HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Élet a Titanicon

08.szabogabor 2014.02.05. 10:07

Semmi különös nem történt. Épp csak az MSZP második emberéről derült ki, hogy ismeretlen eredetű negyedmilliárd forint parkol a garázsban. A szalonban a zenészek visszatérnek hangszereikhez, a nagyestélyiben feszítő hölgyek kérnek egy újabb Martinit - jéggel -, a szmokingos urak meg rágyújtanak egy újabb szivarra. Ettől már nem lesz súlyosabb a füstszag.

Ki az, aki komolyan gondolja, hogy az MSZP nem korrupt? Na, erről van szó. Ki az, aki úgy gondolja, hogy ez itt valami elszigetelt eset? Naugye. Ki az, aki azt reméli, hogy nem lesz ez még jobban is kifejtve a Fidesznyik sajtógépezet által? Tán néhány csőlátnok. Ki az, akinek kell még újabb állas, miközben már a padlóra küldték? Nagyjából az előző színvonalú bérvakok.

Kurvával hálni egyrészt hálás dolog, merthát profi, csakhát benne van némi kockázat is. A lelepleződés, a fertőzés, meg még pár ilyen. Úgyhogy lehet széttárni a kezeket, és azt mondani, hogy hát ki gondolt erre, csak nem hiteles. Az MSZP az, ami. A vele való összebútorozás ezzel jár.

A vágykergetők most kicsit zavarban vannak. Egyrészről mondogatják, hogy várjuk meg, mi a valóság. Naja, azt már Simon Elnökhelyettes a sajtótól való menekülésével, meg az MSZP az elhatárolódó nyilakozatával szépen beismerte. Másrészről meg azt szeretnék hinni, hogy Simon kirúgásával a történet letudva, túlvagyunk a jéghegyen, kicsit megkoccantunk, de biztos nem lesz másik. Ez a két védekező állítás persze önmagában is ellentmondásos, merthát vagy elhiszem, hogy Simon ártatlan, dehát akkor meg haragudnom kéne az MSZP-re hogy minek akarja kirúgni szegényt, vagy támogatom a Szocik "öntisztulását", de azzal meg elismerem Simon vétkességét. De nem baj, a vágykergetők ilyen logikai ellentmondásokon nem akadnak fönn.

Ők szeretnek a messzi Északon teljes gőzzel haladni, és látomásnak minősíteni a távolban egyre számosabban föltűnő fehér pontocskákat. Teljes gőzzel előre, azok nem jéghegyek, aki meg azt mondja, hogy de, nagyon is, na az meg ne menjen az árbockosárba, mert csak feszültséget kelt. Érthető álláspont, a strucc is boldog, amíg meg nem jön a leopárd. De addig boldog, tényleg. A többire meg aztán már úgysem fog emlékezni.

Mellesleg az Összefogásnak, már kampányolás szempontjából ezzel vége. Nem a Fidesznyikek kampányolnak ugyanis a tiszta kezek ígéretével, hanem az Összefogás. Innentől aztán ezt már kicsit nehéz lesz. Tulajdonképpen mi is akkor mostantól az a nagy különbség, ami miatt a Népnek tömött sorokban kéne kiszavazni a Zorbánékat?

Jó, persze, a cizelláltabb gondolkodásúak tudják, hogy az MSZP kisebb léptékben lop, mint a Fidesz. És legalább szégyelli is magát ettől kicsit. Már néha. Most például elpirultak, szép dolog. Olyan emberi. Csakhát a Nép, az istenadta, ezt a komplexitást meg pont leszarja. Neki már a tízmillió is értelmezhetetlen fogalom. Onnan, ahonnan az átlagember nézi, már nincs különbség 250 millió és 250 milliárd között. Mindkettő sok. Elképzelhetetlenül sok.

Éshát ugyebár a mutyit nem egy mezei szoci csinálta. Ha ilyesmi lett volna, akkor megállna az a védekezés, hogy egyedi eset. Hanem a Párt második embere, a megújulás egyik nagyhatalmú és közismert arca. Olyan a szitu, mintha a Fideszben Kövérlacát kapták volna el. Az bizony ráég magára a pártra is. Ott, ahol egy csúcsvezető lop, ott a beosztottak is lopnak. Ezt még a Zátlagmagyar is tudja.

Szóval szépen zenésíteni fogják ezt Fidesznyikék, a kampány tematikája kormányoldalról adott, az Összefogás tematikája elsüllyedt. Tegnap meg kijött egy friss Medián-kutatás. Eddig egy darab szavazatot nem hozott az összefogás az azt alkotó pártok eredeti népszerűségének együttes összegéhez képest. Magyarul a bizonytalanok - akikből minimum 800 ezer kell a Fidesz legyőzéséhez - nem épp ilyen ellenzéki csapatra várnak. Mesteratty nemigen mozgatja be a fantáziát. Mint az tudható volt.

