HTML

JóVáros Blog

Nyomor, drog, prostik, kilátástalanság. Sokezer jobb sorsra érdemes ember otthona. Hírhedt, vagy épp a háttérben sunyító ifjú pártkatonák irányítása alatt. Tehetségtelenek, gátlástalanok, korruptak, hazugok. Nem az egyik, vagy a másik párt színeiben. Mert mindannyian benne vannak. Mutyiország mutyivárosának megélhetési zsúrfiúi. Hozzánk sodorta össze a szemetet a szél. Ide porszívó kell. Ipari méretű. Mert elég belőlük.

Friss topikok

  • azapali: Egy nemzet,Nagy Imre,'56 meggyalázása,egy színészkedő képmutató éltal ! (2016.06.07. 00:16) Ruszkik haza!
  • Apa5406: 2018, azt meg is kell érni! (2015.12.27. 11:25) Láncreakció
  • mscee reload: Gabesz. Kampec dolóresz. (2015.08.03. 15:05) Viktor's Secret
  • Levente Lehoczky: Ahogy itt elolvasgatom a hozzászólásaitokat, egyikőtök sincs a helyzet magaslatán, már ami fejlett... (2014.06.11. 15:35) Békemenet light
  • Edit Elekes: Nagyon jó ez az oldal... A többi bejegyzés is érdekes, így egészen más megvilágításba került minde... (2014.05.05. 10:00) Férfias Játékok

Kedvenc Blogjaim

Feedek

Kádár Népe

08.szabogabor 2014.03.19. 07:14

Kádár Népe, ha sunnyogásra kényszerítik, nagyon tud sunnyogni. Ezeréves történelmünk megtanította erre. Tatár, török, német, orosz, mindegy: mindenkit túlélt. Nem túl szép, de eredményes stratégia, mint látjuk. Merthát megvagyunk még mindig, nemde.

Mielőtt kilyukadok mondanivalóm lényegére még tovább sokkolok. Most idézek egy Tarlós Örökbecsűt: ha valami hápog, mint a kacsa, totyog mint a kacsa és sárga mint a kacsa, akkor az kacsa. Szarháziak is tudnak időnként jókat mondani, Simicskának is van egy, idézni is szokták: mindenkinek joga van hülyének lenni. De vissza Kádár Népéhez, meg Tarlós okosságának lényegéhez. Röviden, ha annyira nem látszik a Fidesz a közterületeken, mint amennyire, ha olyan gyér irántuk a spontán érdeklődés a standoknál, fórumokon, mindenütt, ha tisztára úgy tűnik, mintha gyengék lennének, akkor az azért van, mert valóban gyengék.

Tulajdonképpen ennek az állításnak összvissz két dolog mond ellent. Az egyik a közvéleménykutatások. Kifejtettem még korábban, át is vette - néha még a sajtóhibákkal együtt is - a fél magyar sajtó, hogy a létező rejtőzködési arányoknál a közvéleménykutatások nem kicsit, hanem teljességgel alkalmatlanok bármiféle valós eredmény bemutatására. A másik ilyen zavaró hatás, az a Békemenetelés nagy tömege. Naja, dehát arról is tudjuk, hogy az egy ritkán fölhasználható bérzombi alakulat, érdemi társadalmi beágyazottság nélkül. Nem valós erő, hanem csak egy látványtermelő cucc.

Szóval közkutik kilőve, Békemenet mulatságos, mi marad még? Semmi. Ezek kéremszépen ennyien vannak. Ezeket meg fogjuk verni. Lehet hogy nagyon, tulajdonképpen csak tőlünk függ. Mert Kádár Népe nemcsakhogy nagyon tud lapítani, de még bosszúálló is. Saját bátorsághiányát hajlamos másokon leverni. Sunnyog amíg kell, túlél, hazudik ha kell, aztán az első adandó alkalommal elküldi a picsába félelmének okozóját.

Akiknek volt némi információja a '89-es rendszerváltás környéki eseményekről, az tudja, hogy miért is ment az tulajdonképpen olyan könnyen. Ha megnézzük, mennyivel tovább kitartottak a komcsik a szomszédos országokban, nyilvánvaló, hogy nálunk volt valami olyan specialitás, ami a környező népeknél nem. A különbség épp Kádár Népének mindenkit megtéveszteni képes lapítása volt. Akkoriban nem voltak közvéleménykutatások, Hangulatjelentéseket tettek az apparatcsikok rendszeresen a Pártnak. És ebből azt az infót kapták Grószék, Pozsgayék, hogy nem áll rosszul az MSZMP. Kis ráncfelvarrás, oszt akár még nyerni is lehet egy demokratikus választáson, mert a nép nagy része elégedett a komcsikkal.

