HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Tévút

08.szabogabor 2014.01.11. 23:08

Nem szeretek dühből írni. Így aztán, bár a billentyűzetem majdnem magától kezdett kattogni, visszafogtam magam. Gondoltam, találok majd magamban valami elfogadható magyarázatot a Gyurcsány-levélre. Magyarázatot találtam. Csak sajnos nem elfogadható.

A magyarázat egyszerű. Egy ostoba, hiú majom - jajj, le ne írjuk szegénynek a nevét, mert akkor kikészül, úgyhogy mostantól legyen mondjuk Tudjukky - nyilván beszólt a tárgyalásokon a Ferinek, hogy Őt nagyon zavarja, hogy vannak olyan DK-sok, akik csúnyákat mondanak Róla. Őszentségéről, a Kedves Vezetőről. Feri meg aszonta, hogy oké, megteszem amit lehet, szólok a DK-nak, hogy ne utáljanak.

Namost akkor tisztázzunk villámgyorsan pár dolgot. Először is ez itt nem szerelem, hanem politika. Mégpedig kényszerszülte politika. A befogott orr, és becsukott szemmel ikszelés politikája. Hibás politika, leírtam már párszor - meg még százan, nem DK-sok -, hogy miért, le is fogom. Nem szerelmi házasság, hanem birtokegyesítés. Ahol a ronda vőlegényhez adjuk épp hozzá a menyasszonyt hozományostól, reménykedve, hogy az egyesített erőforrások elégségesek lesznek valamire. Lesznek egy frászt, de mondom, ezen most lépjünk túl.

Taktikai szintű hatalmi alkudozásban meg érzelemnek nincs helye. Ha meg valaki épp miniszterelnök akar lenni, akkor meg ennél a hiúsági idiotizmusnál nem is kell több érv, hogy miért alkalmatlan erre totálisan. Nem, Drágajó Tudjukky, vedd tudomásul: a Nembolsevik gondolkodó lények Téged hibás konstrukciónak tartanak, Orbán leghasznosabb szövetségesének, mert amit Te összehoztál az elmúlt lassan négy évben, az szépen megágyazott Orbán továbbregnálásnak.

Úgyhogy ne érzékenykedj, amit kapsz nem azért kapod, mert bárki gerjesztené, hanem azért, mert megérdemled.

Másodszor is azért hiba a levél, mert valamit elvesz abból az ethoszból és kisugárzásból ami miatt a Feri és a DK más, mint a többi. Az őszinteség, a nyíltság, a problémákkal való szembenézés és nem azok szőnyeg alá söprése. És a magyar politika Orbánizmust folyamatosan újratermelő rákfenéje éppen ez. Hogy örökösen aktuálpolitikai, taktikai érdekeknek rendelünk alá alapértékeket. A szólásszabadság, az őszinte vita nélkülözhetetlen lesz ahhoz, hogy vissza lehessen szoktatni a Népet az önálló gondolkodásra. Mert kizárólag Nagykorú Polgárok teremthetik meg azt az Országot, amiben soha nem juthat többség egy Orbánista Vezetőnek. Ja, ez most épp Orbán, de lehet bárki más is, amíg az Orbánizmus újratermelődik.

És ez a levél annyit kér: ne legyetek őszinték. Azt csak hozzáteszem, hogy vajon mennyire lenne stabil kormányzás az, amit párttagok és szimpatizánsok fészbuk beírásai képesek veszélyeztetni. Vicc, ugye. Kicsit komolyabb konfliktusok keletkeznek a kormányzati döntések közben, mint posztok és kommentek. Ha erre csak az lehet a megoldás, hogy légyszi kuss, akkor mi lesz ezután?

A harmadik probléma, hogy maga a levél sem teljesen őszinte. Merthát arról szól ugye, hogy amíg a tárgyalások tartanak, addig nebáncsvirág Tudjukky-ról szó se essék. Naja, csak aztán ehhez kell majd még egy levél a tárgyalások lezárása után. Az meg majd arról szól, hogy akkor a kampány miatt mindenki fogja be a száját, és ne bírálja senki a Kedves Vezetőt.

