK-belépődhöz.

08.szabogabor 2014.02.07. 23:20:35

@medvedisznóember: Na, csak visszajöttél Mátéka, már hiányoztál az esti cigi mellé :) lassabban szpogasd a borosflaskát, mint tegnap, önveszélyes vagy, ha gyorsan iszol. Már nemigen bírja a májad, pedig ilyen fiatalon az rettentő veszélyes.

Szalmon Ella 2014.02.07. 23:20:54

Ne a nyelvezetét, hanem a kérdést magát, illetve az azt követő mondatot figyeld..(Tod, Sexpír nevű is aszonta, hogy akit Rúzsának hivol, azisbüdös..) :D

medvedisznóember 2014.02.07. 23:35:24

@08.szabogabor: Tényleg bor volt. Furcsa, hogy egyébiránt meg nem működik a tisztánlátásod.

08.szabogabor 2014.02.07. 23:36:27

@medvedisznóember: Persze hogy bor volt. Finom bor. Házhozszállítva. Mint rendesen :)

medvedisznóember 2014.02.07. 23:48:49

:D Egyem a szívedet! Persze nekem egyszer még összejöhet. Talán neked is, ha keresnél végre valami rendes állást.

medvedisznóember 2014.02.07. 23:55:50

@08.szabogabor: "Ha olyan tempóban megy szét ez az írásom, ahogy szokott, és olyan helyekre jut el, amilyenekre, akkor ebből ügy lesz. Ebből ügynek kéne lenni, tisztelt Összefogás." A firkálmányaidból akkor és ott lett ügy, amikor és ahol ellened fordították. Mert faszságokat hadoválsz. És mert ügyeid neked vannak.

08.szabogabor 2014.02.07. 23:56:54

@medvedisznóember: Tudod hogy azt én bármikor megtehetem. Tulképp részben azon kellett elgondolkodnom október végétől egy hónapig, hogy mennyire is vagy Te nekem fontos. Az egyik izraeli klinikai extanítványom közben egy magánklinika tulajdonos lett Nyúzélendföldön. Annál szebb hely meg nincs a Földön. Meghívott igazgatni a klinikát. Tökjó, jólesett. Egy hónapig volt Európában, mondta, hogy annyi időm van végigondolni, merthát ez egy életre szóló döntés nyilván. Tényleg sokat rágódtam, meg rágódtunk. De aztán nemet mondtam. Úgyhogy maradok. Közben azért rájöttem arra is - hogy pontosabb legyek, megbizonyosodtam abban -, hogy igazából nem Te számítasz már. Sok dolgom van még a kerülettel, és Te csak tulképp útban vagy, hogy végre valami normális hely legyen belőle.

Úgyhogy még könyvet se írok Rólad. Pedig belekezdtem, de kínszenvedés volt. Én meg szeretek spontán írni, és egyszerűen Veled kapcsolatban máűr elfogyott belőlem az ihlet. Úgyhogy a könyvet megúsztad, örüljél. :) A kampányban majd persze jól meglövöldözlek, dehát ez úgyis kölcsönös lesz. Szóval így.

medvedisznóember 2014.02.08. 00:30:57

@08.szabogabor: Istenem, te tényleg egy megveszekedett idióta vagy! :D Ha azt mondanám, hogy egyetértünk, gyönyörű az a hely, és képzeld, jártam is ott, gondolom seperc alatt kiderülne, hogy az, akinek képzelsz, szintén, szóval megint kajakra lebuktattál :)))
Persze ha tényleg igaz lenne ez a szép történeted, a kerületben téged semmi más marasztalna igazán, mint a lové meg a pozíció. Csak hát az elúszott, KicsiDzsí. Menjél inkább, nyomd le a Gyűrűkura túrát a déli szigeten (az a mennyeknek földje) telepedjél meg a klinikádon, aztán ha rájönnek, hogy a fogakhoz kábé annyi közöd van mint a közélethez, lovagolj meg egy bálnát és mondj viszlát a halaknak.

08.szabogabor 2014.02.08. 00:37:27

@medvedisznóember: Lóvéról, meg pozícióról mondtam le, hogy ellened forduljak. Én nomád lélek vagyok, megélhetési költségem a Tiédnek a tizede sincs. Leszarom, de ezt persze tudod.

Éshát gyönyörű hely, csak szerintem egy évig élveztem volna, aztán elkezdek unatkozni. Semmi izgalom, semmi kihívás, no adrenalin. Nem az én világom.

medvedisznóember 2014.02.08. 01:43:36

Adrenalin kell? Abban, amit most csinálsz, mégis hol az izgalom? Ott meg nyithatnál kocsmát, a maori alkeszok meg bármikor kockára ütnek, csak nézni kell őket, mint gyújtogató a vizes szénát. játszhatnád nekik a Jófiút, az adrenalin meg csak úgy történik.

