HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Támadás

08.szabogabor 2014.02.23. 04:46

Akkor kell támadni, mikor az ellenfél zavarodott. És ott kell támadni, ahol gyenge. Az Összefogás elsöprő erejű fegyvert kapott az Ukrán Forradalommal a Fidesz ellen. Helyzet van, ha úgy tetszik. Ki kell használni.

Nem hiszem, hogy az Ukrán Forradalmároknak lenne bármi erkölcsi kifogása az ellen, ha az Ő bátorságukat és hősiességüket a Magyar Köztársaság helyreállítása érdekében is fölhasználjuk. Inkább csak még dicsőségesebbé válik a történetük, és még több helyre íratnak föl a történelem lapjain.

Naivak ne legyünk: egyik forradalom sem vegytiszta dolog. Jellegéből adódóan nem is lehet az. Igen, biztos hogy vannak neonácik is a forradalmárok között. Meg mindenféle egyéb, normál esetben elfogadhatatlan elemek. De a hatalom által kilőtt halálos golyó erről kevéssé tudott, mikor becsapódott. És azt hiszem, per pillanat odaát sem ez a sürgető kérdés.

Ami Ukrajnában történik, az jellegében ugyanaz, mint a mi 1956-unk. Nálunk sem volt fenékig tejföl a forradalmárélet, nálunk sem a demokratikus piacgazdaság vegytiszta hívei voltak csak az utcán. Sőt. Igen, a forradalom ezzel jár. Akinek ez nem tetszik, az találjon ki jobbat. De ha nem tud, akkor várja meg, hogy az, ami van, győzzön, és majd utána jöhet a következő fázis.

Orbánék hatalmukat, legitimációjukat 1956-ból eredeztetik. Ők az igaz magyarok, mindenki más meg a kozmopolita kommunista. Erről az alapról bontották a kordont, és öntötték az olajat a tévészékház ostromlóinak tüzére. Ezért kommunistázták az akkori parancskiadó politikusokat és rendőröket. 1956-nak akartak felmutatni egy nettó puccskísérletet. Nem sikerült, a focihuligánok mögé nem állt be a nép. Nem lett belőle 1956.

De most tényleg 1956 van. Csak nem nálunk, hanem a szomszédunkban. És Orbánék úgy viselkednek, mint annak idején a keményvonalas kommunisták. És ezt most meg is kell mutatni, mert könnyen megmutatható. El kell tőlük venni 1956-ot, mert innentől az már nem az övék. Az orosz tankok, az őket behívó hazaárulók, azok Orbánék. Ideje, hogy az Összefogás Pesti Srácokká váljon.

A forradalom győzött. Most jön a szabadságharc. Kétségünk ne legyen: Putyin ezt nem fogja annyiban hagyni. Most még elbütykölnek a Szocsi Téli Olimpiával. Sem média, sem logisztikai okokból komolyan nem avatkozhat be Ukrajnában. De mindjárt vége az olimpiának, és a perpillanat többségükben terrorizmus-megelőzésen dolgozó speciális alakulataik fölszabadulnak. Nem fogja megengedni, hogy a Nyugati Érdekszféra egyszercsak megjelenjen az orosz határnál.

A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy az orosz nemzetiségűekre és a haditámaszpontok megvédésére hivatkozva Kelet Ukrajnát megszállják. Ez az ország kettészakadásához, az Ukrán Nemzetállam megalakulásához vezet. Aztán hogy Putyin valamiféle orosz vazallusállamként működteti-e tovább Kelet Ukrajnát, vagy fogja és betagozza Medvetalpnak, azt még szerintem Ő sem tudja.

Szóval lesz itt még harc. Egy ország kettéválása több vért fog hozni, mint az eddigi forradalmi történések. Ott ugyanis tankok lesznek. Meg ágyúk. És mindkét részről. Szóval ha úgy tetszik, túl vagyunk már 1956 október 23-án, de még előttünk áll november 4-e. Menni fognak az oroszok. És ellenállásba fognak ütközni.

Orbánéknak ebben a helyzetben színt kell vallania. Pontosabban: az Összefogásnak Orbánt színvallásra kell kényszeríteni. Mert lapít, helikopteres média-bevetéseken vesz részt. Csakhát közben meg befogadja azokat a menekülő ukrán Főgazembereket, akik a tömegbe lövettek.