Ha meg épp kormányzás lenne belőle - ha nem is épp hosszú életű, és drámai végkifejletű - akkor meg jön az arra való hivatkozás. És innentől ez már hozzájárulás a szabad vélemény-nyilvánítás elfojtásához, a problémák szőnyeg alá söpréséhez, az őszinteség megfojtásához. Magyarul a Népbutításhoz. Magyarul az Orbánizmus újratermeléséhez.

Na, ezt nem kéne. De nagyon nem. Ha a tárgyalások sikere azon múlik, hogy egy tehetségtelen, az Orbánizmus legjobb prófétájaként regnáló Senky megsértődik, akkor azok a tárgyalások nem lehetnek sikeresek.

Tudod, sok független véleményformáló azért kedvel és támogat, mert más vagy, mint a többi, és ezek a független bolondok még akkor is támogatnak, mikor épp mindenki más agyon akar csapni. És tudod, nem jó az, mikor még nekem is lelkiismeretfurdalást okoz, ha leírom az igazságot.

Merthát én már letettem a voksot Melletted, elég régen, és elég aktívan. És ez a levél, mind önmagában, mind következményeiben most egy hiba. Ott kezdődik egy szervezet morális és intellektuális kiürülése, mikor megjelennek a tabuk. Mikor Mesteraty Tudjukky-vé válik.

Lesz élet a választások után is. Sőt, akkor kell majd csak igazán erő, mert nagyjából újraélesztésre lesz szükség. Ne vedd a hátadra Tudjukky-t, még percekre se merítkezz meg az értékvilágában, mert Ő Smith ügynök a Mátrixban. Nem azért erősödtél mostanáig, mert bármi hasonlatosság lenne közted és Tudjukky, az MSZP és a DK között. Nem szerelemből ülnek Veled, hanem kényszerből. A kényszeredett farkasvigyor pedig nem baráti mosoly.

Oké, bele kell menni egy elcseszett összefogásba. Oké, meg kell próbálni elfoglalni Sztálingrádot. De azért ehhez ne kelljen már jópofát is vágni. Kényszersorozásnál azért ritka a boldog katonadal. A rutinosabb sorozók nem is igen erőltetik.

Ez az út Tévút. Orbánisztánba vezet.

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr705753361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsanna Heltai 2014.01.11. 23:39:20

A levélben megfogalmazott kérés sztem nem M.A. hiúságára tekintettel, hanem a sajtó ocsmánykodásának megelőzése okán íródott.Nehéz napok és nehezebb 3 hónap lesz. Azután?

sickboyy 2014.01.12. 00:00:21

Van egy deja vu érzésem. Ugyanezeket a köröket lefutottad már anno Bajnaival is...Lehet Feriről is nemsokára leveszed a kezed?

Andráska8 2014.01.12. 00:32:30

@Zsuzsanna Heltai: A sajtó ocsmányabb, mint Mesterházy?

Andráska8 2014.01.12. 00:34:17

A Mesterházy miatt képtelenség szavazni erre a listára. Ez baj.

08.szabogabor 2014.01.12. 00:45:47

@sickboyy: Hehe. Bajnaiért nem írtam 2008-ban nyílt levelet a Népszavában saját pártelnökömmel szemben, az Ő cikke alá. Ez kicsit régebbi sztori... Bajnaiban volt remény, de eljátszotta. A Feriben meg bízom. Mekkora különbség...

08.szabogabor 2014.01.12. 00:46:39

@Andráska8: De még mekkora. Ordas nagy verés lesz.

terlasz 2014.01.12. 06:10:55

Egyetértek veled Gábor, de talán a gyűlölködő hangok (vannak ilyenek is)megelőzését szolgálta ez a levél. Az más kérdés, hogy néhány magát hangadónak képzelő személy (pl.KD)túlbuzgósága többnek láttatja a diplomatikusan megfogalmazott sorokat, mint ami.

