HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Schiffer: dilettáns vagy hazudozó?

08.szabogabor 2014.04.01. 00:24

Az LMP vezére a Neki föltett kínos kérdéseimet kénytelen volt megválaszolni. Ha nem is közvetlenül nekem, de az ATV-ben Rónai Egonnak már igen. Válaszai alapján csak egy kérdés maradt: vajon hazudozó, vagy politikai dilettáns-e Schiffer András.

Az Ügyet rengetegen olvasták, az minden létező magyar médiát meg is járt. Jakabfy Tamás, az LMP listáin előkelő helyen szereplő Schiffer-kedvenc országgyűlési jelölt több mint 2 millió forintot vett föl Kocsis Mátétól - gondolom nem kell bemutatni -, hogy a Nyolcker önkormányzati cégér alatt futtatott Narancsmédiájának tanácsokat adjon. Ráadásul Jakabfy úgy nyilatkozott, hogy annak a pénznek a nagy részét meg sem tartja, kerületi civilek kérdéseire adott válaszaiból pedig egyértelművé vált, hogy azok az LMP feketekasszájába vándorolnak kampánycélokra.

Ez a történet mindennél jobban világítja meg az LMP valós jellegét. Egy Fidesz által az ellenzéki szavazók megosztása érdekében életben tartott bizniszpárt. Pont olyan, mint a többi hasonló, azóta már tömeges ajánlóhamisításon kapott kamupárt, annyi csak a különbség, hogy Ők régebbiek. Az a néhány százaléknyi szavazat, amit a Kormányváltó Erőktől elszívhatnak ahhoz kevés, hogy akár a Parlament közelébe jussanak, de ahhoz elég, hogy épp annyi hiányozzon Orbánék minél nagyobb fölényű legyőzéséhez.

Nos nézzük akkor, mit hordott össze Schiffer András az ATV stúdiójában Rónai Egon kényelmetlen kérdéseire. Első gondolatköre ennyi volt: más is csinál ilyesmit. Mármint hogy más párt. Ez persze az év vicce, hisz épp arra helyezik a hangsúlyt Schifferék, hogy Ők MÁS, mint a többi. Naakkor most kicsit szusszanjunk, miután a roppant kínos válasz megforgatta a gyomrunkat. Szóval Schiffer szerint Ők nem MÁS, mint a többi. Bocsi, ez nem egy csavaros következtetés, hanem Schiffer önmaga mondta ki. Jó, tudomásul vettük.

Már ezis nagyon ciki, de sajnos ennél még sokkal rosszabb a helyzet. Ugyanis ilyet, mint az LMP Jakabfy esetén, semelyik más párt nem csinál. Egyse. Hogy egy Totális Cenzúra alatt működő helyi önkormányzati médiacégnek - éves 250 milliónyi közpénz, nem apróság - egy magát ellenzékinek nevező vezető politikus adjon tanácsokat: nem, ilyesmit senki más nem csinál. Ehhez az LMP kell. Mégis milyen tanácsokat lehet adni a helyi Magyar Nemzetnek? Hogy milyen kamumocskot kell a címlapra tenni a valódi ellenzékről? Vagy hogy lehet gyorsítani a cenzúra folyamatát? Esetleg hogy lehet mindenhová lelkes Fidesz-aktivistákat és szavazókat retusálni?

Schiffer András hazudott. Semelyik másik ellenzéki párt nem vesz részt a Fideszes Médiaközpont működésében társtettesként. Csak az LMP. Csak Jakabfy Tamás, Schiffer kedvence. Ha viszont ezt a gyakorlatot elfogadhatónak értékelik, akkor célszerű lenne utánanézni, hogy maga Schiffer nem kap-e zsíros tanácsadói cupákokat a Magyar Nemzettől, a Magyar Hírlaptól, vagy épp a HírTV-től. Mert ez ugyanaz.

Beszél aztán Schiffer Nagy Dühös Zavarában még sok csacskaságot. Azt mondja, hogy más pártoknak is vannak TANÁCSNOKAI. Ja, Andriskám Drága, azok vannak. Mert azoknak a hangzás hasonlóságán kívül semmi köze nincs a TANÁCSADÓKHOZ. A TANÁCSNOK egy magasszintű önkormányzati pozíció. Nagyjából egyenrangú egy alpolgármesterrel, csak kevésbé látszik. Míg az alpolgármestereket a polgármester javaslata alapján, addig a Tanácsnokot saját maga akaratából választja az Önkormányzat Képviselőtestülete. Miniszteri besorolásnak felel meg helyi szinten: egy egész ágazat irányítása a Tanácsnok feladata. Négy éven át voltam Közrendvédelmi Tanácsnok a Nyolckerben, Schifferrel szemben én tudom, miről beszélek.