Na, akkor most kéne némi kármentés. A Titanic gőzerővel robog északra, el akarja hozni a Kék Szalagot. A barométer furcsa értékeket jelez, a hőmérséklet váratlanul gyorsan esik, és hiába cserélgetik a matrózokat a figyelőposztokon, csak nem hajlandók nem látni azokat a fránya fehér foltokat a távolban. Illetve hát egyre közelebb.

Na ilyenkor célszerű kimenni a csónakfedélzetre kicsit, és benézni a ponyvák alá. Számolgatni, tervezgetni. Hogy vajon hogy is működnek a mentőcsónakok. Mennyi van belőlük. Hány férőhellyel. Meg be kell tárazni meleg, lehetőleg vízhatlan ruhát, esetleg némi lámpást, kétszersültet, meg iránytűt. Hideg van a vízen, 1 méterrel a tengerszint fölött. Ott már nem lesz fűtött szalon.

A Titanic tovább robog. Mi már tudjuk, mi történt vele. Ők még nem tudják. De az okosabbja megérezte. És elérte a mentőcsónakot. És aztán folytathatta tovább a saját életét.

Mert életben maradt.

81 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr965799655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis ember 2014.02.05. 11:23:10

A titanicos hasonlat egész jó volt, leszámítva azt, hogy ki érte el a mentőcsónakto.
"Ki az, aki komolyan gondolja, hogy az MSZP nem korrupt?"
Érdekes szavak ezek egy olyan ember szájából, aki két polgármester között 32 millió forinttal rohangászik titokban...

08.szabogabor 2014.02.05. 12:00:11

@Kis ember: Gondolkodtam is, hogy bárzongoristát írjak, de köztudott, hogy zenekar volt. A többi meg ismétlés, nem zavar. Bár csak egy volt közülük polgármester.

Kis ember 2014.02.05. 12:07:33

@08.szabogabor:
Nagy felfedezés: két ember nem lehet egyszerre polgármester ugyanabban a kerületben. :)
De komolyan érdekelne, mit gondoltál, mikor ezt a pénzt vitted: miért adja az egyik polgi a másiknak?
Nem zavart, hogy (akkor is) papírok nélkül kerül átadásra egy ekkora összeg?
Hogy érzed: te nem vettél részt ebben a korrupciógyanús ügyletben?

08.szabogabor 2014.02.05. 12:20:38

@Kis ember: Pontosan tudtam, miért adja. Meg is írtam, részletesen. Hogy letudja azt a problémát, amit korábban nem tartott annak. Pedig éppenséggel Csécsei tanácsaira, meg létező kapcsolatrendszerére - a pozitív részére gondolok - valóban lett volna szükség. Inkább kifizette zsebből, de nem akart vele közösködni.

Kis ember 2014.02.05. 12:40:56

@08.szabogabor:
32 milliót zsebből? Lehet, hogy kisember vagyok, de ez nekem elég nagy összegnek tűnik ahhoz, hogy valaki csak úgy kifizesse "zsebből" a célból, hogy a köz javáért cselekedjen. Egyáltalán, nekem az ilyen titokzatos ügyletek, melyek közpozíciókban történnek kissé (kissé?) gyanúsak.
Mivel Kocsis soha nem volt nagymenő vállalkozó vagy ilyesmi, azért éedekelne, hogy honnan akasztott le egy ilyen mellékes célért 32 misit. Ami egyszer csak nyom nélkül ugye eltűnik.
Szóval fasza ez a hatalomtechnikai szardobálás, amit itt művelsz, de ne feledd: közben te is ugyanolyan szaros leszel - és ez a legtöbb ember szemében teljesen nyilvánvaló.

08.szabogabor 2014.02.05. 12:44:50

@Kis ember: Vállalom ennek a kockázatát, de gondolom ezt észrevetted az elmúlt két évben. A család ab ovo elég gazdag volt, épp ezért volt esélye, hogy nem lép korrupt útra Mátéka. Bár nem gondolom azt, hogy tisztán családi ékszerből jött a 32 misi. Az is lehet, hogy mind a Fidesz kasszából. Annyi értelme azért volt, hogy nem 32 milla közpénz lett végül kifizetve.

bodis.lajos 2014.02.05. 12:50:46

@08.szabogabor:

Csácsei_tanácsaira_? Na ne vicceljünk.