08.szabogabor 2014.01.12. 07:40:36

@terlasz: Egy tonna Dk-s csoportba meghívtak, és örömmel el is fogadtam azokat. Tegnap kiléptem kettőből, mert az ottani adminisztrátor - nem a név, és nem a konkrét csoport a lényeges, hanem az elv - konkrétan leszarkavarózott. Máshol meg pár helyen bejelentkezik néhány önkéntes cenzor. Szóval marha rossz üzenete volt ennek a levélnek. Kifelé, befelé, mindenfelé. Ez nem a Feri. Ne is legyen ilyen. :)

08.szabogabor 2014.01.12. 07:46:08

@terlasz: És még egy dolog. Amiket írok, abban van némi saját tapasztalatom. 2002-ben a Szadi, meg a Szocik együtt indultunk a Nyolckerben minden választáson - először és utoljára, soha nem a Szadin múlt - és elsöprő, minden - még a csontjobbos - választókerületet is nyertünk. Abból a 4 év kormányzásból él a mai napig a kerület, mert minden kitűzött célt végigcsináltunk.

Mindeközben a Szadi tagsága utálta a Szocikat, a Szocik meg a Szadisokat. De soha eszembe nem jutott volna, hogy befogjam a kukta szelepét. Azért van, hogy fütyüljön.

Zsuzsanna Heltai 2014.01.12. 10:51:50

@Andráska8: NEM ezt írtam. A sajtó sokkal többet árthat,ha szítja a hangulatot a kommenteket idézgetve. Én ezt gondolom inkább a "levélben" megfogalmazott kérés indítékának. Meg egymást is felesleges hergelni, amíg nem tudjuk mi van/lesz.

bodis.lajos 2014.01.12. 11:18:32

@08.szabogabor: Az említett időszakban létezett kerületi koalíció hatékonyan meghozott néhány döntést. Továbbá kihasználta és erősítette - az ellenzékével együtt - a magyar közéletiség legrosszabb vonásait.

Nevezetesen: "A politika a politikusoké". A döntések nagy része a néhány erős ember köré szerveződött klánok érdekeiről szól. Az apparátusok csak annyiban fontosak, hogy a klánok a kiszolgálóikká tegyék őket. A közös ellenség a polgárok, akiknek a tájékoztatását és részvételét mindenki inkább kerüli. A korrupciós kockázatok csökkentése annyira nem volt fontos, hogy inkább a klánok által körbepisált területen a korrupció akadálymentesítése volt fontos.

Nekem úgy tűnik, nem a koalíció működött ott, hanem néhány ember alkuja tett lehetővé néhány döntést. Az alku feltételeit pedig az első szelesebb idő felboríthatja. Mi a tartós hatás, hogy mások elől pénzt tudnak halászni a központból?

bodis.lajos 2014.01.12. 11:59:27

@08.szabogabor: Azok közül is, akik a Gyurcsány apparátusaiban megfordultak, azok közül is, akik a működését távolabbról figyelték, többen azt mondják, az alany lelkesíteni kiválóan tud, ellenben kormányozni, apparátusokat vezetni katasztrofálisan nem. A tegnap még legfontosabbnak tartott ügyeket és felhatalmazni kívánt apparátusokat pedig az első komolyabb akadály esetén cserbenhagyja.

Ha nincs vita sem hasonló, sem ellenkező tapasztalatokról, az biztos jele annak, hogy prófétáról van szó. Nem vész el vacak részletekben, majd jönnek új apparátusok, akiket egy időre rá lehet állítani ügyekre, aztán egyik hónapról a másikra levenni őket róluk, ahogy korábban.