08.szabogabor 2014.02.08. 01:55:40

@medvedisznóember: Nacsezmeg sokat voltál távol, közben kajáltam, most már nem állok neki újra cseverészni. Majd holnap. Jóéjt.:)

8kerseg 2014.02.08. 13:25:00

Gabi mindig feldobja a napomat. Arról nem akarsz értekezni, hogy pl. a drága Krisztád mennyi zsetont vett fel még szadeszos frakciószakértőként? Vagy a többi libsi strómanok akiket betóltatok még anno a bizottságokba stb.? Izgalmas dolgokat mesélnek erről a hivatali folyosókon...Szóval talán nem kéne jászani a tisztakezűt.

08.szabogabor 2014.02.08. 14:57:23

@8kerseg: Ehhh, mekkora lúzer vagy. Kriszta kabinetfőnök volt. A frakciószakértők frakciókeretből mentek. Mind-mind megvannak az önkormányzatban a megfelelő hivatalos iratokon. Nyálazd át - mások már megtették, hátha - aztán jöhet a 100. lufi.

Szalmon Ella 2014.02.08. 17:02:00

Ti nemvótatok egykoronn szerelmetessek egymázsba? mer enny ekízísre csak izsmerőssí hidegűtt egykori szeretők egykedvüsíge kípes..:D

08.szabogabor 2014.02.08. 17:06:58

@Szalmon Ella: Barátok voltunk. Nagyjából fogadott öcsémnek tekintettem.

Szalmon Ella 2014.02.08. 17:30:49

Akkor a helyzet mégrosszabb, mint elsőre gondoltam.. Jártam így magam is, az érzelmek túltengése ismerős. Viszont az a véleményem, hogy ezt nem egy nyílt oldalon, hanem magánban kéne rendeznetek, vagy megharcolnotok. Mert így a dolognak csak vesztesei lesznek..Te is, egykori barátod is, az olvasók, kommentelők is.. Persze, ez magánvélemény. A döntés a tiéd..

08.szabogabor 2014.02.08. 17:43:57

@Szalmon Ella: Gyilkoljuk mi egymást élőben rendesen. A kommentek közt meg inkább csak kicsi színes. Önmagában buli, hogy Kocsis Máté Fidesznyik Komizgató esténként kicsit piásan egy blogon sertepertél :)))

08.szabogabor 2014.02.08. 17:45:21

@Szalmon Ella: Meg ahhoz cenzúráznom kéne, vagy nem válaszolnom. Na, mindkettő következményeiben cikis sztori.

8kerseg 2014.02.09. 01:07:26

@08.szabogabor: Vicces, hogy az alkeszozza le a Kocsist , aki maga is...khm..alkoholproblémákkal küzdött. Napi 15 "kori" lecsusszant a Soproniból a Háryban, ugye? Meg a titokzatos néhány hónapos eltűnések az elvonóra...miket nem mesélnek a nyóckerben.

08.szabogabor 2014.02.09. 01:13:10

@8kerseg: Bizony, alkoholista voltam. Aztán mikor lemondtam a képviselői mandátumomról 2007-ben, akkor arról is döntöttem, hogy egyszerűen fogom magam, és leteszem a poharat. Elvonón soha nem voltam, annyira azért nem volt hosszú az alkoholfüggő időszak. Nagyjából 3 évig tartott.

Kocsis mostanra rosszabb stádiumban van, mint én a végén. És nem hiszem, hogy Neki is volna kellő belső ereje egyszerűen letenni a poharat, és kész.

Jeffrey Dahmer 2014.02.13. 01:23:35

@08.szabogabor: aszt mégis ő nyomja a kommbiznicben nem pedig te, kopasz. biztos most is sokat szűrtök együtt hogy így vágod hogy piál, mi? Kurvaelegáns ez egy exalkesztől. nade csináltál te ennél már undoritób dolgokat is apukám

08.szabogabor 2014.02.13. 02:11:03

@Jeffrey Dahmer:

"S mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki költõ s fél és így dalol;
felesége a padlót mossa
s õ másolás után lohol;
neve, ha van, csak áruvédjegy,
mint akármely mosóporé,
s élete, ha van élte még egy,
a proletár utókoré?!"

J.A. a Mátéka típusú kommbiznict már kifejtette...

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.02.24. 20:54:34

Eddig sok dicsérő szavam nem volt itt, de el kell ismerni, hogy ez ügyes oknyomozás, ütős sztori....de a publikálása óta eltelt két hét, és valamiért nem robbant az ügy.... nem igazán értem, mi lehet ennek az oka

08.szabogabor 2014.02.24. 20:56:09

@A rokkant is ember: Valahogy az LMP már ingerküszöb alatti. Lesz ez még tuningolva, csak az első lövés volt.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.02.24. 21:04:41

@08.szabogabor: csak azt ne hagyd figyelmen kívül, hogyha ez a logikád, miszerint az lmp-s jt-t megvette a Fidesz, akkor az egész LMP a Fidesz zsebében van...nos, ha ez a logikád, akkor ilyen alapon már az MSZP-t is megvette a Fidesz, hiszen Te magad állítod, hogy Komássyék a Fidesz zsebében vannak....

08.szabogabor 2014.02.24. 21:06:24

@A rokkant is ember: Nem az egész MSZP-t. De jó részét bizony megvette.

Arpad Kovacs 2014.02.25. 00:56:19

@08.szabogabor: :D hijnye, mondana most elismeroen a bennunk elo jusztlaci
süti beállítások módosítása