Csakhogy Kádár Népe Őket is átbaszta. Lett nagy zakó, Pozsgay meg Szűrös Elvtársak gyorsan el is kezdték keresni a saját boldogulásukat, mint látjuk, meg is találták ott, ahová valók. Szóval az akkori közkuti, a Hangulatjelentések alapján a ráncfelvarrt Komcsik jó eredményre számítottak. Aztán lett belőle egy 7%-os ordas bukás. Akkor is a papíroknak hittek, a hangulatjelentők meg Kádár Népének. De Kádár Népe kicseszett velük. Mint mindig, korábban, és azóta is. Mert ilyen. És még most is ilyen.

A mostani hangulatjelentők, a Fidesznyik Kubatov Katonák. Halljuk, látjuk, ahogy folyamatosan sertepertélnek, ugyanazokra a lakcímekre visszajárogatva és drótozzák befelé a honfitársakat. És jelentik a Pártközpontnak a bedrótozottak számát, meg adatait. Ebből aztán arra következtetnek, hogy jól állnak. Kapják még hozzá a semmiresejó közvéleménykutatási adatokat, hátradőlnek, vigyorognak. Csakhogy a lakása csendjében Kádár Népe is épp ezt teszi. Fosik, sunnyog és kivár. Hazudik, mint rendesen, mindenkinek. Dühös azért, mert megalkuszik, és mint mindig, most is mást okol a megalkuvásáért. Ha a Fidesztől kell félni, akkor a Fideszt.

Orbán rettenetesen beégett a Múzeum Kertben. Bértapsikolókkal, lengyuszokkal együtt 5000 ember, az ultragáz. Aztán lement Pécsre is. Ott várta 150 odaszervezett zombi áhítattól lucskos szemekkel, meg kitudja mégmivel. És tessenek csak megnézni azt a videót, amin beszél. Milyen dolog már az, hogy a kutyát nem érdekli a regnáló miniszterelnök, amint a sétálóutcában épp székről beszél? Mert egyébként senkit nem érdekelt. Szépen elsétáltak mellette, mentek tovább a dolgukra. Ezmeg tök életszerűtlen. Nincs egy támogató, aki csatlakozna? Nincs egy olyan, aki megállna és legalább tapsikolna, vagy épp fújolna egyet? Nem, nincs. Kádár Népe nem nyilvánít véleményt, csak akkor, ha muszáj. Rejtőzködik és kivár.

Eszembe jutott még valami, miközben írok. A másik írásom, amit szintén aztán átvett a fél magyar sajtó, az a 107 ezer című cikk volt. Itt elmondtam, hogy kamu a Fideszes aktivisták nagy száma, merthát mint népszavazási kampányfőnök, pontosan láttam a valóságot. Ez az állításom azóta a gyakorlatban be is igazolódott, nincs több fideszes aktivista, mint Kormányváltó. És abból a kampányból jutott eszembe még valami, ami fontos. A Kubatov listát nem láttam ugyan, de mint kampányfőnök tudtam, hogy a Fidesz-gépezet rásegítésként működtette a népszavazás előtti utolsó héten. Azon a listán pedig akkor kicsit kevesebb, mint 10 ezer cím volt, minden elérési lehetőséggel a telefontól az emilcímig. És mindenkit végighívtak, akihez tudtak kimentek. Szóval megtették a szokásos Vérnarancs Zaklatást. Ők mozgósításnak hívják, de valójában inkább agyra menő cseszegetés, azt gondolom.

A népszavazáson 8800 támogató szavazatot kaptunk 1200 ellenzővel szemben. Csakhát épp az ellenzők kis számából, meg háttérinfókból pontosan tudtuk, hogy rengeteg szoci, meg civil is melletünk szavazott. Nagyjából mikor az eredményt kiértékeltük Kocsis Mátéval, arra jutottunk, hogy az egész Fidesznyik mozgósítás csak a lista felét volt képes urnához vinni. Teccenek érteni, 2011-ben, mikor a Fidesz épp támogatottsága csúcsán volt. Hát most meg nincs támogatottsága csúcsán, azt mondjuk nehéz nem észrevenni.