Hogy jön a gyurcsányizmus a józsefvárosi egyesületi aktivizmushoz? A próféta közreműködésével lehet a közügyekre fordítani a kerület kirívóan passzív lakosságának figyelmét, köztük a lakosság jelentős részét kitevő, ám senki által eddig tényezőnek nem tekintett szegényekét? Erre volna a forrása a megvalósítható civil fejlesztésnek, vagy a megvalósítható mandátumszerzésnek, netán a kettőnek együtt?

patyuka 2014.01.12. 12:00:46

Senki nem tud semmi hiteleset a tárgyalásokról, de már ezerrel ágál ellene számos fórum/megszólaló. Teszik ezt olyanok is, aki eddig azért háborogtak, mert nincs igazi, teljes összefogás. Most meg az a baj, hogy Gy. F. egy kis csendet, nyugalmat kért a DK támogatóitól. Újabbnál is újabb váteszek fedik fel maguk, s mondják meg a frankót, azaz: már most minden úgy rossz, ahogy van - s bár a 'van'-t sem ismerjük -, de az igazán rossz majd még ezután jön...
Ez lenne a konstruktív hozzállás?!
Már-már ócska, de megkérdőjelezhetetlen közhely, hogy még a leghosszabb út is az/egy első lépéssel kezdődik.
Vajon esetünkben ez nem az ellenzék választási győzelmével azonos?!
Tudnillik most még csak készülődünk egy afféle útra keléshez, amely legalább az elindulásra esélyt ad...

08.szabogabor 2014.01.12. 12:40:09

@patyuka: Esetünkben az ellenzék győzelme éppoly pirruszi lehet csak, mint mindig eddig. Tán érdemes több írásomat is elolvasnia. Könnyebb lesz konstruktivitás és destruktivitás ügyében is tisztábban látnia.

patyuka 2014.01.12. 12:58:28

@08.szabogabor:
Köszönöm, de nem kérek az észosztásodból, merthogy jól elvagyok a meglévő sajátommal!
Arról már nem is szólva, hogy - nyilván elkerület a 'tisztánlátó' "figyelmedet" - éppen a rád hajazó váteszek próféciái ellen emeltem szót, amiknek a veszélyes és kártékony voltán esetünkben mit sem enyhit holmi 'pirruszigyőzel'-analógia.
Ugyanis én hiszek abban, hogy - Madáchcsal szólva - "a tett halála az okoskodás"!

08.szabogabor 2014.01.12. 13:01:58

@patyuka: Tenni is szoktam ezt-azt, élőben, terepen. Nem éppen a fotelhuszárok közétartozom. És azt gondolom, hogy tett ereje, és nem halála az okoskodás.

L. Alex mondom a magamét 2014.01.12. 13:54:45

sok embert zavar a szólásszabadság, javaslom maradjon orbán, hátha bekeményít! :-)

Andráska8 2014.01.12. 14:51:31

@patyuka: Most sincs teljes összefogás.
Semmiféle győzelem nem lesz, priuszi sem.
Ehhez nem kell vátesznek lenni.
Hol élsz, csak hogy tudjam kinek van ennyi esze?

L. Alex mondom a magamét 2014.01.12. 15:12:40

Sok kicsi csikó!

Itt nyihogtok, hogy így a szabogabor, meg úgy! Igaz, van a mondás, hogy mondj igazat és betörik a fejed. Lassan szabogabor bűne lesz, hogy Mesterházy pártelnök végig álmodozta az elmúlt 3 és fél évet arról, hogy milyen lesz ellenzékben lenni, de biztos parlamenti szereplőként!
Lehet hivatkozni GyF. levelére és lehet DK tagként kikérni a szabad véleményt, lehet!
Viszont akkor semmivel nem vagyunk jobbak, mint orbánék, sőt...
Gyurcsány Ferenc megírta a levelét, türelmet kért, körülbelül a ló érezheti ezt, amikor el kell fogadni a lovasát a hátán, szeretetből!
Gyurcsány Ferenc irgalmatlanul sokat kért...
Remélem nem hiába!

terlasz 2014.01.12. 16:39:02

@Füzesy L. Sándor: Szerintem, Gyurcsány nem az egészséges kritikai hangoknak akarta az elejét venni, hanem a korábban jellemző felesleges bugyuta civódásoknak, ami nem tesz jót a megkésett szövetségkötésnek, ha egyáltalán lesz ilyen. Mesterházy nélkül talán lenne értelme...