A Tanácsnok az egy valós politikai szerep komoly felelősséggel és munkával. A tanácsadó egy Fideszes Médiacégnél meg a Cenzúra Szolgája, akit azért fizetnek, hogy hallgasson, és a jelenlétével hitelesítse, hogy nemcsak a Fidesz érdekeit szolgálja a kerületi média. Fügefalevél, hivatkozási alap, tetszenek érteni. Hogy mikor az Igazi Ellenzék szembesíti a Fideszt a közszolgálati sajtó teljes egyoldalúságával és cenzúrájával, akkor a Vérnarancsok azt mondhassák: nemis egyoldalú, mert lám, benne van egy LMP-s is. Hát erre kelletek Ti, Kedves Schiffer András a maradék Pártoddal együtt. Hogy védjétek a Felcsúti Bandáját a testetekkel, és hogy támadjátok, megosszátok az Ellenzéket.

Beszélt még a Schiffer sok egyéb ostobaságot is. Felügyelő Bizottságokkal próbálta összemosni a Médiatanácsadóságot. Nem, kérem alássan, a Felügyelő Bizottság is valódi Önkormányzati tevékenységet végző emberek gyülekezete, amely olyan közfeladatok törvényességét ellenőrzi, mint a közterületek, az önkormányzati bérlakás-állomány fönntartása, üzemeltetése. A Felügyelő Bizottságok tagjai a teljes magánvagyonukkal felelnek az általuk felügyelt cég tevékenységéért, és mellesleg valós munkájukért és felelősségükért sokkal kevesebbet tesznek zsebre, mint az LMP-s Jakabfy a saját társcenzori tevékenységéért.

Drágajó Schiffer Úr. Önmaga kijelentette, hogy Önök nem más mint a többi. Köszönjük, tán akkor a kampányukban is ezt mondja, és ne cáfolja nap mint nap saját magát. Schiffer Úr, Ön vagy tudatosan, hazug módon kevert össze egymástól teljesen eltérő jellegű és feladatú önkormányzati munkaköröket, vagy 4 éve regnáló közismert és felelős politikusként semmit sem tud az önkormányzatok működéséről. Ha utóbbi, akkor mégis mire próbálja alapozni az LMP "szakértő" voltát? Ha Ön alapvető betűket nem ismer az Ábécéből, akkor nem kéne másokat olvasni tanítania, ugye?

Schiffer Úr, Önök tényszerűen vagy semmihez sem értenek, vagy hazudoznak. Önök tényszerűen milliókat kapnak a Fidesztől, mely összeget ismétcsak tényszerűen feketekasszájukba vándoroltatnak. Önök tényszerűen a cenzúra fönntartásában segédkeznek, az Önök kampányát tényszerűen a Fidesz finanszírozza. A cikkemet azzal kezdtem, hogy Ön és a Pártja dilettáns vagy hazudozó. De tudja, ahogy végigírtam ezt a posztot kellett jönnöm, hogy nem vagy, hanem is.

Dilettáns hazudozó.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr225888319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sverde 2014.04.01. 04:49:15

Valamiért mindig felállt a szőr a hátamon, amikor megláttam és beszélni hallottam ezt a mesterkélt mosolyú, sápadt szürke arcú, egy lakáj hazug modorosságával beszélő embert. Vmi Nagykosztümös Inkvizítori hollywoodi movie-ban Oscar esélyes főszerepet kaphatna..
Take home message: Fordult a világ: Elnézzük a Kisökörnek, amit nem engedünk Jupiternek.. :)))))

Támasz 2014.04.01. 11:06:07

Két apró korrekciót javasolnék. Először is, Schiffer valóban nemcsak hazudozó és nemcsak dilettáns, hanem a kettő együtt, az azonban nem mindegy, milyen sorrendet használunk. Ő ugyanis nem dilettáns hazudozó - elvégre elég sikeres ebben a műfajban -, hanem egy hazudozó dilettáns.

Továbbá a párt nevének rövidítését nyugodtan változatlanul lehet hagyni - minek megtetézni még egy betűvel? -, ellenben a tartalmát közelíteni kell Schifferék valódi céljához: Lehet Mocskosabb a Politika. (Ha Schifferen áll.)

1ügyű 2014.04.01. 14:11:00

Én maradok a L*f*szt kifejezésnél. :)

08.szabogabor 2014.04.01. 14:14:47

Tulképp azt nem értem, hogy egy ilyen rettenetesen negatív kisugárzású ember honnan vette, hogy a politika az Ő műfaja?

1ügyű 2014.04.02. 14:03:48

@08.szabogabor: Túl sok jogász ül a parlamentben. :)

Napi Maflás · http://napimaflas.blog.hu/ 2014.04.02. 14:30:02

Megnézem, hogy lehet-e kommentelni.

08.szabogabor 2014.04.02. 14:32:41

@Napi Maflás: Föloldották a zárolást közben.

1ügyű 2014.04.02. 14:34:55

@08.szabogabor: Jobb elejét venni egy újabb "blogtiltás-mutyinak".

08.szabogabor 2014.04.02. 14:47:17

@1ügyű: Ennyi volt, elbúcsúztam az egész sztorit megírom az új blogban.