Azt gondolom, hogy épp a Nemzeti Múzeumos Beégés, a Standok Drámája, meg az ilyesmik miatt az utolsó hetekben a Fidesz kizárólag egy dologra fog koncentrálni. Arra hogy a Kubatov lista minden emberét elvigye az urnákhoz. Leföl fognak rohangálni a választás napján is még, lakásról lakásra, kérlelnek majd, fenyegetőznek, minimum ezer ember fog folyamatosan a telefonon csüngeni, a szavazóköri delegáltjaik meg 10 percenként fognak jelentést tenni az illetékes helyi komisszárnak a megjelentek számáról és nevéről. A Fidesznyikek undorító népség, de nem hülyék. Azt gondolom Ők is észlelték, hogy valami nagyon nincs rendben. Mert a Múzeumi Beégést, a Standok Drámáját lehetetlen nem észrevenni.

Csakhát Kádár Népe, az meg Kádár Népe ám. Az utolsó heti Nagy Lerohanással csak azt fogja elérni a Fidesz, hogy mégjobban sunnyogni lesz kénytelen a szerencsétlen Listázott. Úgyhogy leteszi a nagyesküt, hogy elmegy és szavazni fog a Fideszre, mert minden vágya ez, és ahogy a Vérnarancs Aktivista kiteszi a lábát, összevigyorog a Zasszonnyal, és belengeti az alkarját. Ahogy majd a választás napján megint rákopognak, és cseszegetik telefonon is, akkor egy részében már fölhorgad majd a harag. A juszt se megyek, Ti Rohadékok elve. Vagy inkább elmegy, hogy a szavazókörben megjelentek listájára fölkerüljön a neve. Aztán meg a szavazófülkében lead egy érvénytelent, vagy szavaz valaki másra, csak nem a Fideszre.

Tarlós mondá: ha valami hápog mint a kacsa, totyog mint a kacsa és sárga mint a kacsa, akkor az kacsa. Én meg ezt most kicsit átírom. Ha valami a valóságban nem, csak papíron, meg zombimenetben látható akkor az is az.

Kacsa.

44 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jovaros.blog.hu/api/trackback/id/tr325868935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1ügyű 2014.03.19. 09:11:44

Nagyjából december végéig nem foglalkoztam vele, hogy az egyik kabátom színe narancssárga.
Észrevettem, hogy egyre többen néznek rám megvetően az utcán, mikor abban sétálok az utcán.
Március beköszöntével pedig célzásokat is tettek rá finoman. Hihetetlen, hogy egy szín ilyet lelki cizelláltságot okozhat. :D
Volt alkalmam előző héten ismét hosszabb ideig megfigyelni egy fidesznyik bódét, miközben várakoztam. A Zemberek tényleg csak elsétáltak előtte és oda sem néztek.

A rokkant is ember · http://arokkantisember.blog.hu 2014.03.19. 11:27:53

Gábor! Szerintem ezúttal - és talán már egy ideje - van valami alapvető tévedés a gondolatmenetedben: a Fidesznek nem azért nincs kampánya, mert "nincs", hanem:

nol.hu/belfold/csomagot-rejt-orban-1450977

tehát ez részükről tudatos, átgondolt stratégia. Azt persze lehet vitatni, hogy bejön, vagy sem, de kár azzal áltatni magadat, magunkat, hogy a Fidesz, mint olyan gyenge, nem létezik....

08.szabogabor 2014.03.19. 11:37:01

@A rokkant is ember: Én nem a Fidesz kampányáról beszélek, hanem az egyedi szavazóról, az meg tök más móka. Ha két bódé közül az egyikhez odamennek, a másikhoz meg nem, az tény. Ha alig vannak a Nagyfőnök szónoklatain az is tény. Ha za emberek háromnegyede rejtőzködik, az is tény. Minden más az is, ami alapján következtetek. :)