Lilla50 2014.01.12. 17:02:25

@Andráska8: Nem Mesterházy itt a hunyó! bár nehezen tudom őt felmenteni, mert sajna a dk frakcióalapítása körüli időben feladta saját addig képviselt trendjét és Szanyi , Botka , Tóbiás igazi balosságának lefeküdt--és tán most kezd majd újra magára találni és saját elképzelését ismét képviselni. Másként leváltották volna, ha nem teszi meg.

Ezért lehet kárhoztatni, lehet bármit mondani---igaz e szempontból.

Mégis a fidesz elleni kvázi népszavazás lehetőségére kell koncentrálni.

A fidesz retorikát le kell győzni---arra kell a retorikai bravur--az vegye el az energiát mindnyájunktól.

libsibolsika 2014.01.12. 22:41:23

Én most nem igazán értem, hogy mi ez a fanyalgás az ÖSSZEFOGÁS miatt? Hát október 23-án a tömeg és vele a DK nem ezt akarta?

Korábban a DK azt követelte, hogy legyenek közös jelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt. Az MSZP és az Együtt-PM most épp erre tett javaslatot! A DK, és nevében Gyurcsány Ferenc számtalanszor kijelentette, hogy Bajnai és Mesterházy állapodjék meg egy miniszterelnök-jelöltben, azt elfogadják. Megtörtént. A DK azt javasolta, hogy legyen teljes körű az összefogás, azaz ne csak a DK-t, de a Liberálisokat is vegyük be, és legalább egy-egy helyet ajánljunk föl a választáson indulni nem kívánó szervezetek egy-egy tekintélyes jelöltjének is, mint pl. Kuncze vagy Bokros.

Eddig minden tudósítás úgy szólt, hogy "Gyurcsány mindent elért, amit akart". Miért nem örülünk most? Ha a célegyenesben a DK visszalép az összefogástól, akkor április 6-ig úgy zuhanna a népszerűsége, hogy addigra az 1%-ot sem éri el. Ugyanis pont az Összefogás melletti kiállás repítette ebbe a magasságba. A DK most abszolút győztese ennek a helyzetnek, be kell ugyan állnia a Mesterházy mögé, de karakteres politikáját megőrizve a kampány során tovább tudja növelni a népszerűségét, amit majd a helyhatósági választásokon tud készpénzre váltani és majd 2018-ban...

08.szabogabor 2014.01.13. 00:55:23

@libsibolsika: Az Összefogás egy technika. Nem egy cél, hanem egy eszköz a cél eléréséhez. Mi a cél? Orbánt eltávolítani a hatalomból? Oké. Ahhoz viszont a technikának olyannak kell lenni, amelyik a célt képes elérni. De legalábbis az esélyeket a maximumra növelni. Mesterházy listavezetése a cél elérését lehetetlenné teszi. Lehet reménykedni, de annyira azért nincs tele a nép hócipője Orbánnal, hogy Mesteratyra cserélje. És lehet persze azt mondani, hogy a Feri is a listán lesz, és majd Ő hozza a szavazatokat, de Magyarországon a zemberek az első miatt szavaznak vagy nem szavaznak, ugyanis a népbutítás következményeként nem épp cizelláltan döntenek ikszeléskor.

A DK-nak és Ferinek egyáltaláűn nem használ, hogy egy vereségre kárhoztatott Összefogás részese. És éppenhogy egy ilyen összefogásban fog elmosodni a DK kontúrja. Nem beszélhet ki, ugyanis.

Az egy tévedés egyébként, hogy a DK népszerűsége azért nőtt, mert összefogás párti. Fenét, ha nekem nem hisztek, méretni kellett volna egy támogatói preferenciát, gyorsan kiderült volna, hogy a DK-t ért megalázó igazságtalanság, és az amiatt ismét rá irányuló közfigyelem adott lehetőséget Feri politikai visszatérésére, karakterének fölmutatására. És ez a szimpatikus, nem az összefogás mantra.