Kivel vagy Viktor? A Kijevi Srácokkal, vagy Moszkvával? Mondd Viktor, kiadod-e a Hozzád menekült Főgazembereket, ha Ukrajna kikéri, hogy ítélkezhessen fölöttük? Vagy afrikai diktátorokhoz hasonlóan menedéket nyújtasz a tömeggyilkosoknak? Mondd csak Viktor: Hazafi vagy, vagy pedig Orosz Helytartó? Mondd Viktor, Nagy Imre, akinek a temetésén oly hangosan követelted az orosz csapatok azonnali kivonását, nem forog-e a sírjában, látva amit művelsz? Mondd csak Wittnermari, Te Kijevben most kikre lőnél?

A Népünk nem érzi, hogy lassan egy autokratikus rendszer elszívja a szabadság levegőjét. De most egyértelműen és közérthetően megmutathatjuk Neki. Most végre ismét értékké emelhetjük a demokráciát, és a Nyugatot. Az Ukránok fölszabadítanak minket is. Hosszú hetekig, hónapokig lesz még minden, ami náluk történik a világ első számú eseménye. Ezt nem lehet szőnyeg alatt tartani, ehhez kevés a médiafölényük.

És Orbán csapdában van. Leköteleződött Putyinnak, de Putyinnak fontosabb Ukrajna, mint Orbán választási érdeke. Putyin támadni fog. És akkor mindenki, még a mi passzív népünk is látni fogja, kik a jók és kik a rosszak. És aszerint fog ítélkezni április 6-án.

Aki a Kijevi Srácokat elárulja, az elárulja a Pesti Srácokat is. Aki Ukrajna 2014-ét elárulja az elárulja Magyarország 1956-ját is. És Orbán már elárulta mindkettőt. És mi ezt meg is tudjuk mutatni.

Meg kell mutatnunk.

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr735827656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.Freeman 2014.02.23. 13:31:09

Orbánra ha generátort kötnének, áramot tudna termelni, annyiszor fordította meg véleményét az idők során. Mindig úgy beszél,hogy a hallgatóságának tetsszen.

_zulu_ (törölt) 2014.02.23. 13:37:09

@G.Freeman: Jó, ötlet, a Vezért ismerve Paks2 kiváltható lenne...

embermese 2014.02.23. 15:43:41

Kedves Gábor!

Akit elkap az indulat, az olyan mélységbe zuhan, ahonnan nagyon nehéz kimászni. Méltatlan , hogy az ukrajnai eseményeket a magyar aktuálpolitikai érdekek oltárán áldozzátok fel. Az ukrajnai események bonyolultabbak, mintsem, egy kis orbánozásra kéne felhasználni. Javaslom kicsit tájékozódj. Az ukrán Parlament eltörölte a kisebbségek nyelvhazsnálati jogát, amit az ottani Vona, a Svoboda párt politikusa, sietett tompítani, hogy majd aztán később helyrehozzák.

Azzal szemben,amit próbáltok mondani, hogy az orbán-kormány nem áll a szentek harca mellé, az igazság az, sok helyen a szélsőségesek önbíráskodnak és a felkelésbe a szélsőjobb igen tisztességesen beépült.

Megint az a bajom a baloldallal, ami miatt állandóan lefideszezik, tyúkapró aggyal ordít és mindent megpróbál Orbán ellen felhasználni, még a reggeli szorulását is. Ez ne haragudj, de nem politika. Ez nem politizálás, sokkal inkább a sarokba szorított kétségbeesett állat támadása, még a légypiszokra is.

Egy kis olvasmány:
medium.com/p/4f91bf55e9a3

embermese 2014.02.23. 15:46:03

nagyon kíváncsi leszek, ha a szélsőjobboldali pártok egy sor, kisebbséget sértő lépést fognak átverni, mennyire lesztek büszkék, hogy fenntartás gondolkodás nélkül, jók és rosszak harcát kreáltok abból a politikailag borzalomból, ami ott megy. Vajon azokat a lépéseket is szent demokrácia harcának fogjátok harsogni?

Utálom az orbán-kormányt... de nem tudok elmenni az ilyen következményekkel nem számoló kajabálás mellett sem.. mert ennél többet érdemlünk.

08.szabogabor 2014.02.23. 15:53:15

@embermese: Kár többesszámot használnod: az én véleményem az enyém, nem másé. És a párhuzamom 1956-tal helytálló, szélsőséges megnyilvánulások tekintetében is. Ám mégsem ez volt akkoriban sem a lényeg, mint ahogy Ukrajnában sem ez.