libsibolsika 2014.03.19. 12:53:56

@08.szabogabor: Én nagyon veszélyesnek tartom, hogy ennyire bagatelizálod az ellenfelet! Ha valaki komolyan veszi a soraidat akkor nem fog elmenni szavazni, mert úgy érzi nélküle is meg van az a 2/3!
Könyörgöm vegyük már észre, hogy nem egyedül vagyunk a ringben! Ha nem is mindig látszódik az ellenfél azért kapjuk ám a pofonokat rendesen! Ismerek olyan lakótelepet, hogy a kormányváltók minden nap végig rakják a plakátjaikat, de egy óra múlva újra narancsszínű minen plakáthely és senki nem látott senkit? A postaládák tartalmával ugyan ez a helyzet.
Ne tegyünk úgy mintha nem lennének ott, mert abból bukás lesz! Ezek fülkeforradalmárok, beszariak az utcán nem vállalják véleményüket, de a szavazófülke behúzott függönye mögött megteszik azt amit elbvárnak tőlük!
Az ellenség bagatezizálásának csak a test-test elleni harcban van jelentősége, hogy a katonáknak bátorsága legyen!
A fülkeforradalmárokat csak a fülkében lehet legyőzni és csak úgy ha mindenki tudja, hogy sokan vannak a másik oldalon is, de ha mindenki eljön akkor győzünk, de minden egyes szavazatra szükség van!

08.szabogabor 2014.03.19. 14:25:06

@libsibolsika: Szokásos felületes olvasásod. "Ezeket meg fogjuk verni. Lehet hogy nagyon, tulajdonképpen csak tőlünk függ."

08.szabogabor 2014.03.19. 14:48:09

Direkt végigolvastam most minden egyes kommentet, amit eddig fészbuk csoportokban tettek ehhez a cikkhez. Senkinek nem az jött le, ami Neked. Inkább lelkesítőnek vették. Szerezd vissza a közösség-érzékelésedet, mert sem ebben, sem a vonulós tüntetésben senki, de tényleg, az égvilágon senki nem osztotta az álláspontodat.

libsibolsika 2014.03.19. 15:13:12

@08.szabogabor: Ez elég fura! Akkor biztos olyanok szóltak hozzá akik nem vesznek részt a kampányban! Én részt veszek és érzem is rendesen a Fidesz jelenlétét!

08.szabogabor 2014.03.19. 15:33:37

@libsibolsika: :))) Döntő többsége DK aktivista...

Ruzsa Ferenc 2014.03.19. 17:31:54

A politikusok népszerűsége a Voks '14 adatai alapján (16 ezer főből reprezentatívra korrigálva).
Pintér 3%-a a mélypont. A lista eleje:
1. Bajnai 45%
2. Gyurcsány 33%
3. Vona 31%
4-6. Karácsony, Áder és Szabó Tímea 18%
7. Orbán 16%
8-9. Mesterházy és Jávor Benedek 14
10. Pokorni 12%
11. Schiffer 11%

Elég egyértelmű, nem?

08.szabogabor 2014.03.19. 19:41:41

@Ruzsa Ferenc: Ez jóval közelebb van a valósághoz valószínűleg, mint a céges közkutik...

Ruzsa Ferenc 2014.03.19. 20:16:58

@08.szabogabor: Én bízom Kádár népe bölcsességében, éspedig az érzelmin túl tapasztalati alapon is.
Az eddigi választásokon, ha egy kormány tette a dolgát, akkor kb. döntetlenre jött ki az eredmény; ha rossz volt a kormányzat, földcsuszamlásszerűen elzavarták.

Az pedig nem kérdés, hogy az eddigi legrosszabb kormányzati ciklust hagyjuk magunk mögött.

08.szabogabor 2014.03.19. 20:36:34

@Ruzsa Ferenc: Ugyanezt gondolom, ugyanezt tapasztaltam.

félázsiai nagymagyar 2014.03.19. 21:57:07

A próféta szóljon belőled...

medvedisznóember 2014.03.19. 23:48:04

2002. Az utca a Fideszé (ma is, amúgy, hiába is brekegtek), ti meg sehol. Mégis nyertetek egy félnótás senkiföldivel. Ennyit a vizibiltásról.

08.szabogabor 2014.03.19. 23:54:08

@medvedisznóember: A terepen nem vagytok, csak a házakban és ott is célramenően. 2002-ben pedig csak a két forduló közötti Rákayfilipes kétmilla után kezdtétek a Zutcai Politikát.

vitéž munkášőr 2014.03.20. 00:09:04

@medvedisznóember: minek használsz olyan szavakat, amiket leírni sem tudsz?