Tény, a mostani helyzetben nem tehet mást, mint belemegy. De azért hadd ne tapsikoljak egy olyan technikának - ld. összefogás - ami vereségre kárhoztatott, szétteríti a felelősséget, elveszi a DK karakterét, és erőpozícióban tartja az MSZP-t, amelyik 4 éves Mesteratys működésével elérte, hogy nincs vonzó alternatíva.

Ebből sem önkormányzati győzelmek nem lesznek, sem gyors ellenzéki felívelés. Hinni lehet persze, csak a politika tövényszerűségei attól még kijózanító erővel közelednek...

libsibolsika 2014.01.13. 09:53:18

@08.szabogabor: A bukásban egyetértünk, mert az lesz.
A többivel meg csak azért nem vitatkozok mert az is csak egy vélemény mint az enyém, nem rendelkezünk a jövőbelátás képességeivel és a törvényszerűségekben se hiszek. Majd egyszer valakinek igaza lesz és akkor majd mondhatja, hogy "ugye megmondtam!"!

A csapdát meg ott állította a fidesz, hogy most a győztes egyéni jelölt pártja kapja az első és második helyezett szavazatainak a különbségét így ha két demokrata jellt indul úgy ez a különbség nagyobb lesz ezért még több listás helye lesz a győztesnek, tuti a 4/5-ük! Ezért kell mindenáron összefogni!!!

embermese 2014.01.16. 12:21:44

:) amíg nincs egy új felfogású és európai szocializálódású, most hude durvát írok, FELELŐS új garnitura,addig jó, ha senki mellett nem áll ki az ember.. rossz csalódni barátban, de politikusban veszélyes :)

Pontosan az állt fel, ami 2006-ban csúfosan megbukott és pontosan azok a zsarolópoziciók vannak, amik vezettek az öszödi beszédhez, 2006-hoz, a demagóg szociáéis népszavazás lehetőségéhez és a fidesz 2/3-hoz.. keleten a helyzet változatlan.

Hallgass inkább Európa Kiadót, állandóan aktuális... és szavazz rám :)

sickboyy 2014.01.16. 21:07:09

Khm...az elmúlt 11 postban csak országos ügyek kerültek elő. Józsefvárosról már letettél?

08.szabogabor 2014.01.16. 21:20:47

@sickboyy: Önkormányzati választás ősszel van, országgyűlési meg mindjárt. Naná, hogy most ezutóbbi a téma.

sickboyy 2014.01.16. 22:17:32

Józsefvárosban semmi sem történik? :)

libsibolsika 2014.01.16. 23:42:09

@embermese: Amikor éppen nem Kontrol Csoportot hallgatok akkor mindíg Európa Kiadó megy a fülesemen! Örülök mikor nagy ritkán találkozok még olyanokkal akiknek szintén ez A ZENE! :-)

sickboyy 2014.01.19. 19:00:13

Elvittek? Ezé' nem posztolsz? :D

libsibolsika 2014.01.20. 12:45:09

@sverde: Ez a videó nagyon cool! Szétröhögtem magam!

sickboyy 2014.01.20. 20:28:09

Konkrétan vinnyogtam a röhögéstől.

Andráska8 2014.01.20. 22:12:06

@libsibolsika: Szerintem itt MSZP dominancia van - lásd a jelölteket - , Gyurcsány nem ért el semmit, már ha frakciót akar.
Már pedig ez volt a cél, azt nyilatkozta.
Annyira van esze, hogy kormányváltás nem lesz.
Na de hogy üveggyöngyökért odavetette a DK-t, ez nem semmi.
Konkrétan semmit sem értek.
Reálisan négy helyre számíthat.