Ha nem lett volna elég világos a korabeli dokumentumokból a Csécsei Béla intellektuális állapota és közügyekben végzett aktivitása Nagy Kriszta 2009-ben nyilvánosan megírta: ha "nagy polgármesterként" marad meg a kerületiek emlékezetében, ezt hosszú ideje a hátterében dolgozó tanácsadóinak (értsd: Szabó Gábor, Nagy Kriszta, és talán mások) köszönheti.

Úgy emlékszem, arról volt szó, hogy a tanácsadói szerződés és a 32 millió ügye akkor lesz tisztázva, amikor Szabó Gábor szerint eljött az ideje.

Igen, a 32 millió eredete, az ügyintézés módja, és a "ha érdekemben áll, akkor nem probléma, majd akkor beszélek róla, ha megváltozik az érdekem" hozzáállás, együtt okoz problémát.

Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez az ügy később elég részletesen elő fog kerülni, akár úgy, hogy valaki borítja a többiek szerepét, akár úgy, hogy a korabeli szereplők, köztük Szabó Gábor, továbbra is jobbnak látják altatni.

08.szabogabor 2014.02.05. 12:53:06

@bodis.lajos: Úgy altatom, hogy közben meg megírtam? Érdekes.

bodis.lajos 2014.02.05. 12:58:22

@08.szabogabor:

Plusz a Vaskapu "nagykoalíciós" tulajdonosi összetétele, amely leképezi a politikai és hivatali vezetés változását is.

Szintén magánemberek, magánpénz természetesen. Ugyanakkor azt hiszem, mindennél jobban mutatja a közügyekkel és a tisztségekkel kapcsolatos hozzáállást.

A szintén régóta működő, és új formában, ebben a ciklusban az új pártokat is bekebelező tanácsadóiszerződés-rendszer részben más műfaj, nyilván már csak a közpénz miatt is, ugyanakkor a szemléletben nem nehéz hasonlóságokat felfedezni.

bodis.lajos 2014.02.05. 13:08:01

@08.szabogabor: Úgy tudom, félbemaradt a téma, arról volt szó, hogy ha elérkezik az ideje, akkor kerül sor a történet elvarratlan szálainak kifejtésére.

Ezzel együtt, nagyon hasznosnak tartom, ha bárki kibeszél a felelősségvállalás kölcsönös elkerülését lehetővé tevő rendszerből. Bárki, bármilyen motivációból, és a közügyek intézésének megismerhetősége miatt, nem másért.

A saját cég tulajdonosi szerkezetének változását a választások után, és a Xantus Judit volt jegyzővel kötött valamiféle, állítólag mindenkit kötelező megegyezést, mint erős pontját az érvelésnek, nagyon problémásnak látom.

Azt is, hogy hatalompolitikai játszma szempontjából adagolja - bárki - a közélet megtisztításának témáját: hol nem, hol kicsit, hol jobban.

Nem hiszem, hogy a mostani vagy a korábbi szereplők fogják megvilágítani a nyilvánosság számára ezeket a pontokat. Csak vissza akarom jelezni, hogy nem érintettként, ezek erősen problémás pontoknak látszanak.

08.szabogabor 2014.02.05. 13:08:38

@bodis.lajos: Fenét képezte le. Bevettem a barátaimat. Takács Sándor a maga 20%-ával nem volt épp hatalmi rtényező, a szadiból ismertem, és egyszerű alkalmazott volt a Révnél. Xantust az Ön logikája szerint ki kellett volna tenni, mikor már nem volt jegyző. nem történt meg. Juharos beszállása már hatalomfosztott állapotában történt meg. Kocsis és Egry pedig a barátaim voltak, szintén. Mellesleg fideszesek. És a Vaskapunak az égvilágon semmi köze működése során nem volt az önkormányzathoz. Fizette a bérleti díjat, pont akkora mértékben, mint egy ugyanakkora, ugyanolyan állagú önkormányzati helység bárhol máshol - a helyiség 7 éven keresztül kiadatlanul állt, érdeklődő hiányában. Semmiféle önkormányzati megrendelést nem engedtem. Az égvilágon semmit. Kamusztori.

bodis.lajos 2014.02.05. 13:08:49

(Technikai visszajelzés: a fekete háttérben halvány betűk nem könnyen olvashatók.)

bodis.lajos 2014.02.05. 13:14:21

@08.szabogabor:

Az Egry Attila gazdasági alpolgármesterhez közel álló tulajdonostárs, Juharos Róbert örökös önkormányzati tanácsadó, a Xantus-család érdeklődése, majd az érdeklődés elmúlása. Hogy kinek honnan van a pénze, az természetesen lényegtelen. Egyénileg sem túl érdekesek. Együtt azok. Beleértve az önkormányzat heves reakcióját a 2011-es újságcikkre.