Amadeus62 2014.03.20. 00:18:16

@08.szabogabor:

Én nem vagyok benne biztos sajnos. Én nem élem bele magam a fidesz vereségbe, pedig jó lenne, ha valóság lenne. Még idén.

Amadeus62 2014.03.20. 00:21:55

@08.szabogabor:

Én is. Kérdés, mit gondol erről a 4 évről a nagy többség, akik szavazni is mennek. Én lehet pesszimista vagyok, de ezek kapni fognak még 4 évet sajnos.

08.szabogabor 2014.03.20. 00:22:42

@Amadeus62: Biztos én sem vagyok benne, csakhát túl sok tény mutat egyirányba, és egyre több...

08.szabogabor 2014.03.20. 00:25:50

@Amadeus62: Én a Nyolcker Palotanegyedi részében lakom, az szociológialilag inkább jobbos. Sőt. Egyszerűen nem hallok sehol ezen a környéken, ami olyan mint egy kis falu, Fideszt támogató beszédfoszlányokat. Még egy éve is a zöldségesnél, a péknél, a hentesnél, gyakori volt. És eltűnt. Nincs.

Amadeus62 2014.03.20. 00:26:18

@08.szabogabor:

Azért lássuk be, a populizmus, a demagógia nagyon nyerő ebben az országban még mindig. És ebben a fidesz a győztes.

vitéž munkášőr 2014.03.20. 00:27:03

@Amadeus62: vagy csalnak maguknak. én inkább attól tartok...

Amadeus62 2014.03.20. 00:28:08

@08.szabogabor:

Jó, de Budapesten mindig is gyengébb volt a fidesz mint vidéken. Ennek szociológiai okai vannak. Kecskeméten meg lehet más a helyzet. Vagy Győrben.

vitéž munkášőr 2014.03.20. 00:30:29

@Amadeus62: vidéken is ez a helyzet - sunyin lapít a kádár népe

08.szabogabor 2014.03.20. 00:30:39

@vitéž munkášőr: Csalni sokkal nehezebb, mint gondolod. Minden szavazókörben két Kormányváltás delegátus van, és mindent alá is kell írniuk. Sokat voltam ilyesmikben, terepen is választási bizottságban is, nem éri meg a kockázatot a csalás.

Amadeus62 2014.03.20. 00:30:39

Azért valljuk be, Gyurcsány meg Fodor többet visz mint hoz. Ebben igazuk van a fidesznyikeknek.
Mesterházy meg elég béna mint miniszterelnök jelölt. Ezen kívül majdnem az összes média a narancsosok kezében van. Ezért félek én az eredménytől...

08.szabogabor 2014.03.20. 00:33:58

@Amadeus62: Fodor szerintem nem oszt nemszoroz, sehús sehal, a Feri meg szerintem durván hoz, gyakorlatzilag Ő a kmapány lelke. A vérjobbosokat távoltartja, valamennyit a középről is, de sem a balosokat sem a libsiket nem, sőt.

Vidéken meg, bár abszolút számokoban nagyobb a támogatottságuk, de relatíve nyilván ugyanolyan arányban csökken, mint Pesten.

Nézd meg a legújabbat: Orbán átadási hakniját. nem zeti Múzeum, ordas bukta, Pécs ordas bukta, és az átadási ceremóniákon is kicsi a csapat. Ez a valóság.

Amadeus62 2014.03.20. 00:35:54

@08.szabogabor:

Na majd meglátjuk, én azért nem iszom előre...

08.szabogabor 2014.03.20. 00:37:42

@Amadeus62: Nem is szabad, az egy másik kérdés. Te nem érzékelsz változást a környezetedben?

vitéž munkášőr 2014.03.20. 00:38:50

@08.szabogabor: no, ezt jó hallani - mindig is tudni szerettem volna, hogy mi a szavazólapok útja az egyes szavazókörökből az eredmények közzétételéig - ebben az intervallumban nincs lehetőség manipulálásra? végig követik a lapokat ezek a delegáltak? ők valóban megbízhatóak?

nem vagyok paranoiás, csak erre tényleg kíváncsi lennék

Amadeus62 2014.03.20. 00:39:57

@08.szabogabor:

Nem. Sőt, sajnos nekem vannak olyan ismerőseim, akik soha nem szavaztak a rendszerváltás óta, most meg a fidesznek(!!) kampányolnak. Ez nem vicc! Mind középkorú...