08.szabogabor 2014.01.21. 08:53:08

@sverde: Egyetértek sickboyyal. Hasizomszakadásig röhögtem :)

libsibolsika 2014.01.21. 15:05:51

@Andráska8: Ha megnézed, hogy mit szeretett volna elérni a DK szeptember- októberben akkor abból minden teljesült. Közös lista, közös miniszterelnök jelölt és további pártok pl liberálisok bevonása az összefogásba.
A DK-nak akkor emelkedett meg a támogatottsága amikor kiállt az összefogás mellett! Ha ebből kihátrál akkor az összes plusz szavazatát elveszettte volna és nem jut be egy képviselő se szemben a mostani biztos 4-el.
A bejutáshoz valóban az lett volna a legkedvezőbb ha Attyka megmarad a "Gyurcsányt nem" véleményénél. De, hát ennyire még Ő se hülye.

sverde 2014.01.21. 23:02:47

@libsibolsika: Attyka, mint azt tudjuk, egy elismerésre vágyó, külsőségekre is sokat adó hiú majmocska.. Nagyon szíven ütötte anno, hogy GyF nem tartotta tehetséges, jó politikusnak.. és GyF igen okosan (mivel ő kezdettől fogva közös listát akart)meglovagolta ezt.. Attisnak benyalt kettőt-hármat, elismeréséről, politikai fejlődéséről, nagy eszéről (ami nincs) biztosította. Ez a majom meg Bajnai minden ellenkezésével szembe menve összeboronálta magát a DK-val. Igazából GyF elérte, amit akart. Attys meg, ha végre nem lesz bizonyítási kényszerben Apuval szemben, hátha vmi értelmeset is csinál.. Nem a tükör, a séró, és közben fleszedett kb 20 kg felesleg takargatása lesz a lényeg! Én szurkolok Nekik!

Andráska8 2014.01.22. 11:00:23

@libsibolsika: Már négy képviselő is alakíthat frakciót? No csak.
Mert hogy frakciót akar Gyurcsány.

Másrészt azt nyilatkozta, hogy velünk, s felsorolta a három elnököt, nem lehet leváltani Orbánt.

Azaz, tudja hogy Mesterházy alkalmatlan a kormányváltásra.

Nos, akkor mit is ért el?

libsibolsika 2014.01.23. 00:13:30

@Andráska8: Nem emlékszem arra, hogy a frakció alapítás rajta lett volna az őszi kivánság listán. De ami rajta volt az mind teljesült tehát a maximumot érte el!
És az se volt rajta, hogy Attykába alkalmasság szérumot fecskendezzenek! :-)

08.szabogabor 2014.01.23. 06:52:33

@libsibolsika: Egy dolgot elfelejtesz: más egy 1 százalékos és egy 6%-os párt tárgyalási pozíciója. Na ebből nem jött át semmi...

libsibolsika 2014.01.23. 09:17:26

@08.szabogabor: ...és az az 5%-os különbség el is párolgott volna, ha a nagyon akart összefogásból mégis visszatáncol a DK hiszen pont annak határozot követelésével ére el a 6%-ot és pont e miatti tökentlenkedései miatt veszített támogatottságából az Együtt. Abban az esetben nem került volna be a parlamentbe és azzal meg is szűnt volna, ősszel már nem lenne ilyen nevű párt.

08.szabogabor 2014.01.23. 11:28:19

@libsibolsika: Ez egy nagy tévedés, amit semmi sem támaszt alá. Épp olyan mítosz, mint anno a Feri nagy elutasítottsága.

08.szabogabor 2014.01.23. 14:03:03

@libsibolsika: Holnapra terveztem csak egy posztot, de ihletet adtál ;)

sverde 2014.01.25. 20:53:10

:))) mármint a tegnap előtti beígért hozzászólás elmaradása miatt??? ;) Előre megírta.. Légy hálás érte.. :))) Libsibolsika ihletett adott.. és ezzel el is fogyott az erre az etapra szánt aktuális puskapor.. :D :D :D

sverde 2014.01.26. 08:41:18

@08.szabogabor: .. mármint .. Tényleg? Tényleg:) bocs.

sickboyy 2014.01.26. 13:22:48

@sverde: Ettől függetlenül látszik, hogy kifogyott a lendület:)

08.szabogabor 2014.01.26. 19:10:31

@sickboyy: Azt Te csak szeretnéd pajti...
süti beállítások módosítása