08.szabogabor 2014.02.05. 13:14:26

@bodis.lajos: Jó tartalomért meg kell küzdeni ;)

08.szabogabor 2014.02.05. 13:16:46

@bodis.lajos: Nem volt az olyan heves. Kocsis paranoid személyisége folytán vált azzá. Meg hiúsága miatt. Én nagyjából leszartam, nem volt egy különösebben káros írás.

libsibolsika 2014.02.05. 13:32:21

@bodis.lajos: Igen ezt már én is akartam írni, hogy nagyon rosszul lettek megválasztva a megjelenési beállítások, nehezen olvasható az egész.
A 32 Mi ügye meg tényleg érdekes! Az a bizonyíték arra, hogy nem is volt valódi teljesítés a tanácsadói szerződés során. Mert ha lett volna akkor ha nincs tanács akkor pénz sincs, senki nem tartozik senkinek. Ha meg tényleg a szék lett megvásárolva ennyiért akkor meg a Kocsis is hülye mert akkor már kivárhatta volna a ciklus végét ami nem volt egy év, és a fidesz akkori támogatottságával, ha a szomszéd büfé mosogatónénije is a tanácsadó, akkor is Kocsis nyert volna.

08.szabogabor 2014.02.05. 13:35:46

@libsibolsika: Nem várhatta meg. Nem Ő lett volna a jelölt. Ez volt a lényeg. A 32 milla meg a tanácsadói szerződés közös megegyezéses felbontásánk ára volt. Ha úgy tetszik, bennmaradt ennél több a kerület kasszájában, helyette Kocsis magánlóvét adott Csécseinek.

bodis.lajos 2014.02.05. 13:52:10

@08.szabogabor:

A kerület szabálytalan tanácsadói szerződést kötött, ami az összes párt tevékeny részvételére vagy tevékeny félrenézése révén vált lehetségessé. A szerződés ügyében indult jogi eljárás furcsán megállt, az eljáró köztisztviselőket furcsa jogi kritika érte. A szerződés tartalma rövid távon is vállalhatatlan volt. Az egész a nyilvánosság akkori állapotának nem ismeretére vagy mély lenézésére utal.

Ilyen szerződés felbontásának árat szabni, vagy azért bármilyen forrásból fizetni? Az egész társaság közügyekkel kapcsolatos felfogására utal sajnos.

bodis.lajos 2014.02.05. 13:53:34

javítás:
az eljáró köztisztviselőket furcsa politikai_kritika érte

08.szabogabor 2014.02.05. 13:54:23

@bodis.lajos: Egy ilyen szerződést csak kétoldalúan lehet fölbontani, közös megegyezéssel. Ezt fizette ki Kocsis.

08.szabogabor 2014.02.05. 13:56:54

@bodis.lajos: Kocsis közben bevette a nyomozó csajt a Hivatalba. Biztos véletlenül arra járt, és ha már ott volt, kapott egy jó állást. Mikor megírtam a dörgicsei sztorit, voltak olyan információim, hogy esetleg újraindítják a nyomozást. Részben ezért csináltam, hadd szóljon. De nem történt semmi.

libsibolsika 2014.02.05. 14:04:22

@08.szabogabor: De pont azért csak közös megegyezéssel lehetett felmondani, mert gerinctelen módon lett megfogalmazva! Az volt benne, hogy ha dolgozik ha nem, ha ad tanácsot ha nem a szerződés végéig jár neki az a havi összeg! Ilyen szerződést csak a nyilvánosságot teljesen semmibevevő gátlástalan emberek írnak.
32 milliót, még a család se ad ajándékba, hogy legyen egy széke a Kocsisnak azt valakogy csak ki kellett lapátolni a közpénzből más színlelt szerződésekkel és túlszámlázásokkal!

08.szabogabor 2014.02.05. 14:06:34

@libsibolsika: a kerületben akkortájt elég tiszta viszonyok voltak, ha pártlóvé volt, máshonnan jött.

libsibolsika 2014.02.05. 14:07:15

@08.szabogabor: Ha újra akarnak indítani egy nyomozást és kilép a nyomozótiszt akkor már nem is indítják újra? Máshol ezt úgy csinálják, hogy akkor más lesz a nyomozó! Ez valahol sántít!

libsibolsika 2014.02.05. 14:09:40

@08.szabogabor: Mitől lettek volna tiszták a viszonyok? Az enyveskezű fidesz társaság a kerülethatárnál ma született báránnyá változott?

bodis.lajos 2014.02.05. 14:11:59

@08.szabogabor:

Ha már megkötötték, természetesen igen. A megkötéséhez kellett mindenki, aki akkor a fedélzeten volt: fideszesek, szocialisták, szadesek.