Ezért vagyok én egy kissé szkeptikus, vagy pesszimista.

Amadeus62 2014.03.20. 00:41:35

@08.szabogabor:

Pesten mi a helyzet? rogán tóni mennyire esélyes a győzelemre?

08.szabogabor 2014.03.20. 00:44:42

@vitéž munkášőr: A lapok helyben vannak összeszámolva, a szavazóköri végeredmményt minden delegátus aláírja, és hazavisz belőle egy példányt. A jegyzőkönyv helyben az adott hivatalban elzárásra kerül. NIncs értelme manipulálni vele, mert a pártdelegátus valójában nem haza, hanem a delegáló pártjának helyi választási központjába viszi be, ahol összegyűjtik azokat és számítógépre rakják folymataosan az adatokat. Ez az alterbatív szavazatszámláló rendszer, mindegyik párt így követi, hogy nem változnak-e meg a számok útközben. Ha látják, hogy valahol eltérés van az elektronikusan közzétett eredmény és a manuális között, akkor azonnal kérhetnek újraszámolást, ésatöbbi, van bőven jogorvoslati lehetőség, és könnyen kiderül, hogy m,elyik hierarchia-szinten csalt és kicsoda. A pártdelegátusokat saját pártjuk delegálja, szabadon, megbízjatóak. Szóval nyugi, ezen a pontos nagyon könnyű bebukni, komoly eltérést meg nem lehet csinálni, úgyhogy ezzel nem fognak játszani.

vitéž munkášőr 2014.03.20. 00:52:29

@08.szabogabor: nagyon köszönöm, ez számomra hiánypótló információ volt!

toportyánzsóti 2014.03.20. 05:18:46

Szétröhögöm magam a hazaáruló moszkovityenkán és mutyipincsijein,mekkora baromnak kell ahhoz lenni hogy választás előtt 2 hónappal lemenjen 1 russzofób,putinpincsibe?Magyar történelem mindenkori legnagyobb seggszája szegény.Választási esélyeit az ATV közvéleménykutatása mutassa,2%-on áll ott a közgép-strabag narancsoffshorkk alakulat.