És bármily furcsa, de olvasok is, nemcsak írok :)

Azt hiszem, rossz társaságba keveredtél, és nem én álltam be szajkónak, hanem Te vettél föl egy olyasmi álláspontot, amiben az tűnik normálisnak, ha a sajtból csak lyukakat észleled.

medvedisznóember 2014.02.23. 21:14:22

Jobb, ha inkább a kerületi ügyekben kevergeted a málnaszörpöt, Dzsí, a nagypolitika kurvára nem a te asztalod. Szart se tudsz te 56-ról meg az ukránokról, ha vágnád, miért volt olyan lefojtott az eufória a Majdanon, amikor a tetű Janukovics elhúzott a picsába, ennek neki se futottál volna. Meg ez: "Ideje, hogy az Összefogás Pesti Srácokká váljon." Majd ha a pina kelepel, apukám!

08.szabogabor 2014.02.24. 01:54:25

@medvedisznóember: Kösz a tanácsot. De szerintem nem jó tanács. Úgyhogy maradok. Már csak azért is, hogy szívassalak Titeket :)

8kerseg 2014.02.24. 08:33:37

@medvedisznóember: A biokémia fakton nem oktatnak külpolitikát. Ne is forszírozzuk. SZG olyan mint Móricka, mindenről "az" jut az eszébe.

Egyébként meg ha tökös gyerek lennél Gabi, vettél volna egy repjegyet Kijevbe és mehettél volna barrikádharcolni. Sodort cigivel. Na akkor azt mondtam volna "Ejha!", és hitelesebb is lettél volna.

sverde 2014.02.24. 09:47:41

@8kerseg: Na de nagyot mondtál most.. :))) Hülyegyerek.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.02.24. 10:21:29

"Csakhát közben meg befogadja azokat a menekülő ukrán Főgazembereket, akik a tömegbe lövettek."

Öregem, magadnál vagy? Mi a tököm vagy te? Egyszemélyben az orosz titkosszolgálat? Vagy a kisujjadból szopod ezeket a nettó hülyeségeket? Mert a) verzió Janukovics bizalmas embereivel el se tudta hagyni az országot. B) titokban elhagyta, de az Emirátusokig meg se állt... mindkét verzió kering a neten, és bármelyik ezerszer hihetőbb, mint a te koholmányod.... majd a Janukovics, meg a sleppje pont ide menekül, mi? Akkor, amikor belőled ukrán miniszterelnök lesz, Gábor, majd akkor...a "főgazemberek", ahogy írtad, meg köszi jól megvannak, legalábbis nem hallani lincselésekről...és a nép Janukovics kacsalábon forgó palotáját is tátott szájjal bámulja, nem pedig lerombolja, csak idő kérdése, hogy az új idők új káderei közül valaki oda beköltözzön, és minden menjen tovább. 56-ról pedig tényleg fingod sincs aranyapám, akkor annak a szuezi válság mellett VILÁGPOLITIKAI jelentősége volt, ez meg itt egy pár hetes-hónapos huzakodás volt egyelőre, homályos végkifejlettel, semmi több...ilyen erővel az ugyanitt pár éve lezajlott ún. "narancsos forradalom" is lehetett volna 56.... tehát kár ilyen közhelyeket gyártani, mert a világnak ezen a fertályán úgy tűnik öt-tíz évente van egy kis 56, úgyhogy nem kell ezzel olyan nagyra lenni, mert 56 szinte egyszeri volt, hatásában kisugárzásában talán még a prágai tavasz "versenyezhetett" vele

libsibolsika 2014.02.24. 10:46:23

@A rokkant is ember: Az és kedvencem az a "tankos és ágyús" rész! :-)

8kerseg 2014.02.24. 11:42:45

@libsibolsika: A sok online stratégiai játék, biztos onnan jönnek ezek dolgok :D

08.szabogabor 2014.02.24. 11:45:09

@8kerseg: Akár onnan is jöhetnének, de olvasgassatok kicsit 56-ról, pár ilyesmi játékszer használatra került akkortájt...

libsibolsika 2014.02.24. 12:27:52

@08.szabogabor: 56-ban igen, de most 2014 van!

08.szabogabor 2014.02.24. 13:33:40

@libsibolsika: Ezt magyarázd el a Grúzoknak is...

08.szabogabor 2014.03.01. 17:13:59

Na gondolom, akkor az okoskák, akik itt kommentelgettek a nagy külpolitikai szakértelmükkel, most szépen jönnek sorban meaculpázni hozzám, ugye... Vagy nem?

www.vg.hu/kozelet/moszkvaban-jovahagytak-mehetnek-az-orosz-katonak-ukrajnaba-422624
süti beállítások módosítása