Elvileg ugye önként és minden kompenzáció nélkül is lehet szerződést bontani, például mert rájönnek, hogy a közös akarattal létrehozott szerződés örökké tartó botrányforrás lesz. A Csécsei Béla erre való hajlandóságát növelhette volna, ha a vitapartnereinek nincs mitől tartaniuk, és a közpolitikai döntéshozás átláthatósága a fő programjuk. A Juharos Róbert örökös tanácsadóval többek szerint sokáig szinte összenőtt Csécsei Béla esetében erre kevés volt az esély.

Persze indokolt arra is tekintettel lenni, hogy egy jó polgármester, a mindenkori technikák mellett, méltó módon vissza tudjon vonulni. Csakhogy Csécsei Béla nagyon régóta nagyon problémás polgármester volt. Hogy senki nem volt abban a helyzetben, hogy megmondja neki, hogy vége, sőt valójában az összes döntéshozó elvolt egy nagyon problémás polgármesterrel, az már nem Csécsei Béláról szólt, hanem az összes többiekről.

08.szabogabor 2014.02.05. 14:12:59

@libsibolsika: mert a Kocsis átvette a Fideszen belül a hatalmat, és akkor még nem akart lopni.

08.szabogabor 2014.02.05. 14:17:47

@libsibolsika: A mostani Kocsis márcsak egy torz karikatúrája a réginek. Évekig tök rendben volt a srác.

libsibolsika 2014.02.05. 16:03:19

Ha nyira rendben volt akkor honnan teremtette elő azt a 32 misit? Meg annyira rendben volt az a pénzszállítás akkor miért írsz róla úgy mintha az évszázad krimije lenne?

08.szabogabor 2014.02.05. 17:00:29

@libsibolsika: Mert senki sem tudta, hogy hogy volt, és elég kalandos volt. Kerületi lóvé nem lehetett, tán pártlóvé volt, odaföntről.

8kerseg 2014.02.05. 18:07:39

Összevissza beszél. Persze "jó srác volt"...aham...Gondolom a Horoscoop storyról sem tudott. Ez picit ellentmondás nem gondolod? A különbség, hogy akkor még te is benne voltál a dolgokban. Hiába a korrupció az amiből kihagynak, nem?

08.szabogabor 2014.02.05. 18:12:11

@8kerseg: A Horoszcoop sztorit én sem tudtam, míg magam ki nem ástam 2011-ben. Kocsis tudta, de én meg nem tudtam, hogy Ő tudja :) Ha akkor tudom, nem hiszem, hogy támogattam volna tovább.

Kis ember 2014.02.05. 18:22:39

@08.szabogabor:
És te titokban fidesz-pártpénzt - a fideszt ismerve a tisztasága nem éppen ... khm ... átlátható - fuvarozol egyik közéleti szereplőtől egy másikig. 32 millió forintot. Értem.

08.szabogabor 2014.02.05. 19:08:26

@Kis ember: Valszeg a nagyobbik része Kocsis magánlóvé volt. Ő akart nagyon kifarolni a sztoriból. A kisebbik része: igen, lehet. Gondolom a nyomozás dolga lett volna földeríteni, honnan jött az a pénz. Én az infókat leírtam, kit kellene megkérdezni, aki hozta a lóvét. Nincs nyopmozás. Na innentől mit szeretnél még tőlem? Nyomozzam én ki? Ezt is?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.05. 19:56:50

Visszatérve a cikkre: anno, nincs egy éve, azt írtad az összefogásról, hogy a schifferi önálló út az öngyilkos. Szerintem meg az lett volna öngyilkos, ha ilyenekhez csatlakozunk. Szóval gyorsan változtatod a véleményed, ahogy szoktad. Ezek szétlövik egymást, mi meg majd simán bejutunk. Nem jó hír az országnak, jobb lenne, ha normális viszonyok lennének a politika csúcsán, de jó hír nekünk.

8kerseg 2014.02.05. 20:10:28

@08.szabogabor: Gábor picit összezavarodtál...Évekig tök rendben volt a srác? Addig nem akart lopni? Nem te írtad, hogy 2006-ban a Kocsis Fidesz frakció-vezetőként nyomta át a Murányit a testületin? ÉS te ártatlanul semmiről sem tudtál a mutyiról, ugye el is hisszük? Te szépen hallgattál róla, mert gondolom ez még "belefért" hiszen ez hozzátartozik a magyar politikai kultúrához. Gondolom te sem ingyen vitted le a 32 misit a Csécseinek.

08.szabogabor 2014.02.05. 20:58:44

@jt: Már megint csúsztatsz, ezt tanulod a Fideszes médiacég tanácsadójaként nyilván. Nem az összefogás ténye a probléma, hanem annak konkrét, MSZP dominanciájú valósága. De akik valóban olvassák, amit írok, azok ezt tudják. Ti meg, LMP, mentek a süllyesztőbe, annyira átlátszóan vagytok Orbán-hadoszlop, hogy senki nem veszi be az újabb meséteket a más politikáról.