Erdelyi Klara 2014.03.20. 12:59:39

Tulajdonképpen az ember túlélési ösztöne mindennél erösebb tud lenni - emiatt bizonyos szempontból ez a reflexesen kialakult lapítás valamelyest megmagyarázható vagy érthetö, ha el nem is fogadható - hiszen az ezer év az csak ezer év - és ezalatt nagyon erös, és többnyire nagyon negativ és kétes berögzödések, jellemvonások is kialakultak a magyar népben. De komolyra forditva a szót - ha valakinek már a továbbörökített génjeibe is beívódik a lapitás, a sunyiság, a képmutató farizeizmus akkor hogyan lehetne elvárni a néptöl hirtelen egyszerre csak hogy mostantól legyen egyenes, öszinte, becsületes, ne csaljon adót, ne vegye el ami a másé, ne irigykedjen arra akinek egy kicsit "zöldebb a füve" mint neki ? .... A kérdés persze eg kicsit plátói volt - mert a fenti kérdésekre megoldásként a politikusok kezében van ma is - mint ahogyy a múltban is volt és a jövöben is ez lesz a kulcs.... Kvázi ha egyszer zömmel egy olyan tisztakezü, becsületes politikusi gárdája lenne (de szép is lenne !) az országnak akik fent leirt kivánatos tulajdonságokkal rendelkeznek - olyanok aki kivetik magukból még csirájában a korrupt, becstelen, saját zsebre játszó, ki tudja hogyan a parlamentbe került társaikat (nem pedig csak egymással cinkosan összekacsintanak, hogy "ma te loptál, akkor holnap én is minimum ugyanennyit lophatok, következmények nélkül") - szóval ha így lenne, akkor azután már lenne erkölcsi-etikai alapjuk az ország vezetöinek arra hogy példát mutassanak a népnek - hogy a Kádár népének se kelljen az ezer éves sunnyogást, lapítást, megtévesztö félrevezetö viselkedés folytatni és ezt továbbadni a következö generációnak is ....Barátaim - egyszer el kellene ezt megtanulni, erre felnöni a Kádár sunyi népének - hogy visszatérhessunk Kossuth, Deák, Széchenyi örökségéhez - akik nem sunnyogtak, nem lapitottak, és nem voltak bátortalanok, hanem egyenes derékkal, megalkuvás nélkül vállalták önmagukat elsösorban, de öszintén felvállalták hazafias eszményeiket, értékrendjüket és nem utolsósorban készek is voltak ezért tenni is ....
Ezért NE az olyan pillantlovagoknak a többnyire hazug, de legalábbis banális mondásait engedjük be a szívünkbe, elménkbe mint akár Tarlós, vagy Orbán, vagy Matolcsy és hasonlóan kétes nevü díszpintyek kétes hirü "örökzöldjei" - erre már holnap sem fog senki emlékezni, mert ennyit érnek - hanem azoknak a nagy államférfiaknak, hazafiaknak a szavait, akikre az utókor, (már ha olvasta ezeket) is örömmel emlékezik vissza...és akkor Kádár ( akit most éppen Orbánnak neveznek) népéböl egyszer csak Kossuth és Deák népévé válhatnánk ... Pedig ök sem értettek sok dologban egyet - viszont ök soha nem ellenségként tekintettek egymásra, hanem csak egy adott helyzetet éppen másképp gondoltak megoldani - de mindketten igazi magyarnak tartották magukat is és ellenfelüket is, és azért mind a ketten az utókor számára is követendö példaképpé lettek az öszinteségük, a nyiltságuk, az egyenességük, a bátorságuk miatt és nem utolsósorban a tetteik miatt....
Barátaim - abba kellene hagyni az évezredes sunnyogát, lapulást - fel kellene állni mindannyiunknak és egyenes derékkal, kihúzva magunkat büszkén vállalni azt amit Petöfi mondott: " A magyar név megint szép lesz - méltó régi nagy híréhez" .... igen legyen megint nagyszerü és felemelö érzés magyarnak lenni .... amiatt, hogy egyenes, öszinte, becsületes és bátor nagyjaink nyomába lépünk és járunk ezentúl ... Erre a most következö választás jó esélyt fog adni - hogy végre abbahagyhassa mindenki a meghunyászkodást, a sunyiságot, a képmutató farizeizmust.... Hogy Kádár/Orbán atyáskodása alól a nép felnöhessen - és a saját sorsának irányítását a saját kezébe vehesse.... mert csak igy lesz valódi szabadság egyszer végre magyar földön is .... A magyaroknak nem "vezérürükre" van szüksége akiket bégetve követhetnek ( Kádár is és Orbán is ilyen vezérürü volt, annak minden kényszeres paternalista beidegzödésével - csak ha valakinek nem lenne világos- aki "atyáskodni" akart a népe felett) - hanem egy olyan államférfira aki hagyja élni öket, (aki nem "atyáskodik" felettünk, hiszen mi is mindannyian felnött emberek vagyunk) - és minden munkájával azon ügyködik hogy az ország dolgait jól igazgassa - és ne pedig a mi mindennapos dolgainkba akarjon beleszólni...."Ez a kérdés, válasszatok" .... DE JÓL !

Kis ember 2014.03.20. 18:38:45

@toportyánzsóti:
"mekkora baromnak kell ahhoz lenni hogy választás előtt 2 hónappal lemenjen 1 russzofób,putinpincsibe?"
Nincs egy fillérje se, üres a kassza. Más meg nem ad neki.
Ismered a mondást: mindegy miről beszélnek, úgyis a pénzről beszélnek.

laci0011 2014.03.20. 19:25:34

@Kis ember: Pénz sem segít a 2%-os barmokon,észre meg putinkának is szüksége lenne.

medvedisznóember 2014.03.20. 22:51:35

@08.szabogabor: Rogán biztosan verhető. Na de Kerék Bercivel? :))) A leghiteltelenebb macskajancsi a gyurcsányista roncsbrigádban. "Szabadelvű konzervatív". :)))))

08.szabogabor 2014.03.20. 23:06:11

@medvedisznóember: Pont azon a környéken az jó is lesz.

medvedisznóember 2014.03.20. 23:31:31

@08.szabogabor: A józan ítélőképesség itt végleg elengedte a kis kezed
süti beállítások módosítása