08.szabogabor 2014.02.05. 21:01:46

@8kerseg: De, ingyen. 2011-ben találtam meg a JVSZ-ben a Horoszkoop ügy iratait, mikor átvettem a céget. Szépen referáltam erről Kocsisnak. Naivan. Aztán elsüllyesztette. És a testületre akkor vitték be, mikor én már nem voltam képviselő, mint tudod, 2007 végén lemondtam a képviselőségről. Kocsis viselt dolgainak valóságával a JVSZ-ben szembesültem. 2011-ben. Ne keverd az idősíkokat :)

8kerseg 2014.02.05. 21:11:04

@08.szabogabor: Persze, "akkor még nem sejtetted, hogy a Horty-rendőrség beépített embere és az imperialisták aljas ügynöke" :D Akkor mégsem volt annyira jó srác.

08.szabogabor 2014.02.05. 21:28:59

@8kerseg: Hát, mégsem. Nem véletlenül fordultam ellene.

8kerseg 2014.02.05. 21:32:48

De ezért mégis kértél tőle 16 milliót a múlt nyáron cserébe a hallgatásodért...ezt mesélik a hivatal folyosóin.

08.szabogabor 2014.02.05. 21:39:12

@8kerseg: Hehe. Mesélj még, hadd tudjak én is mindenről :)

8kerseg 2014.02.05. 21:42:06

Akkor nem tagadod..helyes.

08.szabogabor 2014.02.05. 21:50:28

@8kerseg: Mit nem tagadok? Bocs, de aszittem egyértelmű volt a fogalmazásom: mese. Voltam már szerintetek - persze ugyancsak a hivatal folyosóin - gyermekgyilkos fogorvos, drogos, elmegeteg, 70 milliós sikkasztó, küldtetek rám zsarukat, exzsarukat, mindent, indítottatok tematikus blogot rólam a PestiSrácokos cimbijeitekkel, írattatok MN-be PestiSrácok, Népszabiba rólam cikkeket. És semmi. Kösz, kiválóan vagyok, két év alatt ellőttétek az összes puskaporotokat. Ez a legújabb, ez már nagyon gyenge.

8kerseg 2014.02.05. 21:54:31

Gabi, Gabi..ne terelj. Kár hogy nincs már meg a honlapod, ott virágnyelven le is írtad anno...16 misit kértél, hogy a csődbe vitt kocsmád adósságait kifizesd. Cserébe azt ajánlottad, hogy visszavonulsz..persze jól kiröhögtek. Voltak akik nem nevettek persze..

08.szabogabor 2014.02.05. 22:03:06

@8kerseg: Kért a rosseb. Ezen még dolgozzatok kicsit, mondjuk melegítsétek föl a Forrólángost. Az amerikai szerveren :) Ennél ütősebb sztorijaitok voltak.

8kerseg 2014.02.05. 22:09:21

Ez nagyon gyengusz volt Gabi..te is tudod...Amúgy nem tűnt fel, hogy a Kocsis kb. a fent említett kis ügy óta szarik rád? Már nem jelentesz veszélyt rá nézve. Politikailag, egzisztenciálisan és hitelesség szempontjából megsemmisültél. A Forrólángos is elhalt már. Egyszerűen nem éri meg nekik az erőfeszítést.Persze még szénné perelnek 4-5 üggyel de azzal meg az ügyvédek majd elmolyolgatnak.Blogolgatsz.Tökjó.Olvasmányos mint a legtöbb lektűr, gondolom téged is leköt rendes munkahely híján, oszt enyi.

08.szabogabor 2014.02.05. 22:19:48

@8kerseg: Legalább magaddal ne kerülj ellentmondásba, nem tesz jót a mondanivalódnak. Először azért kérek lóvét, hogy hallgassak. Aztán azért, hogy visszavonuljak. Ezen még csiszolgatni kell. Kocsis valós érzéseiről meg elég sokat elmond, ahogy ide a sok friss fikanick beérkezett az első Kocsisos cikk után. Pl. Te is. Gondolom, szegény Mátékának rosszul jött, hogy épp amikor a Simon ügyét bütykölik, közben meg Ő lehet az ellentámadott személy. Perek meg. Vicces. A rendőrségi nyomoztatásaitok szépen elhaltak, a nagy svunggal felépített házkutatáson csak röhögtem. Mi lesz a következő sztori vajon... Gyilkos, elmebeteg, drogos, bűnöző már voltam, egyik sem jött össze. Most már csak politikai biznisz meséje maradt. Tán megsütöttem egy kanárimadarat...

8kerseg 2014.02.05. 22:25:18

A szokásos szómágia..pontosan tudod miről beszélek:) A nagy tévedésed, hogy azt hiszed vadásznak rád itt a bérkommentelők..pedig csak egyre több embert idegesít a létezésed.

08.szabogabor 2014.02.05. 22:28:38

@8kerseg: És hirtelen és egyszerre, és pont egyidőben, és az pont a Kocsis-cikknél. Tényleg ennyire naivnak nézek ki? Kocsissal valóban az voltam, de azóta már elmúlt. Az meg öröm számomra, hogy a tifajtátokból minél többet idegesítek.

medvedisznóember 2014.02.05. 22:33:53

Úgy is van. Amúgy meg miafasz ez a Titanicos bullshit ennek a szarnak a végén, de most komolyan? Viszont ebből is kiüvölt, hogy notórius pályatévesztő vagy, Dzsí. Kár, hogy a Dörmögő Dömötörnél nem foglalkoztatnak wannabe publicistákat.

8kerseg 2014.02.05. 22:35:30

Persze, a itt a legdühítőbb, amikor a tisztakezű grállovagot játszod.

08.szabogabor 2014.02.05. 22:38:01

@medvedisznóember: Sorjázzatok csak szépen, segítsetek szórakoztatni az olvasókat:)

08.szabogabor 2014.02.05. 22:39:54

@8kerseg: Ezzel megint van egy kis bib. A fél államapparátust mozgósítottátok arra, hogy két év alatt találjatok rám bármi terhelőt. És bebuktátok. A mocskolási hadjáratotokkal szépen bebizonyítottátok, hogy tiszta vagyok. Köszönöm. Használom is.

8kerseg 2014.02.05. 22:41:36

Fél államapparátus, nyehehe, mi vagy te Al Capone? Egyébként már ejtették a hűtlen kezelés vádját? Papírod van róla? Vagy a rágalmazási, becsületsértési perek véget értek? Naugye.

bamblur 2014.02.05. 22:43:18

A Kocsis banda ugyanakkor vett fel kötvénykibocsátással közel 6 milliárd forint devizahitelt, mint a XVIII. kerület. A építettek is a Józsefvárosban belőle 160 db selejtes lakást, csaknem 45 millió forint/darab bekerüléssel. (lásd. majd az önkormányzati kampány témáiban) A kulcsproblémát jelentő ügyészség Simon után nyomozott, de a VIII-keres, pusztítóan kártékony sáskák ellen természetesen nem. A Simon ügyet a kampányra időzítette az ügyészség, aki mára már a FIDESZ legnagyobb választási fegyvere. Ez nemcsak csúnya dolog, de nagyon súlyos bűncselekmény is.

08.szabogabor 2014.02.05. 22:44:16

@8kerseg: Gondolom az, hogy elfogytak mostanra a rendőrségi idézések, jelent valamit. Becsületsértési van egy, Komássy Szocialista Elvtárs csinál magából hülyét vele. Kimerültetek, ez van.

medvedisznóember 2014.02.05. 22:44:57

@08.szabogabor: ahhoz meg tényleg nem kell lélekbúvárnak lenni, hogy azt, aki élvezi, hogy ennyien rühellik, pszichopatának hívják. ha mégsem így van,
fájhat kurvául.

08.szabogabor 2014.02.05. 22:46:56

@medvedisznóember: Attól függ, kik utálják. Ha a moslék, akkor nem baj.

8kerseg 2014.02.05. 22:48:20

@08.szabogabor: Te jó ég.Ennyire naív vagy? A magyar rendőrség/ügyészség/bíróság nem túl gyorsan dolgozik ezt te is tudod. Egyébként meg miből gondolod, hogy nem hallgatják ki az összes volt alkalmazottad, rágják át magukat papírhegyeken stb. Tudod nyomozati szakasz...

medvedisznóember 2014.02.05. 22:49:08

@08.szabogabor: " A fél államapparátust mozgósítottátok arra, hogy két év alatt találjatok rám bármi terhelőt. És bebuktátok. A mocskolási hadjáratotokkal szépen bebizonyítottátok, hogy tiszta vagyok." Némá, hát ez meg miaszösz: pestisracok.hu/itt-a-bizonyitek-szabo-alkalmazta-az-alvilagi-figurat/

08.szabogabor 2014.02.05. 22:50:47

@8kerseg: Már ez is rég megvolt. Nem figyeltetek oda az időre. Komédiába fordult a nagy leleplezés-sorozat. Ezért függesztettétek föl a Forrólángost is. Egyszerűen semmi nem jött be az ottani sejtetésekből.

08.szabogabor 2014.02.05. 22:52:51

@medvedisznóember: Jó régi porráégésetek. Ennek kapcsán hívtak be az ATV-be, ami kurvajól sikerült. És hiába hívták be Kocsist is, Ő meg nem mert bemenni ezügyben. Naakkor?

Mondom, ellőttétek már minden puskaporotokat.

medvedisznóember 2014.02.05. 23:02:31

Biztos az van, hogy a Portik-sleppel, persze szigorúan csak a nagy számok törvénye alapján - akarva-akaratlanul is összeakad az ember, merthogy az a reneszánsz ember kurvasok éhes szájat etetett, ott kóvályognak ezek az utcákon, hozzád is nyilván bekopogott egy. Erre persze nyomhatod, hogy "akkor még nem sejtettem, hogy". Akárhogy is, kínos vagy te már mindenhol, mindenkinek.

medvedisznóember 2014.02.05. 23:11:06

Az ATV meg nyilván felszopónak használt a Kocsis seggbedurrantásához. Egy Kálmán Olga (vagy erősebb pillanatában akár egy BP TV-s is) Téged, ha akar, kakasból kappanná aláz nettó 2 és fél perc alatt.

08.szabogabor 2014.02.05. 23:15:55

@medvedisznóember: Asszem nem láttad az interjút. Attól még biztos igazad van.

Kis ember 2014.02.05. 23:40:04

@08.szabogabor:
"Na innentől mit szeretnél még tőlem? Nyomozzam én ki? Ezt is?"
Ööööö... esetleg nem kellett volna már akkor postást játszanod tisztességtelen pénzekkel. Vagy ha utána döbbentél rá, akkor esetleg rögtön a rádöbbenés után feljelentést tenni.
De az elég hiteltelen, hogy azután kezded el kínosnak találni az ügyet, hogy összerúgtad a port azzal, akit azelőtt ebben az ügyben (is) fedeztél.

08.szabogabor 2014.02.05. 23:48:12

@Kis ember: Én egészen a Jófiúk Ügyig hittem, vagy legalábbis megpróbáltam hinni, Kocsis ártatlanságában. Volt már addig is pár összezörrenésünk, de a beleférés határán innen. Az én művem volt nagyrészt, és próbáltam nem szembesülni a gyarapodó ellentmondásokkal. Pont azt tettem, amit másokban bírálni szoktam: elvesztettem az objektivitásom.

A Jófiúk Ügy volt a választóvíz, onnantól leesett a szemellenző. Utólag derítem föl, amit csak tudok, ha már menetközben nem tettem.

08.szabogabor 2014.02.05. 23:50:21

@8kerseg: Kösz. Ajánld a másik nickednek, mert eddig azon beszéltél erről a sztoriról. Így van az, ha az ember több nicket használ, előbb-utóbb beég. Ezért is nem teszem, de közismert fidesznyik módszer, még az Indexes időkből. Nem okoztál csalódást :)

8kerseg 2014.02.05. 23:58:59

Elég egysíkú a gondolkodásod Gabi. A fórum interkació..tudod.

08.szabogabor 2014.02.06. 00:28:38

@8kerseg: Jólvan, IP címcsere megvolt, jöhet az újabb szeánsz :)

8kerseg 2014.02.06. 01:19:28

Azt se tudod mi az :D

08.szabogabor 2014.02.06. 01:25:39

@8kerseg: Nem kell mindenhez értenem, elég hozzá némi segítség.

08.szabogabor 2014.02.06. 01:26:46

sickboy mikor lesz beléptetve, lúzerek? Ehhh...

Kis ember 2014.02.06. 06:24:00

@08.szabogabor:
Gábor, bárcsak olyan okos lennél, mint amilyennek hiszed magad. Tehát te egy olyan naiv ártatlan lélek voltál, hogy fel sem merült benned, 32 misit bárki saját zsebből kicsenget, csak hogy ne legyen rossz sajtója? Addig fel sem tűnt, amit mindenki mindig mondott, mekkora gerinctelen egy ember? Te "hittél" egy ilyen emberben, amikor a korrupció legklasszikusabb esetében voltál postás? Átvételi elismervények nélkül ekkora összegek vándorolnak, amikor normális helyeken 1500 forintról 3 papírt illik kitölteni?
Azt hiszem erre szokták mondani a bíróságon, hogy "nem életszerű"

08.szabogabor 2014.02.06. 07:44:30

@Kis ember: Dehogy mondta mindig mindenki. De mindegy. Gondolod, ha nem lett volna akkora a csalódás, mint amekkora, akkoris vállalom, hogy nekiessek, bármi áron? Kérdezted, elmondtam.
süti beállítások módosítása